Şimdi Ara

Sony notebooklar neden pahalıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce hp, packard bell ve ibm gibi notebook ları uzun süre kullanmış biri olarak şunu diyebilirim ki, sony vaio lar gerçekten hem görünüş hem kullanış olarak çok daha fazla kalite hissi veriyo. notebook dediğin biraz karizma duracak, şık olacak.

yukarıda bi arkadaş söylemiş, acer fiyat/performans olarak oldukça iyi, dünyada satış rakamaları da yüksek diye.acer bana tamamiyle plastik den yapılma oyuncak gibi gelen bi notebook.

bende FZ-31E var, 1450ytl ye sony shop dan almıştım. ben alırken asus un 1400ytl ye benzer özelliklerde sadece ekran kartı 8600gt ve işlemcisi 2 ghz olan modeli vardı ama almadım, çünkü oyunla işim yok, 1.66ghz de bana gayet yeterli.

çalıştığım yerdeki arkadaşlardan ikisi daha yeni notebook aldı, biri asus biri de acer tecih etmiş, özellikle 720p ve 1080p hd-rip videolarda çok da net ve güzel görünüt alıyosun x-black ekranlarda. o zaman daha iyi anlaım vaio nun değerini.

• Vaio almadan önce Toshibalar çok iyi derdim ki hakkaten bence özelliklerine göre fiyatları oldukça iyi. Ama ne zaman ki bir Sony aldım işte o zaman dedim bundan sonra başka marka almam diye. Bunu bi kaç sebebi var;

Birincisi kesinlikle malzeme işçiliği; alet güven veriyor insana, yazarken klavyesi oynamıyor kapağı gevşemiyor ve alet bir bütün duruyor dokunsan ayrılacak gibi değil.

İkincisi ise tasarımı, bence ne olursa olsun Sony bu işi hakkaten iyi yapıyor. Tamam diğer markaların da güzel tasarımlı dizüstüleri var ama bunlar özel seriler, halbuki Sonylerin hepsi oldukça şık bilgisayarlar ve belli ki her çizgisi üzerinde düşünülmüş, ona göre tasarlanmış. Bugüne kadar bir sürü farklı dizüstü gördüm ama hiç biri kendi bilgisayarım kadar etkilemedi beni tasarım konusunda. Sadece beni değil kim görse bilgisayarın çok güzelmiş diyor. Üstelik 1000 küsür dolar verdiğim bir aletinde öyle oyuncak gibi durmasını istemem hiç bir zaman. Neyse ki Sony ayrı bu konuda.

Ama fiyat konusuna gelince ne yazık ki pahalı kaçıyor. Ne yapalım artık ona da katlanıyoruz biraz. Sonuçta aradaki farkı uzun vadeye yaydığın zaman ufak rakamlara geliyor ve uzun vadede ki memnuniyetini düşünecek olursan bu fark göz ardı edilebiliyor.

Yalnız şöyle bir rahatsızlığım var bu Sonyci arkadaşlarla ilgili, tamam Sony güzel dizüstüler yapıyor olablir ama tutup da yere göğe sığdıramamanın anlamı yok. Yani Sony dışında ki bütün laptopları kötülemek yersiz diye düşünüyorum. Kaldı ki bu tamamen bi tercih meselesidir. Benim aldığım fiyatlara mesela HP nin daha iyi bi bilgisayarı toplanabiliyordu ama ben biraz da tasarımı olsun dedim o yüzden aldım. Ama başka birisi işlemcisi 1.8 değil de 2.0 olsun der gider HP alır, o adama "HP alınır mı yaa" demek olmaz. Bu yüzden böyle konularda daha duyarlı olmalarını bekliyorum insanların.

