Şimdi Ara

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
9
Favori
24.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

adamın parası var toplu taşımaya hizmet ediyor sanane

toplu taşımada insanlardan hastalık kapma olasılıgını azaltırsın ama bı tarafın dondugu için bisiklete binmekten zature bıle olursun

bos yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

burası hollanda zaten

adamın parası var toplu taşımaya hizmet ediyor sanane

toplu taşımada insanlardan hastalık kapma olasılıgını azaltırsın ama bı tarafın dondugu için bisiklete binmekten zature bıle olursun

bos yapma
    Cümlende çelişkiler var... Toplu taşımada insanlardan hastalık kapma olasılığını azaltmazsın arttırırsın...

Bak bakalım bu adamlar kafayı mı yemiş sence?

Avrupa...

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır

Yoksa paraları mı yok?

Hem toplu taşımaya hizmet etmek ne demek?

Toplu taşıma devlet için de, birey için de büyük maddi külfettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 24 Nisan 2019; 11:1:1 >

• Her sene yaz okulu baslamasina yakin "bi bisiklet alayim da oyle gidip geleyim, sicak les gibi havada tramvayi cekmeyeyim bos yere" diyordum bu sene yazin mezun oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de bisiklet hafta sonu hava almak için sahilde sürülür. İşlerimize gidip gelmek için gerekli olan bisiklet üst yapısı maalesef hiç bir şehirde yok. Ne kadar dediklerinde haklı olsanda bisiklet ile anayola çıkmam ben Türkiye de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-23ECD1ED5 -- 24 Nisan 2019; 11:10:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece tek cümle ile bütün bu maddeleri rahatlıkla çürütürüz.

1* Bizim insanımızın kafa yapısı sıkıntılı Üstüne gelirler gün boyunca..

Bitti.

İlla ki eklemek istenirse tabi buyrun ;

2* Yollarımız İstanbul örneğin bisiklet ile ulaşıma uygun değil.Şehir uygun değil
    3* Park yerleri yok.Olanlar da yine sıkıntı.Çalınma ihtimali çok çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-23ECD1ED5

Türkiye de bisiklet hafta sonu hava almak için sahilde sürülür. İşlerimize gidip gelmek için gerekli olan bisiklet üst yapısı maalesef hiç bir şehirde yok. Ne kadar dediklerinde haklı olsanda bisiklet ile anayola çıkmam ben Türkiye de
    Toplu taşıma, araba veya yolda yürürken bisiklete nazaran çok daha büyük risk altındasınız.

Geçen yıl ülkemizde yolda yürürken ölenlerin sayısı 18.103 kişidir.

Yolda yürürken kaza geçirenlerin sayısı ise 31.593 kişidir.

Araba ve topluma taşımada kaza geçirenlerin sayısı 297.218 kişidir.

Bisiklette ise kaza yaşayanların sayısı (Bisikletten düşmeler, bir yere çarpmalar dahil) sadece 8.468 kişidir.

Kısaca diğer araçlara göre kaza riskiniz %2'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Sadece tek cümle ile bütün bu maddeleri rahatlıkla çürütürüz.

1* Bizim insanımızın kafa yapısı sıkıntılı Üstüne gelirler gün boyunca..

Bitti.

İlla ki eklemek istenirse tabi buyrun ;

2* Yollarımız İstanbul örneğin bisiklet ile ulaşıma uygun değil.Şehir uygun değil
    3* Park yerleri yok.Olanlar da yine sıkıntı.Çalınma ihtimali çok çok yüksek.
    Maalesef çürütemediniz.

Bisiklette kaza riski diğer araçlara ve yayalara göre çok düşük bu da %2 bir orana karşılık geliyor Türkiye'de.

Park yeri de mazeret olamaz katlanır bisikletleri ofisinize bile götürebilirsiniz, hatta sınıfınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 24 Nisan 2019; 11:17:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Toplu taşıma, araba veya yolda yürürken bisiklete nazaran çok daha büyük risk altındasınız.

Geçen yıl ülkemizde yolda yürürken ölenlerin sayısı 18.103 kişidir.

Yolda yürürken kaza geçirenlerin sayısı ise 31.593 kişidir.

Araba ve topluma taşımada kaza geçirenlerin sayısı 297.218 kişidir.

Bisiklette ise kaza yaşayanların sayısı (Bisikletten düşmeler, bir yere çarpmalar dahil) sadece 8.468 kişidir.

Kısaca diğer araçlara göre kaza riskiniz %2'dir.

Alıntıları Göster
    Hocam sen olayı anlamadın. Ben ölürüm demiyorum 😀 . E5 in d100 ün neresinde bisiklet ile gideyim. Hollanda da adamlar 1000 km bisiklet yolu yapmıştır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    götüremeyiz, toplu taşımada metro dahil insanlar hep laf ediyor olay yaratıyor.
    Otobüsler zaten almıyor.Önlerinde bisiklet yeri olan otobüs hatlarında bile sorunlar çıkıyor.

