Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1001. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.618
Cevap
596
Favori
1.969.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9991000100110021003
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abeslank kullanıcısına yanıt
    Sesin kaynağı önemli arc de bağlasanız e-arc de netflixten alabileceğiniz ses dolby digital atmosdur soundbarda true hd atmos yazsa bile muhtemelen yazmaz da

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT kullanıcısına yanıt

    bilgiler için teşekkür ederim hocam. Müzk dinlemek için genel olarak kullanmayacağım zaten. Ağırlıklı olark film,dizi ve oyun için kullanacağım.

  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Yani beklentiye göre değişir tabi, ben mesela daha yüksek beklentiler ile girmiştim soundbar olayına, dts dolby atmos falan bildiğim yoktu, ses rengi ve dinleme keyfi olarak konuşuyorum. Samsung kullandım bir süre sonra lg sn11r'ye geçtim. İkisi de off sese bak dinledikçe dinleyesi geliyor insanın dedirtmedi. Kaynak da çok önemli bu işte. Eski kullandığım samsung modelinde dolby atmos falan yoktu ama trt4k'yı açınca cihaz kendinden geçiyordu, tadına doyulmuyordu. Hep Trt4k izlemediğim için sattım :) sn11r çok daha güçlü geldi sonrasında yaklaşık 5 katı fiyatı vardı diğerine göre, ama onda da yine of çok iyiymiş diyemedim şahsen, çünkü tv yayınları stereo, müzik dinleyeyim desen arkadaşların da söylediği gibi soundbar uygun olmuyor. Gel gelelim atmos olayına. Burada da standart mod çizgisinde bir ses rengi alabiliyoruz, diğer modlara göre daha tok ama daha renksiz, bazı zamanlarda boğuk bir ses geliyor, kaynağın kalitesine ya da tonlamasına göre demek daha doğru olur. Mesela ben düşünüyorum sattığım samsung'da sn11r kadar sürücü olsa ve atmos vs çözebilse nasıl olurdu diye. Bence bayağı bayağı hoşa giden bir ses rengi verirdi. Biraz daha şıkır şıkır, berrak bir ses veriyordu çünkü filmlerde. Diyeceksiniz neden sattın beğenmedin, çünkü tv yayınlarında yetersizdi bence. Hep film izlemiyorum. Bir de müziklerde beni memnun etmedi.

    Biraz deneme yanılma bu işler. Ama parası olan, kablo ile sıkıntısı olmayan soundbar işine girmesin eğer beklenti yüksekse.

    Bir de aklıma geldi ekleyeyim, samsung tv sesi de gayet iyi geliyor bana, berrak, anlaşılır vs. Soundbarı servise yolladığımda yokluğunu aramadım. Bazıları çok abartarak anlatıyor tv sesinden sonra şöyle geldi şöyle güzeldi diye, bazıları da tv daha iyi diyor. İki tarafı da anlıyorum ben, bazı tv'lerin ses performansı gerçekten berbat, bazılarının ki normal, bazılarının ki de gerçekten beklenin üstünde. Onun için kulak alışkanlıkları, ne beklediğimiz daha önemli. Zevkler bu kadar farklı olmasa bu kadar farklı tonlamalara sahip onlarca hoparlör üretilmezdi.

    Tek cümleyle özetlersek beklenti çok yüksek değilse ve kendi bütçemize göre aşırı bir ücret ödememişsek, hele bir de evde hanım ya da evcil hayvan vb kablo düşmanı faktörler varsa soundbar iyidir. Hangisini seçmeliyim konusu ise tamamen zevk/bütçe meselesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • YT kullanıcısına yanıt

    Hocam çok gerçekçi değerlendirmeler olmuş. Şu an Epson EH-LS300 projeksiyon cihazı kullanıyorum. Üzerinde dahili 2.1 Yamaha ses sistemi var. Ses seviyesi yeterli gelmiyor ama açıkçası mevcut ses şaşırtıcı şekilde iyi, diyalog berraklığı vs. de gayet güzel. SN11R bu sistem ile birlikte kullanılacak. Bu sistemde maç harici TV yayını muhtemelen hiç olmaz. Genel olarak Dolby Vision/HDR ve Atmos/DTS/THD filmler ile Netflix, Amazon Prime vb. stream platformları ve Xbox Series X ile oyun amaçlı kullanılacak. Medya Player olarak Shield TV Pro kullanıyorum. Yani aslında SN11R film, dizi ve oyun kullanımı dışına pek çıkmayacaktır. Ev müstakil değil ve apartman dairesi. Bu yüzden de aslında sesi çok fazla açmadan kaliteli ses almak önemli oluyor. Setin soundbar ve kablosuz surround olması avantaj tabi ki. Bakalım umarım beklentiyi karşılar bu set. Zira bunun üzerine herhalde Samsung Q950A veya Klipsch 1200 falan almak gerekir. Q950A piyasada kalmadı/pahalılandı ve Klipsch 1200'ü de 18000TL'ye satıldığında tereddüt edip almadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Aralık 2021; 14:58:50 >




  • YT kullanıcısına yanıt

    mesafe ne kadar çok uzak ki etraftaki parazitten etkilenip kopuyor...