• Ben neredeyse bütün farklı marka notebookları kullanmış biri olarak SONY vazgeçilmez denmesini çok saçma buluyorum, bazen olayı marka takıntısına götürüyoruz gibi geliyor
    Tamam işçilik,malzeme,görüntü konusunda kaliteli doğrudur ama sonuçta diğer markalarında yaklaşacak kalitede birçok modeli var.
    Sonuçta SONYnin birçok Türkiyede satılan modeli,benzer teknik özelliklere sahip diğer markalardan çok çok yüksek fiyat veriyor. Açıkça bilgisayarını statik koşullarda kullanacak biri için o ekstra kalitenin çok bir anlamı yok gibi.(Özel kasa vs...)
    Günümüzde birçok tüketici için fiyat/performans'ın önemli olduğu bir koşulda daha düşük özellik ve yüksek fiyattaki bir SONYi seçmek çok makul gibi gözükmüyor. Açıkça Asus,Dell ve Toshiba gibi markalarda SONY kadar güven veriyorlar bana.Sonuçta hızla yenilenen sistemler nedeniyle bir bilgisayarın ortalama kullanım ömrü 3-4 sene gibi bir süreyi geçmiyor. Bu yüzden çok mantıklı gelmiyor bana SONY. Sonuçta sonyde olsa intel onboard ekran kartlı bilgisayar ne işime yararki oyun açısından.....
    Tabi bu SONY notebookların bu yüksek fiyatında nedeni ithalatçınında payı var bence, çünkü yurtdışında SONYler bu kadar pahalı değiller.
    Yapılacak şey duruma göre hareket etmek bence. Bence Her şeyde öncelik fiyat/performans :) Para bolsa bak keyfine tabi kim tutar seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PriMe -- 22 Ağustos 2010; 0:00:54 >

• SONY Bence Markası Bile Kaliteli :)
  • 2000tl seviyesine Vaio lar var demişler bazı arkadaşlar. Aynı fiyata ben asusun 2 kat daha performanslı modelini tercih ettim. Yok donanım uyumuymuş cartmış curtmuş. Bizim vaiounun kalitesine birşey dediğimiz yok. Bazı arkadaşlar bu olayı marka takıntısına dönüştürmüş bence.

Yok ben oyun oynamam. Rardan dosya çıkarmam bnm işim film izlemek müzik dinlemek webde dolaşmak derseniz gidersin 1000tl ye de laptop var onu alırsın. Yok ben oyun oynıcam bu dediğim olayları yapacam diyorsanızda yine Vaio almanın pek bi mantığı yok bence. Ben böyle düşünüyorum en azından. Şuan Asus N61JQ yada HP-3050ET ile aynı fiyatta bi vaio gelsinde benim oyunlarda aldığım fps si alsın o zamn gelin haklısınız diyim.

Bu fiyatlar için konuşuyorum. Bir vaioyu alcağım fiyata her zaman başka bir markanın daha yüksek performans veren modeli vardır. Bu farkta öle %5-10 seviyesinde olmayıp çoğu zaman %50 yi geçmektedir. Bu olay sony nin her zaman yaptığı birşey.
    (Bknz: aynı özellikteki sony ve samsung lcd den sony nin samsung un iki katı fiyata satılması)
    Benim fikrim bu. Başkasınında fikrine saygı duyarım o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 23 Ağustos 2010; 20:16:21 >

• su anda malzeme kalıtesı acısından LENOVO ve SONY dısındakı tum markalar bu ıkı markanın cok asagsında aradakı fıyat farkına deger mı sorusunu bıle gereksız buluyorum para malzeme kalıtesıne harcanmalıdır teknık ozellıkler sadece teferruattır kalıte hıbır zaman ucuz olmayacak ve olmamalıdır
  • konuyu baştan aşağı okudum ve yaptığım araştırmalar ışığında

bimekste 1699 tl'ye Sony Vaio VPCEB2S1E/BQ

özellikleri:

