Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1000. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40.625
Cevap
596
Favori
1.970.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 998999100010011002
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam uzun ve güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Maalesef bu soundbar lar biraz amacına uygun üretilmiş. Bence burada en büyük problem LG 1500 dolara yurtdisinda sattığı bu ürüne kaliteli sürücüleri olan Hoparlör koymamaları. High end bir sistem de insan en azından biraz kaliteli bir müzik dinleyemez mi. Ben müzik dinlerken LG Oled TV den dinliyorum. Onun ses kalitesi bu soundbar dan iyi o kadar yani. Ses yüksekliği değil bahsettiğim. Kulagima gelen seslerin bass larin tizlerin yumuşaklığı ve netliği. Soundar da Woofer devrede olmayınca daha iyi anlaşılıyor. Boş teneke sesi gibi geliyor sesler. Koskocaman arka Surround Hop dan çıkan sesin kalitesi yerlerde. İnanın elle tutulur bir tarafı yok. Lg Sn11R sahibi arkadaşlar lütfen Woofer in fişini çekip birkaç saat film müzik denemesi yapsınlar. Vallahi ne dediğimi anlayacaksınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence sn11r a sağlam güncelleme gelecektir bu güzel sistemi görmezden gelemezler ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profesyonel bir kulanıcı değilim ancak ses sistemleri konusunda hep dikkatli olmuşumdur.marka model ayrımı yapmadan, nette yorumlara bakarak ve marka fanı olmadan sadece deneyerek seçimimi yaparım.
    Keza aldığım arabalarda bile millet cam tavan vb ararken ben gidip bose, bang olufsen vb isterim ek donanım olarak.
    Bu atmos, dts codecleri , ıvır zıvır içinde 10 tane hoparlor olan sistemler aslında tamamen göz boyama.
    Hani başka markanın 100 x zoom lu telefon yaptık diyip halen 2x zoomlu apple ın daha iyi foto çekmesi gibi birşey.

Ben araba alacağım , üzerinde ki hız ibresi 400 km ye kadar olacak. Ancak tekerlekleri bisiklet tekerleği.. ne anladım ben 30 km hızı geçemeyeceksem orada kağıt üzerinde 400 yazıyorsa..

Lg bu işte kesinlikle reklam ve isim kullanan en kötü markalardan birisi. 3 yıl sk10y kullanmış birisi olarak diyorum. Ha bugün ha yarın sorunlar düzelir diye diye 3 yıl kullanıp sattım.bakıyorum halen 10 binlik sistemde bile aynı sorunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 29 Aralık 2021; 7:33:56 >

• k.a.a.n. kullanıcısına yanıt

Eğer her iki ürün de LG olduğu için soundbarın TV'nin dahili ses sistemini bir uzantı gibi kullanması yeteneği yok ise 3.1.2 tabi ki. Sonuçta ses sadece soundbar üzerinden çıkacak. Ama dediğim gibi bir entegrasyon varsa bahsettiğiniz 2.2 TV dahili ses sisteminini nasıl bir uzantı olarak kabul ediyorsa o şekilde kanallar ekler belki.

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Uzantısı olarak kullandığını biliyorum hepsinden ses geliyor ama kaç kanal oluhor toplam bilmiyorum bilen varmı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar. Arkadaşlar kızmayın ama burada birçok yanlış bilgi geziyor.
    Soundbar'lar tamamen kablo karmaşasından kurtulmak ve TV hoparlöründen hallice ses deneyimi yaşatmak için üretilmiş cihazlardır. Bazısı tavana bakan hoparlörleri ile Dolby Atmos ses kodeğini simüle etmeye çalışır ama en iyisi bile pek başarılı değildir. Yani soundbar'ın Dolby Atmos destekliyor olması çok kaliteli ses vereceği anlamına malesef gelmiyor. Geçenlerde Atmos destekli bir Sony bar dinledim aldığım hissiyat 5.1 in sadece merkez hoparlöründen ses geliyormuş gibisiydi..
    Bir diğer konu müzikte kalite arayan adamın 5.1 ile işi yoktur müzik 2 hoparlörden stereo olarak dinlenir.
    Keyifli seyirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 29 Aralık 2021; 8:39:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

TV ve/veya soundbar kitapçıklarına baktınız mı? Cihazların böyle bir imkanı varsa kitapçıkta ne şekilde yapılacağı, hangi kanalları ekleyeceği yazıyor olması lazım aslında.

