< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 30 Mayıs 2022; 22:11:31 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
(Ss’li) Türk olarak Tembellikte de Sigara içmede de dünya lideriyiz

-
-
Kitap okuyunca ne oluyor boş iş.
-
Kitap okuyunca beyin gelişiyor, insan zekileşiyor.quote:
Orijinalden alıntı: İmHyp3rioNKitap okuyunca ne oluyor boş iş.
Kullanılmayan beyin pörsüyor
Aptallaşıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten bi kulağımın arkası kalmış şey olmadık bi de seni çekemeyeceğim Theo'cum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Millet napsın efkardan cuğaraya vuruyorlar kendilerini kitap efkar dağıtmıyor ki. Üstelik ekonomi kötü falan değil. Sigara olmuş 30 lira paketi, alkol desen o dahada pahalı tütün sarıp içenler var onlarda yine pahalandı normale göre. Ekonomi kötü diye ağlayıp her gün zam gelen sigaraya alkole o parayı basarsan daha çok ağlarsın. Sigaraya günlük 30 liradan aylık 900 lira alkolede yine bir 1000 kağıttan aşağı bırakmıyorlardır. Gitsinler kriptoya bassalar en azından kafaları dağılır bir uğraş edinirler hesap kitap yaparlar. Bizim millet her şeyi oturduğu yerden beklediği sürece böyle devam eder. Türkiyede yatırım mantığı ev alayım kira ile yaşayım araba alayım al sat yapayım dahası yok. Pasif gelir kavramı yok, start up kavramı yok, hedef, plan, misyon, vizyon kavramı yok. Böyle olursa ekonomi tabi kötü olur her haltı devletten bekliyorlar. Devlet hayır kurumu değil ki kardeşim sana hibeni verir, belirli başlı girişimlerinde destek olur o kadar. Olay sende bitecek. Türkiyede risk sevende yok mesela her şey garanti olacak hisseyle borsayla uğraşmayacak ev alacak kira her ay yatacak risksiz ya da faize basacak. Şu an iş yok diyen gençler girseler 3 ay bir yerde çalışsalar alsalar bir motor kuryelik yaparlar. O parayıda değerlendirseler ülke kalkınır valla ama dediğim gibi kimse risk sevmiyor, çalışmayı sevmiyor, akşama kadar devleti üktidarı eleştirmek daha kolay suçu başkasına yıkmak daha kolay. Psikolojik olarak kendilerini rahatlatıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Hem sağlığınıza hem paranıza yazık..
Günlük 1 paket sigara parasını temeli sağlam şirketlere yatırıp ortak olursanız , 10 yıl sonra finansal özgürlüğünüze kavuşmanız sürpriz olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fransada 35 saat devlette lay lay lom çalışıp emekli olup gelmiş bi dayı var bizim burada
ben 45 saat çalışıyorum 70 saat çalışan arkadaşlarım var
ama o da TÜRK gençliğini tembellikle suçluyor
Türkler zeki midir tartışılır ama gayet çalışkanız eşşek gibi çalışıyoruz dünyada bu kadar çalışan 2. bir millet varsa o da japonlardır biz onlar kadar refaha da ulaşamıyoruz
-
Haci sigara istatistigi dogru Romanyada cok sigara icene Turk gibi sigara icme diyorlar atasozu var.
Ancak tembellik konusunda katilmiyorum bizim insanimiz ortalama 60 saate varan sekilde calisiyor 300 dolar bile etmeyen maaslarla. Bunu istemeyen daha iyi firsat icin bekleyen okumus insana tembelsin deyip gecemeyiz. Evet tembel olan keyif icin de calismayan var ama herkes oyle degil.
-
haftada 40 saatten fazlası köleliğin dibi resmen iş için yaşıyorsun ama boşver Türkolar tembel o yüzden fakiriz çoğu kişi 50 60 70 saat çalışıyor ama tembellik var çoğu kişi haftada 1 gün izin kullanıyor ama salla tembellik var
ulan bana maaşsız 6 gün çalış diyen oldu stajda
bu ülkede işçi haklarını savunan tek bir parti bile yok
-
Bunun isveren acisindan hirsizliktan vergi kacirmaktan farki yok insani olarak da buyuk serefsizlik. Devlet devlet olsa kimse boyle biseye cesaret edemez adamin yedi sulalesi kan iser. Amerikada saatlik sistem var birak 60-70 saati 10 dakikani vermesinler var ya hem tum calisanlar topluca eylem yapar seni tum dunyaya rezil eder musteriler ugramaz bile, bide IRS oyle bir ustune gelir ki intihar fln edersin isveren olarak.