* İşlemci Üreticisi : Intel®
    * İşlemci Modeli : Core™ i3
    * İşlemci Numarası : 350M
    * İşlemci Hızı : 2,26 GHz
    * Bellek : 4 GB
    * Disk Kapasitesi : 500 GB
    * Ekran Boyutu : 15,4"
    * Ekran Kartı Belleği : 1 GB
    * Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon™ HD 5650
    * İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    * Dahili Web Kamera : Evet/Var
    * Ağırlık : 2,50 kg
    * Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB
    * Ekran Kartı Türü : Harici
    * Max. Bellek Desteği : 4 GB
    * Bellek Türleri : DDR3
    * Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    * Kablosuz Ağ : 802.11b, 802.11g, 802.11n
    * Optik Sürücü : Evet/Var
    * Entegre SIM Kart : Hayır/Yok
    * Entegre 3G Modem : Hayır/Yok
    * Görüntü Giriş ve Çıkışları : VGA
    * Harici Bağlantı Noktaları : Usb
    * Klavye : Türkçe Q
    * Pil Süresi : 1 - 4 saat
    * Pil Hücre Sayısı : 6
    * Garanti Süresi: : 24 Ay

ve eksen bilgisayardada 1.435 tl'ye

ASUS N61JA JX119R, Core i3-350, 3GB, 320GB, HD5730, 16inç LED, Win7 Basic 64 Bit

Marka : Asus
    Fiyat Aralığı : 1000 - 1499 TL
    Yapı : Notebook
    İşlemci Teknolojisi : Intel Core i3
    İşlemci Modeli : i3-350M - 2.26 GHz,3 MB.
    Sistem Belleği : 3 GB.
    Sabit Disk Kapasitesi : 320 GB.
    Grafik Kartı : ATI Mobility Radeon HD 5730
    Grafik Kartı Belleği : 1024 MB
    Ekran Boyutu : 16"
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Basic 64 Bit
    Optik Sürücü : DVD Dual Yazıcı
    Bluetooth : Var
    Hdmi : Var
    e-SATA : Var
    Fireware : Yok
    Webcam : Var
    Kart Okuyucu : Var
    Parmakizi Okuyucu : Yok
    Numerik Tuş Takımı : Var
    Batarya : 6 Hücreli
    Garanti : 24 Ay
    Ağırlık (Kg) : 2.91

var şimdi hangisini almalıyız hangisi oyun performansı çizim tasarım programı performansı olarak üstünlük gösterir sizler bana açıklayın çünkü benim kanaatim sony bunu iki kere tokatlar performans açısından ki şu 200liralık bir farkda sony için normal diye düşünüyorum

• Ömrümde gördüğüm en saçma konulardan biriydi. Emeği geçenlere müteşekkirim. Aynı donanıma iki kat para vermek istemeyenlere bulaşmayın da, hangi Vaio'yu alırsanız alın. Herkes mutlu olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seth_16

konuyu baştan aşağı okudum ve yaptığım araştırmalar ışığında

bimekste 1699 tl'ye Sony Vaio VPCEB2S1E/BQ

özellikleri:

* İşlemci Üreticisi : Intel®
    * İşlemci Modeli : Core™ i3
    * İşlemci Numarası : 350M
    * İşlemci Hızı : 2,26 GHz
    * Bellek : 4 GB
    * Disk Kapasitesi : 500 GB
    * Ekran Boyutu : 15,4"
    * Ekran Kartı Belleği : 1 GB
    * Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon™ HD 5650
    * İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    * Dahili Web Kamera : Evet/Var
    * Ağırlık : 2,50 kg
    * Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB
    * Ekran Kartı Türü : Harici
    * Max. Bellek Desteği : 4 GB
    * Bellek Türleri : DDR3
    * Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    * Kablosuz Ağ : 802.11b, 802.11g, 802.11n
    * Optik Sürücü : Evet/Var
    * Entegre SIM Kart : Hayır/Yok
    * Entegre 3G Modem : Hayır/Yok
    * Görüntü Giriş ve Çıkışları : VGA
    * Harici Bağlantı Noktaları : Usb
    * Klavye : Türkçe Q
    * Pil Süresi : 1 - 4 saat
    * Pil Hücre Sayısı : 6
    * Garanti Süresi: : 24 Ay

