Şimdi Ara

SONY'NİN ŞU TÜPLÜ TV'LERİNİ BULMAK MÜMKÜN MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Herkes LCD ve Plazma TV peşinde koşarken bu da ne böyle?" diye gelebilir insanın aklına. Ama ben, "tüplü televizyonlar tamamen yok olmadan önce şu iki televizyondan birini bulup da alabilir miyim acaba" diye düşündüm. Şu anda Sony'nin KV-32FQ86 isimli geniş ekran tüplü televizyonunu kullanıyorum. Bu televizyon 32 inch ve geniş ekran. Bu nedenle, 4:3 televizyon yayınını (insanları Hobbit gibi göstermeden) ekranın tamamına yayarken çok karmaşık bir işlem yapıp, kenarlardan filan bir miktar da kesiyor. Bunun dışında, resim ve ses kalitesi açısından, bir tüplü televizyon için gerçekten üstün bir performansı var. Ama aşağıdaki televizyonlar hem 36 inch, hem de 4:3 ekran formatında.

Çok düşük bir ihtimalle bile olsa, bu televizyonlar eğer Türkiye'de varsa, olsa olsa Doğubank'ta veya oralardaki elektronik mağazalarında bulunabilir diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?

Büyük bir ihtimalle oralarda bile yoktur. Bunları yurt dışından getirtmek imkansız mıdır? Eğer getirtilebilirse, bu iş çok vahşi rakamlar mı tutar?

Bu televizyonlar belki de, tüplü televizyon kategorisinde bulunabilecek en üst düzey makineler sanırım.

Bu konu(lar)da bilgisi olan arkadaş var mı?

Buyrun (bilgileri ancak İngilizce olarak bulabildim):

1. SONY KD-36XS955

Elevate your viewing experience with Sony's KD-36XS955 36" FD Trinitron® WEGA® Hi-Scan® TV. Featuring a Super Fine Pitch CRT, Hi-Scan 1080i™ Display, and Cinemotion® Reverse 3-2 Pulldown Technology, the KD-36XS955 brings you a visual that is brighter and more vivid than ever before.

The KD-36XS955 also features an ATSC Integrated Tuner and is Digital Cable Ready with a CableCARD™ Slot. ClearEdge VM™ (Wideband Velocity Modulation Scanning), and an HDMI™/HDCP Interface separate this television from others. You can even view your family photos onscreen and listen to MP3 audio with the built-in Enhanced Memory Stick® Media slot.

SRS® TruSurround® Audio (7.5W x 2 With 15W woofer)
    Steady Sound® Automatic Volume Control With BBE® Audio Effect
    Auto Mute
    Auto SAP
    Audio Output (Variable/Fixed)
    Auto Channel Program
    Caption Vision (CC)
    Channel Fix
    Channel Label
    Channel Skip/Add
    Clock/Timer Two Event
    Favorite Channel
    Front Button Menu Control
    Channel Jump
    On Screen Display (English/Spanish/French)
    Program Palette™ (Vivid/Movie/Standard/Pro) presets
    Tilt Correction
    Sleep Timer
    Speed Surf™ Channel Selection
    V Chip Parental Control
    Video Label
    Antenna level for DTV
    PSIP Program Information
    HDMI™ Interface
    1 Rear
    Dynamic Focus™ Circuitry
    Dynamic Picture™ Circuitry
    Trinitone® Color Temperature
    Vertical Aperture Compensation
    Vertical Center Adjustment
    3 D Digital Comb Filter
    Screen Modes: (Normal/Full/Zoom/Wide Zoom)
    Auto Pedestal Clamp
    Auto White Balance
    High Voltage Regulator
    HD Detailer™ Wideband Video Amplifier
    ClearEdge VM™ (Wideband Velocity Modulation)

Super Fine Pitch™ CRT
    provides better image detail with high definition sources. The Aperture Grill was improved by making the vertical slits a finer pitch that increases the number of slits by up to 65%. Also improved were the High Precision Deflection Yoke, Fine Focus Electron Gun and the inclusion of higher intensity Luminescent Phosphors. The result is a more detailed image for both moving and still images, higher resolution picture quality, and better edge detail.

