Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (998. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Aly11 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.623
Cevap
596
Favori
1.969.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 9969979989991000
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nvidia yeni güncel bir cihaz çıkarsa hiç birininin esamesi okunmaz düşüncesindeyim. Sağda solda bakınıyorum ama sanırım bayağı uzaklar bu işe.

Yok stream için birine geç, görüntü için başkasına, passthrough için öbürüne atla. Uğraşılacak iş değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatih_h kullanıcısına yanıt

Ben de bu şekilde kullanıyorum, pc den stream ediyorum şimdiye kadar ses alamadığım film olmadı ama merak ettiğim bir konu var.

Netflixden dolby atmos lu bir film açtığımda soundbar üzerinde dolby atmos yazısı çıkıyor ama indirdiğim filmleri açtığımda o yazı çıkmıyor. İndirdiğim yere göre o filmler de "dolby atmos vs vs özelliklere sahip 20-70gb arası filmler" dolby atmos yazısının çıkması mı gerekli yoksa indirilen ve stream edilen filmlerde çıkmaz mı?

• dcorp D kullanıcısına yanıt
    Sebebi Apple ‘ın saç baş yolduran politikaları..

Metadata olarak atmos, hem Dolby Digital plus(Netflixin kullandığı) hem TrueHD üzerine kodlanabilir. Bu kodlanan atmoslu metadata Apple TV’den AVR veya soundbara taşınamadığı için
    (passthrough edemeyip kendi dönüştürdüğü için) ilgili metadata hangi hangi ses kalitesi üzerine kodlandıysa ona döner (teorik olarak).Bu sebepten tavan hoparlörleri çalışmaz ve soundbarda PCM görürsünüz.

Netflixteki atmos DD+ olduğu için soundbarda ve netflix menüsünde Dolby Atmos yazısnı görebilirsiniz.

Eğer elinizdeki Dolby Atmos filmleri soundbarda Dolby Atmos olarak görmek istiyorsanız sesi passthrough eden Zidoo, nvidia shieldd gibi cihazlar almanız gerekmektedir. Şu an infuse+ atv 4k ikilisinden alamazsınız

• Bu durumda aynı filmi TV içindeki Plex ya da yerel ağ medya oynatıcısından da açsak aynı durum mu olacak?

Tv LG Oled C1.

Karışık işlermiş cidden.

• Anlamadığım hiç mi ses passthrough etmiyor yada sıkıştırıpmı soundbara gönderiyor. True hd arc ın desteklediği max kapasitesindemi soundbara ses olarak gidiyor ???

• erkanuzum E kullanıcısına yanıt

Muzikalite kisinin kendi kulaginda basliyor. Bazen hic beklemediginjz bir marka cok bilinen bir modelden daha guzel ses ureten bir hoparlor/cihaz yaoabilir. Audiofil dunyasi bu tarz hoparlor karsilastirmalari ile dolu. 300uss/eur hoparlorlerin cok daha pahali modellerden iyi is cikardigi noktalar var. Jbl kaliteli marka ama herseyde en iyisini yapabilir diye dusunmeyin.

Siz kebdi dinlediginizi begenmissiniz ama baskasinin yorumladigi bir cihazi almak icin caba aarfediyorsunuz. Ornegin ben cok iyi desem bu bana gore bir iyiyken sizin begendiginiz cihazdan daha basarisi olabilir.

Avr sistemde ön iki hoparlor, merkez ve subwooder jbl kullaniyorum ama buna ragmen jbl'den daha basarili soundbarlar oldugunu da dusunuyorum. Jbl'in soundbarlarinda buyuk subwoofer kullanarak daha derin ses vermesi kendi klasigi. Ancak soundbarlar daha kompakt cihazlar oldugu icin asil basari daha kucuk bilesenlerle basarili ses almak. Nedeni de surucu caplari buyudukce avrupada artan fiyatla avrleri yakalyinca soundbar ozelligini fiyat perfirmansta kaybediyor ve sadece kablosuz kullanmak zorunda kalanlar icin bir tercih oluyor.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu burasi degil ama bizim bu koniyu okuyan avrciler de vardir. Kef q750 n11'de oldukca uygun fiyata dusmus. (Kur artislari oncesi tabi ki daha iyiydi ama 20.000tl'leei gormustu en son). Cok gidip geliyorum ama renk beyaz, on lerdeler ucretli. Bir de benim 20cm suruculerden sonra bir sekilde kulagima eksik gelme ihtimali nedeni ile bosuna da para harcamak iatemiyorum.

Saygilarimla.