ve eksen bilgisayardada 1.435 tl'ye

ASUS N61JA JX119R, Core i3-350, 3GB, 320GB, HD5730, 16inç LED, Win7 Basic 64 Bit

Marka : Asus
    Fiyat Aralığı : 1000 - 1499 TL
    Yapı : Notebook
    İşlemci Teknolojisi : Intel Core i3
    İşlemci Modeli : i3-350M - 2.26 GHz,3 MB.
    Sistem Belleği : 3 GB.
    Sabit Disk Kapasitesi : 320 GB.
    Grafik Kartı : ATI Mobility Radeon HD 5730
    Grafik Kartı Belleği : 1024 MB
    Ekran Boyutu : 16"
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Basic 64 Bit
    Optik Sürücü : DVD Dual Yazıcı
    Bluetooth : Var
    Hdmi : Var
    e-SATA : Var
    Fireware : Yok
    Webcam : Var
    Kart Okuyucu : Var
    Parmakizi Okuyucu : Yok
    Numerik Tuş Takımı : Var
    Batarya : 6 Hücreli
    Garanti : 24 Ay
    Ağırlık (Kg) : 2.91

var şimdi hangisini almalıyız hangisi oyun performansı çizim tasarım programı performansı olarak üstünlük gösterir sizler bana açıklayın çünkü benim kanaatim sony bunu iki kere tokatlar performans açısından ki şu 200liralık bir farkda sony için normal diye düşünüyorum

sony akıılıca bir çözüm olur asusa bende baktım inceledim ancak gerçekten nefret ediyorum söylemekten eskiden sony alanlara gıcık olurdum ancak bir arkadaşıma aldık başka bir model ama o 2500 civarıydı test ettim ısınma sorunu hiç yok render ya da video işleme işlemlerinde 0 takılma bir alet

eksen bilgisayarda lenovo var i7 işlemcili ona da bir bak derim ben

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32568_LENOVO_IdeaPad_Y560_59037224__Core_i7-720QM__4GB__500GB__HD5730__15_6inc__Win7_Premium_64_Bit.html

ne alırsan al içine sinsin ben marka takıntısı olmayan bir adamım f/p benim için esas göstergedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Ömrümde gördüğüm en saçma konulardan biriydi. Emeği geçenlere müteşekkirim. Aynı donanıma iki kat para vermek istemeyenlere bulaşmayın da, hangi Vaio'yu alırsanız alın. Herkes mutlu olsun.

ağzına sağlık arkadaşım.. Nedir bu markayı göklere çıkarırken diğerlerine çamur atma sevdası? şu an bilgisayar alma arifesindeyim,3. kez notebook alıcam araştırıyorum her yeri , tüm forumlara bakıyorum ama burdaki bu vaio hayranlığına aklım ermedi.. Ben şahsen bir sony fanatiğiyim yıllardır, fırsatım varsa da hep sony almışımdır lakin vaio'ya boşu boşuna o kadar para vermek neden? Bir ürünü kaliteli yapan onun fiyatı mıdır? Çıkıp daha uyumlu bi konfigürasyon diye atıp tutanlar olmuş. Kardeşim ne uyumlu konfigürasyonu? Dünyanın en çok satan firmaları uyumsuz konfigürasyonlarla mı bilgisayarlar üretiyor? bir ürünün çok satması onu elbette ki iyi yapmaz fakat ısınma,tuş dandikliği gibi konular da donanım olarak diğerlerinden farklı herhangi bir bileşen üretmeyen sony'yi de baştacı yapmaz Sony bilgisayarlara özel işlemci mi üretiliyor,farklı konfigürasyonlarda ,farklı kalitede , hızlı saat frekanslarında çalışan bileşenler mi üretiliyor sony'ye özel? HAYIR. Sony innovasyona önem veren bir firma olabilir, bir çok özelliği ilk kez notebooklarda kullanıcıya sunmuş olabilir. Lakin sony şirketinin herhangi bir bilgisayar temel bileşnini bilgisayarlara dahil ettiğini gördünüz mü hiç? Kasası daha kaliteli ,tuşları sağlam, ekranı x-brite.. sony'nin blue-ray ve ekran dışında hayati bir katkısı,kendini çok ileriye taşıyan bir özelliği var mı? yok. Ben şahsen msi'a ( hiç sevemesem bile ) asus'a daha çok saygı duyuyorum konu bilgisayar olunca. Adamlar anakart,ekran kartı gibi bir çok bileşen üretiyorlar. Yok ama sony bilgisayarlarında (ısınma sorununu çözüp de) ibm ve toshibayla birlikte ürettiği 8 çekirdekli işlemcisini kullanır(CELL),o zaman saygıyla eğilirim. işlemciyi intel/amd 'den al ekran kartını ati/nvidia'dan al,harddiski git wd/sg vs. al, ana kartı söylemiyorum bile,ondan sonra ekran takıp bas fiyatın gözüne.