ATSC Integrated Tuner
    allows the reception of local, off-air digital broadcasts providing the viewing of FREE, true standard definition digital network programming without the addition of a set top box or a monthly fee.

CableCARD™ Slot
    Provides cable subscribers with access to digitally encrypted cable channels - without the need for a set-top box - that will enable you to receive not only standard definition but also high definition television programs. The CableCARD, which is provided by your cable TV provider, is inserted into the TV's rear panel CableCARD slot. After the service is activated with your cable TV provider, the card replaces the need for a separate set-top box. (Check with your local cable TV provider about CableCARD service details, limitations, pricing, and availability.)

DRC® Digital Reality Creation® Multi-function Circuitry
    analyzes a 480i NTSC image and creates a digital bit mapped pattern in real time. The original NTSC signal is mapped in real time, replaced with an HD representative, and then discarded. Because DRC® processes video signals in real time, it creates an image with 4X the density of the original signal. Resolution is increased both vertically and horizontally.

CineMotion® Reverse 3-2 Pulldown
    Improves the display of video programs originally shot on 24 frames per second film preserving the integrity of the original film frames for more fluid motion and finer detail.

2. SONY KV-36XBR800

Sony innovates to fascinate with the New KV-36XBR800 36-inch FD Trinitron® WEGA® XBR® Hi-Scan® TV. Featuring a Hi-Scan 1080i™ Display, New Digital Reality creation, HD Detailer Circuitry which improves the picture quality of compressed cable HD signal or antenna HD broadcasts, DRC™ MultiFunction V1 Circuitry, CineMotion™ Reverse 3-2 PullDown Technology, a 3-D Digital Comb Filter, Auto 16:9 Enhanced Mode, and New ClearEdge VM™ Wideband Velocity Modulation, this television offers you entertainment that is bound to captivate you. Additional features include Flexible TwinView™ Two Tuner Picture and Picture, a DVI-HDTV Interface, and New Memory Stick® Media Playback(JPEG). Plus a new two year warranty on the labor, parts, and picture tube. This TV is also 720p Input Capable (converted to 1080i) and HD Capable. Immerse yourself in the luxury of exquisite entertainment with the KV-36XBR800.

Fixed/Variable Audio Out
    Auto Channel Program
    Caption Vision (CC)
    Channel Fix
    Channel Label
    Channel Skip/Add
    Clock/Timer (Two Event)
    Demo Mode
    Favorite Channel w/ Preview
    Flexible Twin-View™ Two Tuner Picture-and-Picture
    Picture Freeze
    Channel Jump
    On Screen Display English/Spanish/French
    Program Palette™ Presets
    Sleep Timer
    Speed Surf™ Channel Selection
    V Chip Parental Control
    Video Label
    XDS Banner
    3D Digital Comb Filter
    Tilt Correction
    Trinitone® Color Temperature
    Vertical Aperture Compensation
    Auto 16:9 Enhanced Mode
    Auto SAP
    S-Video Detection
    Speakers On/Off
    Auto Pedestal Clamp
    Auto White Balance
    Dynamic Focus™ Circuitry
    Dynamic Picture™ Processor Circuitry
    Magnetic Quadra Pole
    Steady Sound® Auto Volume Control
    3-D Digital Comb Filter
    Auto 16:9 Enhanced Mode (ID-1 Detection 480i/480p)
    TruSurround® SRS®(7.5Wx2, 15W Subwoofer)
    Auto Mute (Tuner)
    Simulated Surround Sound
    TruSurround® SRS® 3D Audio Effect

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAMAN -- 2 Nisan 2008; 19:11:57 >

