Şimdi Ara

Sony notebooklar neden pahalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sony ler neden diğer notebooklara göre daha pahalı oluyorlar. teknik özelliklere bakınca aynı bile olsalar kesin daha pahalılar. Onları yüksek fiyatlı tutan nedir sizce. diğer notebooklara göre daha mı az bozuluyorlar ya da onları daha kaliteli yapan nedir?

• Şimdi herşeyden önce Sony notebook değil VAIO'dur (Video Audio Integrated Operation)... Sadece bu kurduğum cümle bile vaio için yeterli açıklamayı içerisinde barındırırken iki kelam daha etmek istiyorum..

Vaio'lar sadece işlemci ram ana kart ekran kartı hdd bileşkesinden meydana gelen cihazlar değildirler! Kendi üzerlerinde bir takım teknolojilerde barındır.
    X Brite, Xblack lcd panel teknolojisi bunun başını çeken etkenlerdir. Ayrıca boyutlarına oranla en hafif, en dayanıklı olabilme, en uzun batarya ömrü sunabilme gibi üstünlükleri vardır ve bahsi geçen teknolojileri patentli olduğundan sadece bir vaio ile edinebilecek şeyler sunar. Sırf üzerinde yazılımlar bile 1000 € değerini bulabilmektedir. Bu bağlamda bir vaio için pahalı demek mantıklı olmaz. Sen ancak kendine şu soruyu sorabilmelisin. Neden benim param bir vaio almaya yetmiyor? Ayrıca piyasayı iyi takip etmek lazım her yer aynı fiyatı vermiyor. Fiyat analiz sitelerinden kotrol et. Ben birşey alacaksam şuan ravaşta olanwww.akillifiyat.comwww.akakce.comwww.cimri.com gibi sitelerden ürünü arattıryorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i486 -- 24 Aralık 2008; 15:49:05 >

• Herzaman pahalı değil

Şöyle söyleyeyim,magnzyum kasa-karbon fiber kasa yapısını ilk kullanan VAIO'dur.
    Dnüyanın ilk fansız Notebook'unu yine VAIO yapmıştır,ısınma sorunu yaşanmamıştır.
    MacBook AIR'den yaklaşık 6 sene önce air'den 0.6mm kalın olan loptop'u piyasaya sunmuştur ( VAIO X505)
    iLink bağlantısı,Laptoplarda ilk bluetooth-wifi bağlantısını VAIO entegre etmiştir
    Şu anda bile emsali olmayan 1999 yılında geliştirilmeye başlanan ekranları var.
    Arkadaş açıklamasını yapmış,VAIO içinde 1000€ değerine ulaşan programla geliyor,herhangi bişeye ihtiyacınız olduğunuda VAIO'nuzu ihtiyacınıza göre hepsini barındırması için...
    Onun haricinde ekran kartının sadece bit düşük koyuyorlar,o da ps3 için,yoksa satılmaz,okadar da olsun
    Tabi SONY'nin yürüttüğü blu-ray programı var,o başka bi dünya zaten

HP'nin kulandığı uzaktan kumandayı da ilk VAIO geliştirmiştir,eski modellerinde "extra" var

Şu anda 15 saniyede aklıma gelebilenler bunlar,yani şu anda ne laptop alırsan al,fikir babası VAIO'dur genellemede

Ve en önemlisi,donanımsal olarak çok zor sorun çıkarır,windows ile uyumlu çalışan 2. notebook markasıdır ve donanım uyumu dünyada 2.dir,bana kalsa 1. ama araştırmalar 1.macbook diye söylüyor

Pahalı değil,2000ytl yakın fiyata FW21E var şu anda

Daha açıklama yapmam gerekmez umarım

• Bende 15 dakkada düşündüklerimi yazmıştım :D 1 saat verin bana destan yazayim size : )
  • ne desek boş denemek görmek lazım.
    yanyana diğer bilgisayarlarla yanyana koyup baktığınızda farkı kaliteyi anlarsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: i486

Bende 15 dakkada düşündüklerimi yazmıştım :D 1 saat verin bana destan yazayim size : )

1 saat değil 2 saat veriyorum dostum.Ama şunu söylediğinde iş bitiyor.Sadece denemek kulanmak gerek olayı farkedebilmek için.Ekranın altında SONY yazması bile ayrı bir deneyimdir.
  • sony olduğu için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    APPLE NEDEN PAHALLI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sony ve Macbook'dan gerisi hikaye...

