Şimdi Ara

Sony 32S3000 için görüşleriniz lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki hafta içerisinde ya Sony 32S3000 modelini 1.990 YTL /6 taksit ile yada Samsung 32R81B modelini 1.990 Ytl fiyat üzerinden almayı düşünüyorum.. Görüşlerinizi ve yorumlarınızı yazarak seçmemde yardımcı olursanız çok sevenirim.. Şimdiden tşkr ederim.

• Teknik özellikleri ve görüntü kalitesi hemen hemen aynı olan modeller. O yüzden tv'nin kendisinden ziyade başka etkenleri de değerlendirmek gerekiyor. Bunlardan biri sony'nin 5 yıl garantisi olmasıdır. Diğeride zevke göre değişebilecek bir şeydir gerçi ama örneğin ben tv'de köşeli tasarımı seven biriyim. Ama bazıları piano kaplamayı ve oval hatları sevebilir. Bazısı için bunlar hiç önem arz etmeyebilir. Bazısı içinde marka imajı önemlidir vs.

Konuyu fazla uzatmadan, Özetle ben s3000'i tercih ederdim. Ama r81'de hiçte yabana atılacak bir tv değildir.

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Teknik özellikleri ve görüntü kalitesi hemen hemen aynı olan modeller. O yüzden tv'nin kendisinden ziyade başka etkenleri de değerlendirmek gerekiyor. Bunlardan biri sony'nin 5 yıl garantisi olmasıdır. Diğeride zevke göre değişebilecek bir şeydir gerçi ama örneğin ben tv'de köşeli tasarımı seven biriyim. Ama bazıları piano kaplamayı ve oval hatları sevebilir. Bazısı için bunlar hiç önem arz etmeyebilir. Bazısı içinde marka imajı önemlidir vs.

Konuyu fazla uzatmadan, Özetle ben s3000'i tercih ederdim. Ama r81'de hiçte yabana atılacak bir tv değildir.

Yardımınız ve yorumunuz için teşekkür ederim..

• Tv yanında hd oyun oynayacaksan kesinlikle r81 daha iyi bir seçim,ayrıca bildiiğm kadarı ile 5 yıllık Sony garantisinin son 2 ya da 3 yılı tv değişimini kapsamıyor,sadece parça için geçerli,tam kapsam bir 5 yıl garanti değil .
    özellikle ps3 oynarken çok iyi performans verio!
  • quote:

Orjinalden alıntı: filkete

Bende ikisinin arasında kalmış durumdayım :) Eger spot almassam şimdilik sony den yana ilk sebebide 5 yıl garanti vermesi.

Gerçekten bende iki ürün arasında kalmış durumdayım :( umarım arkadaşların tavsiyeleri ile doğru tercihi yapabiliriz.
  • Yarın sony shopt bir tanıdıktan s3000 için fiyat alıp cihazı inceleyeceğim buraya yazarım arkadaşım.
  • Bugün üçüncü bir alternatif olarak Philips 32PLF7962 için 2000 Ytl /8 taksit teklif aldım.. şu durumda fiyat olarak eşit üç model arasında "Sony 32S3000 , Samsung 32R81B ve Philips 32PLF7962 " seçim yapmam gerekiyor.. Lütfen yardım edin arkadaşlar..

SONY BRAVIA KDL-32S3000 LCD TV

EKRAN GENİŞLİĞİ : 32" Ekran Genişliği
    ÇÖZÜNÜRLÜK : 1366x768 Çözünürlük
    KONTRAST : 8000:1 Kontrast
    PARLAKLIK : 450 cd/m2 Parlaklık

HD Ready
    3 HDMI Giriş
    DVB Tuner
    SAMSUNG LE-32R81B LCD TV
    EKRAN GENİŞLİĞİ : 32" Ekran Genişliği
    ÇÖZÜNÜRLÜK : 1366x768 Çözünürlük
    KONTRAST : 8000:1 Kontrast
    PARLAKLIK : 550 cd/m2 Parlaklık

DNI e
    SRS Tru Surround
    3xHDMI / HD Ready

BU ARADA KAZIK YEME DERİM EN UYGUN FİYAT İSTANBUL BİLİŞİMDE BİR SOR DERİM ELLERİNDE VARMI DİYE.EN SON BAKTIĞIMDA
    1660 YTL KDV DAHİL FİYATIYDI

• Şimdi gerçekten zor bi seçim olcak sanırım. Aynı çelişkiyi ben de yaşıyorum aslında. Hatta Samsung LE-32R86BD ve bir de R82B dersem daha da kafa karışcak...R82 de 81 den farklı olarak movie plus mevcut ikisinin de boyutu ve ağırlıgı aynı iken R86BD ise daha hafif ve boyutu daha büyük 3-4 mm tabi abartı bişey deil.
    Samsung LE-32R86BD fiyatı nette nakit 1.765 olarak gözüküyor istanbul bilişimde

Ayrıca yine bir model daha 32 inchte ki ....100 Hz LE-32M86BD veya 87 bunun da fiyatı 2.181 ytl. 100Hz LCD panellerde esas fark nedir tam bilemiyorum ama bunlar R81'in daha da geliştirilmiş modelleri gibi gözükmekte.

