Şimdi Ara

Sony vx8'den sonra yeni sistem hakkında yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Sony vx8 müzik setim var ancak bir tanıdığımdan aldığım tavsiyeye göre Yamaha hs8 alarak müzik dinleme keyfimi çok daha yukarılara taşıyabilirmişim sizin görüşleriniz nelerdir almayı düşünüyorum.


    Bu konuda varsa bi tavsiyeniz bilmek isterim hani daha uygun bi hoparlör alınabilir mi gibisinden teşekkür ediyorum şimdiden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrefemir -- 1 Ekim 2021; 23:54:6 >



  • Yamaha referans stüdyo monitör konusunda çok başarılı bir geçmişe sahiptir.

    80'li, 90'lı yıllarda stüdyo kontrol odasında Yamaha NS-10 monitör olmayan kayıt stüdyosu yoktu.

    Yamaha NS-1000M ise piyasaya çıktığı tarihte ve muhtemelen hala da en iyi hoparlördü.


    Yamaha HS8'i dinlemedim ama güncel ve başarılı bir Yamaha referans stüdyo monitör olduğunu biliyorum.


    Tanıdığınızın verdiği bilgi doğru olmakla birlikte size pek uygun değil.

    Sanıyorum bu hoparlörü Sony VX8 müzik sistemi ile dinlemeyi planlıyorsunuz.

    Yamaha HS8 aktif yani kendi içinden amfili olduğu için Sony sistemin kendi amfisini kullanamayacaksınız.

    Sony'nin preamp çıkışı varsa kullanabilirsiniz ama israf olur.


    Onun yerine iki seçeneğiniz var:

    1. Sony'i satmak ve sıfırdan yeni sistem kurmak,
    2. Aktif hoparlör olan Yamaha HS8 yerine kaliteli pasif bir çift hoparlör alıp Sony'nin hoparlörleri yerine kullanabilirsiniz. Ama bu çözüm de beklentilerinizi karşılar mı bilemiyorum.


    Paramızın pul olduğu bu zamanlarda uygun fiyatlı bir hoparlör alınabilir mi ben de bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 30 Eylül 2021; 16:53:45 >




  • Merhaba yanıtladığınız için çok teşekkür ediyorum aslında başlıkta yanlış belirtmişim sonyi satıp 0dan yeni sistem kurmak istiyorum. Sonyi sevdiğim ses rengini anlatmak için yazdım. Lafı uzatmadan 2 gündür araştırıyorum beni hs8e çeken şey altları benim için sub kullanmaya gerekemeyecek kadar yeterli ancak yabancı forumlarda müzik yapılmayacaksa sadece dinlemek amacıyla alınıyorsa gereksiz olduğu yorumları var. O yüzden bahsettiğiniz 1. seçenekten ilerlemek istiyorum ancak sub kullanmak istemiyorum bütçe olarak 5000 tl düşünebilirsiniz ürünleri ikinci el kovalamayı düşünüyorum. Yorumlarınız değerli tekrar teşekkür ederim.

  • esrefemir E kullanıcısına yanıt

    Eğer müzik yapmayacaksanız mikrofon, mikser, keyboard, gitar almanızın bir gereği yok elbette…

    Ama eğer müzik yapmayacaksanız Yamaha HS8 almanın gereği yok demek ancak zekâ kıtlığı yaşayan birinin kelâmı olabilir. Daha ağır bir şey söyleyeceğim ama… Anlıyorsunuz sanırım. Hoparlör işin müzik yapma değil dinleme tarafıdır.


    Eğer kaynak olarak bir laptop veya PC kullanacaksanız, bir DAC (mesela Topping E30) ve Yamaha HS8 ile mükemmel ses almanız mümkün.


    Ancak bu cümlenin alt-dizinlerine geçersek…

    1.      Yamaha HS8 bir referans stüdyo monitördür. Kayıtta veya kaynak ekipmanda mevcut tüm kusurları size duyurur. Frekans tepkisi tüm monitörler gibi son derece lineerdir. Ayrıca Yamaha HS8 gibi aktif monitörlerde her kanal için 2 ayrı amfi kanalı olur. Woofer ve tweeter ayrı amfi kanallarından beslenir. Yani hoparlör sürüşünde aktif bi-amp söz konusudur. Bu da ses kalitesini olumlu etkileyen bir faktördür. Bence aktif veya pasif referans stüdyo monitör dinlemek müzik dinlemenin tek yoludur. Sanıyorum bu bilgiyi size veren arkadaşınız da aynı şekilde düşünüyor. Ancak herkes stüdyo monitör hoparlör dinlemekten hoşlanmaz. Birçok insan, sesi renklendiren, bol bum-cıslı, kulağa kendilerince hoş gelen hoparlör arar. Müzik sisteminde ekolayzer kullananlar da aynı arayış içindedirler. Belki bir stüdyo referans monitörün sesi ile kulağınız uyuşmayabilir

