Şimdi Ara

SPOT PİYASASI BITTI OYUN FİYATLARI ARTTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
4.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar artık spor piyasası eskisi gibi değil eskiden 120 130 tlye oyunlar alırdık çok talep olurdu herkes memnundu ve yeni oyunları 1 hafta önceden getiriyorlardı yıl oldu 2015 artık spotcular oyunları gec getiriyor 200 tl üzeri oyunlar satıyorlar örnek uncharted collection 210 tl den on sipariş açılmış valla yazık günah adamlar hem fatura vermiyor vergi vermiyorlar bide resmi mağaza fiyatından fiyata satıyorlar digital oyuna daha sıcak bakıyorum en azından uygun fiyata yeni oyunlar oynuyoruz kutulu alacak kişiler banka kampanyalarını ve site kuponlarini takip etsinler resmi mağazadan 130 tlye sıfır bandrollu faturali sony çıkışlı oyun alabilirsiniz spotculardan oyun almayin

Sizde düşüncenizi fikirlerinizi yazarsanız daha iyi olur herkes okumuş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 31 Ağustos 2015; 9:39:58 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Ne zamandır söylüyoruz konsolda oyun fiyatları çok abartıldı diye, üstüne bir de dolar kuru falan derken, spottan bile 200'den aşşağıya oyun bulmak zorlaştı. Konsollar belki sundukları imkanlara göre ucuz cihazlar ama oyun fiyatlarından çok kaybediyor.

Benim gibi aldığı oyunları arşivleyenler için çok kötü bir durum. Açıkçası bu yıl tüm multiplatform oyunlar olmasa bile büyük bir çoğunluğunu PC'de oynayacağım. Hem çok daha ucuza alınabiliyor, hem de daha iyi performansla oynanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 31 Ağustos 2015; 9:59:23 >
  • 120-130 TL'ye oyun alınan dönemdeki dolar kuru ne kadardı, şimdi ne kadar. Karşılaştırma yaparken bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Şu an US PSN'den 60$'a oyun alsan bile 175 TL tutuyor.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Kur artmis olabilir ama spot ile resmi fiyatlara bakarsan nerdeyse ayni örnek overgame de until dawn 179 tl spotcuda 190 200 tl owergame den alınan oyunlar sonye gidiyor resmi satışları etkiliyor spotculardaki dükkana gidiyor

Edit endonezya psnde enPara ile alirsan digital oyun daha uygun fiyata geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 31 Ağustos 2015; 10:30:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karı biraz azaltsınlar, hep müşteriye geçirmek sadece bizim ülkede var

Kar eden daha çok kar istiyor

Şahsen aynı oyunun daha ucuzu varken, pahalıya satandan bir daha birşey almıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun fiyatların da bence dolar kuru bahane ediliyo satıcı tarafından.. örneğin mgs phantom pain oyun her platformda 60 dolar diyelim ama her ne oluyosa dijitali pc de 89tl ps de bakmadım bile 180tl mi? 210tl mi? kaç para kim bilir.. spot oyunlarda da aynı oyunun ps3 versiyonunu daha uyguna satıyolar ama bu oyunların da kutulu satış fiyatı yine 60'ar dolardır herhalde.. şu oyun fiyatları yüzünden pc aldım ps kenarda duruyor anca exclusive oyunları üzerinden zaman geçtikten sonra 2. elde oynarım artık heralde :/
  • Playstation'un saçma fiyatları yüzünden, çocukluğumdan beri oyuncusu olduğum konsol diyarını terk ettim. PC topladım ve steam ile devam ediyorum. Oyunlar için 210-220 gibi fiyatlar çok saçma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu fiyatlar yüzünden konsolu sattım birazda para ekleyip pc topladım. UC4 e kadar boş boş durmasın ilerde 2.el bir tane alır oynarım. Şimdi Kinguin g2a den cd key alıyorum misal mad max 45 tl.
  • E ne olacak,aral veriyor ilk partlarda oyunları spota...yuksek fiyat biçerlerse spotcuda ona göre fiyat biçiyor.

Hertürlü arala gidiyor para.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

120-130 TL'ye oyun alınan dönemdeki dolar kuru ne kadardı, şimdi ne kadar. Karşılaştırma yaparken bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Şu an US PSN'den 60$'a oyun alsan bile 175 TL tutuyor.

Dolarla Spot'un alakası yok. Onların yaptığına fırsatçılık denir. İyi dükkan diye geçinen spotçuların olayı takastır, çoğu dükkan buna arkasını dayayıp kazanıyor. Yeni ve popüler bir oyun çıkacaksa kendi sitesine, hesaplarına gelen yorumlara, sorulara, talebe bakıp kafalarına göre fiyat koyuyor hepsi. Takasla geçinenler de yeni gelecek oyuna karşılık verilecek oyunları belirleyip 2 gün arayla 170TL olan oyunun fiyatını 140 a indirip aradaki fiyat farkını avantaja çeviriyor. Dolara göre hareket etse 2 gün arayla bir oyunun fiyatını 170'ten 140 a indiremezsin, toptancıdan aldığın fiyattan bile düşük çünkü bu rakkam. Bunun adı fırsatçılık ve çakallıktır bildiğin. Hiç dolar bilmem ne gibi acıtasyonlar yapmasınlar, çakalın önde gideni bunlar, yersen tabii.

