Şimdi Ara

..::SPARKLE 8800 GT Cool-pipe 3 izlenimler::.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
0
Favori
9.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NorthShield

    Ecay hocam keşke zahmet edip yapmasaydın bu testleri kafam iyice karıştı bir test daha yaparsan bana bu kartı aldıracan vallaha...

    Ecay kardes seni yorduğum için kusuruma bakma ama bu test biraz daha acıklayıcı ve kartın sogutma başarımını belli edici bir test oldu sanırım.
    Hiç fansız ve kapalı bir kasa içinde çalışan pasif sogutmalı ve OC li bir VGA kart a göre kabul edilebilir ısı değerleri

    Kart gerçekten tatmin edici... Fanlı sparkle için bir bilgisayarcıdan gelecek fiyat ı bekliyorum eğerki oda normal piyasa fiyatlarında bir fiyat söylerse bende vatandan bir adet Coolpipe alacağım gibi gözüküyor... Fanlı modeli EXA da 366 ytl idi yarın alacaktım bu gün ürün stoklardan çıktı ... Saglık olsun napalım sanırım 8800GT ler yavaş yavaş bitiriliyor.


    Sizin gibi anlayışlı arkadaşlar olduktan sonra test yapmak hiç zor değil.Alacağın kartın stoktan çıkması allahın takdiri olsa gerek.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kaleci07

    çok güzel bir inceleme olmuş çok saol sayende yakında toplıycağım sistem aklımda biraz daha netleşti



    Paylaşmak güzeldir...paylaşıma saygı duyulduğu sürece.Tşk

    quote:

    Orjinalden alıntı:victorist

    ecay hocam emeklerin için teşekkürler ben bu kartın 56 dercenin üstünde görmedim hiç hem riva tuner hem everest olsun pasif soğutması gerçekten çok iyi

    Ben daha hiç oc demesi yapmadım ama gerçekten iyi oc oluyormuş

    bu kart benim için çok iyi oldu hem sessizlik hem performans hemde fiyat olarak


    Bişey değil.Kasa soğutman süper heralde.Aktif soğutmalı alsan bu kadar soğuk çalışmazdı sanırım.OC'a gerek yok zaten crysis dışında.Crysis'ten de ööğğ geldiğine göre şimdilik gereksiz.Sadece takoz mu diye merakımdan ve testler için yaptım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SavageWarrior

    Pasif soğutuculu kartlarda hızaşırtma yapmayınız. Çok tehlikelidir.


    Hızaştırma zaten tehlikeli bi şeydir ama kendimi bu konuda yeteri kadar bilinçli ve tecrübeli hissediyorum.Uyarı için teşekkürler.Kendinden emin olmayanlar bence de hızaştırma yapmasınlar fazladan 3-4 fps için
  • @ecay yeni e.kartın hayırlı olsun. bu karta sahip olanlar fan koysa sıcaklıgı minimuma çekebilir. fansız 93 c de yumurta rahat pişer.

    guru3d nin yaptıgı testlerde yumurta rahatca pişirilmiş

     ..::SPARKLE 8800 GT Cool-pipe 3 izlenimler::..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 14 Nisan 2008; 10:20:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EXPANDER

    @ecay yeni e.kartın hayırlı olsun. bu karta sahip olanlar fan koysa sıcaklıgı minimuma çekebilir. fansız 93 c de yumurta rahat pişer.

    guru3d nin yaptıgı testlerde yumurta rahatca pişirilmiş

     ..::SPARKLE 8800 GT Cool-pipe 3 izlenimler::..




    Ne güzel işte kahvaltı için mutfağa kadar gitme zahmetini ortadan kaldırıyo. Sabah kalkıp Crysis açılır , itina ile yumurta bloğun üzerine konulur 10 dakika sonra yumurtalar servise hazır ..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EXPANDER

    @ecay yeni e.kartın hayırlı olsun. bu karta sahip olanlar fan koysa sıcaklıgı minimuma çekebilir. fansız 93 c de yumurta rahat pişer.

    guru3d nin yaptıgı testlerde yumurta rahatca pişirilmiş

     ..::SPARKLE 8800 GT Cool-pipe 3 izlenimler::..


    Saol hocam.Senin üzerine gittiğin her donanim yumurta pişirecek kadar ısınıyordur eminim

    93c de yumurta pişer

    @OPTİMİST hocam noldu Maximum bulamadın galiba

    ****Guru 3d ve PCLabs testlerinin 110cye kadar çıkmasının sebebi kartı %100 stres altında bırakmış olmalarıdır.Sanırım Crysis dahil %100 kullanabilen yok GPU'yu.Böyle bir program biliyorsanız bi test daha yaparız




