Şimdi Ara

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
500
Cevap
9
Favori
24.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gel Antalya'da yazın ise gidip gelmek için bisiklet kullan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lBetelgeuse

İstanbulun her yeri yokuş, o yokuşlarda bisiklet eziyete dönüşüyor, ayrıca her yerde bisiklet yolu yok ve hiçbir araba bisiklete yol vermiyor. Nasıl günlük işler için bisiklet tercih ediyorsun anlamıyorum.
    Konunun başında yazdım fazla engebeli yerler istisnadır diye.

Bisiklete yol verir tabi kask takarsanız, çünkü profesyonel olduğunu düşününce yol vereyim sıkıntı çıkarsa iş açmayayım diye düşünüyorlar şoförler. Bu algının değişmesi için daha çok insanın bisiklet kullanması lazım. O zaman trafikte daha söz sahibi oluruz.

Bisiklet yolu şart değil, İstanbul'da E-5 bile bisiklet için kullanılabilir, kullanıyordum.

Şimdiye kadar (10 yıl) en ufak kaza, sıkıntı, problem kavga yaşamadım trafikte.

Türkiye'nin yaklaşık 50 şehrine bisikletle gidip gezmiş biri olarak söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qamasutr

Gel Antalya'da yazın ise gidip gelmek için bisiklet kullan.
    Şartları uygun olmayanları belirtmiştim, nem oranı çok yüksek yerlerde sıkıntı olabilir tabi. Ama bu durum yürürken de aynı sonucu çıkarır.

O zaman yürüyerek de gidilmemeli işe. Çünkü yürümek daha fazla kalori harcatır, daha faza terletir nemli havada. Bisiklet sürerken rüzgar nemden etkilenmenizi azaltır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sp!deR

Ben de isterim bisikletle gitmek ama berbat şehir planlamada bisiklet sürmek imkansız. Üstelik trafikteki araçların hiçbiri seni önemsemez.
    Bisiklet sürülmediği için şehirler bisikletlere göre planlanmıyor.

Arz talep meselesi.

Bisiklet sayısı artarsa önem verme durumu da doğrudan artacaktır.

Bakınız gelişmiş toplumlara, insanlar bisiklete bindiği için yollar yapılyor, yollar yapıldığı için insanlar bisiklete binmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Bu mesaj silindi.
    Hastalık neymiş bari onu da söyleyin de teşhise gerek kalmasın direk tedaviye gideyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Hocam istanbulda yaşıyorum kron xc250 sahibiyim. Bankamatiğe gidebiliyorum bisikletle sadece çünkü kullandığüım bisiklet 1000TL. Şimdi ben bunu biyere bağlasam zincirle vs 2 dk da kırıp götürürler. 100 liralık bisikletleri bile götürüyorlar. Ortam bu haldeyken ben nasıl okula veya işe bisikletle gideyim? Bağlayacak güvenli bir yer olmadıktan sonra ve çalındı mı çalınabilir mi endişesi taşıdıktan sonra bisiklet kullanmanın ne avantajı var ? Bu konuda çözüm önerileriniz varsa bekliyorum ben markete ufak tefek bir iki bişey almay abile gidemiyorum açıkcası çalınacak diye.
    Bunun için en kesin çözüm çift güvenlik önlemi almaktır.

İlk olarak sağlam bir kilit ve bunu kullanırsanız kendinizi garantiye almış olursunuz.
    https://www.amazon.com/Bicycle-Motion-Anti-Theft-Annunciator-Security/dp/B019OMO8GG

Ben öyle yapıyorum ve iki defa girişimde bulunup kaçmak zorunda kaldılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Bunun için en kesin çözüm çift güvenlik önlemi almaktır.

İlk olarak sağlam bir kilit ve bunu kullanırsanız kendinizi garantiye almış olursunuz.
    https://www.amazon.com/Bicycle-Motion-Anti-Theft-Annunciator-Security/dp/B019OMO8GG

Ben öyle yapıyorum ve iki defa girişimde bulunup kaçmak zorunda kaldılar.

Alıntıları Göster
    hocam anlamadım bu nasıl çalışıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PONRO

hocam anlamadım bu nasıl çalışıyor?

