< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (861. sayfa)

-
-
Arkadaslar soundbarda 1 hdmi giris var fakat benim 2 cihaz baglamam gerekiyor sök tak cikar ugrasmak istemiyorum her seferinde..goruntu ve ses iletiminde kayip yasamayacagim bir hdmi coklayici onerebilirmisiniz?hdmi coklayici ile kullanabilirim degilmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam grundig gsb 950 hem bt araciligiyla muzik dinleme, hem de dolby atmos destekledigi icin film keyfi acisindan tatmin edici olur diye dusunuyorum. ben cihazdan bt+spotify ile cok temiz bir ses aliyorum. daha once samsung t650 kullaniyordum. o da guzel cihazdi ancak gsb 950 beni daha cok tatmin etti ses rengi ve bass performansi acisindan.
aura studio 3 u ben de arastirmistim ancak harici subwooferli bir soundbar kadar tatmin etmez diye dusunuyorum. ayrica aura studio 3 te ses modlari, bass-tiz ayari gibi secenekler de yok.
quote:
Orijinalden alıntı: alican88
Arkadaslar soundbarda 1 hdmi giris var fakat benim 2 cihaz baglamam gerekiyor sök tak cikar ugrasmak istemiyorum her seferinde..goruntu ve ses iletiminde kayip yasamayacagim bir hdmi coklayici onerebilirmisiniz?hdmi coklayici ile kullanabilirim degilmi?hocam
sl9y kullanırken
bu ürünü sıkıntısız kayıpsız kullandım.
tavsiye ederim.
diğer marka modellerede bakarken Hdcp 2.2 destekli olmasına dikkat edin. netflixte 4k ve atmos ses alabilmek için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: josh-rhocam
sl9y kullanırken
bu ürünü sıkıntısız kayıpsız kullandım.
tavsiye ederim.
diğer marka modellerede bakarken Hdcp 2.2 destekli olmasına dikkat edin. netflixte 4k ve atmos ses alabilmek için.
Alıntıları GösterDirek bu onerdiginizi alayim hocam ben kurulumu nasil yapacagim hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: alican88Direk bu onerdiginizi alayim hocam ben kurulumu nasil yapacagim hocam?
Alıntıları Gösterhocam
resimdeki gibi. inputlara bağlayacağınız cihazlarınızı android box, digiturk vs.
outputuda soundbarın girişine bağlıyacaksınız.
tv nizde arc desteği var ise tv bazı cihazlarınızı (digiturk gibi atmos vs. aktarımı gerektirmeyenleri) tv ye bağlayıp arc den böyle bir cihaza ihtiyaç duymadan ses alabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: josh-rhocam
resimdeki gibi. inputlara bağlayacağınız cihazlarınızı android box, digiturk vs.
outputuda soundbarın girişine bağlıyacaksınız.
tv nizde arc desteği var ise tv bazı cihazlarınızı (digiturk gibi atmos vs. aktarımı gerektirmeyenleri) tv ye bağlayıp arc den böyle bir cihaza ihtiyaç duymadan ses alabilirsiniz.
Alıntıları GösterTesekkurler ustad bunu aliyorum..birde subwoofer isini cozersem daha guzel olacak..enteresan sekilde soundbardan gelen basslar subwooferdan 2 kat daha guclu geliyor..sub derinden boyle ses cikarsammi cikarmassammi diye karar verirken soundbardan gelen basslar gumbur gumbur geliyor..napiyor acaba sub bass seslerini sounbarami iletiyor kendi cikarmak yerine cozemedim..
-
Bu bas konusuna girmek istemiyorum aslinda ama emin miyiz subdan ses gelmedigine? Yani subi fisten cektiginizde soundbardan bas sesi aldiginizi bir test edin. Cihazin tasarimina gore bar bolumunden beklenen subwooferdan kaliteli bir bas seviyesi olmamali. Bu modeli kullanan arkadaslar da sizi yonlendirecektir.
Saygilarimla.
Omeriler gelmis ama benim merak ettigim biye tv'ye baglamiyorsunuz bir cihazi? Biz atmos nedeni ile ses cihazina baglanti yapiyoruz ama temelde olmasi gerekenler tum harici cihazlar tv'nin hdmi'lerine baglanir. Tv arc'dan da soundbar arc baglantisina. Bu sekilde tum sesler soundbara gelir ve soundbardan kaynak degistirmez, tv den kaynak degistirirsiniz.
Saygilarimla.
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentOmeriler gelmis ama benim merak ettigim biye tv'ye baglamiyorsunuz bir cihazi? Biz atmos nedeni ile ses cihazina baglanti yapiyoruz ama temelde olmasi gerekenler tum harici cihazlar tv'nin hdmi'lerine baglanir. Tv arc'dan da soundbar arc baglantisina. Bu sekilde tum sesler soundbara gelir ve soundbardan kaynak degistirmez, tv den kaynak degistirirsiniz.