Herkes çok iyi biliyor ki adı vaio olmasa bile bir çok insan aldığı bilgisayarı yıllar boyunca kullanabiliyor. magnezyumun,titanyumun,kalsiyumun,fosfatın getirdiği tek şey prestij. kaldı ki kasanın üzerinde yazmıyor malzemesi. bunu hep şuna benzetirim, bir zamanlar nokianın bi telefonu vardı(halen ona benzer telefonlar vardır belki de) tek özelliği kasanın titanyum olmasıydı ve özellik olarak da baya bi ilkel cihazlardı. ama fiyatları neredeyse2,5 katıydı normal telefonların. işte vaioda da aklıma gelen hep aynı şey.

Paranız çoktur,vaio alırsınız.ya da gidip apple alırsınız ya da gidip elmas kaplamalı bilgisayar alırsınız,bu hiçbirimizi ilgilendirmez.Fakat ben aynı ürünün plastik(!) kaplısına 1000 tl daha az veriyorum diye de kimse yadırgamasın,kimse de kusura bakmasın.

• valla ben hiç kusura bakmam imzamdaki datronu 3 yıldır kullanıyorum allah korusun daha başına bir iş gelmedi tıkır tıkır çalışıyor sana yürekten katılıyorum... ne kadar bir bütçen var laptop için elimizden geldiğince biz de fikir verelim
  • bütçem 1800-2100 arasında. aynı fiyata alabileceğim vaioları ve diğer bilgisayarları gördükçe de geriliyorum. hele bi de num pad koymuş sony..hiç yakışmamış.. ben bu aralıkta hp dv6 3050et'yi uygun buldum (ısınma problemi var media marktta birebir tecrübe ettim,tuşları hatalı gelebiliyo(vaio değil ondandır:)) bi de hp servisiyle alakalı korkularım var. ) yine de o aralıkta min ati hd5650 ekran kartına sahip bi model biliyosanız tavsiye edin lütfen.
  • Lenovo Y560 var. Exper NR81A en iyisi ama o da pek kalmamış galiba etrafta. Millete Exper önermekten dilimde tüy bitti. 1350 liraya i7 720 QM + HD 5650 + 3 GB 1333 MHz DDR3 + 400 GB veriyordu adamlar. Full HD çok da kaliteli bir monitör koymuşlar şaka gibi. Monster NBLB2 olarak satıyor aynısını. Dileyen açar bakar fiyatına ve özelliklerine. O bütçeyi ayırdıysa, alırsın Exper'i, o donanıma bir adet SSD takarsın, ortaya çıkan yaratığa kendin bile inanamazsın :) NR81B de var az biraz daha gelişmişi. İkisi de son günlerin en iyi fiyat/performans canavarları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 31 Ağustos 2010; 3:17:27 >
  • arkadaşlar kaç gündür almaya gideceğim vaioyu samsung'un şu modeli yüzümden kafam karışıyor.
    alacağım vaio vpc-f12m1e/h :http://www.btsony.com/asp/product/767/Sony-Vaio-VPC-F12M1E-H-1GB-16-4-Inch-Tasinabilir-Notebook-Bilgisayar-Canta-Hediyelidir-

bu da samsung r580-js02tr :http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-r580-js02tr-intel-core-i5-520m-24ghz-4gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd750750&categoryId=98

