Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (863. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ridvan1903 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
40.555
Cevap
595
Favori
1.965.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 861862863864865
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kesinlikle size katiliyorum. Forumun ozelligi paylasimlar. Kullanici deneyimi olmadan cihazlari kagit ustunden onermek ne kadar yanlis ise cihazlari kotulemek de yanlis. Bu nedenle yeni cihaz edinenlerin buraya yazmasi ile konunun yonu degisiyor. Bir kac mesaj once de sn11 cilee ayri konu acsin baska konu konusulmuyor diye bor serzenis vardi ama her cihaz biraz yogun konusulunca ayri konu acilirsa bu basligin anlami kalmaz.

Sunu kabul etmek gerekir ki; her donemin flas cihazlari vardir. Bu cihazlar genelde fiyat peeformans urunleri olurlar. Sn11 bircok kisi icin pahali gelse de; konunun derinliklerine indikce aslinda o fiyattan fazlasini verdigi icin bu kadar twrcih edildi ve burada yaziloyor. Cok ust seviye cihazlar icin bu tip forumlarda az yorum gorulur, yuksek gelir gruplarinin forumlarla isi nadir olur ya da yazmak yerine okumayi teecih edeceklerdir.

Sn11 piyasadaki en pahali cihazlardan biri olmasina ragmen forumda nasil bu kadar kullanici yorumu var sorusunun cevabi da cihazin muhtemel basarisinda sakli. Aslinda arastirmaya giren ve sn11 ile alimi noktalayanlarin bircogunun baslangic butcesinin bu rakamlar olmadigi da konunun onceki mesajlari okundugunda anlasilabilir.

Arka hoparlorlu cihazlari en cok onerenlerden biri benim ve bu secenekte cihazlar varken her zaman onermeye devam edecegim. Arka hoparlorler olmadan cihazlar kotu oldugu icin degil, yeni arastirmaya giren birinin alternatiflerden haberi olmasi icin. Maddi gucu yetmeyen tabi ki sadece barlara yonelebilir ama sonradan pisman olmasindansa iyice arastirip net karar vermesi icin kendimce bu onerileri yapacagim.

Arka hoparlor olmadan "hissedilen" yapay surroundun bir kac bileaenle basarima ulastiginu birkac mesaj ustte yazdim. Arka hoparloru olmayan soundbarlarin avr kullanixilari tarafindan dinlenmeye gerek gorulmeden teneke muamelesi yapildigi gunlerde surround sesi duydum diyenlerin kulaklarina kimse itimat bile etmiyordu. Duydum diyen yalan soylemiyor, duyamazsin diyen de aslinda yanlis soylemiyordu. Hoparlor acilarina eslik eden yazilimin odanim duvar olculerine uyum sagladigi durumlarda asirrma teknikleri elbet ise yariyor(du). Duyulmadan hissedilen ses mantigi atmos ile birlikte avr'cilerin de hayatina girince bence isler biraz degisti. Tavana carpip gelen ses, duvarlara hoparlor gomemeyen atmoslu avrciler icin tek secenek. Soundbarlar da ayni mantikla tavana ses carptirdigi icin soruundu artik onden degil, tavandan arkaya vererek daha basarili sonuclar aliyor ama tavanin yuksekligi, boyasi hatta alcipan olup olmamasi sonuclari degisririyor.

Yine de sanal bir surround deneyimi ixin bar ustunde tek sira dizilmis suruculer yerine barin uatune konumlanmis atmos destekli modeller daha basarili olacaktir diye dusunuyorum. Nitekim forumun uygun fiyatli tavsiyelerinden olan grundig bunu 2 hoparlorle yaoabilir hale gelmis.