Philips PFL7772D modeli ise 2000 ytl 12 ay vadeli fiyata sahip satıcının dediğine göre de 1366x1080p (HD ready ama HD full destekli dior,burada saksı duruyor benim,entrika olayları vs...) subwoofer var panelin arkasında ayrıca R81 de 3 HDMI girişi bunda 4 adet

Sony samsung ayrımında ise güven konusunda ve serviste sony ağır basarken, 450 lümene karşın 550 samsung lehine,paneli de samsung sony üretiyor ortak olarak.

Ayrım için görüşleri olan varsa sevinirim yakın zamanda bende seçim yapmak istiyorum çünkü....

• Ben bu modeller arasında kararımı verdim ve bu akşam üstü sony siparişimi verdim.ürün gelince ilk izlenimlerimi paylaşacağım , yardımım dokunur belki.

Orjinalden alıntı: filkete

Ben bu modeller arasında kararımı verdim ve bu akşam üstü sony siparişimi verdim.ürün gelince ilk izlenimlerimi paylaşacağım , yardımım dokunur belki.

Yorum ve görüşlerini bekliyoruz arkadaşım.. tv'ye dalıpta unutma bizi
  • Ben de bu modeller arasında kalanlardandım ama en sonunda gözümü kararttım sony32S300 i aldım. Neredeyse 40S3000 i alacaktım ama kredi kartını unuttum bi daha ki gittiğimdede kalmaıştı bende 32de kararkıldım ve aldım vatanın antalya şubesinden 1919 YTL 5 taksit fiyatıyla. İstanbul bilişimde 1660 gibi bi rakama satıyorlar ama ellerinde olmaya biliyor ayrıca garantisini kendisi veriyor bende ufak bir yerde oturduğum için açıkçsı cesaret edemedim. İlerde 4-5 yıl sonra salon için daha yeni teknoloji ve daha büyük bir TV alırım diye düşünüyorum. Zaten yazdan beri bekliyordum artık tahammül edemedim.

Görüntü farklarına gelince hem samsung u hemde sony yi ayrı ayrı ve yanyana inceleme fırsatım oldu. Hatta geçmiş zamanda gördüğüm modellerle ilgili bi kaç yazı da yazdım. Bir çok magazada, farklı kaynaklardan ve farklı ayarlarda TVleri göz ile test ettim. Sonuç olarak şunu gördüm:

Samsung birçok kişiye hoş görünen estetik tasarımı ile kapalıyken bile hoş görünüyor(Benim aslında çok hoşuma gitmedi ama genel kanı bu şekilde)
    Özellikle demo için çekilmiş yüksek çözünürlüklü bol renkli görüntülerde samsung daha bi güzel görüntü veriyor. Bu bir gerçek. Bunun nedeni ise samsungun görüntü işleme teknolojisi sonyden farklı ve renkleri daha parlak ve canlı gösteriyor. Sony ise daha daha sönük kalıyor.
    Burada şu tespiti yapmak istiyorum. Televizyon ile oturup demo görüntüler seyredip durmayacağız TV yayını izleyeceğiz DVD Divx seyredeceğiz. Tabi durmadan çiçek böcek belgeseli seyredecekseniz o ayrı. Sony daha gerçekçi görüntüler sunduğunu ise şöyle anladım ve bu anlatacağım kararımı sonyden yana vermem neden oldu.

S3000 ve R81B yan yana ikisindede aynı kaynaktan DVD oynuyor görüntüde venedik ve gondol sefası var. Her iki ekranda da gerçekten güzel görüntü var ama canlı açık renkler R81B de daha bi parlak. Derken gondol bir köprünün altından geçiyor ve oda ne R81B de köprünü gölgesinde kalan yer simsiyah sanki karanlıktan bişey görünmüyor ama S3000 de normal gölgedeki bir cisim gibi gondol görünmeye devam ediyor.

Buradan şu kanıya vardım S3000 gerçekten gerçeköi görüntüler sunuyor R81B ise görüntü üzerinde oynayarak daha canlı hale getirmeye çalışıyor ama bazı noktalarda çok başarısız kalıyor. Ayrıca çevresindeki piano kaplama yüzeyi benim gözüme arkadaki ışığı yanzıttığı için zaten biraz küsümde ona

Sonuç olarak haftaya S3000i kurup deneyeceğim. Kolisini gördüm ama evde olmadığım için hemen deneyemiyorum. 10 gün sonra canlı canlı evde test edip sizlerle görüşlerimi paylaşırım.

