Şimdi Ara

Bu sistem için +8 gb ram faydalı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Asus m5a78l m lx3 am3 anakart (2 adet ram slotu var)
    Amd phenom ii x6 1055t 2.8 ghz.
    Gigabyte nvidia gt1030 2 gb gddr5
    Tek modul ddr3 1600 mhz 8 gb ram. Nanya falan yaziyordu marka yok gibi.
    120 gb sata 3 ssd 500 gb hdd.
    Windows 10 pro

Unity falan kullanıyorum + sistemin yettiği kadar güçlü oyunlar da oynuyorum bazen.
    Su an dual channel değil yani ben +8gb ram daha alsam hem dual channel hem de kapasite artışı olacagindan dolayı kayda değer performans artışı yaşar mıyım ?
    Ekran kartinin da hafizasi düşük olunca ramden paylaşıyor herhalde.
    N11 de falan ddr3 8 gb ramler var 150 tlye 1600 mhz onlardan alacağım.

Yeni sistem dizemem su an.
    +4 gb ram eklesem faydası olur mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• oyundan oyuna değişir fakat unity kullanıyorsunuz. +8gb ağır kullanımlarda rahatlama yaratır. fps artışı sağlayacağını pek sanmıyorum.

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    +8 gb yerine +4 gb alsam. İkinci slotdaki ram 4 gb olduğu için dual channel 4+4 şeklinde, geri kalan da single şekilde +4 gb olarak çalışirmis dogru mu ?
    Hafiza boyutu olarak 12 gb ram de yeterli ve 65 tl falan 150 tl vermek yerine dual channelde sorun ve aşırı fark cikarmayacaksa 4 gb almayi düşünüyorum da.
    Bir de bu ramlerde amd sistem uyumlu, tum islemcilerle uyumlu diye yazıyor ayni saticinin farklı urunlerinde onlar hakkında bilginiz var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: general4242

+8 gb yerine +4 gb alsam. İkinci slotdaki ram 4 gb olduğu için dual channel 4+4 şeklinde, geri kalan da single şekilde +4 gb olarak çalışirmis dogru mu ?
    Hafiza boyutu olarak 12 gb ram de yeterli ve 65 tl falan 150 tl vermek yerine dual channelde sorun ve aşırı fark cikarmayacaksa 4 gb almayi düşünüyorum da.
    Bir de bu ramlerde amd sistem uyumlu, tum islemcilerle uyumlu diye yazıyor ayni saticinin farklı urunlerinde onlar hakkında bilginiz var mi ?
    flex mode diye geçiyor sanırım. 8+4 dual çalışabilir. ama tam performans istiyorsanız 8+8 yapmalısınız.

ddr3 1600mhz olduğu sürece amd/intel farkedeceğini pek sanmıyorum.

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Dedigim ürünler bunlar.
    Ayni satıcı 8 gb ram de satiyor 150 lira civari ayni satıcı n11 de falan da var
    GittiGidiyor
    AMD İŞMECİLERE ÖZEL 4 GB DDR 3 1600 MHz MASAÜSTÜ PC RAM Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/amd-ismecilere-ozel-4-gb-ddr-3-1600-mhz-masaustu-pc-ram-492889317

• Sisteminiz için 8gb ram yeterli bence daha üstünü gerektirecek bir uygulama için diğer donanım bileşenleri yetersiz gibi görünüyor.
  • Şu anda 8 GB günümüz kullanımlarında standart gibi bir şey.Bence fazla ram in gereksizliği diye bir şey düşünmüyorum.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.