Ancak bu ikisi (Özellikle Macbook) çok pahalı oluyor diğerlerine göre.
  • işte yine ön yargılı olan arkadaşlar var. vestel in pc yi alıp vestel yazısını söküp sony yapıştırıp verecem arkadaşlara :)

arkadaşlar içerisinde ki programların çok para etmesi önemli mi sizce. Ben pc alırken ne isterim windows ve ofis bunun dışındakiler çok özel programlardır zaten ihtiyacı olan onları satın alır yada illegal yöntemlerle halleder ve aslında bir çoğumuz illegal yöntemlerle bir çok programa sahibiz. Ben genel olarak sony adına çok para verildiğini düşünüyorum. tamam kasası sağlam olabilir ama ben şöyle söyleyeyim 93 den bu yana sürekli pc kullanıyorum ve daha bir kez pc yi ciddi şekilde düşürmüş değilim ve çevremdekiler de öyle. şimdi şöyle düşünün elinize en kötü kasaya sahip bir marka ile sony i alın masa yüksekliğini de genel olarak 120 cm düşünün ikisini de aynı şekilde aşağı atın sony yada apple yada bir başkası sağlam mı kalacak sanıyorsunuz kesinlikle hayır. sağlam kalabilmesi için titanyum ve benzeri bir alaşımla kasasının yapılması lazım böyle olunca da notebook anlamı olmaz ağırlığı 10 kg ı bulur zaten hadi onu hallettiler ekran ne olacak.

Lafın kısası ön yargılı olmak yerine diğer markalara da bakmak lazım. Mercedes in üretime başladığın da bugatti diye birşey yoktu ama şu an dünyanın en hızlı otomobilini bugatti üretiyor mesela. bence araştırmalara bakıp notebook alacaksak dünya satış rakamlarına bakıp almalıyız sırf araştırma istiyorsak. burda da çekişen üç marka var zaten

HP Acer ve Toshiba. gerisi size kalmış elbette ki bu üç markanın da hem alt segmentleri var hem üst. ben acer in 4 kuşak notebook unu kullanmış birisi olarak herkese öneriyorum fiyat / performans son derece tatmin eder. ha çok param var derlerse sony t5800 işlemcili bir pc aldıracağıma yine acer ın T 9600 işlemcili bir bilgisayarını aldırırım ve sony i hız olarak ikiye katlamazsa da o bilgisayarı benzin döker yakarım.

• harunresitz ; çok güzel münazara olcağını düşünüyorum

Öncelikle VAIO'nun hangi modelini alırsan al,HP yada ACER gibi plastikimsi insanın içine oturan yapıda malzemelerle kasa üretmiyor...Bende FW var magnezyum kasa... bu öyle kafasına göre çatlamaları önler ve kimyanız nekadar iyi bilmiyorum ama titanyum'a yakın bi maddedir magnezyum alaşım
    Onun dışında youtube giriyorsanız ki illegla programlardan bahsettiğinize göre giriyorsunuzdur "VAIO crash test" yazıp ararsan VAIO tarafından yapılan testleri izler ve biraz daha anlarsın umarım beni
    orda video'yu izledikten sonra yukarıdaki yazıda düzeltmeler yapıcağını umuyorum

Mercedes ilk içten yanmalı motoru üretmiştir,şu anda her motor yapan firma mercedes'e patent hakkı ödüyor Onun dışında mercedesi benim gibi 9 yaşından beri araştırırsanız ilk önceliğinin herzaman güvenlik,sonra prestij ve en sonda hız olduğunu anlarsınız

Acer forumuna fln arada girer okurum,yada HP dediğine,sıcaklıktan kapanan,çok okudum,VAIO 'da sadece FZ serisi vardı ısınma sorunu yaşanan,onda bile kapanan makine az sayıdaydı...
    Ama ısrar ediceksen bilemem

Arkadaşımın HP var,özellikleri benden daha iyi (kağıt üstünde) ,ama bi çok uygulamada geçiyor benimki Alta düştüğü olmadı

