Şimdi Ara

SSD Şart mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani sadece oyunu hızlı açıyor. Oyunu oynarken bir etkisi yok bildiğim kadarıyla. Sizce sistem toplarken ssd şart mı şu anda. olmazsa olmaz mı.

sımdı sıstemınız eskı ıse tabıı kı gerek yok
    ama

sımdı ekran kartına 2000tl verıyorsunuz
    sısteme 5-6 bın tl

sırf oyunları hızlı acıyor
    dosyaları hızlı tasıyor dıye SSD almıyor ınsanlar
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

Niye alıyor peki ömrü hdd ye göre daha kısa olan bu dalgayı

efendım ?

HDD den omru daha mı kısa

once bır arastırın

yada soyle anlatayım

HDD ıle SSD e 15cm den yere dusurun bakalım (extrem bır ornek )
    hangısı calısacak
  • 4.8 sn'de sistem boot oluyor benim. Hdd'de hatırlamıyorum kaç sn.idi fakat en az 35-40 sn.si vardı. :) Kiminin sistem Hdd'ye göre 1 dk.da falan açılıyor. Oyunlar hızlı açılıyor deyip geçmeyin. Örnek olarak Rust'ı vereyim; Hdd ile 3-5 dk.da Rust 'ı açıp bir sunucuya girer iken bu Ssd'de 1 dk falan sürüyor. Yarıdan bile daha hızlı yani. Ben komple Hdd'yi çıkardım sistemden sadece Ssd kullanıyorum. Hdd sesi de yok kafam rahat. 250Gb çok yeterli gelmese de zaten pek oyun oynamıyorum. Yüzlerce oyun var fakat belki 2-3 tanesini ya oynuyorum ya oynamıyorum. Birçoğunu indirimlerden takip edip aldım, kaldı öyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Gta 5 HDD ile 1.5-2dk da açılırken, Ssd ile 30 saniye gibi bir sürede açılmaya başlamıştı eski sistemimde 840 Evo ile. Amazon üzerinden 150 lira civarına pek çok ssd var, alınabilir herhangi biri.
  • Hazır konu açılmışken 750 evo mu adata su800 mü beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: techniquest35

4.8 sn'de sistem boot oluyor benim. Hdd'de hatırlamıyorum kaç sn.idi fakat en az 35-40 sn.si vardı. :) Kiminin sistem Hdd'ye göre 1 dk.da falan açılıyor. Oyunlar hızlı açılıyor deyip geçmeyin. Örnek olarak Rust'ı vereyim; Hdd ile 3-5 dk.da Rust 'ı açıp bir sunucuya girer iken bu Ssd'de 1 dk falan sürüyor. Yarıdan bile daha hızlı yani. Ben komple Hdd'yi çıkardım sistemden sadece Ssd kullanıyorum. Hdd sesi de yok kafam rahat. 250Gb çok yeterli gelmese de zaten pek oyun oynamıyorum. Yüzlerce oyun var fakat belki 2-3 tanesini ya oynuyorum ya oynamıyorum. Birçoğunu indirimlerden takip edip aldım, kaldı öyle.

Peki ben diyorsam ki ben loading süresini bekleyebilirim oyunu oynarken nasıl olsa hız değişmiyor. Böyle diyen biri sizce ssd maliyetinden kurtulmalı mı?

• ingilizcen varsa buyur, bende 4 tane 850 evo raid kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.

SSD Şart mı
  • Sadece ubnlar değil ki. Ben en basitinden yazdım. Dosya aktarım hızlarında bile çok fark var. Okuma/yazma hızlarında da öyle. Bilgisayarda hiç mi uzun uzun dsoya katarımlarınız olmuyor? Ve ya hiç mi yazılım programları ve ya benzeri programlar kullanmıyorsunuz? Bir dsoya işlerken bile hdd çok yavaş kalıyor. Yani sadece benim dediğim buz demesek te dağın bir kısmı diyelim. Ha normal kullanıcı için ilk yorumda yazdıklarım geçerli sadece. Genelde oyuncu kesimi bilgisayarını hızlandırma ve oyunlarda beklememek adına alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 30 Mart 2017; 13:43:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

HDD'deki gecikmelerin hiç birini yaşatmıyor SSD. Sadece oyun olarak bakmayın yani.

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

4.8 sn'de sistem boot oluyor benim. Hdd'de hatırlamıyorum kaç sn.idi fakat en az 35-40 sn.si vardı. :) Kiminin sistem Hdd'ye göre 1 dk.da falan açılıyor. Oyunlar hızlı açılıyor deyip geçmeyin. Örnek olarak Rust'ı vereyim; Hdd ile 3-5 dk.da Rust 'ı açıp bir sunucuya girer iken bu Ssd'de 1 dk falan sürüyor. Yarıdan bile daha hızlı yani. Ben komple Hdd'yi çıkardım sistemden sadece Ssd kullanıyorum. Hdd sesi de yok kafam rahat. 250Gb çok yeterli gelmese de zaten pek oyun oynamıyorum. Yüzlerce oyun var fakat belki 2-3 tanesini ya oynuyorum ya oynamıyorum. Birçoğunu indirimlerden takip edip aldım, kaldı öyle.

Peki ben diyorsam ki ben loading süresini bekleyebilirim oyunu oynarken nasıl olsa hız değişmiyor. Böyle diyen biri sizce ssd maliyetinden kurtulmalı mı?

Oyun bilgisayarı için bütçe çok kısıtlıysa, SSD almak için ekran kartından ya da işlemciden kısmayı düşünüyorsanız alınmaması daha mantıklı.
    SSD sonradan kolaylıkla eklenebilir, büyük kapasiteli harddisk de depolama alanı olarak kalır. Ama işlemci ya da ekran kartını elden çıkarıp yenisini almak nispeten daha zor ve masraflı işler.

SSDye verilecek paranın ekran kartı ve işlemci seçimini etkilemeyeceği durumlarda SSD almanız faydalı olur. Gündelik kullanımda farkını çok rahat hissedersiniz. Ama oyun içi performansa etkisi olmasını beklemeyin, sadece bekleme süreleri kısalır.

• Soruyu yanlış sormuşsun hocam HDD şart mı demeliydin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • Şart değil ama farklı bir deneyim sunuyor.

• Sistemde hersey tamamsa birde ssd eklenebilir para varsa.Yoksa islemciden ekran kartindan kisip ssd alinmaz.Oyun icin ise bos yere 250gb den altini almayin 2 guncel oyun yuklersin dolar kapasite.En az 250 lazim oyun icin.
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/
  • aldıkların yüksek bütçeliyse araya sıkıştır düşük bütçeli zar zor alıyorum öğrenciyim diyorsan alma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sorunun cevabı ise SSD kullanan/kullanmayan kişiye göre değişir.

Ben SSD kullanıyordum eski sistemde, yeni sisteme bütçe yetmediği için ertelemiştim o süre bana ölüm gibi geliyordu.

Ama hayatında hiç SSD kullanmayan birisi için bi değişiklik olmaz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.