• dcorp D kullanıcısına yanıt

Elimde kapalı kutu olarak tuttuğum SN11R var. Tam açacak iken konudaki subwoofer sorunlarını gördüm ve bekledim. Bu kadar kötü mü gerçekten bu set? Heves ederek almıştım açıkçası ama diyalog sesleri ve nesne ses/efektlere göre uyumsuzluk var ise o zaman biraz sıkıntı gibi.

Elbette sinema amfili gerçekten oda içi lokasyonu olarak ayrı fiziksel noktalara konumlandırılacak bir setin vereceği surround performansı beklemiyorum. Kablosuz olduğu ve "iş göreceği" için aldım esasen.

Ama en azından kaliteli ve temiz bir ses beklerim.

Bugün Atmos HDR destekli amfi alacak olsam piyasa Sony DH790'dan başlıyor gibi. O bile tek başına 8000TL olmuş. Yanına 5.0 hoparlör, subwoofer ve Atmos upfiring speaker de alsam sanırım maliyet tertemiz 17-22K aralığına çıkar ki bileşenler Denon, HK vs. olursa herhalde iyice uçar gider. Bir de sonuçta bu set kablolu olacak. Yani hanım puanı direk diplerde olur  

Klipsch Cinema 1200 5.1.4 soundbar seti Amazon.TR'de 18000TL'ye satıldığında 2 kez denk geldi ama almadım. O da soundbar ama ses kalitesi muhakkak daha iyidir.

Umarım almadığıma pişman olmam  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Aralık 2021; 8:55:7 >

Bt bağlantı ile uzantısı olarak kullanabileceği yazıyor ama lg'nin bt hoparlörleri ile bunu sağlıyor olabilir. Burada mantık önden ana sesleri almak; arkaya 2 adet hoparlör bağlayıp surround yapmak. Soundbardaki bt bağlantıyı desteklese bile soundbarı arkaya aldığınızda surround efekti olmaz, öne aldığınızda da arka kanaldan gelmesi gereken sesleri ön den duyarsınız işler karışır. Hdmi ile bağlamak durumundasınız, bu şekilde muhtemelen tv hoparlöreri devre dışı kalacağından bağladığınız cihazın kanal sayısı kadar ses çıkışı olacak.

Saygılarımla.

• cchacalls kullanıcısına yanıt

Soundbarların subwoofersız ses konusunda ek bir iddası yoksa bu şekilde test etmek yanlış olur. BAr üstündeki hoparlörlerin üst frekansları desteklediği zaten bilinen bir gerçek. Hatta lg biraz daha midi güçlü olduğu için ses dengesiz gibi de gelebilir. Sonuçta o frekansların altını her zaman subwoofer tamamlıyor. Bar üstündeki küçük sürücülerin bas performansı üretmesi için haklısınız daha kaliteli bileşenler ya da teknolojiler kullanılması lazım. Sadece bar olarak satılan modellerde bas etkisi görebilirsiniz. Hatta şaşırtıcı derecede de olabilir ancak LG'nin hemen hemen tüm modelleri subwoofer ile çalışır. Bu arada yanlış bir anlaşılma da olmasın. Diğer LG cihazınızın kalitesi için eleştirim ya da sn11 ondan daha iyi diye bir iddiam yok. Bazen çok iyi cihazlar çıkar sonrasında gelen modeller onu aratır. Hemen her markada bu tarz cihazlar olur.

Saygılarımla.

• Dousk kullanıcısına yanıt

Üstadım kimse bu söylediklerinize kızmaz, hatta bu söylediklerinizi ezbere biliyor herkes bence. Maddi İmkanlar doğrultusunda sadece hepsini ne kadar iyi şekilde aradan çıkarabilirim şeklinde düşünüyor çünkü hepsini ayrı ayrı kurmak bu şekilde bile ciddi maliyet gerekiyor. Bende avr sisteminde sonra elbette tatmin olamıyorum ama elimden geldiğince kablo karmaşasını ortadan kaldırma derdindeyim artık. Herkeste bu şekilde salonunda düzgün bir görüntü oluşturma peşinde bence.