Tabi bu insanın bakmak istediği açıya göre değişiyor

Bu arada BUGATTI dediğiniz markayı VOLKSWAGEN satın aldı 2002yılıydı yanlış hatırlamıyorsam ve ardından veyron'u çıkardı,şu anda motorunu VW üretiyor,bugatti'nin işin içinde parmağı yok
    mercedeste taksa 4 turbolu,16 silindirli,64 valfli,16.400cc motor,emin olun o daha hızlı olurdu,çünkü Bugatti'nin önündeki havalandırması aerodinamiği 0.30vc şekilde geri götürüyor,Mercedes sadece sürtünme katsayısıyla bile geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 10 Ocak 2009; 0:53:43 >

• teşekkür ederim bu denli güzel açıklamalar için. önceki mesajımda da belirttiğim yani kasasının inanılmaz sağlam olması bence diğerlerine karşı çok ciddi bir fark sağlamaz çünkü notebook bu. futbol sahasında kullanmıyoruz ki. şöyle söyleyeyim her hafta onlarca konu açılıyor şunu notebook u mu alayım bunu mu alayım diye ve yapılan yorumlara önerilere dikkat edin, hiç kimse şunun kasası hepsinden sağlam onu al demiyor. herkesin söylediği şey şu, şu bilgisayarın ekran kartı daha iyi yada şu bilgisayar hız olarak seni daha çok tatmin eder falan diyor. yani diyeceğim şey bilgisayarda en çok tercih edilen temel noktalar hız ve ekran kartı performansı olmuş durumda. tamam sony markasını takdir ediyorum kasası da mükemmel olabilir ama ilk mesajımda da anlatmaya çalıştığım şey insanların tercih sıralaması önemli.

bu arada kimya mezunuyum :))

gördüğünüz gibi arkadaşlar öyle çok ciddi kasa görünüş farkları da yok yani. teknoloji çok hızlı ilerliyor ve sektörde de transferler söz konusu biliyorsunuzdur. yani belki de sony tasarımlarını yapan mühendislerden birisi şu an hp yada acer ı tasarlıyor olabilir yani ön yargılı olmayalım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunresitz -- 10 Ocak 2009; 9:38:23 >

• Ufak bir not: Titanyum son derece hafif bir malzemedir! Yani titanyumdan üretilecek bir kasaya sahip laptop diğerlerinden daha hafif olacaktır.
  • titanyum hafif bir metaldir ama iddia edildiği üzere acer hp gibi modellerde kullanılan plastikten de hafif değildir :)
  • Kasa kalitesinin tabi önemi yok...çünkü düştüğünde hepsi kırılır...
    Ama şu varki,insanlara güven verir yapısı,kimse düşürme ihtimalini düşünmez çünkü kimse düşürmek istemez

Açıkçası VAIO'larda sınıfsınıftır yani hangi sınıfı alırsanız ona göre donanımı olur,mesela FW serisi Multimedya pc sınıfında...Buna göre yüksek ekran kartı koyulmuyor...
    Ama oyun oynayacak birisi için AW serisi var,deli ekran kartları var

Donanım uuymu konusunda VAIO'nun liste başı olduğunu biliyorsunuzdur umarım parçaların hızından çok bu parçaların uyumu daha önemli bi etken kanaatimce...
    Arkadaşımda HP var,ilk aldığı servise gitt,gelmedi,Teknosa yenisini verdi güncel versiyonunu... 2 modelde de görüntülediğim parlak kasanın gereksizliği,plastik gibi görünen yapısı olması ki arada 2 iş yürüttüğümüzden güvensizlik vermesi ben kullanırken...ve kendi parçalarını bile doğru çalıştıramamamsı meseladır sesini arttırayım dedim , dokunmatik şeyini oynattım, bütün hepsine bastım gibi,ekrana bişeyler çıktı,quickplay açıldı,bilgisayar tıkandı vs ( işlemci benimkiyle aynı,ekran kartı daha iyi ( kağıt üüzerinde ))...

Ekran kartının değiştirilebilceği kanaatindeyim sonuçta hepsinin belli bi standartı var,ATI platrofmunda ekrankartı varsa bunun güncel versiyonu takılabilir...

