Çok kararsız kaldığım bir konuda yardımlarınızı bekliyorum; 500 x 330 bir salonum var. ilk olarak 65 ve 75 inç arasında kararsız kaldım. izleme mesafem direk karşıdan 5 metre ve yan koltuklardan 2,5 metre civarında olacak hangi boyutta tv almalıyım. genelde netflix olarak kullanıyorum. ikinci olarak max 14bin TL bir bütçem var. tavsiye edebileceğiniz bir model var mı? 65 olursa 65X81J düşünüyorum, 75 olursa 75nano796 düşünüyorum. teşekkürler. |
65 - 75 İnç TV Boyutu Tavsiyesi
İdeal TV izleme mesafesi, televizyon ekranının boyutuna bağlıdır. 65 ve 75 inç TV'ler için önerilen izleme mesafeleri aşağıda verilmiştir:
- 65 İnç TV İzleme Mesafesi: 65 inç bir TV için önerilen izleme mesafesi yaklaşık 2,5 - 3 metredir.
- 75 İnç TV İzleme Mesafesi: 75 inç bir TV için önerilen izleme mesafesi yaklaşık 3 - 3,5 metredir.
İdeal izleme mesafesini belirlerken, aşağıdaki faktörleri de dikkate almalısın:
- Ekran çözünürlüğü: Daha yüksek çözünürlüklü bir TV, daha yakından izlenebilir.
- Kişisel tercihler: Bazı kişiler daha yakından izlemeyi tercih ederken, bazıları daha uzaktan izlemeyi tercih eder.
65 İnç mi 75 İnç mi?
65 inç ve 75 inç TV'ler arasında seçim yaparken, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:
- Oda boyutu: Televizyonu koyacağın odanın boyutu, satın alacağın TV'nin boyutunu belirleyecektir.
- İzleme mesafesi: Yukarıda belirtilen önerilen izleme mesafelerini göz önünde bulundurmalısın.
- Bütçe: 75 inç TV'ler genellikle 65 inç TV'lerden daha pahalıdır.
Genel olarak, büyük bir odan varsa ve ideal izleme mesafesinde oturabiliyorsan, daha sürükleyici bir deneyim için 75 inç bir TV tercih edebilirsin. Ancak odan daha küçükse veya ideal izleme mesafesinden daha yakından oturacaksan, 65 inç bir TV daha uygun olacaktır.