Sadece normal mesaini vermek degil 40 saatten sonra yani gunde 8 saatten sonrasi yipranmaya girecegi icin tamamen iscinin insiyatifine bagli olarak 1.5 kati odeme yapilir 8 ve 40 saatten sonrasina.
Bizde de 15 saat calisan adam laf etti diye hemen is begenmez tembel oluyor.
-
evet malesef ama anlatamıyoruz işte
-
Tersi olması gerekirken ilginç şekilde yeni nesilde çok daha yüksek
Ama tembellik kısmına katılmıyorum ders vs konusunda tembeliz doğru ama fiziki iş gerektiren şeylerde avrupalılardan daha çalışkanız bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
La olm dün tiktok indirdim telefona. Daha önce hiç üye olmadım ve gmail zaten otomatik bir şeyler yaptı. Neyse yarım saat takıldım yemin ederim gördüğüm her yerli kadın kendini pazarlıyordu. Memesini açan, kalçalarıyla şov yapan, kucaktan kucağa uçan, cinsellik üzerine hareketler yapan kadınlar.. La arkadaş ben rahatsız oldum da bunları paylaşan rahatsız olmuyor mu? Yoo para ve şöhret kazanıyor diye cevap aldım arkadaştan. Lan bu kadar mı ucuzsunuz?
Arka fona Neşat Ertaş koyup milliyetçilik kasanlara ne demeli? Kendinize gelin lan. Ülke yangın yeri olmuş bu aptallar hala 'benim popom daha büyük hayır benimkisi' yarışmasına girişmiş. La bir de göğüs ameliyatı olmuş yazmış 'artık eskisi gibi değiller' lan kızım o senin özelin ve mahremin.
Tabi ki de bu ülke Tembel olur. Böyle tiplerle üretim mi yapılır.
Şimdi bi tane feminist diyecek ki 'kadınları hedef almış falan' iyi de ablacım kadınlar kendilerini pazarlarken neden ben suçlu oluyorum? Kasıtlı olarak kendini sunan kadınlara laf etmiyorsun da bana mı laf ediyorsun?!
Bunun dinle kitapla alakası yok. Ben dinsiz biriyim. Aşırı ahlaksız bir toplum üredi bunun farkında değiliz.
Tabi tembel olur bu ülke insanı. 9 da mesaiye başlayan milletten ne hayır bekliyorsunuz?
Bizim toplumumuz hem tembel hem cahil hem de ahlaksızdır. Bu huy da Orta Doğu çöplüğünden geçmiştir kanımıza.
-
9 dan 2 ye kadar okulum var daha sonra 17.00 - 22.00 a kadar işte çalışıyorum üstüne tembel damgası mı yiyorum :)
-
ekonomi çökmüş, hukuğun eğitimin ruhuna el fatiha okunmuş adam hala sigara diyor.
-
Bugüne kadar hiç tiktoka falan girmedim,merak ta etmiyorum.Böyle pisliklerden uzak durunca insanın ruhu daha temiz oluyor.
-
Bizde tütün kullanma oranının yüksek olması normal. Osmanlıda 7/24 nargile tüttürülürdü zaten. Eski dönemlerde de ergenliğe giren erkeklere sigara içirtilirmiş büyüdü adam oldu diye. Ve evet, tembellik var ama en çok kalitesiz iş yapma var. İş kalitesiz olduğu sürece kazanılan parada kalitesiz oluyor
Kitap okuyunca beyin gelişiyor, insan zekileşiyor.
Kullanılmayan beyin pörsüyor Aptallaşıyor |
Haci sigara istatistigi dogru Romanyada cok sigara icene Turk gibi sigara icme diyorlar atasozu var. Ancak tembellik konusunda katilmiyorum bizim insanimiz ortalama 60 saate varan sekilde calisiyor 300 dolar bile etmeyen maaslarla. Bunu istemeyen daha iyi firsat icin bekleyen okumus insana tembelsin deyip gecemeyiz. Evet tembel olan keyif icin de calismayan var ama herkes oyle degil. |
Kitap okuyunca ne oluyor boş iş. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X