Şimdi Ara

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
9
Favori
24.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gbzlim

Bu istatistiklerin Türkiye gerçekleri ile uzaktan yakından alakası yok. Daha geçen sene tren kazasında kac kişi öldü. Kaldı ki hiç birisi birbirine doğrudan rakip olan ulaşım araçları değil. Araçla saatte 120 km hizla gidiyorsun bisiklet ile 20 30 km kaza yapınca ölme ihtimalin illaki daha fazla olacak. Herkes aracı 30 km hizla sürse en güvenli araç araba çıkar. Sizin mantık depremde insanlar apartmanda ölüyor diye herkes çadırda kalsin gibi bişey.

Alıntıları Göster
    Bu istatistiklerin gerçeklerle çok alakası var tabi ki, Türkiye'de araç kullanımı bisiklet kullanımından daha fazla değil mi?

2018 Ocak yılı trafiğe kayıtlı araç sayısı 23.000.000

Peki araçlarda ölen sayısı? 297.000

Araç sayısı ile ölen sayısının oranı kaç? %1.2

İlgili grafikte durum ne peki? %0.84

Yani ikisi de bir birine paralel, büyük bir fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

adam avcilardan mecdiyeköye biaitletle mi gidicek
    Çok uzak mesafeler istisna demiştim konu başında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Konunuzu ve bisiklet hakkında yazdıklarınızı çok faydalı buluyorum.
    Tebrikler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam anladık evine Internet baglatmisin hayırlı olsun. Ama heyecandan kazalarda ki yaralanan kişi sayisi ile ölen kişi sayısını ayirt etmeyi öğrenememişin. Artik onu da seneye öğrenirsin. İnternetten Avrupa'da bir ülkeye ait istatistiği alip Türkiye'de bütün koşullar aynı gibi paylaşıyorsun. Türkiye'de 23 milyon motorlu taşıt varda bak bakalim %100 de kaçı traktör kaçı kamyon kaçı motosiklet. Bu oran Avrupa'da ne kadar ? Otomobillerin %de kaçı 10 yaşının altında ? Araçlardaki hava yastığı sayısı ortalaması kaç ? Türkiye'de bir vatandaş yılda ortalama kaç km seyahat ediyor İstatistiği paylaştığın ülkede kac kişi ? Yollarin kalitesi nedir ?

• quote:

Hocam anladık evine Internet baglatmisin hayırlı olsun. Ama heyecandan kazalarda ki yaralanan kişi sayisi ile ölen kişi sayısını ayirt etmeyi öğrenememişin. Artik onu da seneye öğrenirsin. İnternetten Avrupa'da bir ülkeye ait istatistiği alip Türkiye'de bütün koşullar aynı gibi paylaşıyorsun. Türkiye'de 23 milyon motorlu taşıt varda bak bakalim %100 de kaçı traktör kaçı kamyon kaçı motosiklet. Bu oran Avrupa'da ne kadar ? Otomobillerin %de kaçı 10 yaşının altında ? Araçlardaki hava yastığı sayısı ortalaması kaç ? Türkiye'de bir vatandaş yılda ortalama kaç km seyahat ediyor İstatistiği paylaştığın ülkede kac kişi ? Yollarin kalitesi nedir ?
    İyi bari yaralanmayı da birlikte hesap etmişsek istatistik tam olarak çıkıyor.

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır

Ortada açık istatistik var neyine itiraz ediyorsunuz daha...

Kaynak genellenebilir çünkü belli bir ülke veya şehir için değil bu araştırma. Genel istatistik. Ufak farklılıklar çok önemli değil.

Teknosa'nın açığını bulup ürünleri paylaştığım sıcak fırsatlar konusundan da hatırlıyorum seni, trollemediğine emin misin konuyu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Nisan 2019; 17:16:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Konunuzu ve bisiklet hakkında yazdıklarınızı çok faydalı buluyorum.
    Tebrikler hocam
    Çok teşekkür ederim, azıcık bile faydalı olduysa ne mutlu.