Orası öyle tabi zamanında bi Honda Civic çok tutmuştu hatırlarsanız,model yılını hatırlamıyorum,Türk tasarlamıştı onu,sonrasında Mercedes Transfer aldı ve sanat eseri olarak baktığım CLS serisini tasarladı o Türk Büyük firmalar ellerindekini tutmayı iyi bilirler

• kendim öğretmenim ..PIII ,12" bi vaiom var 6 yaşında..2 defa 70-80cm den sınıfta yere düştü (beton) ekranı açık çalışır halde..2-3 defa buyuk bardakta çay ve kola döküldü anında kapatıp silkeleyip yarım saat beklettikten sonra çalışrdım..çalışırken hala damlalar süzülüyordu iş arkadaşlarım şahittir..x-black ekranlar 90000:1 (doksanbine bir) kontrasta sahip bildiğim kadarıyla.ayrıca bendeki PIII centrinolarla yarışır yani diğer PIII makinalar gibi değil hakketen..verdiğniz paraya da değer..
  • quote:

Orjinalden alıntı: smbdy

kendim öğretmenim ..PIII ,12" bi vaiom var 6 yaşında..2 defa 70-80cm den sınıfta yere düştü (beton) ekranı açık çalışır halde..2-3 defa buyuk bardakta çay ve kola döküldü anında kapatıp silkeleyip yarım saat beklettikten sonra çalışrdım..çalışırken hala damlalar süzülüyordu iş arkadaşlarım şahittir..x-black ekranlar 90000:1 (doksanbine bir) kontrasta sahip bildiğim kadarıyla.ayrıca bendeki PIII centrinolarla yarışır yani diğer PIII makinalar gibi değil hakketen..verdiğniz paraya da değer..

hocam sizinki şans da olabilir, altı sene önce sanmıyorum sony titanyum kullansın bilmiyorum tabi haliyle siz altı sene önce almışsınız bir de üretim tarihini düşünecek olursa sekiz sene kadar bir zaman yapar ??? bilemiyorum.

sony i kötülemek gibi bir niyetim de asla yok elbette mutlaka iyi yapıyordur, benim öyle uzun soluklu sony kullanma şansım olmadı sadece bir sürelik bir deneyimdi. ama yani bazı arkadaşların dediği gibi monitorun altında sony yazması falan filan onlar sadece görüntü. elbette kaliteli kullanıyordur ama bu kadar fiyat olmamalı düşüncesindeyim.

• VAIO X505 modelini yaptığında (MACBOOK AIR'den 6 sene önce AIR'den sadece 0.6mm kalınlığında) AIR gibi 2 sene öncesinden reklam yapmamıştı,AIR gibi cd-romsuz değildi,dvd yazıcısı vardı,ve 13" ekrana sığdırabilen bi markadır VAIO Aynı zamanda fansız ve karbonfiber yapıyı kullanmıştır bu modelde

şahsen benzeri olmayan sistem koysam ben de bunun parasını alırım,tabi bana herkes paracı der o ayrı mevzu

fw-21-e modeli şu anda 1.900 liraya bulunabiliyor,bu kime göre pahalı acaba?

Ben de şanslıyım ozaman... Şu ana kadar sorun yaşamadım,Allah yaşattırmasın diyelim ama şahsen ben uzun soluklu acer kullandım,toshiba kullandım,hp kullandım,2 sene önce de fujitsu kullanmıştım,hiç biri tatmin edemiyor açıkçası,nedendir bilmiyorum...

• tabi bi de fiyatlar USA da TR dekini yaklaşık 2 katı deniliyor..Yani Toshiba HP vs fiyatlar yaklaşık aynı ancak nedense iş sony e gelince 2 katı..
  • Sony Style USA'da FW-21-E den kmakine çıkardığınızda fiyatının kaç dolar olduğunu söylerseniz daha iyi açıklama yaparım

1.400 dolar civarındaydı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: smbdy

tabi bi de fiyatlar USA da TR dekini yaklaşık 2 katı deniliyor..Yani Toshiba HP vs fiyatlar yaklaşık aynı ancak nedense iş sony e gelince 2 katı..

sen öyle anlamışsın. benim usa ile türkiye yi karşılaştırdığım falan yok ki? ben sony ile diğer markaların çoğu arasında ki fiyat farkından bahsediyordum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.