Alıntıları Göster
    Bisikleti hareket ettirince sizden habersiz birileri alarm ötmeye başlıyor şiddetli bir şekilde. Ve kırılması oldukça zor, kırmaya çalışana kadar zaten etraftaki herkesin dikkatini çekmiş olacaktır.

Kilidi açmaya çalışırken de ötüyor ayrıca.

Zinciri mi kırsın yoksa alarm mı etkisi hale getirsin kararsız kalır, zaten bu alarmın varlığından bile haberleri yoktur onların. Küçük ama oldukça yüksek ses çıkarır 200 metrekare alandaki herkesin dikkatini çeker, siz de duyarsınız zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Benim problemim zaten yorgunluk veya mesafe değil.En ufak bir ter damlasında o günü kendime zehir ederim duş alamazsam.Sıkıntı o gıcıklık benden kaynaklanıyor

Alıntıları Göster
    hocam işe neyle gidiyorsun?
    ben kendi arabamda bile terliyorum yaz aylarında

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Bisikleti hareket ettirince sizden habersiz birileri alarm ötmeye başlıyor şiddetli bir şekilde. Ve kırılması oldukça zor, kırmaya çalışana kadar zaten etraftaki herkesin dikkatini çekmiş olacaktır.

Kilidi açmaya çalışırken de ötüyor ayrıca.

Zinciri mi kırsın yoksa alarm mı etkisi hale getirsin kararsız kalır, zaten bu alarmın varlığından bile haberleri yoktur onların. Küçük ama oldukça yüksek ses çıkarır 200 metrekare alandaki herkesin dikkatini çeker, siz de duyarsınız zaten.

Alıntıları Göster
    hocam bildiğin ucuz yollu araba alarmı bu

videosunu buldum merak eden arkadaşlar bakabilir:

• Bisiklette terleyip hasta olmak mı yok kalsın tembelliği tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 24 Nisan 2019; 12:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep aynı tavsiyeler ama şunu unutmayın arkadaşlar siz bir bireysiniz işleyen bir dişlinin parçası değilsiniz, canınız ne istiyorsa onu yapın mesela ben araba sürmeyi seviyorum ve işe ne olur olsun arabayla giderim yok doğaymış yok emisyonmuş yok trafikmiş boş detaylar bir yerden sonra, başlığıda garip buldum yok tembel toplum yok gelişmemiş toplum falan ne alakası var arkadaşım sevmiyorum ve lanet dünya ya ne kadar emisyon saldığımı umursamadan istediğimi yapıyorum her konuda kendinizi küçük işçi karıncalar gibi düşünmenin lüzumu yok doğayı korumak emisyonu azaltmak vb gibi.

• Adamım nerelerdesin sen ya.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Orayı bilmiyorum. Sarıyer merkez-beşiktas arasi toplu taşima ile 45-50 dk. Bisikletle 3 günde gidersin

• quote:

Orijinalden alıntı: PONRO

hocam işe neyle gidiyorsun?
    ben kendi arabamda bile terliyorum yaz aylarında

Alıntıları Göster
    Ofis yakın olduğu için hava güzel olduğunda yürüyorum.Hava çok sıcak veya soğuk olduğunda arabayla gidip geliyorum
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    evet kafayı yemiş sanane kardeşim ben çalışıyosam para kazanıyosam daha rahat daha konforlu daha kaliteli bi yaşam için

yoksa gidelim hep beraber bir mağaraya dağ tepe bisiklete de binmeyelim yürüyelim konalım göçelim avlanalım falan fülün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

Orayı bilmiyorum. Sarıyer merkez-beşiktas arasi toplu taşima ile 45-50 dk. Bisikletle 3 günde gidersin
    Sarıyer Beşiktaş arası defalarca gidip geldim... hatta yolu uzatıp sahilden gittim bisikletle 1 saat rahat rahat fazlasıyla yeterli...

Acelen varsa 30-40 dakika.

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Bisiklette terleyip hasta olmak mı yok kalsın tembelliği tercih ederim
    Bisiklet bağışıklık sisteminizi de güçlendirir, terleyip hasta olmak mı?

Başka mazeret var mı?

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.