Yani yine yazdığım yere geliyorum.İnsanımız sıkıntılı.
    Ben kaza riskinden bahsetmedim insanların zihniyetinden bahsettim.Saygı yok.
  • istanbul ile amsterdamı karşılaştırmak zaten başlı başına hükümsüz. bir link bırakıyorum. bu görüntü 15 milyon vatandaşın yer aldığı istanbuldan bile değil, 0,6 milyonluk samsun.
    https://twitter.com/firatklnder/status/1119195346519957504?s=09

hangi anlayışa bağlı kalarak yaya-bisiklet öncelikli bir proje ortaya sunabilirsiniz ki?
  • Theo diye geldim ve Theo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

götüremeyiz, toplu taşımada metro dahil insanlar hep laf ediyor olay yaratıyor.
    Otobüsler zaten almıyor.Önlerinde bisiklet yeri olan otobüs hatlarında bile sorunlar çıkıyor.

Yani yine yazdığım yere geliyorum.İnsanımız sıkıntılı.
    Ben kaza riskinden bahsetmedim insanların zihniyetinden bahsettim.Saygı yok.
    Katlanır bisiklete hiç bir araç itiraz edemez, taksiye bile koyabilirsiniz. İstanbul'da yaklaşık 3 yıl bisiklet kullandım, Özel Halk Otobüsleri dahil almak zorunda, sıkıntı çıkaranları Beyaz Masa'ya şikayet edince yüklü miktarda ceza ödüyorlar. Normal bisiklet için söylüyorum.

İnsanımız bisiklet kullanmadığı için sıkıntılı.

Herkes kullanmış olsa bu sıkıntılar yaşanmazdı zaten.

Ki ben sıkıntı yaşamadım.

Çok şanslıymışsiniz o zaman.

Bebek sahilinde bile otobüslerin içindeki insanların kenardan geçen bisiklet sürenlere küfür ettiklerini bizzat gördüm.Bakın Bebek sahil diyorum bisiklet yolu gayet uygun oysa.

Ben çok isterim kullanmak ama yapamıyorum.Uygun değil.Bisikletleri koyabileceğiniz yerler yok.Çok sınırlı çok güvensiz.Ben metro durağından önce bisikletimi güvenle koyabilmeli birakıp metro ile devam edebilmeliyim mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 24 Nisan 2019; 11:24:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

Bu kadar kibir iyi değildir
    Asıl kibir 5-10km mesafeye arabayla gitmek değil midir? Avrupa'da insanlar daha büyük mesafeleri bile bisikletle gidiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: termomuk

istanbul ile amsterdamı karşılaştırmak zaten başlı başına hükümsüz. bir link bırakıyorum. bu görüntü 15 milyon vatandaşın yer aldığı istanbuldan bile değil, 0,6 milyonluk samsun.
    https://twitter.com/firatklnder/status/1119195346519957504?s=09

hangi anlayışa bağlı kalarak yaya-bisiklet öncelikli bir proje ortaya sunabilirsiniz ki?
    Neden hükümsüz olsun ki? Grafiklerde New York ve Londra'da var.

Samsun'da o görüntünün oluşmasında biraz da bisikletçilerin suçu var. Trafik ekiplerini çağırıp ceza yazdırmak zor olmasa gerek. Ben Diyarbakır'da bu şekil yapıyorum ve bisiklet yoluna araç bırakan kalmadı artık.

• Bakın sadece 10 sn içinde bunu gördüm
    Bisikletli Ulasim Platformu - BUP
    Katlanır bisikletle, yoğun saatte İstanbul metrosu
    http://bisikletliulasim.com/?p=2320

• quote:

Çok şanslıymışsiniz o zaman.

Bebek sahilinde bile otobüslerin içindeki insanların kenardan geçen bisiklet sürenlere küfür ettiklerini bizzat gördüm.Bakın Bebek sahil diyorum bisiklet yolu gayet uygun oysa.

Ben çok isterim kullanmak ama yapamıyorum.Uygun değil.Bisikletleri koyabileceğiniz yerler yok.Çok sınırlı çok güvensiz.Ben metro durağından önce bisikletimi güvenle koyabilmeli birakıp metro ile devam edebilmeliyim mesela.
    Avcılar'dan Rumeli Kavağına sürekli gidip gelirdim. Bakın mesafeyi siz düşünün. Psikolojisi bozuk birkaç insan yüzünden yukarıdaki 50 maddeyi bir kenara atmanız sizce mantıklı mı?

O psikolojisi bozuk insanlar toplu taşımada size tacizde de bulunabilir her an, bulunuyor da hergün birilerine.

• quote:

Bakın sadece 10 sn içinde bunu gördüm
    http://bisikletliulasim.com/?p=2320
    Bu güzel zaten, katlanır bisikletle metro, otobüs, dolmuş hatta taksiye binebilirsiniz, buna şehirler arası trenler, uçaklar dahil,
    Buraya Amsterdam ve İstanbulu nüfuslarını yazman lazım. Kişi başına düşen araç İstanbulda daha az ama kişi sayısı fazla, dolayısıyla araç sayısı da fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.