Şimdi Ara

Pil Devir Sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde 1000 olunca değiştirin diyorlar ama benimkisi 1818 oldu. 4 saat anca dayanıyor. Macbook Pro Mid 2014. 1400 lira bulur bulmaz değiştireceğim. Sizinkisi kaç?

bu arada apple'dan degistirdiginde batarya ile birlikte alt kasa da degistiginden hem klavye hem trackpad de degisiyor ve ekstra para almiyorlar. bunlarin hepsi batarya degisim parasina.

1 ay once retina 2012 15 inc'in degistirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 24 Temmuz 2019; 22:36:43 >
  • Batarya bitene kadar kullan işte pil devir sayısı çok önemli değil kiminde 40 ama sen aldığın süreyi alamiyo . Önemli olan kullanması bilmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 25 Temmuz 2019; 12:59:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Emin misin?

support.apple.com
    mac Onarım - Resmi Apple Desteği
    https://support.apple.com/tr-tr/mac/repair/service

Burada 1339 lira diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 25 Temmuz 2019; 13:2:37 >
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha yeni sordurdum.Benım trackpad ve klavye calışmamaya başladı eğer değişim olursa komple değişirse ne kadar olur dedım bu fıyat verdıler.
    Ama komple değil sadece kablo değişim yeterlı olacakmış.Eğer o fıyat olsaydı ben komple değiştirmeyi seçerdim

Apple destek ile tekrar bır konuşayım madem eğer 1,400 ise 600 lira verip kablo değiştirmeden halledebilirsem çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 25 Temmuz 2019; 13:4:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troy'dan fiyat teklifi aldım. 1170 + 250 TRY KDV dahil fiyat verdiler. 250 servis ücreti. Apple Store daha ucuz sanki.
  • Ayrıca her sistem için her kullanım her pil durumu için farklı fiyatlamalar cıkabılıyormuş apple store mağazasında bana söylenen buydu.Bıraz saçma geldi sankı.Az kullanan. İle cok kullanan farketmez ki sonuçta pil değişecek aynı şey yani ?

Neyse şu an değiştiremiyorum zaten. Değiştirince burayı güncellerim. Ayrıca SSD upgrade edeceğim. Ona da en az 1000 lira lazım. 128 GB SSD yetmiyor artık. Totalde 2500 lira harcayacağım cihazı güncellemek için.
  • Beyler bendede late 2013 13 inch macbook pro var. 2014 Ocak ayından beri kullanıyorum. Batarya sağlığım %91 ve döngü sayımda 289. Öyle çok aşırı bir kullanımım yok. Fakat %100 şarj ettiğimde bile 4 saat anca dayanıyor batarya. Sorum şu ki hernekadar pil verilerim iyi olsa bile batarya 5 yıllık olduğu için değiştirmek gerekirmi ? Birde işlemci sıcaklığı rolantide bile 50-55 derecelerde geziyor. Thermal paste vs uygulamak gerekirmi işlemciye ? Bir el atın bana :)
    I know I'll be alright, but I'm not today.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Evet eminim. Yani ilk aldigim zamanlar 9 saat kadar dayaniyordu ama suan tabiki de okadar dayanmasini beklemiyorum ama bu degerlere gore 4 saat baya az. Acaba son versiyon isletim sistemi ve normalden sicak islemci bataryayi somuruyor olabilir mi bilmiyorum.

O zaman sizin durumunuza özel bir metrik olması lazım çünkü normale göre çok az kullanmışsınız. Kullanmamak da sanırım başka bir açıdan pilin ömründen götürüyor ama bunun ne pil devir sayısıyla ne de pil sağlığıyla temsil edebiliriz. Pil sağlığını devir sayısına göre hesaplandığını varsayıyorum. Merak ettim. Araştıracağım şimdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A051EBB6

Hocam ne icin kullandıgınızı soyleyebilir misiniz ? Hala hızlı çalışıyor mu ?
    Ben genelde web de surf, mail, pages gibi günlük işler için kullanıyorum. 5 yıllık olmasına rağmen herhangi bir yavaşlama yok. Ama ilk aldığım zamana göre bilgisayarın açılış kapanış süresinde bariz bir uzama var. Video edit işleri için yeterlimidir bilemem çünkü hiç uğraşmam öyle şeylerle. Zaten artık sadece uyku moduna alıyorum, ekranı açar açmazda herşey hazır karşımda. Sonuç olarak günlük işler için hala çok mükemmel benim gözümde. En az 3-4 sene daha sıkıntı çıkaracağanı sanmıyorum.

Orijinalden alıntı: Daten

Neyse şu an değiştiremiyorum zaten. Değiştirince burayı güncellerim. Ayrıca SSD upgrade edeceğim. Ona da en az 1000 lira lazım. 128 GB SSD yetmiyor artık. Totalde 2500 lira harcayacağım cihazı güncellemek için.
    JetDrive denediniz mi hiç? Çok daha ucuz olmaz mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.