• Aynı sıkıntıyı, sizin ki kadar iyi bir sistem olmasa da ben de kullandığım Grundig'te yaşıyorum. Özellikle Atmos filmlerde diyaloglar çok düşük kalıyor. Sesi açıyosun bu sefer aksiyon sahnelerinde inletiyor kısmak zorunda kalıyorsun. Soundbarların en büyük handikapı bu heralde. Bir de acaba Atmos'tan kaynaklı birşey mi bu diye de düşünüyorum. Çünkü filmi Atmos olarak değil de PCM olarak izlersem diyaloglar gayet net ancak efektler ve bass hiç iyi değil bu sefer.

@cchacalls

hanım puanı diplerde olur derken seni polyanna gördüm negatif reel faiz veren Türkiye gibi olur diyecektin herhalde 

• sadays S kullanıcısına yanıt

Aynen hocam. Biz de bir de 3 kedi var. Hani öyle pek kablolara vs. bulaşmıyorlar çok şükür ama tüm salonda sağdan soldan baştan sona geçen bir sürü kablo olursa arada bulaşmayacaklarının da garantisi yok.

Zaten AVR+Hoparlör seti kuracak olsam SN11R'nin 2-3 katı para harcamam gerekir herhalde. O da bana ayrıca ilave kolye olarak döner. Eve yeni bir elektronik oyuncak (pardon cihaz) girince hanım kolye ile dengeliyor   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Aralık 2021; 10:34:50 >

kablo kanalı yada spralli kullanın + sabunla kaplayın... sabunun tadınıda kokusunuda sevmiyorlar...

• ugah6aiw kullanıcısına yanıt

Aklımda bulunsun hocam. Şimdilik açıkçası kablo ile ilgili bir sorun olmadı. TV'nin vs arkasına giriyorlar en fazla. Ama evde benim de bir kablo düzenlemesi yapmam gereken yerler var.

Evet SN11R kullanırıları. Güzel yorum yok mu? Diyaloglar gerçekten boğuk mu? apartman dairesi sonuçta ev. Sesi de belli bir yere kadar açacağım. Atmos ses alalım derken filmleri komşular ile birlikte izlemeyelim :)

• ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    hoparlörleri de mi kaplayalım benim tweter hala yırtık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt

tvnizdeki hdmı çıkışı arc mi yok E-arc mi?

bir yorumda hdmı arc üzerinden alınan dolby atmos seste dialogların boğulduğu ancak E-arc üzerinden bağlanıldığında sorunsuz ses alınabildiğini okumuştum true dolby atmos yazıyordu

• cchacalls kullanıcısına yanıt

Arka hoparlörlerin kopması beni de çok sinirlendiriyor açıkçası. Böyle bir sistem yapıp nasıl böyle vasat bir bağlantı sunuyorlar anlamak zor. Çözümü de yok gibi. Önünde durmamak lazım :)

Ben çok boğuk olduğunu düşünmüyorum. Bir çok ses modu var. Movie veya bass blast modundan biri illa ki bana göre uygun, hoşa giden bir ses sağlıyor. Atmos filmlerde ses modları aktif olmuyor. Standart mod gibi daha çok.

Bas performansı bence yeterli, bas yok diyenleri anlamıyorum.

Müziğe gelince bu cihazda standart mod dışında müzik dinlerseniz üzer. Standart mod, surround kapalı, biraz bası (sub) azaltıp tizi artırabilirsiniz. Standart mod dışında biraz metalik cılız bir ses gelebilir müzikte. Ama bazı türlerde başarılı. Pop vs dinleyenler için. Ben metal, rock vs dinliyorum, standart mod dışında gitmiyor. Ha çok mu iyi derseniz, değil tabii ama idare eder yani çöp demek hata olur.

• 
Sayfa: önceki 998999100010011002
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.