Şimdi Ara

Split Klima Soğutmada Donma Yapıyor Deli Olacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim evdeki klimanın sorunu biraz acayip araştırdım ama böyle bir sorunla karşılaşan arkadaslar bulamadım.

İlk olarak klima hakkında bilgi vereyim.

Klimayı 2002 senesinde Bosch marka aldım ve geçtiğimiz yaza kadar sorunsuz kullandım sadece yazları kullanıyorum.

Klima 13500 BTU luk hem sıcak hem soğuk. Yatak odamın ebatı 20 metre kare.

Klima geçen yaza kadar donduru derecelerde soğutuyordu 16 derecede çalışırken ve buz tutmuyordu.

bu son haftalarda hava izmitte 25 - 30 dereceleri görü ev çatı kat oda ısınmaya basladı.

Klimayı 21 derece açıyorum soğutmaya başlıyor , 10 dk sonra ortalama dış uniteden içeri girin kalın ve ince boru karlanmya başlıor ve artıyor , daha sonra odanın içindeki split klima nın uflemesı azalmaya baslıyor iç unıtenın flıtrelerı kaldırıp radyotore bakıyorum komple karlanma yapmıs oluyor eger kapamayıp calıstırmaya devam edersem buz tutmaya baslıyor ve ufeleme dogal olarak radyotorden hava gecmeyınce duruyor mecburen kapamak zorunda kalıyorum . Kısacası odayı soğutamamaya basladım .

Bu garip sorun nedendır bir bilen varsa acıklarsa yardımcı olursa klımaya baktırıcam.

Kışın buzlandıgını duydum ama yazın böyle bir sey ılk kez gelıyor basıma...

Saygılar tesekkurler...

• ABİ BEN CİN GİBİYİM
    BOSCH KLİMA YETKİLİ TAMİR SERVİSİ ÇAĞIR
    NASIL ÇÖZÜM AMMA

ŞAKA BİRTARAFADA

KLİMANIN GAZI AZALIRSADA KARLANMA YAPAR
    İÇ FAN YETERSİZ KALIRSADA KARLANMA YAPAR
    ISI TRANSFERİ OLMAYINCA İÇ ÜNİTEDEKİ PETEK HAVADAKİ NEMİ BUZA ÇEVİRECEK VE SONUÇ Karlanma
    sen klima iç fanını takip et performansı nasıl belkide bir motorla kurtarırısın belkide bu motora kumanda eden elektronik kart arızalıdır yanlış komut ediyordur
    döndük dolaştık en başa geldik yani sen bir servis çağır buralara yazmakla olmaz bu işler
    OK!!!
  • artık çoğu klimanın beyninde iç fanın devrinin düşmesi bile bir arıza sebebi olarak algılanıp klima otomatik kapanır.

sizin probleminiz %99 gaz problemi. uygun bir servis çağırın. gaz bastırtın 40-50 tl den fazla vermeyin. ayrıca r22 gazı haricinde bir gaz ise o gazlara ilave yapılmıyor malesef.
  • bugun klımacı arkadasla telefonla gorustum 50 liraya gaz basılması gerektıgını soyledi yanı teşhis iniz doğru cok tesekkurler hafta ıcı gelıp basacaklar...Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

bugun klımacı arkadasla telefonla gorustum 50 liraya gaz basılması gerektıgını soyledi yanı teşhis iniz doğru cok tesekkurler hafta ıcı gelıp basacaklar...Saygılar

Dikkat edin sistemden gaz kaçmışsa eğer cihazda kaçak vardır o yüzden kaçmıştır durup duruken kaçmaz gaz cihazdan.Bu yüzden gaz bitmiş biz gaz basıp gidelim diyenlere güvenmeyin cihazınıza baktırın sürekli gaz biter gelirler basarlar giderler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

bugun klımacı arkadasla telefonla gorustum 50 liraya gaz basılması gerektıgını soyledi yanı teşhis iniz doğru cok tesekkurler hafta ıcı gelıp basacaklar...Saygılar

ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

kaçak yoksa gaz kaçağı olmaz. öncelikle kaça tespit edilip kapatıldıktan sonra gaz basılmalı.

Bu konu 2010 konusu dimi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

kaçak yoksa gaz kaçağı olmaz. öncelikle kaça tespit edilip kapatıldıktan sonra gaz basılmalı.

Bu konu 2010 konusu dimi :)

Tamam tamam mesajlarımı siliyorum :) geri sayfalarda ilk başta gördünüz herhalde :)

Ekleme bu mesaj okunduktan sonra silinecektirç :)

:DDD evet şimdi farkettim hocam :D

yanlış anlamayın ceza yememek için sildim :D hort sebebiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.