Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (999. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.618
Cevap
596
Favori
1.969.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99799899910001001
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Micom guncel degil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @YT @rapBiTT Arkadaşlar siz LG nin hangi şehir ve ilçede ki servisine verdiniz? Bana en yakın İstanbul Kartal servisi var. Birde cihazı kendiniz mi götürdünüz yoksa evden mi alıp eve teslim mi yaptılar. Sıkıntısız olmasına çok sevindim güle güle kullanin.

• cchacalls kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

Ben Evser Teknik'le görüştüm. En yakın onlar vardı. Kutusunu attığım için servis geldi evden teslim aldı. Bar ve sub'ı alıp götürdüler ama onlar da kutulamadılar, araçlarının içindeki tv kutusuna koyup götürdüler. :)

Teşekkürler. Ben aldığım gibi kutuladım kapattım teknik servis gelip evden aldı. Evser elektroniğe verdim. Kağıthanede. Eve teslim yaptılar aldıkları gibi. Sizin de umarım çözülür bir an önce sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YT -- 28 Aralık 2021; 19:13:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denon soundbar 550 aldim 7500 e bakalim nasil cikacak.

• Samsung HW-Q800A için yorumunuz nedir ?

• Shafter kullanıcısına yanıt

Hayirli olsun.

• DeeD kullanıcısına yanıt

Ucu acik bir soru? Ilk cihaziniz mi olacak? Daha once ses sistemi kullandiniz mi? Fiyat oerfirmans acisindan mi? Ses kalitesi acisindan mi yorum bekliyorsunuz? Bu detaylari verirseniz kullanicilardan daha dogru bilgi alirsiniz.

Saygilarimla.

• YT kullanıcısına yanıt

Gecmis olsun. Keyifle kullanin.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Logitech x530 kullanıyordum pc de şimdi hepsini çöp oldu. Yeni başlacağım sayılır. Müzik, film ve konsoldaki durumunu merak ediyorum. Lg oled, mi tv box, ps5 buna bi ses sistemi eklemek istiyorum.

• DeeD kullanıcısına yanıt

Kullandiginiz multumedya siatemin hoparlorlwrini aurround dizilime uygu n kullandiysaniz ve arkadan gelen sesleri duymak iatiyorsaniz tek basina aoundbar bir sure sonra yetersiz gelir. Arka hoparlorleri almaniz gerekir. Q800a'nin iyi yonu arka hoparlorleri destekliyor ve 5.1.4 ses cikisi ile daha basarili bir atmos ses verebilir. Kotu yonu ise bu hooarlorler ulkemizde kolay kolay bulunmuyir ve en son amazonda 3500tl olarak gordum. Q800A kullanicilarindan ya da tes tedenlerden genelde memnun tecrubeler geliyor ancak kendiniz denemeden almayin derim.

Saygilarimla.

Ek hoparlöre gerek yok şuan için.ilerleyen süreçte alabilirim. Deneyecek malesef şansım yok. İlçedeyim olan ürünlerde bildiğiniz çöp 2018 19 üretimi ürünler var.

