Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (864. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: belmondoneo , ridvan1903 , BsalihBjk Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 10 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil2 iOS
5 sn
39.311
Cevap
579
Favori
1.908.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 862863864865866
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amazonda türkiyeye gönderim var sanırsam 550tl gibi bir civara geliyor doları 9 dan hesaplarsak. Uygun gibi daha önce amazondan alan var mı bunu ? Mi box s 4k ile ne farkı var acaba arasında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: WatchAndLearnn

Amazonda türkiyeye gönderim var sanırsam 550tl gibi bir civara geliyor doları 9 dan hesaplarsak. Uygun gibi daha önce amazondan alan var mı bunu ? Mi box s 4k ile ne farkı var acaba arasında ?

sorduğun herşeyin cevabını yazmış zaten serkan hocam önerisinde...

• josh-r J kullanıcısına yanıt

Evet güzel ürün gibi duruyor alınabilir. Kısmetse alacağım bu yaz.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Dts'yi tv'mi cozdu, sounbdar mi? Eger veriakisi ile gonderiyorsa sesi tv'nin oynaticisinin mudahalesi yok diye kabul edebiliriz. Orjinal bir kaynaktan ses almadikca dogru test etme imkani yok bence.

Aslinda hepimiz ayni hataya dusuyoruz. Bluray oynatici kullanip atmos ses almadigimiz icin gercek atmosu bu baslik altinda deneyimleyen yok. Gercek atmos sesi mış, miş olarak telaffuz ediyoruz.

Iste sizin ornekten yola cikarsak 200tl'lik dvd playerlar dts ses yolluyordu ama dvd demode oldu diye cihaz kullanan yok.

Fotograf arsivlerimizi de dijitallesmeye kurban ettik. Sehir degistiriken en az 150 dvd fil dagittim, dagitacak yer aradim.

Sonucta elimizde 10binlerce liralik ses cihazlari var ama dogru sesi verecek kaynak yok...

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Fiziksel Bluray de ki Dolby Atmos ile 4k Bluray Remux da ki Atmos arasında bir fark olmadığını biliyorum. Remux olarak zaten herhangi bir sıkıştırma yapılmıyor ses dosyasında. Bilmediğim farklı bir durum mu sozkonusu acaba.

Esas sorun Dolby Vision. Fiziksel Bluray de çift katmanlı şifreli korumaya sahip bir Dolby Vision var. 4K Bluray Remux bile indirsek maalesef Dolby Vision olarak izleyemiyoruz. Hdr olarak oynatıyor. Nvidia Shield cihazlar da bildiğim kadarıyla tek katmanlı Dolby Visionlari oynatıyor.

Uzun lafın kısası ses de herhangi bir kayıp yok diye biliyorum. Ama bilmediğim farklı bir durum varsa da bilgilerinizden faydalanmak isteriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim de ses dosyasında herhangi bir kayıp olmadığı yönünde. Diğer yandan torrente private trackerlarda kaliteli grupların elinden çıkan remuxlarda görüntü de dolby vision artık oluyor diye biliyorum (Single layer olarak ) Örnek hdtorents sitesinden bir görsel bırakayım.

Görüntü formatı hevc dv profile 6 olarak çıkmış. Bu arada bildiğim kadarıyla Apple TV 4K profil 5 destekliyor. ( Kendim de kullanıyorum çalıştırıyor fakat Dolby vision destekli bir tvye sahip olmadığından HDR olarak açıyor)

Profil 6 ve 7 ise Nvidia Shield destekliyor diye biliyorum

Yine bilen arkadaşlardan da ben de dinlemek isterim.

