Şimdi Ara

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
9
Favori
24.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Londrada şehir saat gibi işliyor. Toplu taşımada her şey saniyesi saniyesine tutuyor. Nereye ne zaman yetişeceğim derdi yok. Insanlar buna göre gideceği yere kadar toplu taşıma kullanıp sonrasında da bisikletleriyle ulaşım sağlayabiliyor. O yüzden kimsenin trafik ve ulaşıma dair bir kaygısı yok. Istanbulda yola çıktığınız ondan itibaren hangi sokaktan hangi araç fırlayacak diye düşünüyor kırmızı ışıkta geçerken bile defalarca etrafınızı kontrol etmek zorunda kalıyorsunuz. Kimsenin birbirine tahammülü yok. Böyle bir döngüde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak mümkün değil malesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam iyi bir araba alabilecek durumda olsan burada bu kadar veriyi yazıyı yazarak vakit kaybetmezsin heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 24 Nisan 2019; 11:38:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emurat

Hocam iyi bir araba alabilecek durumda olsan burada bu kadar veriyi yazıyı yazarak vakit kaybetmezsin heralde
    Araba zaten var iki tane evde. Ehliyet bile almaya tenezzül etmedim yaş 30.
  • "45-50 dakika sürer, Bisikletle 15-16 dakika"

Hayatımda duyduğum en saçma cümle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bisiklet almayı düşünüyorum ama çok pahalı :(( 600-700 civarına falan sürülebilecek bir şey alabilir miyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Kira

Buraya Amsterdam ve İstanbulu nüfuslarını yazman lazım. Kişi başına düşen araç İstanbulda daha az ama kişi sayısı fazla, dolayısıyla araç sayısı da fazla.
    Toplam araç sayısı ile değil kişi başına düşen araç sayısı ve onların kullanımına yönelik bir kıyas yaptık.

İnsanların araçları var ancak kullanmıyorlar, tüm mesele bu.

Neden kullanmıyorlar araçların?

Yukarıdaki 50 maddeden dolayı, bir veya birkaçı bile yeterli gelir mantıklı olan insanlara zaten.
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Kanka beni trene bindirsene ya cok korkuyomm

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-78DA32FDD

Hocam bisiklet almayı düşünüyorum ama çok pahalı :(( 600-700 civarına falan sürülebilecek bir şey alabilir miyim
    Kesinlikle alabilirsiniz.

600-700 civarına 28 inç şehir bisikleti alabilirsiniz ki tam ideal ölçülerdedir. Mümkünse dağ bisikleti almayın şehir için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

"45-50 dakika sürer, Bisikletle 15-16 dakika"

Hayatımda duyduğum en saçma cümle
    Örnek veriyorum Ankara Beşevler'den Söğütözün'e gitmeye kalksanız Metro ile 30 ile 40 dakika arası sürer. Kızılay'a gidip aktarma yaparsınız. Bisikletle bu süre 7-8 dakikadır mesafe 4.3 Km. 5 yıl o güzergahı kullandım.

Otobüs ve toplu taşıma her durakta yolcu indir, bindir, trafik ışıklarına takıl vs. kaç dakika sürüyor siz hesab edin...

Saçmalık nerede bunun?

Bugün işe bisikletle geldim grafiği yukarıda zaten. Toplam 19 dakika. Topluma taşıma ile gelsem en az 45 dakika. Mesefa 8.6 Km.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 24 Nisan 2019; 11:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Burada açıklamış yeterince.

quote:

Won’t I get too sweaty? We don’t have showers at work. And what about my clothes?

Yes, physical exercise produces sweat but it is rarely a real problem—body odour isn’t caused by the sweat but by the buildup of bacteria that follows. Shower before you ride and then clean up over the sink or with baby wipes and you should be fine.

Separate clothes for cycling to work are not a necessity. If your commute is short, your ordinary clothes might do the job, or there are numerous companies who produce smart urban clothing with cycling-specific detailing.

Donning lycra might be an idea for longer journeys—it is quick-drying and enables greater freedom of movement.

If wearing separate clothes, perhaps drive in or travel by public transport on a Monday, taking spare, clean clothing to use over the rest of the week. If taking it day-by-day, rolling rather than folding can help, as can using panniers. Some companies also manufacture clothing-specific bags.