Saygilarimla.
Hocam oyun konsollarimi bagladigim icin kullandigim tv de arc girisi yok standart hdmi var..ornegin xboxi soundbara soundbari ise tv ye bagliyorum..xbox series x dolby atmos destekledigi icin kaynaktan doby atmosu seciyorum..tv ayarindan ise sesi ses sistemi seciyorum bukadar..bu sekilde bir oyun actigimda oyuna girerken soundbarda kayan yazi olarak dolby atmos yaziyor..seslerde surroundlu geliyor zaten ses kalitesi cok iyi bununla hicbir sikintim yok..
subwoofer konusuna gelince sub calisiyor ama cok derinden bir bass sagliyor..mesele test icin dolby atmos bir ses aciyorum gok gurultusu ekraninda subu kisiyorum ses cok cilizlasiyor subun sesi en son seviyeye getiriyorum derinden bir ses geliyor ama oyle gumbur gumbur degil..ama soundbardan gelen bass gumbur gumbur sesi 15 seviyesine bile cikaramadim..mesela el bombasi atiyorsunuz oyunda onun batlama anindaki gumm sesini subdan beklerken soundbardan geliyor o gumbur gumbur ses..subun baglantilari dogru mavi isik direk yaniyor..dediginizi oneriyi denerim fisi cekerim ama o bass soundbardan geliyor ondan kesinlikle eminim..subdan da derinden bir ses geliyor yani sanki soundbara takviye gibi..asil isi soundbar yapiyor subda hafiften destek oluyor gibi..bir arkadasimiz ben subu +2 den uste cikaramadim dedi ben +6 da kullaniyorum ama tik yok..bu dedigim ortlama 12-13 seviyelerinde bir volumeden bahsediyorum..birkac deneme daha yapacam..
-
Selam, samsung muydu cihazınız? Ben de m550 kullanırken biraz sessiz bulmuştum sub'ı. Sanki genelde cihaz sub'a fazla ses iletmiyor, gerek olduğunda sub'dan yardım alıyor gibiydi. Özellikle kısık seslerde. Ama ses seviyesini 50'lere 60'lara getirince baslar olması gerektiği gibi oluyordu. Çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Bir başka konuda bir arkadaş bir süre sub ile problem yaşadığını ve bası kuvvetli bir müzik açıp biraz sesi yükseltip alçaltıp denerken düzeldiğini yazmıştı. Siz de deneyin belki işe yarar.
Bazen sub modülü bozuk da çıkabiliyor. M550 konu başlığında başka bir arkadaş da yine şikayetçiydi bas gelmiyor diye, servise gönderdi, yeni sub ile değiştirmişler, sonra düzelmişti.
Yeniden eşleştirme ile bu sorunu aşanlar da çoktu.
quote:
Orijinalden alıntı: YTSelam, samsung muydu cihazınız? Ben de m550 kullanırken biraz sessiz bulmuştum sub'ı. Sanki genelde cihaz sub'a fazla ses iletmiyor, gerek olduğunda sub'dan yardım alıyor gibiydi. Özellikle kısık seslerde. Ama ses seviyesini 50'lere 60'lara getirince baslar olması gerektiği gibi oluyordu. Çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Bir başka konuda bir arkadaş bir süre sub ile problem yaşadığını ve bası kuvvetli bir müzik açıp biraz sesi yükseltip alçaltıp denerken düzeldiğini yazmıştı. Siz de deneyin belki işe yarar.
Bazen sub modülü bozuk da çıkabiliyor. M550 konu başlığında başka bir arkadaş da yine şikayetçiydi bas gelmiyor diye, servise gönderdi, yeni sub ile değiştirmişler, sonra düzelmişti.
Yeniden eşleştirme ile bu sorunu aşanlar da çoktu.
Evet hocam samsung hw Q800T soundbar kullniyorum daha yeni 1 gunluk sifir cihaz..ayni dediginiz gibi sub boyle arkadan arkadan derinden derinden ses veriyor volume acamiyorum cunku soundbarin kendi sesi cok iyi ve gumbur gumbur..yani sun olmasada olurmus gibi..bircok sey denedim tekrar eslestirdim elle eslestirdim kistim actim ama ayni..oyunlarda el bomba sesleri falan soundbarin bassindan geliyor yani subdan degil..sub calisiyor seste var ama cok ciliz kaliyor soundbarin yaninda
-
quote:
Orijinalden alıntı: alican88Evet hocam samsung hw Q800T soundbar kullniyorum daha yeni 1 gunluk sifir cihaz..ayni dediginiz gibi sub boyle arkadan arkadan derinden derinden ses veriyor volume acamiyorum cunku soundbarin kendi sesi cok iyi ve gumbur gumbur..yani sun olmasada olurmus gibi..bircok sey denedim tekrar eslestirdim elle eslestirdim kistim actim ama ayni..oyunlarda el bomba sesleri falan soundbarin bassindan geliyor yani subdan degil..sub calisiyor seste var ama cok ciliz kaliyor soundbarin yaninda
Alıntıları Gösterhocam samsung t650'yi değiştirme sebebim buydu benim de. sub ayarını sona getirmeme rağmen düşük frekanstaki bassları hissedemiyordum. amazon'da şu anki soundbarım için yazdığım yorumda önceki soundbarım t650 için bu durumdan bahsetmiştim. vokaller ve midler, bassları bastırıyor. soundbar, subwoofer'a göre fazla güçlü ve ne yaptıysam yapayım bu durum değişmemişti, o yüzden cihazı satmıştım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WalterWhite00hocam samsung t650'yi değiştirme sebebim buydu benim de. sub ayarını sona getirmeme rağmen düşük frekanstaki bassları hissedemiyordum. amazon'da şu anki soundbarım için yazdığım yorumda önceki soundbarım t650 için bu durumdan bahsetmiştim. vokaller ve midler, bassları bastırıyor. soundbar, subwoofer'a göre fazla güçlü ve ne yaptıysam yapayım bu durum değişmemişti, o yüzden cihazı satmıştım.