  • Ecay hocam maximum kart ayarladım fakat tam emin değilim yani kendimi henüz ikna edemedim, vereceğim fark 50 lira falan olsa alırdım ama en az 90-100 lira fark ödemem gerek Hd 3850'e yazık olur diye düşünüyorum. Yoksa kart hakkında bi şüphem kalmadı sayende..
  • 2-3 gune kadar anakartım gelıcek ve sistemi tamamlamıs olacagım kutuyu kurcaladım guc baglantı donusturucusunde 2 tane giris var ikisinidemi takacagız yoksa biri yetiyormu??
    gulmeyin 5 seneden sora ilkkez pc topluoz :)
    bide siparisimdeki anakart sli desteklı aynısından bitane daha alsak saglam olurmu?
  • Anladığım kadarıyla normal bir egzos fanı bu kartı soğutmak için yeterli. Oc'li olsa da, olmasa da. Hatta özellikle sessiz bir kasa fanı tercih edilirse tam süper olur.
  • Şu an dizüstü kullanıyorum.Yeni bir sistem toplayacak olsam bu kartı kaçırmam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cinlaral1

    2-3 gune kadar anakartım gelıcek ve sistemi tamamlamıs olacagım kutuyu kurcaladım guc baglantı donusturucusunde 2 tane giris var ikisinidemi takacagız yoksa biri yetiyormu??
    gulmeyin 5 seneden sora ilkkez pc topluoz :)
    bide siparisimdeki anakart sli desteklı aynısından bitane daha alsak saglam olurmu?


    PCIe güç kablosuna 2 güç girişini de bağlamalısınız.Bağlamadığınızda yeteri kadar akım gitmez ve kart çalışmaz

    SLI yapacaksanız eğer PCIe slotları arasında en az 8 cm olmalıdır.7 cm de ucu ucuna kurtarabilir.Ayrıca 550w PSU da SLIyı ucu ucuna çalıştırabilir.Diğer sistem bileşenlerine göre yük anında yetmezlik yapabilir.Denemek lazım.

    SLI da bu kartlardan 2sini yan yana fansız kullanamayacağınızı çok rahatlıkla söyleyebilirim.Aynı şekilde 12cmlik 2000rpmlik fanın sizi kurtarabileceğinden de eminim.Fakat bu halde bile yük anında tahminen 80c yi bulacaktır.(Her şeyin sizin elinizde oldugunu unutmayın)

    Sisteminiz pek 5 yıllık gibi durmuyor.Başkasına mı toplattınız yoksa

    @OPTİMİST;Hocam kusurabakma ama bence zaten AMDnin indirim haberlerinden sonra 3850 ve 3870 sahiplerine ve kartlarına yazık oldu.Şu an 100lira zarar edip 8800 GT ile yazı getirmek var bi de yine 100 lira zarar edip 3850 ile yazı getirmek var.Her halükarda sizde bende zarar edeceğizBen şu an böyle düşünüyorum.Seçim seninBence AXLEde iyi bir kart şanssızlığa OC özürlü gelmiş.Belki ilk serilerden olabilir bilmiyorum.Eğer hepsi ilk seri ise AXLE için çok kötü bir durum.Bence sen AXLE veya SPARKLE al yazı öyle getir derim ben.(Gerçi bi daha hesapladım ilk başta yanlış hesaplamışım eğer kartınızı değiştirmezseniz 40lira gibi bi karınız olur)

    quote:

    mersin123 Tarih 14 Nisan 2008; 20:50:05
    Anladığım kadarıyla normal bir egzos fanı bu kartı soğutmak için yeterli. Oc'li olsa da, olmasa da. Hatta özellikle sessiz bir kasa fanı tercih edilirse tam süper olur.


    Çok doğruSessiz egzos fanı dediğimiz şey 12cm 1200rpm egzos fanları oluyor.Bu fanlardan çıt çıkmaz

    EDİT:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 14 Nisan 2008; 21:15:36 >




  • Bu kartı; ecay ustanın test sonuçları ve önce kullandığım silent 1650 deki sessiz kullanım deneyimlerimdeki memnuniyetim sayesinde dün aldım.
    Kart performans olarak beni fazlasıyla etkiledi.8 cm eksoz fanı ve 5 voltta çalışan ön fan sayesinde crysis oyununda high ayarlarla max.76C sıcaklığa ulaştı.
    Oyundan çıktığımda kısa sürede 49--51 C aralığında stabil kalıyor.Oda sıcaklığı 27C de.Vatandaki uygun fiyat da dahil bu kartı almak isteyenlere tavsiye ederim.
  • Pc net te testi vardı iyi bir kasayla 70 küsür dereceyi geçmiyor bu kart.Kutu içeriğine tamamen katılıyorum 395 ytl verdiğim güne lanet ediyorum
    Bir şey soracağım;
    Benim standart soğutmalı sparkle 8800 gt'im var bellekleri samsung.Bunlar takoz mudur kaça kadar çıkarım acaba bunlarla?
  • farklı bir 8800gt ile sli oluyor doğrumudur :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mstf35

    Bu kartı; ecay ustanın test sonuçları ve önce kullandığım silent 1650 deki sessiz kullanım deneyimlerimdeki memnuniyetim sayesinde dün aldım.
    Kart performans olarak beni fazlasıyla etkiledi.8 cm eksoz fanı ve 5 voltta çalışan ön fan sayesinde crysis oyununda high ayarlarla max.76C sıcaklığa ulaştı.
    Oyundan çıktığımda kısa sürede 49--51 C aralığında stabil kalıyor.Oda sıcaklığı 27C de.Vatandaki uygun fiyat da dahil bu kartı almak isteyenlere tavsiye ederim.


