Şimdi Ara

Sony notebooklar neden pahalıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • al malın iyisini çekme kaygısını demiş adamlar. Ben 7 yıldan bu yana kullandığım sony laptopdan okadar memnundumki (sabah akşam devamlı açık dururdu) Ram kapasitesini yükseltmeyi dahi düşünmedim. (512 MB olmasına rağmen) Müthiş bir performans sunuyordu yine alacak olsam ki düşünüyorum, tercihim vaio dan yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar1

al malın iyisini çekme kaygısını demiş adamlar. Ben 7 yıldan bu yana kullandığım sony laptopdan okadar memnundumki (sabah akşam devamlı açık dururdu) Ram kapasitesini yükseltmeyi dahi düşünmedim. (512 MB olmasına rağmen) Müthiş bir performans sunuyordu yine alacak olsam ki düşünüyorum, tercihim vaio dan yana

arkadaşım böyle bi kriteri nasıl sunabildiğinizi anlayamıyorum. 7 yıl 10 yıl tıkır tıkır kullanılan notebooklar yok mu sanıyorsunuz? amcam compaq notebook'unu 12 yıldır kullanıyor.. onun yanında bir çok notebook daha kullandı lakin 8mb lık ram'i olan o notebookunu çocukları kullanıyo şimdi. Sony notebook'un 512mb lık bi ram ile 'neye göre' müthiş bi performans sunduğunu açıklayabilir misin bizlere?

Kimse yanlış anlamasın,tekrar ediyorum, ben de paramı harcayacak yer bulamasam gider vaio alırdım,sırf tasarımı için bile verirdim bu parayı. Fakat böyle bi durumu olan insanlardan ziyade bilgisi olmayanlar ya da daha çok bilgilenmek isteyenler kullanıyor bu forumu. insanları yanlış yönlendirmenin bi alemi yok. Buraya gelen kişi haklı olarak en az parayla en iyisini almaya çalışan birisi ve bilinçli tüketicilik de zaten bunu gerektirmektedir. İnsanlara neden aynı özelliklerdeki bir notebook'u ortalama 1000tl daha pahalıya alması gerektiğini açıklarsanız işte bu bilgi değerli olur. Tüm vaio kullanıcılarını tenzih ederek şunu belirtmek istiyorum ki lütfen vaio'nuzu neden aldığınızı teknolojik,ekonomik,sosyal ve gereklilik açısından değerlendirerek bir şeyler sunun. Diğer şekliyle parayı çar çur etmekten öteye geçemiyoruz.

Aslında şahsen bu başlıktaki amacım insanların bilinçlenmesini sağlamak ve sony'nin bu akıl sır ermez "Türkiye pazarı fiyat politikası" komedisine karşı bilinçli bir direnç oluşmasına yardımcı olabilmek. Ve bir kez daha ekliyorum , çocukluğumdan beri SONY fanatiğiyim bugüne kadar müzik sistemleri olsun monitörler olsun walkman olsun cep telefonu kulaklık olsun hep sony kullandım. Ama notebook olayındaki bu saçma sapan fiyat politikaları yüzünden ekstra bir ücret ödemek istemiyorum! Yurtdışında inanın fiyatlar böylesine yüksek değil. Aynı apple'ın uyguladığı politikayı burada da uyguluyorlar. Ürün aynı ürün , vergiler , ekstralar dahil türkiye fiyatına çevirip baktığınızda fiyat normale göre yine fahiş. Bunda tabi yüksek kar marjlarının da büyük etkisi var. Tüketici olarak bilinçlenip bu fiyatlara artık bi du demeliyiz diye düşünüyorum.. Yoksa çıkıp vaio tabiki bu fiyatı hakediyo , vaionun konfigürasyonu çok iyi,vaionun kasası ve mönitörü bu fiyat farkını hakediyo gibi açıklamalar yapmayın.Sony kaldı ki ekran konusunda da Lcd ile ilgilenenler bilirler çok da ekstrem , çok da ahım şahım şeyler üretmiyor.Çıkıp aynı şeyi samsung yapsa LG yapsa lafım yok. Konfigürasyondan bahsetmek istiyosanız 4000-5000 lik bi vaioyla 4000-5000'lik bi 'monster' ı karşılaştırın. Bilgisayardan az çok anlıyorsanız ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

2010 yılındayız ve Türkiye Cumhuriyeti 'maalesef' üretmekten ziyade tüketen bi toplum olduğu için çağımızın en büyük pazarlarından biridir. Yıllar boyunca da böyle olmuştur. Siz hiç pazarda yüksek fiyata sattığı için malının fiyatını düşürmek zorunda kalan satıcı görmediniz?! Madem ki çok ciddi bi pazarız , malın fiyatını da değerini de biz belirleriz. Zaten talep ettiğimiz şey yurtdışındaki fiyatla aynı seviye. Ekstra bir indirim istediğimiz de yok. Düşündüklerimde yanlışlarım olduğunu düşünenler lütfen yazsınlar , gerçekten öğrenmiş olurum ben de.