Umarım medeniyet seviyesine ulaşabiliriz birgün, bunun yolu da düşünebilmekten geçer, sadece bisiklet için değil, her konuda.
    Hocam Bende seni belki 6 -7 önceki açtığın konulardan çok iyi hatırlıyorum. Ama senin şöyle bir huyun var bunu sana çevrendeki herkes de söylemiştir muhtemelen. Bir tane konu açıyorsun bu konu kesinlikle Avrupa'da olan ama Türkiye'de bir çok sebepten dolayi olmayan ya da düşük seviyede olan. Bu konu hakkında 50 tane madde yazıyorsun bu klasik. Sonrasında Bu olay hakkında yabancı kaynaklardan ülkenin gerçekleri ile uzaktan yakindan alakası olmayan şeyleri istatistik olarak paylaşıyorsun. Daha önceki konularında kaynak diye paylaştığın yazıların çoğunda çeviri hatası yaparak yanlış anlayarak paylaştığın oldu. Biz bunları sana söyleyince katiyyen kabul etmiyorsun. Dediğim dedik çaldığım düdük diyorsun. Ben o kadar açtığın konuda daha kimseye ben yanlış anlamışım bu konuda sen haklısın dediğini görmedim. Sürekli sağdan soldan konuyla alakalı içinde bir tane Terim'in bile bulunsa istatistik diye paylaşıyorsun. Bulduğun şeylerin önce bir muhasebesini yap bizim ülke ile alakası var mi diye ?
    Şimdi konuya geliyorsun ülkeyi hatırlayamadım ama İngiltere'de için yapılmış bir kaza istatistiğini bizim ülkeye uyarliyorsun daha önceki mesajda da sordum hiç birisine cevap vermedim. Sayılar birbirini tutuyor diye istatistik gerçek olmuyor. İngiltere normal bir vatandaş 50.000 pounda Range rover alirken bizde sembol bile alamıyorsun. Kaza yapınca ikiside araçtan sayılıyor. Adamlar 2000 model araçları hurdaya atarken bizde hala 85 model Toroslar kuş serisi arabalara. 3-4 asgari ücret parasi isteniyor. Bu arabayla kaza yapınca istatistik sana İngiliz Porsche ile kaza yaptı ölmedi sen Torosla öldün demiyor. Türkiye'de kazalarda ölüm oranı yüksek diyor. Adamlar Perte çıkan arabayı çöpe atarken bizde çıtır hasarlı diye satılıyor. Bir İngiliz ile polo bile alsan bile bizim ülkeye hava yastığı olmayan modelini gönderiyorlar. Velhasıl kelam istatistik mini etek gibidir çok şey gösterir ama asil göstermesi gerekeni göstermez demis Ferguson

• quote:

Hocam Bende seni belki 6 -7 önceki açtığın konulardan çok iyi hatırlıyorum. Ama senin şöyle bir huyun var bunu sana çevrendeki herkes de söylemiştir muhtemelen. Bir tane konu açıyorsun bu konu kesinlikle Avrupa'da olan ama Türkiye'de bir çok sebepten dolayi olmayan ya da düşük seviyede olan. Bu konu hakkında 50 tane madde yazıyorsun bu klasik. Sonrasında Bu olay hakkında yabancı kaynaklardan ülkenin gerçekleri ile uzaktan yakindan alakası olmayan şeyleri istatistik olarak paylaşıyorsun. Daha önceki konularında kaynak diye paylaştığın yazıların çoğunda çeviri hatası yaparak yanlış anlayarak paylaştığın oldu. Biz bunları sana söyleyince katiyyen kabul etmiyorsun. Dediğim dedik çaldığım düdük diyorsun. Ben o kadar açtığın konuda daha kimseye ben yanlış anlamışım bu konuda sen haklısın dediğini görmedim. Sürekli sağdan soldan konuyla alakalı içinde bir tane Terim'in bile bulunsa istatistik diye paylaşıyorsun. Bulduğun şeylerin önce bir muhasebesini yap bizim ülke ile alakası var mi diye ?
    Şimdi konuya geliyorsun ülkeyi hatırlayamadım ama İngiltere'de için yapılmış bir kaza istatistiğini bizim ülkeye uyarliyorsun daha önceki mesajda da sordum hiç birisine cevap vermedim. Sayılar birbirini tutuyor diye istatistik gerçek olmuyor. İngiltere normal bir vatandaş 50.000 pounda Range rover alirken bizde sembol bile alamıyorsun. Kaza yapınca ikiside araçtan sayılıyor. Adamlar 2000 model araçları hurdaya atarken bizde hala 85 model Toroslar kuş serisi arabalara. 3-4 asgari ücret parasi isteniyor. Bu arabayla kaza yapınca istatistik sana İngiliz Porsche ile kaza yaptı ölmedi sen Torosla öldün demiyor. Türkiye'de kazalarda ölüm oranı yüksek diyor. Adamlar Perte çıkan arabayı çöpe atarken bizde çıtır hasarlı diye satılıyor. Bir İngiliz ile polo bile alsan bile bizim ülkeye hava yastığı olmayan modelini gönderiyorlar. Velhasıl kelam istatistik mini etek gibidir çok şey gösterir ama asil göstermesi gerekeni göstermez demis Ferguson
    Sen bizim araştırma kurumlarımızın ve üniversitelerimizin bu tür şeylerin istatistiğini çıkaracağını veya çıkardığını mı düşünüyorsun? Sana kim nasıl bulacak kaç kişi bisiklet kazası geçirdi ve yaralandığının bisiklet kullanan sayısına oranını...