• Bende size bir deneyimimi anlatayım. Biraz uzun olabilir. Benim LG SN11R de update sonrası Woofer da sorun oldu. Bu süre de daha önceden kullandığım, LG nin 2012 yılında 499 TL ye almış olduğum LG HB1100MK isimli 5+1 kuruluma sahip Bluray oynatıcılı sistemini tekrar kurdum. Bu sistem zamanında fiyat/performans cihaziydi. Tek sıkıntısı Dolby Atmos ve Dts: X desteği yok. Gelelim ses kalitesini Sn11r ile kıyaslamaya. 5+1 olan eski sistemimim ayrı ayrı Hoparlore sahip. Bu nedenle Salonda Ön sağ ve Sol Hoparlörü en geniş olacak şekilde konumlandirdim. Keza arkalari da öyle. Sistemin ses kalitesi kesinlikle Sn11r den çok çok daha iyi. Özellikle Bass lar ve Tizler çok güzel coşuyor. Hem film hem müzik dinlerken. Ayrıca konuşma sesleri ve netlik o kadar iyi ki anlatamam. Özellikle hoparlör ün geniş aralıkta yerleşimi film izlerken sesin sağ dan mi yoksa soldan mi geldiğini çok net hissettiriyor. Ama maalesef Soundbar üzerinde 7 tane hoparlör var ama gerçek anlamda bu sesleri sağ dan mi soldan mi geliyor anlamak çok zor. Sanki bütün sesler önden geliyor ve sesler birbirine giriyor. Eve gelen arkadaşlarım film izlerken Soundbar in seslerinden çok rahatsız oluyordu. Özellikle konuşma seslerini anlamadıklarını söylüyorlardı. Soundar üzerinde ki küçücük ayrıca çok da kaliteli olmayan hoparlör sürücüleri nedeniyle Soundar çok iyi iş çıkaramıyor. Özellikle Soundar da Bass modülünü devredisi bırakıp Soundar dan gelen sesleri bir dinleyin o zaman hak vereceksiniz. 5+1 eski sistem ile belki bu Soundar i kıyaslamak pek doğru değil farkındayım. Ama 2012 yılında satın aldığım bir sistemin ses kalitesi nasıl olurda 2020 yılında aldığım High end bir soundbar dan iyi olabilir. Şunu anladım ki ses sisteminde Dolby Atmos veya Dts:x olması tek başına kalite için yeterli degil. Bunu size iletecek olan sürücülerin yani Hop larin da kaliteli olması lazım ki kayipli Dts veya Dd ile kayıpsız Dolby True HD farkını anlayabilelim. Ses uzmanları müzik kulaklıkları için de aynı şeyi söylüyor aslında. Siz en kayıpsız medya dan müzik dinleseniz bile buna uygun kulaklığınız yoksa mp3 dinlemekten bir farkı olmuyor. Biraz uzun oldu ama lütfen farklı bir düşüncesi olan yazsın konu hakkında tartışalım.

lg türkiye
    LG 1100W 5.1 Satellite 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi | LG Türkiye
    https://www.lg.com/tr/ses/lg-HB1100MK-blu-ray-ev-sinema-sistemi#none

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 28 Aralık 2021; 22:7:57 >

Bu karsilaatirmalar hep vardi ve hic bitmeyecek. Onceki jenerasyon kendinden amflili dvd/bluray playerlar avr'lere rakip olarak cikarildilar. Temelde avr'lere gore sagladigi avantaj ekstradan dvd/blu ray cihazini ortadan kaldirmasi ve sony panasonic ya da aonradan samsung lg gibi markalarin kalitesi ile medya playeri amfi ile bulusturmasiydi. Fiyatlari avr'lere gore cazipti. Ancak avrler karsisinda guclu olacaklari bir avantajlari olmadigi icin ikinci plabda kaldilar. Cok deneyimli kullanicilar her cihazin kendi isini yalmasini digru olarak gorurler ve medya player ile birlikte amfinin dect cihazlar kadar verimli olmadigini savunurlar. Ayrica 3 ohm uzerinden verilen guc degerli ile avr'lere rakip gosterilen bu cihazlarin da uydu ya da kulelerinden gelen seslerin gercek zemin veya raf hoparlorleri ile yarismasi mumkun degildi. Sistem sub'in gucu etrafina kuruluydu.

Ancak soundbarlar bu cihazlara gore avr'lerle yarismak icin cok daha tekbolojik izellikleri cok daha ucuza sunduklari icin populer oldular. Mesela wifi'ye baglanmayi birakin bt baglantisi icin bille module ihtiyac duyan avrler soundbarlarin 5 kati fiyattaydi. Modullerin fiyati tuzlu ve bilmak da bir sorundu. Yine dijital depolamanin yayinlasmasi ile beraber soundbarlar tek noktaya odaklandilar. Kablo yok, baglanti problemi yok yer kaplamiyor, daginiklik yok. Ses de ilk baslarda eh fena degilden simdi cik daha iyi noktaya geldiler. Bu nedenle soundbarlari gelio gecici dusunenler yanildilar.

