Şimdi Ara

Arçelik inverter klima neden on-off klimalar gibi durur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arakat dairede, en fazla 17,5 metrekarelik, kuzeydoğu cephe ve bu cephesi çift cam olan odada 2023 model Arçelik 12.000 btu inverter klima mevcut. Soğutma modunda ve iç ortam sıcaklığı kumandadan ayarlanmış olan dereceye ulaşınca bu klima BAZEN eski tip on-off klimalar gibi duruyor. Bu durumdayken iç ünite üzerindeki led ekrandan tüketim değerine bakınca 0.0 yazıyor.

Bildiğim kadarıyla inverter klimalar sürekli çalışır, iç ortam ayarlanan sıcaklığa ulaşınca güç tüketimini düşürüp çakışmaya devam eder ama bu klimada sık olmasa da anlattığım durumu yaşıyoruz. Bir sorun olabilir mi?

• Dikkat ettiğim şey var kummanda klima önünde durunca tüketimini ayarliyor kumandada sanirsam sensör var.Uzak tutup dene istersen.Gündüzleri 0.7-0.8 geceleri 0.2-0.3 göruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Ben de aynı durumdan şüpheleniyorum ama böyle bir durum olabilir mi emin değilim. Uzaktan kumanda klimanın soğuk hava akımına maruz kalırsa (ayarlanmış olan iç ortam sıcaklığından daha çok) soğuyor. BELKİ bu durum bir şekilde klima tarafından algılanıyorsa, çalışmayı durduruyor olabilir. 

• BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt

12 btu var klimayi köşeye konumlandirdim 26 ayarli,bazen fazla geliyor.Kumandayi koltuk üstüne koydum kafasina göre ayarliyor.Ben öyle saniyorum yanlişimda olabilir:)) Fan ot ayarli bazen 2 seviyeye indiriyorum:)

• Hocam aynı model 9binlik ilk aldığımda geçen sene aynı durum vardı 25 e ayarlı oda 25 olunca 00 yazıyordu sıcaklık yükselince tekrar çalışıyodu bende inverterların böyle çalıştığını düşünüyordum şuan akşam bakıyorum 04 gece 02 ye kadar düşüyor

Bir de ekonomi de deneyin 40 da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arçelik mi Vestel Klima mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.