Yıllardır araştırırım daha bir tane veriye rastlamadım Türkiye'de bisiklet kullanım oranına, o kadar düşük ki araştırmaya değer bile bulmuyorlar demek ki...

OECD ülkeleri içindeyiz ve yayınladığım araştırmaların bir çoğu OECD ülkeleri baz alınarak yayınlanmış istatistikler.

Yok arkadaş yok Türkiye bisiklet araştırmalarına giremiyor çünkü kullanan yok...

İşte kaynak!

Federasyon'un beş kategori içinde ülkede bisiklet turizmi, bisiklet kullanım sayısı, trafikte bisiklet güvenliği, bisiklet piyasası, bisiklet derneklerin sayısına göre yapılan değerlendirme sonuçlarında Türkiye yer almadı.
    CNN Türk
    En çok bisiklet kullanan ülke Hollanda - Sayfa 4
    https://www.cnnturk.com/dunya/en-cok-bisiklet-kullanan-ulke-hollanda?page=4

Zaten berbat haldeyiz, bunun savunulacak neyi var ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Nisan 2019; 17:44:22 >

• Hocam milleti bilinçlendirmeye çalışmanız gerçekten mükemmel bir şey.

İzmir'de falan metro yoğun oluyor ama İstanbul kadar olmuyor. İstanbul'u özellikle ele aldığımızda eğer bisiklet yollarına önem verilirse gerçekten trafik sorunu atlatılabilir. Sadece trafikle alakalı değil konu. En fakiri bile altına araba almak için çabalıyor. Ciddi anlamda diğer gelişmekte olan ülkeler gibi küresel iklim değişikliğine önayak oluyoruz bol bol karbon salınımı yaparak.

Pahalı, zararlı olmadığı için millet tarafından tercih edilmiyor...

Eğer İstanbul'da güzel bir planlama ile bisiklet yollarının yapımı arttırılırsa çok güzel olur. Burada adam gibi bir planlama çok önemli. "İstanbul daha araba yollarını kaldıramıyor, bisikletle mi uğraşacağız?" diyip kesip atmamak gerek.
  • Bu ülkenin motosiklet kullanması gerekiyor,hem otomobile göre daha ucuz hem de bakımı,masrafı daha uygun. Trafik sorunu da bu şekilde ortadan kalkar. Düşünsenize herkes bisiklet ve motosiklet kullanıyor.
  • Hocam bu bisikleti ankara'da nasıl sürebiliriz?Biraz taktik verir misin?Hiç korkmuyor musun birisi çarpacak fln diye?Bende bisiklet alacağım.Önerebileceğin bir model var mı?
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Kask ve yelek olursa emin olun kimse size yaklaşmaz bile Ankara’da. 5 yıl hemen her gün kullandım ve pedallanmadık mahalle kalmadı Ankara’da.

Hiç kimse değil çarpmak tartışma bile yaşamadım.

Bisiklet tavsiyesine gelince, alüminyum kadro olacak, maksimum 11-12 kg ağırlığında olmasına dikkat ediniz. 28 ince tekerlek ve 7.38 veya 32 mm lastikler.

Piyasada 600 banından başlıyor temiz ikinci elleri, sıfırları biraz daha pahalı ama gerek de yok açıkçası.