Ulkemizde her zaman pahali olan ama kur artislarinin maas artislarindan cok daha hizli olmasi nedeni ulasilmasi gidwrek zorlasan ses sistemleri icin mantikli ve dayanakli yorumlar yapmak alacak kisinin vebaline de girmemek icjn cok onemli. Avr forumlarindaki sayilar nasil gidwrek azaliyorsa burada da bir sure sonra belki yeni cihaz soranlarin sayisi bir sure sonra dusecek. Cunki sinema ve muzige gonul verenler icin ulkemizde cogu cihaz kullanicisi ilk cihazi ile omur boyu ya da cihaz bozulana kadar nikah kiymak zorunda kaliyor. Umarim her kes gonlundeki cihaza kavusarak aslinda masum ama ulkemizde luks olan hobisi ile mitlu olur.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bir sorum olacaktı yukarlarda buna benzer bir konu var ama benimkisi şu şekilde. Benim hdmi girişi sıkıntım yok. Bende SN11 hariç birde Sony MDR HW 700 DS cinema kulaklığı mevcut. Bazen kulaklıktan dinlerken tv nin hdmı sini sok çıkar derdinden kurtulmak için resimdekini TV nin earc girişine takip bu cihazda 2 tane out çıkışı var birine SN11 bağlamak öbür çıkışınada Sony cinema kulaklığımi bağlamak istiyorum .bu resimdekini tavsiye edermisiniz??
    2 sorum: bu cihazla Atmos ve 4k görüntü kaybı yasarmiyim. Sony kulaklık Atmos ses hariç bütün diğer sesleri destekliyor . Veya benim bilmediğim daha iyi bir hdmı port onerirmisiniz

Not: maalesef resim yüklenmedi

2 port 4k hdmı çoklayıcı çoğaltıcı splıtter 3d 2160p - 1 giriş 2 çıkış - Hdmı çoklayıcı +adaptörlü adaptörlü versiyondur. Ürünümüz yüksek kalite 4k teknolojisi destekleyen 2 portlu hdmi splitter çoklayıcıdır. 1 cihaz girişi 2 görüntü çıkışı mevcuttur. 4k 2160p, 2k 1440p, full hd 1080p desteği 3d, v1.4 desteği 1 port hdmı giriş 2 port hdmı çıkış maksimum 10 metre kablo giriş mesafesi maksimum 15 metre kablo çıkış mesafesi 5v endüstriyel kullanıma uygun metal kasa 4k ultra hd 3d 2 port hdmı splitter, 3d 1.4v 4kx2k 3840x2160p kutu içeriği -Hdmi çoklayıcı -Besleme adaptörü.

Cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 1 Mayıs 2021; 12:44:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozcan69

Arkadaşlar bir sorum olacaktı yukarlarda buna benzer bir konu var ama benimkisi şu şekilde. Benim hdmi girişi sıkıntım yok. Bende SN11 hariç birde Sony MDR HW 700 DS cinema kulaklığı mevcut. Bazen kulaklıktan dinlerken tv nin hdmı sini sok çıkar derdinden kurtulmak için resimdekini TV nin earc girişine takip bu cihazda 2 tane out çıkışı var birine SN11 bağlamak öbür çıkışınada Sony cinema kulaklığımi bağlamak istiyorum .bu resimdekini tavsiye edermisiniz??
    2 sorum: bu cihazla Atmos ve 4k görüntü kaybı yasarmiyim. Sony kulaklık Atmos ses hariç bütün diğer sesleri destekliyor . Veya benim bilmediğim daha iyi bir hdmı port onerirmisiniz

2 port 4k hdmı çoklayıcı çoğaltıcı splıtter 3d 2160p - 1 giriş 2 çıkış - Hdmı çoklayıcı +adaptörlü adaptörlü versiyondur. Ürünümüz yüksek kalite 4k teknolojisi destekleyen 2 portlu hdmi splitter çoklayıcıdır. 1 cihaz girişi 2 görüntü çıkışı mevcuttur. 4k 2160p, 2k 1440p, full hd 1080p desteği 3d, v1.4 desteği 1 port hdmı giriş 2 port hdmı çıkış maksimum 10 metre kablo giriş mesafesi maksimum 15 metre kablo çıkış mesafesi 5v endüstriyel kullanıma uygun metal kasa 4k ultra hd 3d 2 port hdmı splitter, 3d 1.4v 4kx2k 3840x2160p kutu içeriği -Hdmi çoklayıcı -Besleme adaptörü.

hocam malesef

ne ürünün linkini nede resmini paylaşamamışsınız.

anladığım kadarıyla size bir kaç sayfa önce benim arkadaşa önerdiğim hdmi giriş çoklayıcının (hdmi switch) tam tersi lazım.