• merhaba arkadaş evet mümkün ama ikinci el var alanya gold hotelde
  • Arkadaşım bunlara takılıp kalma ! Tüplünün piri Philips şu anda. Ondan sonra Samsung geliyor. Bu dediğim markalarda hem High definition özellikli hem de HDMI girişili tüplü tv modelleri mevcut. Bu dediklerim forumda çokça tartışıldı ve rağbet gördü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sony kamera

merhaba arkadaş evet mümkün ama ikinci el var alanya gold hotelde

Teşekkür ederim. Ama ikinci el düşünmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Arkadaşım bunlara takılıp kalma ! Tüplünün piri Philips şu anda. Ondan sonra Samsung geliyor. Bu dediğim markalarda hem High definition özellikli hem de HDMI girişili tüplü tv modelleri mevcut. Bu dediklerim forumda çokça tartışıldı ve rağbet gördü.

Evet, Philips ve Samsung'un böyle bir-iki modelinden ben de haberdarım. Ama iki tane sine qua non (olmazsa olmaz) var:

1. En az 34 inch olacak.
    2. Geniş ekran değil, 4:3 olacak.

Bunlara göre model ismi/numarası var mı Philips veya Samsung'da?
  • Yok !

Yabancı kanallar çoktan geniş açılı 16:9 kamera ve yayın sistemine geçtiler (ZDF,ARD, Sfi vs.). Ayrıca DVD için standart 16:9'dur. Onun için bizim yerli kanallar hariç gelecek için 16:9 tavsiye ederim.

Ayrıca bu dediğiniz boyutlarda bir VESTEL vardı. Tr.'nin en büyük CRT tv'si diye lanse ediyorlardı.
  • quote:

Yok !

Yabancı kanallar çoktan geniş açılı 16:9 kamera ve yayın sistemine geçtiler (ZDF,ARD, Sfi vs.). Ayrıca DVD için standart 16:9'dur. Onun için bizim yerli kanallar hariç gelecek için 16:9 tavsiye ederim.

Ayrıca bu dediğiniz boyutlarda bir VESTEL vardı. Tr.'nin en büyük CRT tv'si diye lanse ediyorlardı.

Evet, yabancı kanallar ve DVD konusunda haklısın. Ama bizim kanalları geniş ekranda seyretmeye (görüntünün basıklığı nedeniyle) ben kesinlikle alışamadım. Bu yüzden de, yukarıda yazdığım gibi, kenarlardan kayıpla seyrediyorum.

Geleceğe yönelik olarak televizyon almak da, artık yavaş yavaş anlamsız hale gelmeye başladı galiba. Nasıl teknolojik olarak geri kalmamak için bilgisayarlarımızı 5-6 senede bir değiştirmek istiyorsak, teknoloji ve yayın sistemleri galiba televizyonları da birkaç senede bir değiştirmemizi istemeye başladı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım bunlara takılıp kalma ! Tüplünün piri Philips şu anda. Ondan sonra Samsung geliyor. Bu dediğim markalarda hem High definition özellikli hem de HDMI girişili tüplü tv modelleri mevcut. Bu dediklerim forumda çokça tartışıldı ve rağbet gördü.

Öle sandığın gibi değil işte tüplünün piri philips.Philipsinde güzel ve sağlam crt teknolojili üst düzey ürünleri var ama sony wega tüplü crt tvler kesinlikle çok daha iyidir samsungu yazmıyorum bile çünkü sony ve philipsle mukayese bile edilemez.Tabiki herkezin düşüncesi farklıdır ama bu 3 markayıda kullandığım için ve hala daha sony ile phililips i kullandığım için yazıyorum (gerçi sony yi daha yeni aldım) ama samsung diğer 2 markaya göre sınıfta kalır her koşulda.

Ona bakarsan bu cihazlardan çok daha pro ve kaliteli ürünler var loewe ve bang&olufsen ama onları maalesef TR de bulmak çok zor...

• Eğer 1-2 senede değiştirmeye niyetin yoksa boşuna araştırıyorsun.Bence bu saatten sonra 32 inch ve üzeri tüplü televizyon alınmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.