Şimdi Ara

Geçmiş zamandaki su 3 konu hakkında bi bilgi verebilirmisiniz,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    he has gone
    he had gone
    he was gone

bu kelimelerin arasındaki farkı bilen bi arkadasımız bana acıklayabilirmi acaba

• He went = Eylem geçmişte sonlanmış.
    He has gone = Geçmişte belirsiz bir zamanda sonlanmış. Ya da daha henüz gitti anlamında kullanılır.
    He had gone= genellikle simple past tense ile kullanılır ve geçmişte bir işten önce yapılan işi anlatmak için kullanılır. he had gone before his father didnt come.
  • o zaman was-were deki fiilin 3. hali ise catıya giriyo direk

were seen goruldu olur ama was gone goturuldu gitirildi gibi olmaz sanırım
  • he went. -> gitti. (normal geçmiş zaman, geçmiş zamana vurgu)

he has gone. -> gitti. (olaya vurgu. yani "gitmiş durumda, gitmiş bulunuyor" cümleleri gibi. olay gerçekleşmiş ve etkisi sürüyor.)

he had gone. -> gitmişti. (iki geçmiş zaman bi cümlede kullanıldığında önce olan için kullanılır genelde. "ben geldiğimde gitmişti" gibi.)

to be gone kalıbı var ingilizcede yok (gitti veya kayboldu) demek.

He is gone. -> O yok (gitmiş, kaçmış veya kaybolmuş)

He was gone. > O yoktu. ( gitmişti..)

p.s. yani he was gone cümlesini passive olarak düşünmeyin. to be gone kalıbının geçmiş zamanda kullanımıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 24 Ağustos 2012; 17:22:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: medeor

he went. -> gitti. (normal geçmiş zaman, geçmiş zamana vurgu)

he has gone. -> gitti. (olaya vurgu. yani "gitmiş durumda, gitmiş bulunuyor" cümleleri gibi. olay gerçekleşmiş ve etkisi sürüyor.)

he had gone. -> gitmişti. (iki geçmiş zaman bi cümlede kullanıldığında önce olan için kullanılır genelde. "ben geldiğimde gitmişti" gibi.)

to be gone kalıbı var ingilizcede yok (gitti veya kayboldu) demek.

He is gone. -> O yok (gitmiş, kaçmış veya kaybolmuş)

He was gone. > O yoktu. ( gitmişti..)

p.s. yani he was gone cümlesini passive olarak düşünmeyin. to be gone kalıbının geçmiş zamanda kullanımıdır.

o zaman soyle oturtiyim kafamda tam oalrak,

he went de olay bitmis am ne zaman bitti gi hala devam edip etmedigi belli degil, gitti zamanın birinde gitmisti gbi

he has gone da gitti ve hala orda ,olayın etkisi suruyor,

'had' de de-- he had gone when i arrived, ben geldiğimde gitmişti

diger to be gone kalıbı yanlızca gone fiiline mi ozgudur?

ornegin it was seen around buralarda goruldu, it is eaten hot sıcak yenir, buraya kadar da tmmı hersey burda passive olarak kullandım,

simdi benim ogrenmek istedigim, fiilin ucuncu haline be fiiliyle birlikte i,you,we,they den biri degilde he she it gelirmi gelirse nolur,,

orn he is seen gibi bi olay varmı, -bana yok gibi gelio da- teşekkürler

• evet verdiğiniz örnekler passive, he/she/it is seen de olur, bütün özneler kullanılabilir.

gone = yok olarak düşünebilirsiniz. he is tall = o uzun. he is gone= o yok (gitmiş). gibi düşünebilirsiniz. he was tall o uzundu. he was gone o yoktu.

ama bu sadece gone'a özel bir durum. he was seen derseniz o görüldü olur yani passive.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 25 Ağustos 2012; 12:50:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.