|
Bluetooth'a çok mutassıp bir bakış var. Bunu kırmak lazım. LDAC'ı 6 yıldır kullanıyorum. 32bit/96Khz 990 Kbps aktarım yapabilen yılların kodeği. Bu Hi-Res Audio Wireless'in kapısını açmış kodek. Sony 2'nci bir versiyonunu gelecekte geliştirir mi bilmem ama Hi-Res Audio tarafında yeni Bluetooth kodekler de yavaş yavaş gelişiyor. Aptx Lossless sanırım en yeni ve yetenekli olanı. Elbette 24bit/192Khz parçaların artık 4-5 Mbps'e kadar dayandığını düşündüğümüzde elbette gerçekten bir kayıpsız aktarım şuan da gelecekte de hayal. Ancak bu demek değil ki kablosuz HI-FI olmaz. Olur. LDAC bile çok başarılı ve kablolu bağlantıyı önemli ölçüde ikame edebiliyor deneyim açısından. Tek sorun Sennheiser, Bang Olufsen, Bose gibi popüler Bluetooth kulaklık üreticilerinin Bluetooth kodekler konusunda çok tepkisiz davranması. Yani anlamak zor 500-600 hatta 1000 EUR'luk kulaklıkta sadece SBC ve AAC var. O zaman şaşaa ile tanıttıkları kulaklıklar beş para etmiyor. Yani desek ki Sony ile anlaşamıyorlar (ki Bang Olufsen nihayet yeni modellerinde LDAC'e kapıyı araladı) ee Qualcomm'un Aptx Lossless'i var eee hadi o kaynak tarafından Qualcomm platform istiyor, lisansı falan maliyet desek kendi üyesi oldukları HWA'nın LHDC'si var. Koyun bir şeyler. İşin daha üzücü kısmı otomobillerde. Artık pek çok otomobil üreticisi modellerine premium ses sistemi opsiyonları koyuyorlar, eskiden sadece lüks üreticilerde görüyorduk. Ne güzel, güzel ama yeni otomobillerde analog ses girişi artık genelde bulunmuyor. Geriye ne kaldı Apple Car Play/Android Auto tarafı kablosuz bağlantıda Bluetooth kullanıyor, kablolu bağlantıda da nasıl bir aktarım yapıyor, limit basıyor mu, bşt perfect aktarım var mı bilmiyorum, diğer seçenek de dümdüz Bluetooth. Ama kodekler sadece SBC ve AAC. Komedi gibi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
aynı şarkıyı tidal de dinleyen wav dinledi sanıyor, spotifyde dinleyen mp3 sanıyor. İkisi de mp3 bro. Ama yine de şarkıyı yapan ben olarak adamı ikna edemiyorum, diyor ki hayır tidaldeki kesin wav. Bak onun nedeni de çok basit aslında. Alttaki paragrafta onu anlatacağım. Unutulmaması gereken benim mp3 16 bit olarak verdiğim, platform onu sonrada upscaling ile değiştirir o beni alakadar etmiyor. Ama seni kandırıyor.
kullanıcısına yanıt
Hızlı