• Su anda guncel olan nvidia gayet yeterli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dcorp D kullanıcısına yanıt
    Tv üzerindeki hoparlörden atmos almaya çalışıyorsanız ciddi hayal kırıklığı olur sizin için.

Tv üzerinden soundbara aktarım ise C1 sahibi olmadığından ses ayarlarına ekran üzerinden hakim değilim hdmi üzerinden olması lazım. Deneyip tecrübe edebilirseniz.

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şekilde passthrough etmiyor. Çünkü Apple PCM geçişe izin veriyor. ( ilk çıktığında izin veriyordu sonra yazılımla kapattlar). Infuse programı da apple buna izin verdiği için PCM’ye dönüştürerek gönderiyor.
    Haliyle atmos ve dts:x metadatası da taşınamıyor. Tru hd ses, PCM 7.1 olarak dağılıyor.

• Ben aslında apple değil sahip olduğum Sony android tv ve genel olarak sormuştum. Tv passthrough ederken hiçmi ses gitmiyor soundbara mesela soundbarda dolby atmos yerine dolby audio mu çıkıyor?

• aykutx kullanıcısına yanıt
    Zidoo Z9X , ATV 4K ve Nvidia shield pro cihazlarını aynı anda kullanma imkanım oldu. Hepsinin birbirinden artı ve eksik yönleri var.
    Yeterli kısmı göreceli olmasına karşın, evet katılıyorum, Shield pro yeterli.

Bununla birlikte youtube hdr desteği yok. Donanımsal VP9 profil 2 çözme desteği olması gerekiyor.

Şahsi görüşüme göre de NAS’tan remux filmi görüntü kalitesi açısından kıyasladığımda Zidoo ve ATV bir tık daha iyi shieldten. Bu shield kötü demek asla değil.

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılma olmasın benim bahsettiğim fiziki Apple TV kutusu.Yorumlarımı ona göre yaptım.
    Tv üzerindeki Apple Tv uygulamasından bahsetmiyorum.

Bağlantıyı doğru yaptıktan sonra ses her türlü gider. Burada sesin kimin çözüp size ulaştıracağı.

• Benim cihaz servisten gelmiş, eve gidince bakacağım

• aynen chip krizi bitirdi bizi ben de yeni nvidia bekliyorum all in one bir cihaz kim ne derse desin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT kullanıcısına yanıt

Servisten ses cikmayinca az once ben gittim servise.

Siparis ettikleri parca gelmemis -bana cumartesi gunu geldigi soylenmisti- ve sub’daki sorunu tekrar yazilim yukleyerek cozmusler. Nasil yaptilar bilmiyorum ama umarim eski yazilimi yuklememislerdir. Tekrar brickleyen yazilim aksam kendiliginden yuklenirse cihazi benzin doker yakarim saniyorum.  

Teslim aldigimda formda ise bir parca bilgisi girilmis. El yazisi cok okunakli degil ama okuyabildigim kadariyla bir modul degistirilmis.

Serviste test ettik, yesil isigin yandigini gormek bile sevindirdi.

Sorunsuz teslim aldim, eve gidince kurulum yapacagim.

• rapBiTT kullanıcısına yanıt

Ben de şimdi kurdum. Versiyon bilgisini kontrol ettiğimde aynen gönderdiğim versiyon duruyor. Dahası hoparlör ayarlarım gönderdiğim gibi. Arkalar 6'da. Sub çalışıyor neyse ki. Benim formda yazılım atıldığı ve ana kartın değiştiği yazıyor. Hatta iki tane numara var, birinin üstü çizilmiş, altına başka bir numara yazılmış. Parça numarası olabilir.

Sonuç olarak herşey kaldığı yerden devam, umarım tekrar patlamaz cihaz. Daha micom update'i var önünde. Bakalım ne olacak durum. Size de hayırlı olsun, sevindim çözüldüğüne. Güle güle kullanalım.

• @rapBiTT Akşam internet bağlantısını kesip aç bari her ihtimale karşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 28 Aralık 2021; 16:45:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yazilim guncellenmis. Saniyorum simdiki en guncel hali.
    Az once evde kurulum yaptim. Bir sikinti gozukmuyor.

@YT Size de gecmis olsun hocam. Sikintisiz atlattik gibi duruyor. Umarim tekrarlamaz da keyifle kullanmaya devam ederiz.

• rapBiTT kullanıcısına yanıt

Benimki de aynı versiyon ama micom tam güncel değil. Günceller yakında. Ben gönderdiğimde de böyleydi.

• 
Sayfa: önceki 9969979989991000
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.