• http://forum.donanimhaber.com/m_42657888/tm.htm

GsuA! bu konuyu da gördün mü Boşuna çene yoruyoruz hocam. Okumadan geçiyorlar. Umurlarında bile değil.
  • o fiyata tümleşik ekran kartlı vaio buldum diye sevinenler var demek.. Hocam bu yüzden yazıyorum işte.. bilgisayar mimarisinden , donanım yapısından , malzeme kalitesinden anlarım az çok.. vaio kesinlikle o fiyatı hak etmiyor. yazıyorum buraya , varsa bi bildikleri söylesinler bana , anlatsınlar , usanmam sıkılmam okurum, hatam varsa da hatlarımı görürüm bundan sonra da ona göre hareket ederim. Azıcık araştıranlar vaiolardaki kronik pil probleminden de bahsetsinler o zaman. o konuya çok hakim değilim çünkü , böylece ben de öğrenmiş olurum işin aslını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsuA!

o fiyata tümleşik ekran kartlı vaio buldum diye sevinenler var demek.. Hocam bu yüzden yazıyorum işte.. bilgisayar mimarisinden , donanım yapısından , malzeme kalitesinden anlarım az çok.. vaio kesinlikle o fiyatı hak etmiyor. yazıyorum buraya , varsa bi bildikleri söylesinler bana , anlatsınlar , usanmam sıkılmam okurum, hatam varsa da hatlarımı görürüm bundan sonra da ona göre hareket ederim. Azıcık araştıranlar vaiolardaki kronik pil probleminden de bahsetsinler o zaman. o konuya çok hakim değilim çünkü , böylece ben de öğrenmiş olurum işin aslını..

şimdi arkadaşlar GsuA sanırım ultraaslan demek bu o zaman camiamız aynı:) yukarıda yazdıklarına tamamen katılıyorum ama jay jay justified nickli arkadaşımın üslubuna katılamıyorum burası dediğin gibi bir forum ve herkes bişeyler soruyor öğreniyor ben de çok şey öğreniyorum bir kere şunu söyleyeyim deli gibi param olsa gene de kolay kolay 2000 e alabileceğim bir laptopa 4000 vermem markadan bağımsız konuşuyorum ama SONY almak isteyene niye alacaksın diye sormam o tercih meselesidir parasını hiçbirimiz değil o arkadaş verecek onboard almakta onun tercihidir ati5850 almakta herkes laptopla oyun oynamıyor mesela bizde bir laptop var şirketimizi ilk kurduğumuzda almıştık 6 sene önce, kasasını boyattık geçen sene araba boyasıyla tamirhanede sıfır gibi oldu hala 2 saat+ pili dayanıyor hiçbir özelliği de yok ama ben şantiyede çalışıyorum ve projeye pc den bakmam gerekiyor ve 6 yaşındaki laptopum hala işimi görüyor.

neticede herkes neyi almak istiyorsa onu alsın sen, ben ve jay jay justified SONY almayabiliriz ama bir başkası almak isteyebilir olayı polemiğe çevirmemek gerektiğini düşünüyorum. herkese sevgiler iyi forumlar ve iyi sahurlar

• i) GsuA! : galatasaray üniversiteli aslanlar demek. vakt-i zamanında arkadaşlarla kurmuş olduğumuz bugün de güzel güzel devam eden üniversiteli taraftar grubu. Gs sevgisini foruma taşıdık biraz :)

ii)İsteyen tabiki istediğini alır,herkes işini görsün zaten. Benim vurgu yapmak istediğim nokta farklı aslında. Ben istiyorum ki gözü kapalı bu fiyatları vermesin insanlar ve böylece sony de fiyat politikasında kendine bi çeki düzen versin.

vaiolar neden pahalı bana birileri lütfen anlatsın , tekrar ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsuA!

i) GsuA! : galatasaray üniversiteli aslanlar demek. vakt-i zamanında arkadaşlarla kurmuş olduğumuz bugün de güzel güzel devam eden üniversiteli taraftar grubu. Gs sevgisini foruma taşıdık biraz :)

ii)İsteyen tabiki istediğini alır,herkes işini görsün zaten. Benim vurgu yapmak istediğim nokta farklı aslında. Ben istiyorum ki gözü kapalı bu fiyatları vermesin insanlar ve böylece sony de fiyat politikasında kendine bi çeki düzen versin.

vaiolar neden pahalı bana birileri lütfen anlatsın , tekrar ediyorum..

bu konuda sana katılıyorum bende bu fiyatlar olmasa sony almayı düşünürdüm

ancak dünya çapında da sanki diğer markalardan pahalı satıyorlar gibime geliyor emin olmamakla beraber

benim şahsi görüşüme göre sanırım malzeme kalitesi biraz daha yüksek diğer top markalara göre bu fiyatı etkiler ama bu kadar etkilemesi anormal oluyor tabii ki

gs sevgisine gelince o her zaman kalbimizde yensekte yenilsekte transer yapsakta yapmasakta:)

• sony vaioların şu anki fiyatları gayet normal.diğer markaların fiyatlarıyla paralellik içinde.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.