Şimdi Ara

Sony VAIO VPCEB4X1E İnceleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
9.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 gün önce Ankara vatan bilgisayardan vaio eb4x1e aldım.Alma sebebim ise full hd ekrana alışmış olmam ve blu ray özelliğinin olmasıydı.Fakat ilk açtığımda bilgisayar çöplük halindeydi ve aşırı yavaştı.Tabi sony nin gerekli gereksiz birçok program eklemesiydi en büyük etkendi.Recovery DVD'leri ne kadar işime yaramayacak olsa da aldım yinede.Recovery DVD leri oluşturmak için 4 DVD lazım oldu.Sonra microsoftun orjinal msdn sürümü olan windows 7 home premium tr 64 bit sistemi kurmaya başladım.tabi recovery bölümünü falan kaldırdım kullanmayacağım için.Kurulum bittikten sonra notebookun altındaki key ile windowsu rahatlıkla aktifleştirdim.En son sony'nin sitesinden gerekli driverları indirdim ve rahatlıkla hepsini kurdum.Şu an gayet hızlı oldu bilgisayar.Ses kalitesi orjinal ilk hali ile geldiği zaman berbattı.Fakat format atıp hiçbir driver kurmayıp windowsun tanıdığı haliyle bırakıldığı zaman gayet iyi.Bence ses driverını kurmayın benim gibi yapacaksanız.Kurunca yine kötüleşiyor çünkü Rahatsız olduğum birşey daha var o da touchpad.Bence pek kullanışlı bir touchpad değil fakat benim için engel değil çünkü mouse ile kullanıyorum.Ekran önceki ekranım da full hd olduğu için 1366x768 çözünürlükteki notebooklar çamur gibi geliyor.Piyasada da pek full hd notebook bulunmadığı bulunsa da uygun fiyatlı olmadığı için bu modeli seçtim.Blu ray olması da artı bir özellik tabi.Super Multi Blu ray varmış üzerinde.Sanırım okuma hızı daha yüksek.Diyeceklerim bu kadar aklında sorusu olan arkadaşlar varsa seve seve cevaplarım.

[center][image]http://i1102.hizliresim.com/2011/2/23/8376.png[/image][/center] [center][size=1][b][color=#990000]Sony Vaio VPC-EB4X1E/BQ[/color][/b][/size][/center][color=#000000][center][size=1][b]CPU: i5-480m 2.66 @ 2.93 Ghz (32 nm) [b]|[/b]RAM:8 GB DDR3 1333 Mhz  [b]|[/b]HDD:500 GB Solid State Hybrid Disk  [b]|ATI Mobility Radeon HD 5650 GDDR3 1 GB Ekran kartı |[/b]  IEEE 802,11b/g/n Wireless Ağ Bağlantısı  ve Ethernet Card | 5/1 Kart okuyucu | Motion Eye Web Camera | 3 USB,  1 E-Sata, 1 HDMI, 1 VGA |'' 15,5 1920x1080 Full HD VAIO Plus Ekran | Windows 7 Home  Premium (TR) 64 Bit | 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 25 Nisan 2011; 20:26:32 >

• öncelikle hayırlı olsun, ısınma durumundan bahsedebilir misin? ve sony vaiolarda görülen 3 tuşa sıkıntısı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

öncelikle hayırlı olsun, ısınma durumundan bahsedebilir misin? ve sony vaiolarda görülen 3 tuşa sıkıntısı var mı?

teşekkür ederim.ısınma sorunu yok.35-40 derece arası dolanıyor.üç tuş sorunu var mı bilmiyorum.oyun oynamadığım için sadece counter yüklü bilgisayarda.
  • cs'de deneyebilir misiniz, mesela W ve D ye basılı tutarken boşluk tuşuna basın mesela, zıplamazsa 3 tuş problemi vardır. F serisinde böyle bir sıkıntı var, EB'de yoksa oyun için daha mantıklı EB serisi almak.
  • ee bu kadar mı inceleme? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

ee bu kadar mı inceleme? :)

başka sormak istediğiniz varsa cevaplarım aklıma bunlar geldi benim
  • arkadasim oncelikle iyi aksamlar ben dede senin gibi eb serisi eb33fm\bj var cihazi alali 3 hafta oldu.sikayetlerime gelince yavas calisma sorunu yok ancak sesi kotu cikiyor dedigin yontemi uyguluycam yalniz bir sorum olacak counter i oynarken notebookun isiniyormu bide ekran kartin kaclik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -TOSUN- -- 22 Şubat 2011; 21:20:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Vaio VGN-FZ490NFB TR ???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfurkantosun61

arkadasim oncelikle iyi aksamlar ben dede senin gibi eb serisi eb33fm\bj var cihazi alali 3 hafta oldu.sikayetlerime gelince yavas calisma sorunu yok ancak sesi kotu cikiyor dedigin yontemi uyguluycam yalniz bir sorum olacak counter i oynarken notebookun isiniyormu bide ekran kartin kaclik