Soundbar butunlesik bir parca oldugu icin fiziksel ayrilan hoparlorlerin mesafe avantajini yazilimlar ile tolere etmeye calisiyor. Boyutlarinin uzamasi da sag ve sol hoparlor mesafesini acmak. Ayrica oda acilarina gore avr'ler audysey mikrofonlari ile yuzlerxe ayar yaparken basit ve kompakt cihazlarin bu etkileri yok sayarak ev sinema efekti verebilmelerini de basari ilarak gormek lazim.

Salonda ana avr cihazima jbl ler bagli. 20cm iki surucu, 1 10cm mid surucu ve tiz yapisi olan hoparlor. Bu avrden line seviyesinde 15 senelik bir philips avrye baglanti (bi-amp) var ve philipse de pioner 2 yollu incecik pioneer s31 iki hoparlor bagli. Jbl fiyat olarak pioneerin 4 kati. Bazi durumlarda zone ayarini acarak diger avr'ye geciykrum. pioneerlarin 15 senelik avr ile sesi daha guzel gelebiliyor. Eski avrlerin ses renginde; lambali amfilerin tup icersinde gelen sesi simule etme etkisi oluyor. Zaten philips de marantzla ortak oldugundan bazen bu seslere aliskin kulaklar mutlu olabiliyor. Zaten her kulak farkli sesleri begendigi icin fiyat araligi cok genis hoparlor secenekleri var. Soundbarlarin buradaki misyonu; kompakt bir cihazla frekanslara, direnclere cikis giris guclerine takilmadan birbirine es uyumlu bilesenlerle kablosuz al kullan. Istemiyorsan deniz derya avr dunyasinda bekliyor. Tabi sizin begendiginiz medya playeri barindira amfiler de artik kalmasa da bir secenek.

Uzun bir yazi oldu ama bazen degisiklik icin hoparlorlere baktigimda neden soundbari biraktim.diye kendime kiziyorum. Her hoparloru deneme sansin yok, maddi imkan hepsine yetemez ama hepsine hevesleniyorsun avr'de. Bu yuzden soundbar kullanici dostudur.

Saygilarimla.

Teşekkürler :)

SN11R`yi 1 haftadır kullanıyorum, başka sistemlerle kıyaslamadım ama tv nin kendi hoparlörüyle kıyaslayınca ben oldukça memnun kaldım, ama 2 konuda anlam veremediğim durum var.

3 akşamdır matrix izliyorum, 1-2-3 ü 4k olarak indirdim netten:

1: Konuşma sesleri efektlere göre kısık kalıyor, yani ses seviyesi 15-16 iken konuşma sesleri net ve tatmin edici iken aksiyonlu sahnelerin ses efektleri acayip yüksek geliyor ve kısmak zorunda kalıyorum. Kısınca da konuşma sahnelerinde tekrar arttırmak zorunda kalıyorum. Bu can sıkıcı oldu. Çözümü kesin vardır eminim, bilen biri yönlendirirse sevinirim.

2: Arka hoparlörlerden ses geliyor, yükseklik olarak kulak hizamda oturduğum koltuğun arkasında masa üstündeler, ama şimdiye kadar hiç bir filmde bariz olarak "evet, bu ses arkadan geliyor" hissiyatına kapılmadım. Bunun bir ayarı var mı bilemiyorum ya da ben mi anlayamadım onu da bilemiyorum :) Surround u kapatınca ses epey değişiyor onu farkettim, arka hoparlörler daha iyi sokuyor insanı filmin içine, ama net olarak arka sağdan yada soldan gelen sesi deneyimleyemedim diyebilirim.

Sn11r için şu ayarları yap dediğiniz, film izlerken şu modda izle dediğiniz birşey varsa denemek isterim.