1 giriş olucak 2 yada daha fazla çıkışı seçtirecek size (HDMI Splitter).

https://www.epazaravm.com/2-port-hdmi-2-0-4k-edid-hdcp-playstation-ps4-xbox-hdr-splitter-2512

şu ürün gibi

alırken minimum hdmi 2.0 ve hdcp 2.2 destekli bir model tercih edin.

not: bu ürünü hiç kullanmadım fikir versin diye paylaştım.

• josh-r J kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çabuk cevap için teşekkür ederim evet Aynen bu şekil 2 out çıkışı olacak tvvye bağlayacam birine SN11 takacam öbür ucuna Sony cinema kulagligini peki bu resimdeki üründe 2.2 desteği varmıdir acaba ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 1 Mayıs 2021; 13:0:37 >
  • quote:

Öncelikle çabuk cevap için teşekkür ederim evet Aynen bu şekil 2 out çıkışı olacak tvvye bağlayacam birine SN11 takacam öbür ucuna Sony cinema kulagligini peki bu resimdeki üründe 2.2 desteği varmıdir acaba ???

önceki mesajdada belirttiğim gibi cihazı alıp denemedim.

ama kağıt üzerinde var görünüyor hocam.

başka splitter lara bakarken örnek teşkil etsin size diye paylaştım.

ürün sayfasında teker teker ne desteklediği yazıyor.

• quote:

Arkadaşlar bir sorum olacaktı yukarlarda buna benzer bir konu var ama benimkisi şu şekilde. Benim hdmi girişi sıkıntım yok. Bende SN11 hariç birde Sony MDR HW 700 DS cinema kulaklığı mevcut. Bazen kulaklıktan dinlerken tv nin hdmı sini sok çıkar derdinden kurtulmak için resimdekini TV nin earc girişine takip bu cihazda 2 tane out çıkışı var birine SN11 bağlamak öbür çıkışınada Sony cinema kulaklığımi bağlamak istiyorum .bu resimdekini tavsiye edermisiniz??

Sony mdr hw 700ds...sorunuzdan bagimsiz yazmak istedim hocam.. :) buzamana kadar kullandigim kulakliklar arasinda en iyi kulakliktir..dunyada esi benzeri yoktur ciunku kendi avr sine sahiptir.. 2014-2016 yillari arasinda 2 kez alip kullanip satmistim..bundan oncede kucuk kardesi mdr ds7500 vardi..hw700ds bir abi edasiyla gelmisti..9.1 kanal,3d ses destegi,4k,5ghz ve 50mm neodiyum suruculer..efsane bir sahne performansi vardir..soundbar almadan once tekrar kiprasmisti icim alayim dedim ama hicbir amazon kendi satmiyordu..amazon jp de buldum ondada satici amazon olmadigi icin guvenemedim..bende soundbar aldim..bana gore piyasadaki en rakipsiz kulakliktir(oyun kulakliklari olarak ust seviye hepsini kullanmis biri olarak soyluyorum astro a50,steelseries arctis pro wireless vs vs)sinema kulakligi olmasina ragmen oyun performansida mukemmeldir.. gule gule kullanin :)

• alican88 kullanıcısına yanıt

ahh ahh anılarım depreşti, az mı yazdık konusunda :) bende mdr ds7500 kullanıcısıydım. keşke satmasaydım dediğim tek kulaklıktır. uyguna hw700ds bulsam onu bile alırım :)

• sardemir kullanıcısına yanıt
    Evet 4 senedir kullanıyorum çok memnunum Atmos ses hariç her ses formatlarıni destekliyor . Şimdi birtane yeni çıkmış Ama pahalı Atmos da destekliyor şu anda bunun üzerine yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 2 Mayıs 2021; 15:49:58 >
  • Jbl 9.1 stoklarda var artık arkadaşlar. Sn11r nin üzerine biraz daha koyarak çok daha derli toplu bir sistem alabilirsiniz.