• Neden sanki tembellik kötü bir durummuşcasına başlık attınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Neden sanki tembellik kötü bir durummuşcasına başlık attınız
    Tembellik kötü değil mi?

Üreten bir toplum değiliz tembelliğimiz yüzünden.

Okuyan bir toplum değiliz tembelliğimiz yüzünden.

Çile çekip sürünüyoruz toplum olarak tembelliğimiz yüzünden.

Bu kötü değil mi yeterince?

• Bence herkesin gözünden bakacak olursak gözümüzü kulağımızı ağzımızı kapatmak zorunda kalabiliriz. Şahsi düşüncem herkes kendine göre birşeyler bulabilir iyi veya kötü . Olayı kişiselleştirmek biraz gereksiz geliyor bana saçma sapan muhalefet, iktidar konularının yanında birazda olsa yaşantıya dair bişeyler paylaşıyor arkadaş. Hayırlı cumalar

• Hocam tespit güzel,hiçbir şekilde motorlu araclarla kıyaslanamaz.Tasarruf, sağlık,hava kirliliği vb.nedenlerden ötürü.Ama gel gör ki bu ülkede bırak bisikleti inanın araba bile kullanmaya korkuyor insan.Hani derler ya biz Avrupa'nın 20 yıl gerisindeyiz değil aslında.2000 yıl geçse de bizim insanımızın zihniyeti değişmez.İstistanalar kaideyi bozmaz.Neden mı çünkü sadece günlük hayatta bile biraz toplumu gözlemleyen bir insan ne demek istediğimi anlar.

En basit örnek:Adam yolda yürüyor öyle bir tukuruyor ki ciğeri çıkacak neredeyse rüzgar gelse üstüne gelecek,ölü ortaya tukuruyor.

Çoluk cocugunla bir yere oturmaya gidiyorsun yan tarafındaki hanzolar güya sakalasiyor ana avrad düz gidiyorlar ve bunlar eğitimli sözüm ona

Trafikte takip mesafesi bırakıyorsun adam önüne atliyor,kirmizida bekliyorsun adam önüne kiriyor,Işık daha sarı olmadan adam kornaya asılıyor.

Beton mikseri yolda gidiyor betonun yarısını yola döküyor,Yine bir kamyoncu yemeğini zikkimlanmis çöpünü de poşete koyup bağlamış yolda hemde e5'te yola atıyor.

Yani buraya bunun gibi yüzlerce madde yazılabilir bunlar sadece bu hafta benim gozlemlediklerim.O yüzden bu dediklerinizin bu ülkede olması imkansız ne yazık ki!Çünkü kafa yapısı değişmiyor.

Hala umudum var,
    bir gün bizde de insanlar işine bisikletle gidecekler ve işyerleri işe bisikletle gelen çalışanlarına ekstra ücret ödeyecek, bisiklet yolları ayrı olacak, bisiklet için ayrı trafik ışıkları olacak..
    Devlet görevlileri iş yerine bisikletle gidecekler..

• quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Hala umudum var,
    bir gün bizde de insanlar işine bisikletle gidecekler ve işyerleri işe bisikletle gelen çalışanlarına ekstra ücret ödeyecek, bisiklet yolları ayrı olacak, bisiklet için ayrı trafik ışıkları olacak..
    Devlet görevlileri iş yerine bisikletle gidecekler..
    araba mı hocam bu trafik ışığı olsun, millete bisiklet tavsiye ederken ışıklarda bekleme derdi yok, vakit kaybı yok diye anlatılıyor, zaten bisiklet o kadar avantajlı ki ışıklarda bekliceğin sürede zaten gidiceğin yere bile varırsın
    ayrıca şuanki yolları düşünürsek araba yolunun en az 2 katı genişliğinde bisiklet yolu olsun ki hem bisikletlilerin çarpışma riski azalır, hemde acelesi olanlar yavaş gidenleri beklemesin, bizim burda bisiklet yolu varken hiç verimli değildi, o yüzden hızlı gitmek istediğimde araba yolunu kullanırdım, dar yol risk demektir, hızlıysanız kaçış manevrasını engeller

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Bisikletlerinde trafik ışıkları olması gerekir ama bizde henüz yolu dahi yok maalesef, trafik ışıkları şu an için erken elbette ama ilerde olmalı.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.