Evet, fiziksel egzersiz ter üretir ancak bu nadiren bir sorun olabilir - vücut kokusu terden kaynaklanmaz, bakteri birikmesinden kaynaklanır. Sürmeden önce duş alın, sonra bebek bezleriyle temizleyin ve terlemeden kaynaklı sorunları ortadan kaldırın.

Bisiklet için ayrı kıyafetler gerekli değildir eğer sürüşünüz çok uzun değilse. Eğer gidilecek yeriniz kısaysa, sıradan kıyafetlerinizle devam edebilirsiniz gününüze, bakın bu sabah böyle yaptım ter sıfır, hiç problem yok.

18 Km sürüyorum işe gidiş gelişte. Ter kesinlikle problem olmaz bu mesafelerde.

Hız grafiğine de bakabilirsiniz ortalama 25 Km hız.

Alıntıları Göster
    Benim problemim zaten yorgunluk veya mesafe değil.En ufak bir ter damlasında o günü kendime zehir ederim duş alamazsam.Sıkıntı o gıcıklık benden kaynaklanıyor

• Evle iş yeri arası 7-8 km gibi mesafe olsa bende bisikletle gitmeyi tercih ederdim ama 22km aradaki mesafe git gel 45 km

Mecbur haftanın 3 4 günü tramvay 1 2 günü araba ile gidip geliyorum.
  • Bizde isteriz bisikletle gidilsin her yere. Ankara trafiğinde çık bakalım aynı gün ezmiyolarmı. Bisiklet yolu yapılsa dahi (ki hayatta kimse plan proje uğraşmaz) araçlar gene sallamicak. Yani güzel kardeşim herkes senin kafandaki gibi bu arabayla gidiyo saygısız görgüsüz mpdelinde değil. Bu kadar sığ bakma

• Theologist kullanıcısına yanıt
    İstanbulda aynı oranda bisiklete binen olsa yine trafik fazla olur, çünkü insan fazla. Bisiklet kullanımını arttırmak trafiğe çözüm değil. Bunu anlatmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

Bu kadar kibir iyi değildir
    Boş yapma

• İstanbulun her yeri yokuş, o yokuşlarda bisiklet eziyete dönüşüyor, ayrıca her yerde bisiklet yolu yok ve hiçbir araba bisiklete yol vermiyor. Nasıl günlük işler için bisiklet tercih ediyorsun anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lBetelgeuse -- 24 Nisan 2019; 12:5:4 >
  • Hocam istanbulda yaşıyorum kron xc250 sahibiyim. Bankamatiğe gidebiliyorum bisikletle sadece çünkü kullandığüım bisiklet 1000TL. Şimdi ben bunu biyere bağlasam zincirle vs 2 dk da kırıp götürürler. 100 liralık bisikletleri bile götürüyorlar. Ortam bu haldeyken ben nasıl okula veya işe bisikletle gideyim? Bağlayacak güvenli bir yer olmadıktan sonra ve çalındı mı çalınabilir mi endişesi taşıdıktan sonra bisiklet kullanmanın ne avantajı var ? Bu konuda çözüm önerileriniz varsa bekliyorum ben markete ufak tefek bir iki bişey almay abile gidemiyorum açıkcası çalınacak diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Kira

İstanbulda aynı oranda bisiklete binen olsa yine trafik fazla olur, çünkü insan fazla. Bisiklet kullanımını arttırmak trafiğe çözüm değil. Bunu anlatmak istedim.
    Katılmıyorum, bisikletin hızı, kapladığı alan hesaba katılırsa bu imkansızdır. Kaza fazla olmaz. Bir araba 20 bisiklet yeri kadar yer kaplıyor.

Şunlar kıyas yapmanıza yeterli olacaktır.

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır

• Ben de isterim bisikletle gitmek ama berbat şehir planlamada bisiklet sürmek imkansız. Üstelik trafikteki araçların hiçbiri seni önemsemez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bisikletlere ayrı yol yapılmalı. Günümüzde kaldırımda yürüyenler bile Allah'a emanet yürürken yolda bisikletle gideni düşünemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.