• spyfox kullanıcısına yanıt
    ne yönden daha derli toplu ? , sn11 belirttiğin modelden daha iyi ve hem fiyat hem özellik açısından daha avantajlı bir sistem
  • Monster hunter filmini DTS olarak izlerken anlık ses kopmaları oluyor yarım saniye sonra tekrar geliyor. Bir kere de filmin yarısında sanırsam ses komple gitti filmi 10 saniye geri sardığımda ise yapmadı daha. Bu DTS formatıyla alakalı samsung ürünlerinin hepsinde sorun var anlaşılan. Daha önce MS650 soundbar kullanırken de DTS de kopmalar ve kesilmeler oluyordu. Şimdi Q70R de de aynısı oluyor. Bu sorunu yaşayanlar var mı? Çözümü var mıdır acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

ahh ahh anılarım depreşti, az mı yazdık konusunda :) bende mdr ds7500 kullanıcısıydım. keşke satmasaydım dediğim tek kulaklıktır. uyguna hw700ds bulsam onu bile alırım :)

Ben aslinda ds7500 u hw700ds den bir tik daha basarili buluyorum hocam..ikisinide kullnmis biri olarak soyluyorum :) valla amazon satsaydi alacaktim hocam ama amazon satmiyor 2.bir saticiyada guvenemiyorum acikcasi..ama

valla ben hayatımda böyle kulaklık kullanmamıştım. ne diye sattım onu bile bilmiyorum.. Resmen IMAX SİNEMASI tadında izliyordum flimleri... ah bi amazon satsa alıcam valla. Şimdi sennheiser mb360 kullanıyorum, resmen kıytırık sony 'in yanında.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Filmi Q70R ile izlemiştim öyle bişeyle karşılaşmadım. Bendeki kurulum şöyle: soundbar, LG B9 OLED TV'ye eARC ile bağlı. TV kablolu olarak ağa bağlı, telefon hafızasındaki filmi OTG ethernet ve DLNA uygulaması ile TV deki dahili oynatıcı ile oynattım. Siz oynatıcı olarak ne kullandınız, ondan kaynaklı olabilir mi acaba?

• Ben hala kullanıyorum hw700ds

üstüne tanımam jvc alacak halimiz yok 1000 euroya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 2 Mayıs 2021; 21:52:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

valla ben hayatımda böyle kulaklık kullanmamıştım. ne diye sattım onu bile bilmiyorum.. Resmen IMAX SİNEMASI tadında izliyordum flimleri... ah bi amazon satsa alıcam valla. Şimdi sennheiser mb360 kullanıyorum, resmen kıytırık sony 'in yanında.

Kulagimla ilgili bir sikinti yasamistim..kulaklikla ilgisi yoktu ama psikolojik olarak etkilendigimden satmistim..sonra tekrar aldim ama psikolojik etkisini yenemedim ve gene satmistim..bin pismanim simdi..arkadas yukarda jvc paylasmis ama hem 1000$ hemde 40mm surucu var..sony de Suruculer 50mm di hocam..

• arkadaşlar elimde 1 adet kapalı kutu yurtdışından gelen denon dht-s416 soundbar mevcut. ilgilenenler pm atabilir

Ama bunda Atmos özelliğide var .ben Sony kulaklığımdan nemnumum Atmos da SN 11 le izliyorum

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Oynatıcı samsung mu9000 tv nin kendi içindeki oynatıcı. Sanırsam o oynatıcıda yazılımsal sorun var. Mi box S 4K falan alsam bu DTS deki kopma ve kesilme sorunları düzelir mi ?

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    üstad mibox yerine tivo stream 4k tavsiye ederim daha güncel, ddr 4 ram var, prime videodan ve netlixden atmos desteği var, artı dd plus atmosda destekliyor kodi üstünden indirilen filmleri (netfixdeki atmos) atmos seyrediliyor. trde ikinciel var sanırım amazonda satılıyor. forumda konusu var bi bak istersen

• 
Sayfa: önceki 861862863864865
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.