• Aynen sana katılıyorum hiçbir spotcunun lafına inanmam hepsi takastan ve satıştan kar ediyor bide vergi fatura da vermediği için karı daha fazla oluyor bu yüzden ben spot piyasasını çoktan bıraktım oyunları digital alıyorum eğer kampanya varsa sıfır kutulu alırım

• Nasil kurla alakasi yok. Agzi olan konusmus masallah. Sanirsin adamlar bu oyunlari Konya'dan getiriyor. Tedarikcilerden oyun temininde TL kullanilmiyor. Bizim millet standart abim. Fikri yok zikri var.

• Ps3 zamanında sony özel oyunlarını ön sipariş ile almıştım (unharted,last of us vb...) en pahalı aldığım oyun 120tlye aldığım TLOU'dı,artık oyunları dijital olarak indirime girdiğinde alıyorum yoksa baş edilecek gibi değil bu fiyatlar...
  • hiç iyiye gitmiyo bi oyun 189 tl olur mu asgari ücretin 4/1 ne hale geldi ülke
  • quote:

Orijinalden alıntı: İMAX 3D

Kur artmis olabilir ama spot ile resmi fiyatlara bakarsan nerdeyse ayni örnek overgame de until dawn 179 tl spotcuda 190 200 tl owergame den alınan oyunlar sonye gidiyor resmi satışları etkiliyor spotculardaki dükkana gidiyor

Spotçular ya Aral ve Sony'den oyun çekiyor yada Orta Doğu'dan, özellikle Suudi Arabistan ve Katar'a giderek bavul ticareti ile uğraşan adamlardan toplu olarak alıyor. Bugün bir spotçuya gidip Until Dawn almak istediğinizi söyleyin, size gösterdiği oyunda bandrol vardır yani Sony Türkiye çıkışlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnaroll

Dolarla Spot'un alakası yok. Onların yaptığına fırsatçılık denir. İyi dükkan diye geçinen spotçuların olayı takastır, çoğu dükkan buna arkasını dayayıp kazanıyor. Yeni ve popüler bir oyun çıkacaksa kendi sitesine, hesaplarına gelen yorumlara, sorulara, talebe bakıp kafalarına göre fiyat koyuyor hepsi. Takasla geçinenler de yeni gelecek oyuna karşılık verilecek oyunları belirleyip 2 gün arayla 170TL olan oyunun fiyatını 140 a indirip aradaki fiyat farkını avantaja çeviriyor. Dolara göre hareket etse 2 gün arayla bir oyunun fiyatını 170'ten 140 a indiremezsin, toptancıdan aldığın fiyattan bile düşük çünkü bu rakkam. Bunun adı fırsatçılık ve çakallıktır bildiğin. Hiç dolar bilmem ne gibi acıtasyonlar yapmasınlar, çakalın önde gideni bunlar, yersen tabii.

Dolar ile alakası var. Sonuçta bu oyunları kendileri basmıyorlar, bir yerlerden almak zorundalar. Kurlar bu seviyede olmasa çıkış günü 140 TL'den satar, yine 1 hafta sonra 120'ye indirip milleti kazıklamaya devam ederler.

• Gercekten fiyatlar cok artti

• yapılacak şey belli değil mi almayacaksın ps3 Xbox360 zamanında sürekli bunlardan alıyordum ps4 oyunlarını bunlardan almıyorum artık
    witcher 3 spotta 190 diyordu d&r 'dan 200 verip aldım yada psn 'den indirim zamanı alınabilir oyunlar illa çıktığı gibi oynayacaksın diye bir şey yok
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    İnetnette bakarsan spotcular faturasız oyun satıyorlar dün n11 den baktım uyelerin yorumlarına hepsinde mi aynı olur sadece oyun değil başka üründe bile fatura gondermemiş fatura ve vergiden zaten kar ediyorlar bütün spotcuLrda bandrollu oyun satmıyor arada nadir olarak bandrol çıkabilir genel olarak bu adamalr he türlü kar ederek satıyor yoksa piyasada bu kadsr spotcu olmazdı ayrıca banka kampanyası ve kupon ile sony bayisinden 130 150 tlye oyun alınabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 31 Ağustos 2015; 14:25:10 >
  • Condemned61 C kullanıcısına yanıt
    Asıl olay sıfır ps3 oyunları ps4 oyun fiyatları ile aynı veya 10 15 tl fark var böyle olunca ps4 almak daha mantıklı oluyor 1080p 60fps oynamakta yanında karı oluyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.