• I.K. kullanıcısına yanıt
    Bu tarz bir Remux ilk kez gördüm. Dolby Vision single layer olarak. Paylaşım için teşekkür ederim. Muhtemelen benim Mi Box bunu Hdr gösterir.
    Bu arada bende Dolby Vision tek katman ve çift katman. Ayrıca Profile 5 6 7 bunların detaylarını bilmiyorum. Tek katmanlı ile çift arasında görüntü olarak ne fark var acaba. Profil 5 6 7 olunca ne oluyor?
    Mesela bende LG oled TV var. Fiziksel bir medya ile Dolby vision çift katman izlemek ile aynı filmin 4k Bluray Remux undan Hdr izlemek arasında ne kadar bir görüntü kalitesi farkı oluyor merak ediyorum.
    Bilgili bir arkadaş detaylı anlatsa çok iyi olacak aslında.

Fark yok diyorsaniz yoktur, remux ile bir film izlemedim. Ancak ayni filmi bluray ile izleyip farkini test edebilirsek bunu daha dogru anlariz ki bahsettigim de bu. Bluray ile izlemedigimiz. Ben basili medyadaki sese daha cok itimat edenlerdenim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam basılı medya dan da zaten dijital olarak veri aktarıyor. Remux da ki ses de Fiziksel medya da ki ses birebir aynı bitrate e sahip oluyor.

Keşke imkan olsa da eski Analog kayıtları dinleme şansımız olsa. Eskiden Taş plaklar varmış. Yaş 39 hiç dinleme imkanım olmadı. Ve hala çok merak ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: I.K.

Benim bildiğim de ses dosyasında herhangi bir kayıp olmadığı yönünde. Diğer yandan torrente private trackerlarda kaliteli grupların elinden çıkan remuxlarda görüntü de dolby vision artık oluyor diye biliyorum (Single layer olarak ) Örnek hdtorents sitesinden bir görsel bırakayım.

Görüntü formatı hevc dv profile 6 olarak çıkmış. Bu arada bildiğim kadarıyla Apple TV 4K profil 5 destekliyor. ( Kendim de kullanıyorum çalıştırıyor fakat Dolby vision destekli bir tvye sahip olmadığından HDR olarak açıyor)

Profil 6 ve 7 ise Nvidia Shield destekliyor diye biliyorum

Yine bilen arkadaşlardan da ben de dinlemek isterim.

Dune HD Pro Vision 4K Solo ve Zidoo z9x en gelişmiş dolby vision profile 7 oynatımına sahiptir nvidiayı filan geçin

oppo 203ü olanlar var görüntü aynı diyorlar

remuxlar sesi sıkıştırmaz fiziki medyada ne ise remuxta da aynıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @cchacalls

Ses kadar görüntü de önemli olduğunu düşünüyorum. konuyu da dağıtmamak adına Dolby vision profilleri için link bırakayım, inceleyebilirsiniz.

https://avdisco.com/t/demystifying-dolby-vision-profile-levels-dolby-vision-levels-mel-fel/95?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Gerçek DV(Dolby Vision) 12 bit renk paletini sahipken güncel popülar son senelerdeki tvler bile maksimum 10 bit veya 8 bit + FRC (10 bit) olarak karşımıza çıkıyor.

Zaten istesenizde altyapısı uygun olan (Sony gibi) bu tvler DV'i tam performans veremiyor.

Samsung ta DV'ye karşı 12 bit st2084 renk gamıyla HDR10+ konumlandırmıştı.

Görüntü tarafında ses kadar detaylar mevcut.

Evet ben de yazılanları deneyimleyenlerden okuyarak öğrendim. En doğrusu dediğiniz gibi ikisini de aynı anda deneyileyebilmek

İnternette Dolby Vision özellikli iki filme denk gelmiştim; ikiside mp4 formatındaydı ve yanlış hatırlamıyorsam yayıncıları aynı kişi/kişilerdi.
    Biri "Zack.Snyders.Justice.League.2021.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.x265-MZABI.mp4", diğerini hatırlamıyorum. Telefondan DLNA yapıp LG B9 OLED TV'nin dahili oynatıcısı ile Dolby Vision ve Dolby Atmos (Dolby Digital Plus) özellikleri ile izlenebiliyor (USB'den denemedim)

HDR10+ ekrana sahip Note 10 plusta oynatılınca ekran bu şekilde 😀

Film dosyasının teknik verileri ise şunlar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 5 Mayıs 2021; 7:39:26 >

Tv de ayarlarda veri akışı seçili. O vakit DTS sesi soundbar çözerken sorun oluyor DTS de çünkü dediğim gibi ms650 de de kesiliyor kopuyordu. Bu q70r de de aynısı oluyor. Dolby digitalde sorun olmuyor ama ses kopması olmuyor yani. Çok merak ediyorum acaba samsungun bu soundbarları DTS için orijinal lisans almadı mı sorunlu hep ürünleri.

