Şimdi Ara

asus P5G41T-M LX anakart için işlemci ve ram tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartım bu :https://www.asus.com/tr/Motherboards/P5G41TM_LX/overview/

anakartın özelliklerihttps://www.asus.com/tr/Motherboards/P5G41TM_LX/specifications/

işlemci

ramler

10 yıllık pc oyun için değil daha çok film dizi arşiv vs.

şu ram ve şu işlemci uyumlu alabilirsin diye tavsiye verirseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 31 Mayıs 2020; 18:2:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Asus P5G41T-M LX Anakart için İşlemci ve RAM Tavsiyesi

Asus P5G41T-M LX anakart, Intel'in LGA775 soketini destekler ve çeşitli işlemcilere uyumludur.

İşlemci Desteği

Asus P5G41T-M LX anakart, aşağıdaki işlemci serilerini destekler:

• Intel Core 2 Duo
    • Intel Core 2 Quad
    • Intel Pentium Dual Core
    • Intel Celeron

Bu anakart üzerinde kullanabileceğin işlemcinin hızı ve çekirdek sayısı, anakartın yonga setine bağlıdır. Ancak, çoğu kullanıcı için Intel Core 2 Duo veya Core 2 Quad işlemci yeterli performansı sağlayacaktır.

RAM Desteği

Asus P5G41T-M LX anakart, çift kanallı DDR3 RAM'i destekler. En iyi performans için en az 4 GB RAM takman önerilir. Anakart, 16 GB'a kadar RAM'i destekleyebilir.

RAM Frekansı

Asus P5G41T-M LX anakart, 800 MHz, 1066 MHz ve 1333 MHz frekanslı RAM'leri destekler. Daha yüksek frekanslı RAM, daha iyi performans sağlayacaktır.

Uygun İşlemci ve RAM Seçimi

Uygun işlemci ve RAM'i seçerken, bütçeni ve kullanım amacını göz önünde bulundurmalısın. Temel kullanım için Intel Core 2 Duo işlemci ve 4 GB RAM yeterli olacaktır. Ancak, daha fazla performans arıyorsan, Intel Core 2 Quad işlemci ve 8 GB veya 16 GB RAM önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ram'i 2x4 gb yapın.
    Eğer yok ise Ssd alın mutlaka.
    İşlemci olarak da q9550/9650- xeon x5460/e5450 alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Ram'i 2x4 gb yapın.
    Eğer yok ise Ssd alın mutlaka.
    İşlemci olarak da q9550/9650- xeon x5460/e5450 alabilirsiniz.
    cevap için teşekkürler.
    ram tavsiyeniz var mı ? yani marka model olarak hangi 2x4 olsun?

işlemci olarak önerdikleriniz den hangisini alırsam daha iyi?

1 tane söyleyin yeter bu uyumludur al tak diye. oyun değil normal kullanım için.
  • Q9650 ile 16 GB DDR3 yaparsanız dusuk bir Ekran Kartı ile 1030 gibi oyun bile oynayabilirsiniz Low da falan...

Ram 2X8 DDR3 1600 Kingston/G Skill/ Team vb Alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Q9650 ile 16 GB DDR3 yaparsanız dusuk bir Ekran Kartı ile 1030 gibi oyun bile oynayabilirsiniz Low da falan...

Ram 2X8 DDR3 1600 Kingston/G Skill/ Team vb Alabilirsiniz.
    pek anlamıyorum ama bu anakarta en faza 8gb ram oluyor diye okudum bir sitede
    oyun kesinlikle oynama ama şuan ki ekran kartı NVIDIA GeForce 9500 GT 1 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: JQKER

pek anlamıyorum ama bu anakarta en faza 8gb ram oluyor diye okudum bir sitede
    oyun kesinlikle oynama ama şuan ki ekran kartı NVIDIA GeForce 9500 GT 1 GB

Alıntıları Göster
    Anakart destegine bakmadım ezbere yazdım .Eger dediginiz gibi ise o zaman 8GB takacaksınız.
    Simdi baktım 8GB destekliyormus. 2X4 Team,G Skill, Kingston DDR3 1333-1600 Ram takacaksınız.Baska bir secenek yok.
    İslemci icin benim tercihim Q9559 ya da Q9650 olur.Baska islemci takmam acıkcası...
    Ekran Kartı icin de 1030 gibi bir Ekran Kartı olursa Low da falan oyun bile oynayabilirsiniz.

• anakart güzelmiş...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Anakart destegine bakmadım ezbere yazdım .Eger dediginiz gibi ise o zaman 8GB takacaksınız.
    Simdi baktım 8GB destekliyormus. 2X4 Team,G Skill, Kingston DDR3 1333-1600 Ram takacaksınız.Baska bir secenek yok.
    İslemci icin benim tercihim Q9559 ya da Q9650 olur.Baska islemci takmam acıkcası...
    Ekran Kartı icin de 1030 gibi bir Ekran Kartı olursa Low da falan oyun bile oynayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    örnek amaçlı 2 link vermek istiyorrum
    bu ram 2 adet

https://bilendenal.com/Kingston-4-GB-DDR3-1333-MHz-CL9-Masaustu-Rami-KVR13N9S8_4.html

bu işlemci

GittiGidiyor
    Intel Q9650 Core 2 Quad-3 Ghz Dört Çekirdekli L2 = 12MB Soket 775 1333FSB, çok taze! Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/intel-q9650-core-2-quad-3-ghz-dort-cekirdekli-l2-12mb-soket-775-1333fsb-cok-taze_pdp_555371004

doğrumudur? aldıktan sonra sormaktan ise şimdi sorayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 31 Mayıs 2020; 19:25:54 >

• Dogrudur.1333 Ram Ddr3 ve Q9550 ya da 9650 alacaksiniz.

• Q9000 serisi tepe modeller olduğu için i5 parası istiyorlar. Halbuki q6600 gibi tonla bulunan giriş seviyesi 4 çekirdek işlemciyi 50 liraya alırsın işini görür fazlasıyla

• İkinci el alabilirsiniz. Q9550 100 lira civarı bulunabilir. Aynı şekilde ram de ikinci el olarak kingston almanızı öneririm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.