Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1015. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: desko35 , RealZodyCotton Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
40.596
Cevap
596
Favori
1.967.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğru söylüyorsunuz. Ama özellikle Hi-Fi/Hi-end ses sistemleri tarafında hem fiyatlar feci oldu hem de birçok ürün TR'ye gelmiyor bile. Bu tarz ürün satışı yapan yerlerde bile cihazlar ya hiç yok ya da teşhire açmak istemiyorlar. Değerlendirmeye devam edeceğim bir süre daha.

• Arkadaşlar merhaba geçen ay almış olduğum LG SN11R soundbarımı AVR cihazlı ile bir dolby atmos sinema sistemi kurmak istediğim için satıyorum, 9.000 TL istiyorum soundbar için Ankaradayım, düşünen gelip dinleyip test edip bakabilir, kutusu faturası vs hepsi durmakta.

• Merhaba arkadaşlar,

1500-1000 TL arası sıfır veya ikinci el tavsiye edebileceğiniz F/P ürün var mı?

Sony nin 5+1 ses sistemini kullanıyorum ekstradan soundbar a çok para vermek istemedim teşekkür ederim yardımlarınız için.

• WRRKRR kullanıcısına yanıt

Ikinci bir oda icin mi aliyorsuuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djangobjk kullanıcısına yanıt

Atmos ozelligi var galiba.

Direk soundbara kablosuz olarak bağlanıyor ve ara bir bağlantı aparatına gerek duymuyor. Güç kablosu dışında gerçekten kablosuz yani. Dolby Atmos/DTS:X destekliyor. Önceki model sadece surround idi. Yani 9500S soundbar üzerine 2.0.2 ekleme yapıyor.

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Peki Q800 le kullandığımız zaman Sn11 le karşılaştırma yaparsak aynı performans alınır mı? Yada ekstra daha iyi bile olur mu? SN11R sattım soundbar arıyorum geçici olarak ikinci el vs alacağım zaten. O yüzden sordum.muadil q95a var ileride onun üst modelini alırım. Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Açıkçası Samsung Q800A+SWA-9500S ile LG SN11R veya farklı bir sistem ile benzer performans alınır demek zor. Samsung kit kanal sayısı olarak 5.1.4 olur. LG SN11R 7.1.4 ve Samsung Q950A ise 11.1.4 yapılanmaya sahip. 2022 model Samsung Q990B de 11.1.4 iken LG'nin 2022 yılı S95QR modeli ise 9.1.5 şeklinde kurgulanmış. Safi kanal sayısı ile değerlendirmek zaten yanlış. Zira bunlar soundbar ve kanalların büyük kısmı bar üzerinde ve aslında birbirine yakın bir şekilde. Yani fiziksel olarak birbirinden tamamen bağımsız ve belli mesafelerde yerleştirilmiş setlerden farklı olacaktır.

Setleri aynı ortamda aynı içerik ile dinlemeden birbirine karşı artı ve eksilerini değerlendirmek zor. Üreticilerin ses karakteristikleri de farklı oluyor. Kanal sayısı bence bakılacak son karakteristik. 2022 model 9.1.5 ve 11.1.4 LG ve Samsung setlerin karşısına 5.1.4 Klipsch Cinema 1200 çıkartırsınız ve belki de ses kalitesi ve berraklığı olarak hepsine tozu yutturur. Klipsch Cinema 1200 biraz uç bir örnek oldu. Ama piyasada 30-35K'ya listelendiğine bakmayın. Amazon TR 2 kez 18.000TL'ye sattı. Hem de bu döviz dalgalanmaları zamanında.

Konuda hem Samsung hem LG soundbar kullananlar vardır diye tahmin ediyorum. Onlar bir yorum yapabilir.

Bir de 2022 model Samsung ve LG soundbar tepe modelleri muhtemelen 1600-1800 USD gibi etiket fiyatları ile gelecek. Burada fiyatları 25K civarı olur. Bölgesel fiyatlama yapılırsa belki biraz daha düşük olur ama kurların durumu ortada. 1300 USD fiyatlı Sony HT-A7000 modeli 23-24.000TL'ye satılıyor şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Ocak 2022; 10:28:9 >

Bence q800'e ilave arka atmos hoparlorlerde gercek bir atmos sansi yok. Cihazin ana unitesinde 5.1.4 ses isleme ozelligi olmali ki arka atmos surroundlardan gercrk bir ses uretebilsin. Mantik olarak boyle bir islemci yuksek fiyatli olmasi lazim. Bu islemciye sahip bir cihazi aksesuar alirsan aktifleyecek sekilde calismak mantikli degil. Atkankitlerle 5.1.2 calisip surroundlardaki atmoslarin sanal bir surounda yarattigini dusunuyorum.

