Şimdi Ara

Yeni aldığım LED TV eski tüplü televizyondan daha bulanık gösteriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün kuruldu televizyon.Samsung 32ES6030.SD kanalları eski tüplü televizyondan daha kötü gösteriyor.Televizyon şık fakat görüntüyü beğenmedim.HD kanal yok bakamadım zaten kardan sinyaller zayıf.Uydu alıcısı dandik ama yayın zaten SD.Neden böyle oldu anlamadım.

• Selam. Tüplü tv nizin ekranı 640x480 çözünürlükte, gelen yayında aynı 640x480 çözünürlükte.

Şuan aldığınız tvnin ekran çözünürlüğü 1920x1080, gelen yayın ne oluyor, ekrana sığmak için bu piksellere paylaştırılıyor(dağılıyor). Yayının (bağlantının) HD olmaması, skart bağlantısımı yoksa videodanmı bağlı ? +kayıp. 2 - 3m geriden izlerseniz, görüntüdeki ayrıntıları görmezsiniz şuan için.
    Uydu alıcınızdan tv görüntü ayalarını; 16:9 yapın ve görüntü çıkış ayarını RGB veya CVBS arası değiştirin.
    Eğer kablonuz iyi değilse RGB de iyi göstermeyecek, cvbs daha net olacaktır.

TV görüntü ayarlarınızı şu şekilde yapın.
    Standart :
    Arka aydınlatma:18
    Cont;85
    Işık:50 Renk:50 Netlik:50
    Resim ayarları: Resim tonu:standart otoparazit/mpgparazit:otomatik
    Görüntü ayarları: Siyah tonu:kapalı Dinkont:orta kenargel:kapalı

Bu ayarların aynısını ayrıyeten Dinamik modda deneyin, ben denedim aynı ayarı dinamikte yapınca daha güzel. Akşam çok fark ediyor, renk tonu olsun/siyah derinliği olsun

Ayrıca: Ayarlar; eko mode - ekosensör ayarını 8 yapın. (gece arka aydınlatmayı otomatik kısar ve daha derin ve soft görüntü alırsınız. Görüntü ayarlarından, arka aydınlatmayı değiştirirseniz ekosensör devredışı olur.
    İyi seyirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 21 Aralık 2012; 9:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Selam. Tüplü tv nizin ekranı 640x480 çözünürlükte, gelen yayında aynı 640x480 çözünürlükte.

Şuan aldığınız tvnin ekran çözünürlüğü 1920x1080, gelen yayın ne oluyor, ekrana sığmak için bu piksellere paylaştırılıyor(dağılıyor). Yayının (bağlantının) HD olmaması, skart bağlantısımı yoksa videodanmı bağlı ? +kayıp. 2 - 3m geriden izlerseniz, görüntüdeki ayrıntıları görmezsiniz şuan için.
    Uydu alıcınızdan tv görüntü ayalarını; 16:9 yapın ve görüntü çıkış ayarını RGB veya CVBS arası değiştirin.
    Eğer kablonuz iyi değilse RGB de iyi göstermeyecek, cvbs daha net olacaktır.

TV görüntü ayarlarınızı şu şekilde yapın.
    Standart :
    Arka aydınlatma:18
    Cont;85
    Işık:50 Renk:50 Netlik:50
    Resim ayarları: Resim tonu:standart otoparazit/mpgparazit:otomatik
    Görüntü ayarları: Siyah tonu:kapalı Dinkont:orta kenargel:kapalı

Bu ayarların aynısını ayrıyeten Dinamik modda deneyin, ben denedim aynı ayarı dinamikte yapınca daha güzel. Akşam çok fark ediyor, renk tonu olsun/siyah derinliği olsun

Ayrıca: Ayarlar; eko mode - ekosensör ayarını 8 yapın. (gece arka aydınlatmayı otomatik kısar ve daha derin ve soft görüntü alırsınız. Görüntü ayarlarından, arka aydınlatmayı değiştirirseniz ekosensör devredışı olur.
    İyi seyirler..

Güzel açıklamışsınız teşekkür ederim , akşam deneyeceğim.En yakın zamanda da bir HD uydu alıcısı almak lazım , bir öneriniz varmı , 3D film de izlemek için de uygun olması lazım.

• Uydu alıcı forumu bölümünde istekler ve tavsiyeler mevcut..
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_196/p_1/tmode_1/smode_1/tt.htm
    Şuan genel olarak; Neta 6400 / Atlanta / Hiremko Turbo HD2 / sunny14000/14100 gibi cihazlar. bunlara genelde Sd yayınıda iyidir diyorlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.