• Arkadaşlar SN7Y alacağım SN7Y normalde 3.1.2, bu cihazı 2.2 40W lık LG 86nano916pa TV ye bağladığımızda toplam ses sistemi ne olmuş oluyor ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam dolby atmos ve dts x aslında sizin 2012 yılında almış olduğunuz sistemi sanal olarak simule etmek için var. asıl orjinal olan 2012 yılında almış olduğunuz sistem.

soundbar ların amacı kablo karmaşasından kurtarmak pratik etkili olmak . ayrıca en baba soundbarla dahi müzik dinlenmiyor. işi bilen müzikte kalite isteyen sizdeki 5+1 sistemlere yöneliyor

• dcorp D kullanıcısına yanıt

Konusma sesleri icib center hoparlorun sesini arttirabilorsiniz. Sorunun kaynaginin dublaj olmasi da muhtemel. Farkli dil secenekleri ile kontrol edilebilir. Arka surroundlarin da ses duzeyi arttirilabilir ama sizin arkalardaki probleminiz arkadaki ses akisi oldugu icin hoparlorlerin yukseklikten ziyade acilari sorun olabolir. Hafif ice donuk olmalari gerekir. Hatta tam denemeknicin hoaprlorleri birbirine bakacak sekilde kulak hizaniza getirin, degisiklik var derseniz aciyi buna gore ayarlarsiniz.

Saygilarimla.

• dcorp D kullanıcısına yanıt
    1 - Hocam konuşma sesleri bu soundbar da başlı başına bir sıkıntı zaten. Bizde en son arkadaşım ile Yüzüklerin Efendisi serisini Dolby Atmos olarak izledik. Sürekli sesi açıp kısmak zorunda kaldık. Savaş veya aksiyon sahnelerinde konuşma sesleri kısık geliyor. Insani deli ediyor. Ayni filmi 5+1 yukarıda bahsettiğim eski ses sistemi ile kontrol ettim. O kadar net ki anlatamam. Ayrıca sağ sol ve arka hoparlörden gelen sesler çok ayrıntılı bir şekilde geliyor. Mesela hava da uçan yaratıkların ön sağ taraftan girip arka sağ dan çıktığını rahatlıkla hissediyorsun. Ama soundbar da ses hep önden geliyor. Sesin sağ dan mi soldan mi geldiğini anlamak mümkün değil. Birde soundbar da Side yani Yan hoparlör var. Normalde o hoparlör insan kulağının hemen sağında veya solunda olması lazım. Ama soundbar üzerinde olunca kulağının hemen sağından veya solundan gelmesi gereken ses de ön den geliyor. Bu sefer tam bir ses karışıklığı oluyor. Yani şöyle diyim sistem sanki önde 1 hoparlör var arkada 2 hop var gibi çalışıyor.

2- Arka hoparlör ler kesinlikle vasat bu soundabar da. Koskocaman hoparlör yapmışlar. Ama gidin yanına dinleyin o kadar cılız bir ses çıkıyor ki anlatılmaz. Zaten herkesin şikayetçi olduğu konuda arka Hop da Bass eksikliği. Bunu yazılım ile düzeltmeye çalışıyorlar. Kablosuz bağlantı muhtemelen Hoparlörün tam gücü ile kullanılmasını kısıtlıyor gibi geldi bana. Aynı şekilde Woofer da kablosuz o da çok zayıf. Benim yine eski LG nin Bluray 5.1 sisteminde ki woofer da bununla hemen hemen aynı ikiside kağıt üzerinde 200 watt güç değerine sahip. Tek fark eski sistem olan kablolu. Ve kablolu olan eski sistemin hem Woofer hem de arka Hop lari soundbar dan çok daha iyi. Zaten kablosuz arka Hoparlörün önüne gecince bile ya bağlantı kopuyor ya da sesin kalitesi iyice düşüyor. Yani o kadar kötü bir bağlantı kalitesi var. Önüne geçince nasıl bağlantı kopar.

• 
Sayfa: önceki 99799899910001001
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.