Saygilarimla.

• arkadaşlar 2000-2500tl ye kadar soundbar almak istiyorum, tavsiyelerinizi alabilir miyim? çok fazla model var.

• su kanal vs sayilarinida cep telefonunda ki mega pixel isine benzetiyorum

100 mp samsung 5 mp appledan kotu foto cekmesi vs gibi.

bose 4000 tl lik 3 hoparlorlu soundbar lg sk11 den daha berrak ses veriyor.tum tinilari duyabiliyorum.

icine isterseniz 20 tane hoparlor koyun soundbarin.kalitesi onemli o hoparlorlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 20 Ocak 2022; 13:58:48 >
  • blacksnake03 kullanıcısına yanıt

Eğer teşhir değilse kendim de kullandığım linkteki ürünü tavsiye ederim.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)
    SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)gittigidiyor
    GRUNDİG GSB 950 SOUNDBAR (DSB 2000) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/tv-ses-goruntu/grundig-gsb-950-soundbar-dsb-2000_pdp_761523681
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

buna kesin bir cevap vermek mümkün değildir

Varsayımsal olarak dts-x veya dolby atmos decoderi var ise herhangi bir avrnin veya soundbarın ses çözüldükten sonra ilgili kanallara dağıtılması avr veya soundbar için en basit işlemdir dolayısıyla 3.1.2 iken kurulum atmos kanallar ön üste karıştırılır 5.1.4 kurulumunda ise meta verileri hangi kanal ise ona gönderilir yani sanal atmos filan olmaz ama dediğim gibi bu olması gereken lg samsung veya made in china dedin mi hiçbir şeyin garantisi yokSOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) 

• Aslında benim outletçiye çok az soundbar geliyor ve gelenler hep alt model q800 veya q950 gelse açıp anakartları kontrol ederim ben forumdaşlar için aynı kart sadece driver farkı mı var yoksa anakart ve işlemci farklı mı?

aklıma kurt düşürdün şimdi eiskent buna takarım ben ilk fırsatta görmem lazım

• sadays S kullanıcısına yanıt

:))Ustad simdi avrlere bakiyoruz 9.2.4 kanal avr mi otomobil mi diye dusundurtur insani. Soundbari samsung 3.1.2 olarak lanse ediyor. 360 derece sesi isleyecek islemciye q950'de yer veriyor kanal sayisindan bu irtaya cikiyor. Isin elektronik kismini bilmiyorum ama 360 derece ses demek sesin her noktada tanimlanabilmesi ve bunu cihaz kodeginin dogru dagitabilmesi demek. Bu da islemcinin guclu olmasini gerektiriyor olmali diye dusunuyorum. Klasik bir atmosun avr'de karsiligi zaten 5.1.4 ama q800a icin sadece surround ilavesine vurgu yaparak 9500 surroundlari gostermesi bir ticari pazarlama gibi gozukuyor. Neyse konu biraz farkli yere dagildi ama toparlariz elbet:))

Saygilarimla.

• Neyse kafaya taktım ilk gelen q800 veya q950yi söküp bakacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelirse efsane gelmezse kestane

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

bose 700 un 22.000 tl ye satildigini dusunursek sanki baya iyi fiyat.. yurt disi ile ayni fiyata geldi..tabi onlar icin 1000 tl gibi birseyken bizim icin 15.000 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 20 Ocak 2022; 22:8:49 >

• uchehogh U kullanıcısına yanıt
  • Shafter kullanıcısına yanıt

Fiyat 15 Bin TL Bunların yanında altcoin bitcoin tarzı birşeyler gönderilseler tam bir yatırım olur.

hisse senedi borsa tahvili arsa tapusu...

• abeslank kullanıcısına yanıt

napiyim bugunde 2 saat soundbar icin calismis oldum...

• 
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.