Şimdi Ara

Klimada Sadece Fanı Çalıştırmak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
19.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , vestel marka 9 luk klimamız var. Hava normal olduğu zamanladar klimada soğuk bölğümünü açmak yerine sadece klimanın dışarıdan içeriğe verdiği fanı açıyorum.

Şimdi klimada normal soğuk bölümü açıp herhangi bir derece klimayı çalıştırma ile sadece fanı çalıştırmak arasında ne kadar elektrik farkı olur yani kısacası ben sadece FANI çalıştırdığımda dışarıdaki vantilatörler gibi mi elektirik yakar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemEnable -- 21 Haziran 2013; 15:00:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klimada Sadece Fanı Çalıştırmak: Bilmen Gerekenler

Klimalar, sıcak yaz aylarında evleri veya iş yerlerini soğutmanın etkili bir yoludur. Ancak, bazen klimanın soğutma özelliğini kullanmadan sadece fanını çalıştırmak isteyebilirsin. Bu durumda, klimanın "fan modu" özelliğinden yararlanabilirsin.

Klimadaki "Fan" Modu Nedir?

Klimadaki "fan" modu, kompresörün çalışmadığı ve soğutucu akışkanın dolaşmadığı bir ayardır. Bu modda, klima sadece bir fan gibi çalışır ve havayı odanın içinde dolaştırır.

Klimanın Sadece Fanını Çalıştırmanın Faydaları

Klimanın sadece fanını çalıştırmanın birkaç faydası vardır:

• Enerji tasarrufu: Soğutma özelliği olmadan çalıştığı için, sadece fanı çalıştırmak daha az enerji tüketir.
    • Hava sirkülasyonu: Klima fanı, odanın içindeki havayı dolaştırarak daha rahat bir ortam yaratır.
    • Toz ve alerjenlerin azaltılması: Hava sirkülasyonu, havadaki toz ve alerjenleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Klimanın Sadece Fanını Çalıştırmanın Dezavantajları

Klimanın sadece fanını çalıştırmanın birkaç dezavantajı da vardır:

• Odayı soğutmaz: Sadece fanın çalışması, odanın sıcaklığını düşürmez.
    • Nemli ortamlarda rahatsız edici olabilir: Fan, zaten nemli olan ortamlarda havayı daha rahatsız edici hale getirebilir.

Klimada Fan Modu Ne İşe Yarar?

Klimada fan modu, aşağıdakiler gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir:

• Serin ama soğuk olmayan havalarda hava sirkülasyonu sağlamak
    • Soğutma döngüsü arasında havayı tazelemek
    • Nemli ortamlarda havayı kurutmaya yardımcı olmak

Sonuç

Klimanın sadece fanını çalıştırmak, enerji tasarrufu ve hava sirkülasyonu gibi faydalar sağlayan kullanışlı bir özellik olabilir. Ancak, odanın sıcaklığını düşürmeyecek veya nemli ortamlarda rahatsız edici olmayacağını unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sadece fan çalıştığında dış ünite çalışmayacağı gibi soğutma işlemi yerine sadece havayı dolaştıracaktır ve dışarıdan içeri hava almaz. içerideki havayı dolaştırır.

yaklaşık olarak (düşük-orta-yüksek hızda) 15-30-40 w elektrik çeker fanda. soğutmada da yaklaşık olarak 870-900 watt çeker. fark olur tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

Merhabalar , vestel marka 9 luk klimamız var. Hava normal olduğu zamanladar klimada soğuk bölğümünü açmak yerine sadece klimanın dışarıdan içeriğe verdiği fanı açıyorum.

Şimdi klimada normal soğuk bölümü açıp herhangi bir derece klimayı çalıştırma ile sadece fanı çalıştırmak arasında ne kadar elektrik farkı olur yani kısacası ben sadece FANI çalıştırdığımda dışarıdaki vantilatörler gibi mi elektirik yakar ?