ısınma olarak en ufak sorunum yok.gayet iyi sıcaklıklar hele ki önceki üç bilgisayarım hp dv5,dv6,envy den sonra gerçekten hp cayır cayır yanıyormuş.ses sorunu olarak yapılabilecek tek şey şu an bu.fakat %80'den sonra ses bariz şekilde kötüleşiyor buna çözüm yok bilgin olsun.3 tuş sorunu var bir arkadaş sormuştu.fakat usb klavye ile çözülebilir ama benim için dert değil oyunları ps3 te oynuyorum.ekran kartım hd 5650 1 gb ddr3.zaten counter gibi bir oyun ekran kartını kastırmaz kastıracak bir oyun da kurmak istemiyorum çünkü oynamıyorum ps3 ten dolayı.ama kesinlikle ısınma sorunu yok

• hocam peki hangi virus programini kullaniyorsunuz ben de simdi norton var onunda suresinin bitmesine 1 hafta kaldi ama nortonda kasiyor sistemi anladigim kadariyla siz ne oneriyorsunuz
  • quote:

hocam peki hangi virus programini kullaniyorsunuz ben de simdi norton var onunda suresinin bitmesine 1 hafta kaldi ama nortonda kasiyor sistemi anladigim kadariyla siz ne oneriyorsunuz

nod32 64 bit benim işimi görüyor açıkçası.lisansını bulmak da kolay ayrıca kasma falan da yok.kasma sorunu sadece nortondan değildir hocam.dediğim gibi orjinal windows 7 kurarsanız sistemin temiz hali ile recovery ile gelmiş hali arasındaki farkı rahatlıkla görürsünüz
  • verdigin yorumlar icin cok tesekkurler bu islerden pek anlamam ama dedigin yontemi uygulamam lazim tekrardan iyi aksamlar diliyorum.
  • artık driver ile düzeliyor dostum.önce realtek ses driverını kurup ardından srs hd audio lab programı ve ses sonunda aradığımız kalitede
  • quote:

cs'de deneyebilir misiniz, mesela W ve D ye basılı tutarken boşluk tuşuna basın mesela, zıplamazsa 3 tuş problemi vardır. F serisinde böyle bir sıkıntı var, EB'de yoksa oyun için daha mantıklı EB serisi almak.

F serisi Sony alıp CS oynamak ne kadar mantıklı bilmiyorum, bana çok garip geliyor nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

cs'de deneyebilir misiniz, mesela W ve D ye basılı tutarken boşluk tuşuna basın mesela, zıplamazsa 3 tuş problemi vardır. F serisinde böyle bir sıkıntı var, EB'de yoksa oyun için daha mantıklı EB serisi almak.

F serisi Sony alıp CS oynamak ne kadar mantıklı bilmiyorum, bana çok garip geliyor nedense.

f serisini adam kalite için alır.arada bir can sıkıntısından da counter oynar.şahsen ben öyle yapıyorum.pc de tek oyun counter.
    geri kalan oyunları ps3 te oynarım
  • quote:

Evet denediyseniz 3 tuş probleminin olup olmadığı hakkında bize bilgi verir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zbjkartal

quote:

Evet denediyseniz 3 tuş probleminin olup olmadığı hakkında bize bilgi verir misiniz ?

quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

arkadasim oncelikle iyi aksamlar ben dede senin gibi eb serisi eb33fm\bj var cihazi alali 3 hafta oldu.sikayetlerime gelince yavas calisma sorunu yok ancak sesi kotu cikiyor dedigin yontemi uyguluycam yalniz bir sorum olacak counter i oynarken notebookun isiniyormu bide ekran kartin kaclik

ısınma olarak en ufak sorunum yok.gayet iyi sıcaklıklar hele ki önceki üç bilgisayarım hp dv5,dv6,envy den sonra gerçekten hp cayır cayır yanıyormuş.ses sorunu olarak yapılabilecek tek şey şu an bu.fakat %80'den sonra ses bariz şekilde kötüleşiyor buna çözüm yok bilgin olsun.3 tuş sorunu var bir arkadaş sormuştu.fakat usb klavye ile çözülebilir ama benim için dert değil oyunları ps3 te oynuyorum.ekran kartım hd 5650 1 gb ddr3.zaten counter gibi bir oyun ekran kartını kastırmaz kastıracak bir oyun da kurmak istemiyorum çünkü oynamıyorum ps3 ten dolayı.ama kesinlikle ısınma sorunu yok

yukarıda yazmıştım var hocam

• pardon görmemişim.. (:
  • Sony Türkiye sayfasında EB4X1E yi göremedim ? nedendir acep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brscnzr

Sony Türkiye sayfasında EB4X1E yi göremedim ? nedendir acep ?

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/specifications/index.aspx?l=tr_TR&m=VPCEB4X1E_BQ
  • Bende de, VPCF1Z13 var SSD alıp bende baştan windows kurmak istiyorum, orjinal 64bit home premium windows7 nerde bulabilirim, nette çok var ama oynanmış hepsi... Nerden indirdin linkini verirsen sevinirim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.