Şimdi Ara

Spotify, kayıpsız ses kalitesini sunmaya başladı: Premium'a özel ve Türkiye'de yok! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YouTube müzik Spotify'dan çok daha kaliteli ses sunuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Buraya 24 bit 48h ya da 16 bit 44h iki kayıt koysam dinleyenlerin %99 u farkı anlayamaz. Anlarım diyen kendini kandırır. Stüdyoda kaydettiğimiz müziği cikti alırken 320k mp3 çıkarsam çoğu kişi flac vb. Kayıpsız diye adlandirilan türleri dinlediğini bile sanabilir.

Internetten indirilen convert edilen mp3 wav flac farklarını anlayabilirsiniz belki işlem gördükleri için ancak işin mutfağındaki birinin profesyonel olarak aldığı ciktinin mp3 wav flac olmasını ayırt edemezsiniz. Örneğin buraya 24bit wav -14lufs bir cikti koysam karşısına da 320k mp3 -10 lufs bir cikti koysam. Mp3'un sesi daha yüksek geleceği için çoğu kişi onun daha kaliteli olan olduğu yönünde oy kullanabilir.

Yok ben her turlu fark ediyorum diyenleri tebrik ederim. O kulaklari sadece müzik dinleyerek ziyan etmeyin, üretime de dahil olmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 10 Eylül 2025; 22:45:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Altta biri farksız demiş spoti o kadar kötü apple ve arasınd fak çok

• Bu işte apple music baya başarılı. Ancak kime lazım, kim bu farkı anlayarak müzik dinliyor o da tartışılır. Alt tarafı yolda az biraz boş vaktin varken müzik dinleyeceksin. Ülkede herşeyi kaybıyla yaşıyoruz, varsın müzikler de kayipsiz olmasin. :)

• Yakında çekilirler trden zaten. Güzel olan ne varsa bir bir elimizden alındı

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Flac yazmışlar zaten sitede

Sağolsun YT music hem ses kalitesinde spoti den daha ilerde, hem de para alıp aptal saptal toplist yapan bu platformdan beni kurtardı. Listeler için rüşvet alındığı alenen soruşturma konusu. Yıllarca kullandığım platform adına üzüldüm. Bize gelince herşey bozuluyor.

Cooler Master Haf 700 Evo --- Intel 12700k // Gigabyte Z690 Aorus Master --- Gskill 2x16 6400 Cl 32-39-39 --- Msi GeForce RTX 5090 Suprim Soc --- Kingston Kc 3000 2 TB --- LG C1 48" Oled --- Razer Viper v2 pro // Razer Hunstman Elite --- Fiio 19 --- Sennheiser Hd 600 // Hifiman He1000 Stealth -- Marantz Stereo 70's --- POLK AUDIO RESERVE R200 50TH ANNIVERSARY EDITION
  • Spotify, kayıpsız sesi rakiplerine göre biraz daha düşük kalitede sunuyor; 24 bit/44.1 kHz FLAC dosyalarını destekliyor. Buna karşın, Apple Music, 24 bit/192 kHz'e kadar sunuyor. Üstelik Türkiye’de yok.

Siz yere göğe sığdıramadığınız spotify’a gömülmeye devam edin . 2022’den beri Apple Müzik kullanıyorum 3 yıldır derim “ne spotify’ı kardeş?” Tek üyelik, herşeye erişim ses kalitesi dahil sınırlama vs yok. Türkiyedeki Apple kullanıcılarıda ayrı bi alem ne diye spotify kullanırsınız ki hadi android kullanıcıları mecbur kalabilirde

🍎

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• ufo U kullanıcısına yanıt
    Biri kayıpsız dosya mı dedi 😊 Sony nw-wm1a da dinliyorum mp3 sarmıyor. Spotify, kayıpsız ses kalitesini sunmaya başladı: Premium'a özel ve Türkiye'de yok! Spotify, kayıpsız ses kalitesini sunmaya başladı: Premium'a özel ve Türkiye'de yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seneryigiter -- 11 Eylül 2025; 7:47:56 >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Androidçiler Apple Music yüksek çözünürlüklü (HiFi, Master Quality Authenticated - MQA) eklemeden 6 yıl önce bunları Tidal ile kullanıyordu zaten. Kaldı ki Apple Music android'de de var.

Sunduğu kalite tartışılmıyor burada, senin bunu duymak için ekipmanın var mı o konuşuluyor. Bende cemaatin çoğu gibi 200-300 euro'luk sıradan kablolu kulaklık var ve çok bişey farketmiyor ki bu bile olmayan adamlar boşuna ekstra para vermesin, bunu söylüyoruz.

Hi-Res Lossless dinlediğini sananların tamamına yakınının bundan haberi yok. Sadece daha fazla para verip "bu daha iyi " tribiyle dolanıyorlar ortalıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koagulant -- 11 Eylül 2025; 08:39:22 >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Sacd hiçbirinde yok ki.

Spotify, Apple Music, Tidal, Qobuz, Deezer hiçbirinde yok.

Adamlar bu sesi duymak için telefonlarına uyumlu amfi dac ve özel kulaklıklar kullanıyorlar.

Bizimkilerde üç beşbinliralık kulaklıkla bu işlerin olacağı hayaline kapılıyorlar.

• Önce uygulamanın stabil çalışmasını sağlayın

Ben samsung kulaklık ile SSC kullanıyorum 24 bit 48khz gayet hissediliyor fark. Aptx LDAC bunlar da bitrate i arttırdığından kablolu kadar olmasa da AAC'yi ezerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam aptX aslında doğrudan streaming servisleriyle değil, Bluetooth aktarımıyla ilgili bir teknoloji. Bildiğin kodek işte. Amacı kablosuz bağlantıda ses kalitesini artırmak ve gecikmeyi azaltmak.

Fark yaratır evet ama belli koşullar altında. Kaynak cihaz ve kulaklık/dongle ikisi de aptX Lossless desteklemesi lazım, mesafe sorun çıkarabiliyor. Ortamdaki parazit sorun çıkarabiliyor.

Ne dinlediğin de önemli tabi. Eğer zaten Spotify (320 kbps ) kullanıyorsan, aptX Lossless’in potansiyeli tam ortaya çıkmaz. Ama Tidal HiFi veya Apple Music Lossless ile fark edilebilir.

Mesele, spotify gibi götünü kaldırdığınız firmanın bu yüksek ses kalitesi seçeneğini, Türkiyede yaygın kullanıma başladıkları 2016-2017’li yıllardan itibaren daha yeni vermeye başlamaları (kabaca 8 yıl sonra) ve bunu TÜRKİYEDE sunmamaları. Ben burda _Hizmet_ten bahsediyorum

Apple muzikte en başından beri var - spotify yeni getirdi
    Apple muzik tek abonelik herşey sınırsız - spotify’ın bu özelliği bide premium için ve Türkiyede yok

Apple müzik tepsiyle sana herşeyi verirken
    Spotify cımbızla veriyor. Ve türkiyede de yok

Şimdi anladın mı?

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.