İnşallah eve gidince çok küçük görünmez gözüme yoksa çok üzüleceğim.

• Evet sonunda aldım SONY 32S3000 LCD tvmi aldım.
    Uydu alıcıma altın uçlu philips scart - scart kablo ile bağladım ayrıca VGA-VGA kablo ile bilgisayarıma bağladım. İşte değerlendirmeler.

Uydudan TV seyrederken özellikle cnbc-e nin HD kaynaklı dizileri (Heros) çok güzel görünüyor hatta kopya DVD den çok daha iyi bir görüntü elde ettim. Bazı kanallarda yayından olsa gerek biraz bozulma oluyor ama çoğu gayet net. Hatta bazı yeni reklam filmleri DVD gibi görünüyor. Yakından bakınca boşulmalar görülüyor felan diyorlardı ama bir çok yayında yakından bile bakılınca rahatsız edici bir görüntü yok. Ortalama olarak 1.5 -2.5 metra mesafeden seyrediyorum ve çok memnunum. KAyan yazılarda ise gayet başarılı takılma ve karelenme olmuyor ama bazen özellikle hızlı geçen yazılarda flulaşma oluyor. Gerçi normal televizyonlarda da o sorun biraz var.

Bilgisayar bağlantısında ise 1280X768 çözünürlük elde ettim. 350MB lık HD yayın ripleri bile çok güzel görüntü veriyor. 720p ve 1080i görüntüler ise ekrandan çıkacak gibi ama laptopum biraz eski olduğundan arada takıldığı için seyredemiyorum. Altyazılarda herhangi bir problem yaşamadım gayet net ve okunaklı.

• Dostum...Kullandığın notebook'un ekran kartını ve ekran tipini söyleyebilir misin?

Neden diye soracak olursan;

Şu anki notebook'um 4:3 ekranlı bütünleşik intel ekran kartına sahip bir ibm. Monitör çıkış seçeneklerinde 4:3 ekran oranı harcinde seçenek yok ve dolayısyla 1024*768 den yukarı bir değer örneğin 1366*768 gönderemiyorum.

Fakat geçen gün bir emanet geniş ekranlı nvdia ekran kartı bir modelle yaptığım denemede senin gibi 1280*768 tv'ye yollayabildim ve tv bunu gösterdi. Diğer yukardaki değerleri ve aradaki diğerlerini göstermiyor. örneğin 1280*720 veya 1360*768 gibi bir değeri tv desteklemiyor.

Sonuç olarak senin ekran kartından dolayı 1280X768 görüntü gönderemiyorsun. Ama ben 1024X768 çözünürlükte de çok net bir görüntü alabiliyordum. O şekilde de görüntüyü alabilmen lazım
  • Bende geçen hafta 32s3000'i + dvp ns-38 dvd player hediye seklinde Arçelikten 2040 ytl ye Cardfinansin eylül ödemeli kampanyasiyla aldim. Bilgisayarimdaki onboard ekran kartiyla max. 1024*768 çözünürlük elde ettim. Televizyonu ilk basta dandik bir scart kabloyla minton marka uydu alicisina baglamistim. Sonra Teknosadan monsterin altin rengi scart kablosundan aldim. Renklerde belirgin bir sekilde canlanma oldu. Televizyonu simdilik sadece uydu ve dvd-divx seyretmek için kullanacagim arada bilgisyari baglayip hddvd izlerim. Fotograflardan pek birsey anlasilmaz ama ben çektiklerimi ekleyeyim(dikey çizgiler normalde yok).

Divx - Vampirle Görüsme

Uydu Yayinlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coustic -- 25 Şubat 2008; 10:39:43 >

• Evet arkadaslar bende samsung ve sony arasinda kaldim ve kararimi sony den yana kullandim . bende beko bayiinden 2000 ytl ye aldim . ps3 ,uydu,ve dvd de kullaniyoruyorum ve gayet guzek gorutu aliyorum .dvd yi kompetent kablo ile bagladim gayet guzel goruntu veriyor. ps3 de zaten hdmi ile bagli ps3 de verdigi performans anlatilamaz gibi geliyor bana . ama bikac sorunum var . lcd nin faturasi gelmedi . ilk siparisi verdigimde lcd ile beraber gelir zannettim ama gelmedi garantide bir sorun olurmu aceba ?? birde pip ozelligini bulamadim . sadece hdmi ve vga baglantida bu ozellik cikar yaziyor ama ps3 hdmi olmasina ragmen bu ozelligi bulamadim , bir bilgisi olan varmi ?? Tesekkurler

Fenerbahçe
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.