9 luk dediğiniz 9000 bttu heralde. sadece fanı çalıştırınca dış ünitedeki kompresör motoru çalışmaz sadece iç ünitedeki küçük (20w civarında) fan motoru çalışır. dış ünitedeki kompresör 1000w civarında.
    devede kulak misali.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

sadece fan çalıştığında dış ünite çalışmayacağı gibi soğutma işlemi yerine sadece havayı dolaştıracaktır ve dışarıdan içeri hava almaz. içerideki havayı dolaştırır.

yaklaşık olarak (düşük-orta-yüksek hızda) 15-30-40 w elektrik çeker fanda. soğutmada da yaklaşık olarak 870-900 watt çeker. fark olur tabi..

Peki teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

sadece fan çalıştığında dış ünite çalışmayacağı gibi soğutma işlemi yerine sadece havayı dolaştıracaktır ve dışarıdan içeri hava almaz. içerideki havayı dolaştırır.

Peki teşekkürler

• olayı farklı bir açıdan yaklaşayım.sadece fanı çalıştırdığınız da evde 1 adet küçük ebatlı lcd televizyon çalıştırmakla neredeyse aynıdır.
    ama soğutma da çalıştırmak yaklaşık 6 adet 102 ekran lcd çalıştırmak gibi olur.değerler misal cinsindendir.
  • ben de bir noktayı hatırlatmak istedim. Belki de yanlış anlamışımdır arkadaşı ama klimalar hiçbir zaman dışarıdan içeriye hava almaz yada dışarıdaki havayı içeri alamazsınız. Dış ünite ile içünite Arasındaki borular sadecec gaz dolaşımı ve yoğunlaşan suyun tahliyesi içindir. O nedenle klavuzlarda sürekliklima çalıştırılanortamları arada bir havalandırın yazar. Siz sadece fanı çalıştırırsanız içerde vantilatör çalıştırmış gibi olursunuz yani dışarıdan temiz hava girmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

ben de bir noktayı hatırlatmak istedim. Belki de yanlış anlamışımdır arkadaşı ama klimalar hiçbir zaman dışarıdan içeriye hava almaz yada dışarıdaki havayı içeri alamazsınız. Dış ünite ile içünite Arasındaki borular sadecec gaz dolaşımı ve yoğunlaşan suyun tahliyesi içindir. O nedenle klavuzlarda sürekliklima çalıştırılanortamları arada bir havalandırın yazar. Siz sadece fanı çalıştırırsanız içerde vantilatör çalıştırmış gibi olursunuz yani dışarıdan temiz hava girmez.

bu doğru bilgi mi ya? üzdün laciwert reis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baymühendis kullanıcısına yanıt
    Ciddi mi yazdın yoksa şaka mı anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ciddi yazdım hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymühendis

quote:

ciddi yazdım hocam

Evet yazdıklarım doğru. Klimalar dışarıdan içeriye Yada içeriden Dışarıya hava taşımazlar. Sadece içerideki havayı ısıtır Yada soğutur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam teknolojik anlamda soylediginiz tamamen dogrudur.

Lakin bazi urunler var dahil edilen ozel bir sistem ile disaridan taze alip icerideki hava ile harmanlayip ayri bir nem denge sistemi kullanan.

Belki arkadasimiz ona atifta bulunmus olabilir.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz türde özellikli bir klima görmedim yani evsel kullanımda böyle bir özelliği olan klima yok diye biliyorum. Bir link veya ürün adı verirseniz bakmak incelemek isterim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    9.117 TL'den başlayan fiyatlarla Daikin Ururu Sarara
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel ürün yapmışlar. Zaten gerçek klima almak için biraz kesenin ağzını açmak gerekiyor. Gerçi bu baya bi pahalı olmuş. Ucuz klima diye sattıkları zaten klima değil biraz geliştirilmiş vantilatör. Kayınpederlerde Arçelik klimalar var aynen dediğim gibi. Önünde durunca hasta ediyor yanında durunca serinletmiyor. Konfor sıfır.

Artık her şeyin "gerçeğini" almak için kesenin ağzını açmak gerekiyor maalesef.

Daikin de bu ürünüyle (galiba) Türkiye pazarındaki havayı temizleyen/nemlendiren tek klima olmasının avantajını kullanıp fiyatı yüksek tutuyor. E bi yandan da firmanın amiral gemisi desek yanlış olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.