Not: Bu sorunu o zaman DTS film izlerken veri akşı değil de pcm olarak mı seçmem gerekiyor yani sesi TV nin çözüp DTS olarak soundbara mı göndermesi gerekiyor? Bu sayede kopmalar ve kesintiler olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 5 Mayıs 2021; 15:0:40 >
  • evet döndük dolaştık yine forumdaki kullanıcı yorumlarına göre haraket etmeye karar verdik ( eşimle ) şimdi tv lg, soundbar samsung, android box mi, konsol ps5 ( daha almadım alırım bi kaç aya ) bu kadar karmaşık sistem olması biraz tedirgin ediyor beni, çünkü her ürün farklı bir marka oldu. bu karmaşada sorun yaşarmıyım sizce ?

TV : LG OLED55CX6LA

Soundbar : Samsung Q800T

Andorid tv box : Xiaomi Mi Box 3 (MDZ-16-AB)

Konsol : ps 5

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeD

evet döndük dolaştık yine forumdaki kullanıcı yorumlarına göre haraket etmeye karar verdik ( eşimle ) şimdi tv lg, soundbar samsung, android box mi, konsol ps5 ( daha almadım alırım bi kaç aya ) bu kadar karmaşık sistem olması biraz tedirgin ediyor beni, çünkü her ürün farklı bir marka oldu. bu karmaşada sorun yaşarmıyım sizce ?

TV : LG OLED55CX6LA

Soundbar : Samsung Q800T

Andorid tv box : Xiaomi Mi Box 3 (MDZ-16-AB)

Konsol : ps 5

sistemden beklentiniz nedir hocam?

bunlarla şunları şunları yapabilirmiyim diye sorarsanız bilen kullanan arkadaşlar konu çok dağılmadan. derli toplu cevap verirler.

• DeeD kullanıcısına yanıt
    Hayıe yaşamazsınız gayet güzel sistem. Farklı marka olmalarının handikapı yok. Bende benzer kullanıyorum

Tv : Lg Oled 65BX6LA
    Soundbar : Samsung Q800T + arka kitler swa-8500s
    Android tv box : Nvidia Shield Pro 2019

Tüm Sistem çok kararlı ve uyumlu çalışıyor
  • josh-r J kullanıcısına yanıt

bu ürünler evde sinema keyfimizi arttırabilirmi ? oyun olarak tat alabilirmiyim, ses olarak samsung bar illada arka hoparlor istiyormu ? deneyimleriniz nedir ?

• sardemir kullanıcısına yanıt

teşeşkkür ederim istediğim cevap buydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeD

bu ürünler evde sinema keyfimizi arttırabilirmi ? oyun olarak tat alabilirmiyim, ses olarak samsung bar illada arka hoparlor istiyormu ? deneyimleriniz nedir ?

hocam

dediğimi anlamadınız galiba.

tv den netflix seyerdecekseniz. mi boxı ne için eklediniz setinize?

şununla şunu bununla bunu yapmayı istiyorum yada planlıyorum derseniz o cihazları kullanan arkadaşlar gerçek veriler yada kagıt üstündeki bilgilerle yapıp yapamayacağınızı söylerler.

boşa para harcamamış olursunuz.

benim kullandığım sistemler

xgimi H3 ve xiaomi mijia mini projector (TV kullanmıyorum)

LG SN11R soundbar

nvidia shiled tv 2019 pro.

• 
Sayfa: önceki 862863864865866
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.