özellikler nerdeyse aynı ama arada 800 liralık bi fark var.

sony nin artıları : 16.4" ekran ( diğeri 15.4") , hdd' si 500 gb ( diğeri 320 gb ) , ekran full hd çözünürlük 1900 (diğeri normal ekran çöz.1366) ve blueray reader

sony nin eksileri : ekran büyüklüğünden dolayı taşıma zorlugu , ağırlık problemi 3.1 kg ( diğeri 2.6)

şimdi burada kafama takılan konu
    1.si ekran aşırı derecede farkeder mi ? Sonuçta küçük boyutlar bunlar bi lcd tv deil yani 42".
    2.si özellikler aynı olmasına rağmen performans sony' de daha mı iyi olur ? çünkü okudugum kadarıyla aynı özellikler olsa bile sony daha iyidir falan diyolar.

Blueray , ve hdd önemli değil benim için. Ama ağırlığı kafama takıyorum.Ekranda çok bariz bir fark olur mu sizce ? ve şundan şundan dolayı sony al samsung alma diyin de içim rahat birşekilde sony i alayım . ya da vazgeçip samsung' u.

laptopu kullanma amacım : web tasarım (php , asp , dreamveawer , photoshop ..) , mühendislik programları (autocad ..) . Oyun olarak sadece pes' i çalıştırsın yeter genel olarak kullanma şeklim bu.

Teşekkürler ark.lar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reprobate -- 31 Ağustos 2010; 3:45:51 >

• quote:

Lenovo Y560 var. Exper NR81A en iyisi ama o da pek kalmamış galiba etrafta. Millete Exper önermekten dilimde tüy bitti. 1350 liraya i7 720 QM + HD 5650 + 3 GB 1333 MHz DDR3 + 400 GB veriyordu adamlar. Full HD çok da kaliteli bir monitör koymuşlar şaka gibi. Monster NBLB2 olarak satıyor aynısını. Dileyen açar bakar fiyatına ve özelliklerine. O bütçeyi ayırdıysa, alırsın Exper'i, o donanıma bir adet SSD takarsın, ortaya çıkan yaratığa kendin bile inanamazsın :) NR81B de var az biraz daha gelişmişi. İkisi de son günlerin en iyi fiyat/performans canavarları.

experin monitörü full hd değil yazım hatası var orda maximum harici çözünürlük desteği o dediğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprobate

arkadaşlar kaç gündür almaya gideceğim vaioyu samsung'un şu modeli yüzümden kafam karışıyor.
    alacağım vaio vpc-f12m1e/h :http://www.btsony.com/asp/product/767/Sony-Vaio-VPC-F12M1E-H-1GB-16-4-Inch-Tasinabilir-Notebook-Bilgisayar-Canta-Hediyelidir-

bu da samsung r580-js02tr :http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-r580-js02tr-intel-core-i5-520m-24ghz-4gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd750750&categoryId=98

özellikler nerdeyse aynı ama arada 800 liralık bi fark var.

sony nin artıları : 16.4" ekran ( diğeri 15.4") , hdd' si 500 gb ( diğeri 320 gb ) , ekran full hd çözünürlük 1900 (diğeri normal ekran çöz.1366) ve blueray reader

sony nin eksileri : ekran büyüklüğünden dolayı taşıma zorlugu , ağırlık problemi 3.1 kg ( diğeri 2.6)

şimdi burada kafama takılan konu
    1.si ekran aşırı derecede farkeder mi ? Sonuçta küçük boyutlar bunlar bi lcd tv deil yani 42".
    2.si özellikler aynı olmasına rağmen performans sony' de daha mı iyi olur ? çünkü okudugum kadarıyla aynı özellikler olsa bile sony daha iyidir falan diyolar.