    Hayırlı olsun hocam.Kasanın arkasında 12cm lik fan yeri yok mudur?Olsa 12cm 1200rpm iyi giderdi.Kafanı dinlerdin biraz

    @SuperMert;

    GPU lar aynı olsun yeterli.Kimileri hızlarının da aynı olmasını gerektiğini söylüyor fakat ben PALİT8800GT düz ve EVGA 8800GT Superclocked ile SLI yapan arkadaş gördüm.Ayrıca bu konunun yerinin burası olmadığını nezaketen belirtmek isterim.

    @18yusuf;

    Hocam o zamanlar şartlar öyle gerektirmiştir.Lanet etmeye gerek yok.Senin GT ilk GTlerden olduğu için OCta biraz zorlanabilir.700/1728/1000 de stabil çalışsa yeterlidir.8800GT lerin ideal frekans değerleri bu değerlerdir çünkü.Aslında OC yapmaya gerek yok.CRYSİS'i 10. kere bitirmediniz mi hala

    EDİT:Bir türlü gideremediğim saçma sapan imla hataları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 15 Nisan 2008; 2:06:26 >




  • ecay kardeş çok teşekkürler.incelemeyi okudum ve gecenin bir yarısı bu kartı aldım.aldığıma da pişman olmadım. iki tane 80 lik fan taktım. crysis i very high 2x te bir saat denedim ve gördüğüm sıcaklık 63 derece.kart gerçekten fiyat açısından da çok iyi.performansı da öyle.tekrar teşekkürler.
  • valla fiyatı mükemmel ben eskiden almış olmasam bunu alır birtanede 9cm veya 12cm fan monteleyip kullanırdım.bahse girerim fan monteleyince fanlı soğutması olanlardan çok daha iyi bir soğutma olur
  • @ecay düz zotac var stock çalıştırıyorum zaten biraz daha beklemek lazım sanırım. Ayrıca fark ne kadar olurki bunada değermi burasıda ayrı bir konu :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: burak_emin

    ecay kardeş çok teşekkürler.incelemeyi okudum ve gecenin bir yarısı bu kartı aldım.aldığıma da pişman olmadım. iki tane 80 lik fan taktım. crysis i very high 2x te bir saat denedim ve gördüğüm sıcaklık 63 derece.kart gerçekten fiyat açısından da çok iyi.performansı da öyle.tekrar teşekkürler.


    Bende tşk ederim.Yalnız bu kadar teste rağmen o kadar önyargılı gitmişsiniz ki aksi bi durum olsa yanmıştık yani

    quote:

    mahmut_cinar

    valla fiyatı mükemmel ben eskiden almış olmasam bunu alır birtanede 9cm veya 12cm fan monteleyip kullanırdım.bahse girerim fan monteleyince fanlı soğutması olanlardan çok daha iyi bir soğutma olur


    Tamamen katılıyorum.Artık 12cmden küçük fanların hemen hepimizin kullandığı TOWER veya BİGTOWER kasalarda yerinin olmadığını düşünüyorum

    quote:

    SuperMert

    @ecay düz zotac var stock çalıştırıyorum zaten biraz daha beklemek lazım sanırım. Ayrıca fark ne kadar olurki bunada değermi burasıda ayrı bir konu :)


    SLI yaparsan performanstan memnun kalacağına eminim.Her oyunu her ayarda oynanabilir tutuyor.Fakat genelde 9800gx2 karşısında tutunamıyor.Ayrıca SLI için sağlam bir altyapı lazım.Bi resim koyayım da iştahın kabarsın

     ..::SPARKLE 8800 GT Cool-pipe 3 izlenimler::..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 15 Nisan 2008; 14:37:41 >




  • ehuehehehehe

    işlemciye sogotucu almamıslar ayretten demekki bu sistem saçma o ekran kartlarından istenilen verimi almak imkansız,işlemci sogutucusu degişmemiş demekki oc de yok
    ayrıcada 1000w psu gerekir gercek

    anlamsız bi savurdanlık olarak gördüm bende olsun istemezdim şahsen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 15 Nisan 2008; 16:52:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cluber00

    ehuehehehehe

    işlemciye sogotucu almamıslar ayretten demekki bu sistem saçma o ekran kartlarından istenilen verimi almak imkansız,işlemci sogutucusu degişmemiş demekki oc de yok
    ayrıcada 1000w psu gerekir gercek

    anlamsız bi savurdanlık olarak gördüm bende olsun istemezdim şahsen



    SLI neyse de Triple SLIda 3. kart neredeyse bişeye yaramıyor.Üstelik ortadaki kart aşırı ısınıyordur. Triple SLI kesinlikle savurganlık.

    Fakat kimse bu resmin çekici durmadığını söyleyemez.

    O sistem 750w ile rahat çalışır




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.