Alıntıları GösterAynen dediginiz gibi hocam q800t de durum ayni..soundbar okadar gucluki 12-13 volumde kukreyen soundbar..subwooferde tik yok..yuksek volumde sub kendini gosteriyorsada benim okadar ses acmam mumkun degil..15 volume ye getiremedim bile soundbar cok iyi..basslari da tizleride cok iyi..subwooferim bozuk degilse sikinti yok ben bu sekilde de kullanirim onemli olan bir arizanin olmamasi..soundbar yeterince kukretiyor zaten..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican88 -- 27 Nisan 2021; 23:38:9 >
-
-
Merhaba,
Size bir uzmanlık sorusu,
Tv’im XF90
Arc’den sony soundbar bağlı. Tek kumandadan kontrol ok sıkıntı yok. Ne zaman digiturk uydu alıcısını herhangi bir HDMI çıkışına bağladığım zaman bağlantı kopuyor. Kutu ve kablolar sağlam.Zamanında Dsmart ile de yapıyordu Allah belasını versin yıllardır çözemedim
Hocam gsb 950 ilgimi çekti, vokal sesler için hep 3.1 sistem bakıyordum, gsb 950 2.1 olduğu için vokal de iyi mi ? Müzik değilde daha çok film izlemek için gsb 950 almak istiyorum, Samsung soundbar fiyatları gereksiz uçtu maalesef. Teşekkür ederim. Topikte başka gsb 950 kullanıcıları varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: farukakgun
Hocam gsb 950 ilgimi çekti, vokal sesler için hep 3.1 sistem bakıyordum, gsb 950 2.1 olduğu için vokal de iyi mi ? Müzik değilde daha çok film izlemek için gsb 950 almak istiyorum, Samsung soundbar fiyatları gereksiz uçtu maalesef. Teşekkür ederim. Topikte başka gsb 950 kullanıcıları varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.gsb 950'de diyaloglar t650 kadar iyi değil, t650'nin center hoparlörü o konuda bi tık avantaj sağlıyor. ama diğer açılardan bence gsb 950 daha iyi. gsb 950'nin diyalog ve vokalleri de kötü değil bu arada, gayet net ve temiz. artı olarak gsb 950 dolby atmos destekliyor. eğer televizyonunuz ya da bilgisayarınızda atmos varsa iyi olur sizin için. benim bilgisayar destekliyor, 2 tane dolby atmos film izledim bu hafta ve gayet keyifliydi.
https://forum.donanimhaber.com/grundig-gsb-950-soundbar-2-1-atmos-280-w--147675589
şu konuda benim ve alan diğer arkadaşların yorumları var. amazon'da da aynı şekilde yorumlar var. değerlendirebilirsiniz kendinizce :)
@alican88 malesef hocam samsungların kronik olayı gibi duruyor bu durum. dediğniiz gibi ancak sesi kökleyince subwoofer'dan verim alınıyor. ev ortamında da onu yapmak her zaman mümkün olmuyor.. sırf bu yüzden samsung soundbarları direk elerim bir daha alacağım zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 28 Nisan 2021; 0:0:7 >
-
Çok teşekkürler hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Subwoofer'ın konumlandırılması burada daha önceden yazılmıştı. Teknik olarak soundbar, tanıtım fotoğraflarındaki gibi TV'nin sağına ses çıkışı (perdeli kısmı) boşluğa bakacak şekilde yan konulur. Ses çıkışının yöneldiği boşluğun karşısı düz duvar olması tavsiye ediliyor. Oda konumu çok uygun değilse veya daha fazla verim için bir kişinin gözü kapalı bir şekilde izleme konumunda dinlerken başka bir kişinin subwooferı gezdirmesi, sesin geldiği noktanın belirsiz olduğu yerde konumlandırılması tavsiye ediliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X