Blueray , ve hdd önemli değil benim için. Ama ağırlığı kafama takıyorum.Ekranda çok bariz bir fark olur mu sizce ? ve şundan şundan dolayı sony al samsung alma diyin de içim rahat birşekilde sony i alayım . ya da vazgeçip samsung' u.

laptopu kullanma amacım : web tasarım (php , asp , dreamveawer , photoshop ..) , mühendislik programları (autocad ..) . Oyun olarak sadece pes' i çalıştırsın yeter genel olarak kullanma şeklim bu.

Teşekkürler ark.lar

senin söylediğin sony de tek fark yukarıda yazdıkların değil hd 7200rpm imiş ön bellek 6mb sony öyle demiş ama doğrusu 3mb bunun aynısından bir arkadaşıma aldık çok memnun yukarda yazdığım makine markasından dolayı değil kullanım amacından dolayı sony diyorum ben de netcad autocad çizim işleriyle uğraşıyorum b izim için mühim olan laptopun alanına ne kadar çok şey sığdırabiliriz fiyatı piyasadab biraz daha araştır düşürebilirsin ama özellikleri mühendislik pro için sony

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

senin söylediğin sony de tek fark yukarıda yazdıkların değil hd 7200rpm imiş ön bellek 6mb sony öyle demiş ama doğrusu 3mb bunun aynısından bir arkadaşıma aldık çok memnun yukarda yazdığım makine markasından dolayı değil kullanım amacından dolayı sony diyorum ben de netcad autocad çizim işleriyle uğraşıyorum b izim için mühim olan laptopun alanına ne kadar çok şey sığdırabiliriz fiyatı piyasadab biraz daha araştır düşürebilirsin ama özellikleri mühendislik pro için sony

hmm anladım 7200 rpm olması atlamışım evet ne kadar fark ediyor acaba 7200 le 5400 arasında ? Bir de işte ekran büyük olması iyi ama taşıma zorluğu ve 1000 tl daha pahalı olması düşündürüyor beni.Her ne kadar bütçem 2500 e kadar olsa da.Bir de 7200 rpm hdd alırım deiştirebilirim sonradan diye düşünüyorum 120 tl falan sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reprobate -- 31 Ağustos 2010; 17:07:22 >

• quote:

experin monitörü full hd değil yazım hatası var orda maximum harici çözünürlük desteği o dediğin

Atmayın yahu... Ne çok seviyorsunuz atmayı...

Bizzat alıp kullananlar Full HD olduğunu belirttiler. Ekran görüntüsü bile koydular. Hâlâ Full HD değil diyorsunuz. Alıp kullananlara sormak da mı zor? Bir tanesi dese değil diye şüphe edilir de, herkeste Full HD.
  • quote:

quote:

Atmayın yahu... Ne çok seviyorsunuz atmayı...

Bizzat alıp kullananlar Full HD olduğunu belirttiler. Ekran görüntüsü bile koydular. Hâlâ Full HD değil diyorsunuz. Alıp kullananlara sormak da mı zor? Bir tanesi dese değil diye şüphe edilir de, herkeste Full HD.

birader biraz daha düzgün bir üslupla uyarını yapabilirdin ben bir yerde full hd olmadığını okumuştum o kalmış aklımda şimdi baktım exper in sitesinde bu model yok ancak kullanan arkadaşlar full hd diyorlar ancak böyle bir çözünürlük blue ray dvd rw ile birleştirilse daha iyi olurmuş ama genel olarak senin söylediğin gibi alınabiir bir makine ama servisini ve ürün desteğini bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.