Kısa bir süre önce yayınladığımız bir haberimizde Sony'nin "PSN Pass" adlı bir programı başlatabileceğini söylemiştik. Şimdi Sony bu haberi onayladı. Resistance 3'ün bundle paketinde ortaya çıkan bu program oyuncuların hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.
Sony'nin PSN Pass sistemi sayesinde firmanın yayıncısı olduğu oyunlardan çıkan bir kodu PSN'e girmemiz gerekecek. Bu kodu girdikten sonra oyunların online özelliklerinden tam olarak yararlanabileceğiz.
Bu sistem aslında diğer firmalar tarafından da (bkz FIFA 11, Mortal Kombat) kullanılıyor. Online oyun oynamak için oyunun kutusunun içinden çıkan kodu bir defa kullanabiliyoruz. Böylece 2. el oyun alanlar online olarak tekrar bir kod satın almak zorunda kalıyor. Bu kodlar da 10 dolar civarında bir ücrete satılıyor.
Sanırım bir süre sonra bütün firmalar bu sistemi kullanacaklar. Paranın kokusunu bir kere aldıkları için artık onları bu yoldan vazgeçirmek neredeyse imkansız.
Kaynak: BSC
Bence üzülmemiz gereken bir haber değil. Güzel bir uygulama.
tabiya harika bi uygulama 2.el aldığımız her oyun için + 10dolar ödeyeceğiz harbiden güzelmiş ya
Yürü be Sony helal olsun!
quote:
Orijinalden alıntı: .ZeuS.
bence hiç güzel bir uygulama değil, oyun paylaşımının ruhuna aykırı. oyuncuların bir çok şeyden kısıp zar zor aldıkları oyunları takas yapacakken üstüne ayrıca 10$ civarı bir para mı verecek! gerçekten çok saçma sony seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım
Sadece single oynayacağım oyunlar için çok avantajlı oluyor. Spotçular 30 TL kırıyor kod kullanıldı diye. Bende kodsuz tercih ediyorum doğal olarak 30 tl ucuza
bence çok mantıklı bir uygulama..2.el alan arkadaşlarda oyun firmalarına destek olurlar ..ayrıca online oynamayan kişiler boşuna fazla para vermez.son olarakta zaten psn i bedava kullanıyoruz sadece buna para verilse çok bişey olmaz..
oha ya millet güzel falan demiş sizi sömürmeye devam ediyorlar sizde güzel diyorsunuz -.
oldu o zaman biz kalkalım. illa diyolar ki korsan kullanın.
Bu işlerin faturası neden sadece orjinal kullananlara kesilir anlamak mümkün değil. İlla 2. bir makina alıp ona Fw'mi attıralım? Bu mudur istenen
quote:
2. elciler icin kötü haber.. bu olay tamamen 2. el oyun piyasasini bitirmek icin yapildi oyun firmalari tarafindan..
Ben ikinci el kullanmadığım için sorun yok ama takas la felan oyun alanlar için kötü olmuş.
peki bu uncharted 2 gibi eski oyunlarımızda da geçerli olacak mı ki? mesela ben kendi uncharted 2 diskimden daha hiç multiplayer oynamadım millete vermekten (biraz iyi niyetliyim galiba )
allah gözlerini doyursun ya ne diyim
Dil destegi falan bir yere kadar, ülkenin asgari ücrete oranla bir fiyat standartı getirsinler, yemin ediyorum ki hep bandrollü oyun alıp arşiv yapcam Her ay da en az 2-3 oyun alcam...
Adamlar resmen istersen oyna istersen oynama nasılsa benim kitlem benim oyunumu alır ayarındalar.
quote:
Orijinalden alıntı: old_snake
Bu işlerin faturası neden sadece orjinal kullananlara kesilir anlamak mümkün değil. İlla 2. bir makina alıp ona Fw'mi attıralım? Bu mudur istenen
Budur. 10$' a kod satacağına 2. cihazı satar.
quote:
Orijinalden alıntı: xXxKaNGaLxXx
quote:
2. elciler icin kötü haber.. bu olay tamamen 2. el oyun piyasasini bitirmek icin yapildi oyun firmalari tarafindan..
2. el piyasasının yapımcı firmalara en az korsanlar kadar zararı dokunuyor bence. Bu yüzden böyle bir uygulamanın yapılması, yapımcı firmanın para kazanması ve ileriki projeleri için kaynak sağlaması demektir. Ben olaya bu açıdan bakıyorum. Bu sebeple bana göre güzel bir uygulama.
quote:
Orijinalden alıntı: aecgfb
peki bu uncharted 2 gibi eski oyunlarımızda da geçerli olacak mı ki? mesela ben kendi uncharted 2 diskimden daha hiç multiplayer oynamadım millete vermekten (biraz iyi niyetliyim galiba )
Eskiler için gereki olmaz büyük ihtimalle. Bundan sonra çıkacak oyunlar için geçerli olur. Kutuya kodu dahil ederler her zaman olduğu gibi.
Ben hiç 2. el oyun almadım da haberde sevinecek ne var onu da anlamadım.