  • Mesafe 5.5 ila 6 metre civarı. Yemek masasının arkasında konsol var, onun üzerine koydum arka hoparlörleri. Yemek yerken mesela gelip gidiyor ses bizim hareket etmemize bağlı olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Umarım beklentiyi karşılar. Yoksa diğer iki modele yönelmek gerekir söylediğiniz gibi, ama fiyat yüksek, elimizdekini satıp alamıyoruz bir de. Üstüne çok koymak lazım. Ben yoruldum, sn11r ile devam ederim artık. Sizdeki en büyük handikap atmos film izlerken sesin biraz renksiz gelmesi olabilir, onun dışında ses modları ile keyifli bir kullanım sunar. Güle güle kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT kullanıcısına yanıt

    Öyle gözüküyor hocam. Bakalım artık kullanınca göreceğim artık.

  • abeslank kullanıcısına yanıt

    E-arc yok hocam Tv'de. Arc'a bağlı.

  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt

    gsb 950 nin amazondaki yorumlarından bir tanesi

    dahası nedir bilemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung soundbarlar genelde rtings te çok iyi puanlar almışlar. Bu puanlama objektif ve tarafsız incelemelernidir yoksa abartı yada işin içinde başka işler mi var ? Herkese hitaben soruyorum…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt

    Samsung soundbarda kendisini iapatlamis bir marka. Yuksek puanlar almasinin sebebi ayni fiyata ya da daha pahali satilanlara gore basarilu olmasi. Bu tarz sitelerde tabi ki bazi markalara iltimas geciliyor ama onlarin genel degerlendirmesi fiyat segmentasyonundaki basaridir. Harman kardonun mu,ik dunyasindaki tescilli basarilari bu markayi alan Samsung'un da degerini yukseltiyor.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Hocam üst düzey Jbl gibi markalara yakın hatta bazısından daha iyi puanlar almış samsung soundbarlar. O zaman samsung f/p en iyi cihazlar diyebilirmiyiz soundbar piyasasında ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum Sn11 kullanıcısı olarak sub fisinden çektiğimde Sony 9505 de dinlerim daha iyi diyorum dürüst olmak gerekirse. Bende müzikleri tv den dinlemeye başladım zaten Sn11 sattım şu an da beklemede tv den devam ediyorum. Özel sebebi yoktur özelden sürekli soran olur neden sattın vs. Genel anlamda piyasa koşullarına göre de en uygun soundbar bu gerçeği de yadsınamaz. Teşekkürler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt

    Jbl hatman'ın, harman da samsung'un catisi altinda. Tabi ki bu siralamada samsung ses sistemi imaji acisindan ucuncu sirada ama faydalandigi kaynaklar bu markalari teknolojileri.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt
    Rthings Kanadalı bir firma,
    Amerika/Kanada pazarında var olmayan bir ürünü ya da pazar payı düşük olan bir ürünün testini burada göremezsiniz. Çünkü popüler olan ürünleri alırlar ve test ederler. Örnek, Philips TV lerin neredeyse hiç testinin olmaması.

    Sonuçta oradaki oylamaya göre satın alma yanlış bir işlem. Fakat yapılan incelemeler sonucu çıkan istatiktiksel veriler ve bunların detaylı sunulma şekli çok güzel. Bu durum yol gösterici olabilir farklı yerlerden de iyi araştırmak lazım.

    Bir de Soundbarlar üzerindeki testler genelde ilk fabrikadan çıktıkları gibi değerlendiriliyorlar. Güncellemeler sonrası cihazın nereden nereye geldiği sonrasında pek detaylandırılmıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abeslank kullanıcısına yanıt

    Bu yorumu yazan kişi E-arc ile denemiş mi acaba. Soundbarın E-arc çıkışı olup olnadığını nasıl anlayacağız? Özelliklerine baktım hiç bir yerde yazmıyor. Atmos olup e-arc çıkışı olmama ihtimali var mı?

  • gsb 950 özelinde soruyprsanız e arc yok arc var


    sounbarın hdmi çıkışında yazar ya da teknik özelliklerinde


    atmosun arc veya e arc ile alakası yoktur hmdi girişi olan atmos soundbarların hepsi dd+ atmos ve true hd atmosu çalar


    e arc olmayan sounbarların hdmi girişi yoksa o zaman tvye bağlı cihazlardan ya da tvdeki uygulamalardan (netflix amazon v.s.) dd+ atmos ses alabilirsiniz true hd atmos alamazsınız

  • Arkadaşlar Samsung hw800a almak istiyorum, özellikle deneyimleyen arkadaşlardan ricam olacak; sw9500 arka kitleri ile beraber kullanan arkadaşlar var mı?


    Arka kitlerle kullanıldığında sistemde büyük değişiklik oluyor mu çevresel ses açısından?


    Bir de genel olarak hw800a değerlendirmeleriniz nasıl?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    gsb 950 için e-arc ve arc bağlantıda ses farkı hissedilmese bunu deneyen vatandaş bu yorumu yaparmıydı? e-arc ve arc arasında ses farkı var ki bu kullanıcı öyle bir yorum yapmış saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9991000100110021003
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.