    2.      Normal bir amfi ve pasif hoparlör kullanmanın bazı avantajları vardır. Amfiyi veya hoparlörü değiştirerek sistemi güncelleme imkânınız var. Oysa aktif hoparlörlerde amfi ve hoparlör aynı kutudadır. Harici bir amfinin aktif hoparlörlere bir avantajı da size bir giriş seçicisi ile, yani basit bir anahtarlama ile çok sayıda giriş seçeneği vermesidir.


    Eğer başlangıç seviyesinde amfi+pasif hoparlörlü bir sistem kurmaya karar verirseniz hoparlör olarak 2. El B&W 685, bunun yanına düzgün bir 2. el amfi alabilirsiniz. Eğer kaynak olarak dijital dosya dinleyecekseniz, stereo amfilerin içinde genellikle DAC olmadığından bir DAC’a da ihtiyacınız olacak.

    (Not: Yamaha A-S301, A-S701 türü bir stereo amfi alırsanız içinde DAC da olacaktır.)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: esrefemir

    Merhaba yanıtladığınız için çok teşekkür ediyorum aslında başlıkta yanlış belirtmişim sonyi satıp 0dan yeni sistem kurmak istiyorum. Sonyi sevdiğim ses rengini anlatmak için yazdım. Lafı uzatmadan 2 gündür araştırıyorum beni hs8e çeken şey altları benim için sub kullanmaya gerekemeyecek kadar yeterli ancak yabancı forumlarda müzik yapılmayacaksa sadece dinlemek amacıyla alınıyorsa gereksiz olduğu yorumları var. O yüzden bahsettiğiniz 1. seçenekten ilerlemek istiyorum ancak sub kullanmak istemiyorum bütçe olarak 5000 tl düşünebilirsiniz ürünleri ikinci el kovalamayı düşünüyorum. Yorumlarınız değerli tekrar teşekkür ederim.

    Bahsettiğiniz müzik setinin ses rengini beğeniyorsanız kesinlikle ama kesinlikle demo yapmadan satın almayın . Referans monitörlerde öyle süslü bir ses rengi yok. Olması gereken ne ise o var. İlk başta çok yavan gelip sizi üzebilir. Sonra kulağınız alışınca neyin ne olduğuna daha net karar verirsiniz
    Sadece müzik dinleme amaçlı ise farklı alternatifler daha iyi olabilir. Referans monitor yerine kef lsw modeline de bakın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • arkadaşlar cevaplarınız için minnettarım hafta içi bir hifi mağazasına gidip markaları deneyimleyeceğim ona göre amfi dac hop mu yoksa dac hop mu karar vericem. Şu an önerilen ürünlere baktığımda hs8 yolundan gitmek bütçe açısından daha uygun gözüküyor ancak kendim de eq kullanan bi insanım. Size şöyle anlatayım misafir olarak bindiğim bir arabada dahi müzik dinlemeye başlayınca eq ayarı yapıyorum.

  • esrefemir E kullanıcısına yanıt

    Şunu da unutmamak lazım...

    Çok kişi kullandığı hoparlörlerin verdiği sesten memnun olmadığı için aşırı ton kontrol ve ekolayzer kullanımı yoluna gider.


    Örneğin kullandığı hoparlörler bas, orta bas vermiyordur, ses gövdesizdir, o zaman bas kontrolu sonuna kadar açarak veya ekolayzer kullanarak bunu dengelemek ister. Bu durumda hoparlörün bas sürücüsü kanadı kırık kuş gibi çırpınır durur. İyi tasarlanmış bir hoparlörde koni hareketleri asgaridedir.

    Aynı şekilde mat sesli hoparlörleri açmak için tizlerde aynı yöntemler uygulanır.


    Oysa ton kontroller, loudness düğmesi, ekolayzerler bir şeyi düzeltirken başka şeyleri bozar ve ses netlikten uzaklaşır.


    Doğal sese göre tasarlanmış bir çift hoparlörün ise sesi baslarda, tizlerde dengelidir.

    Ustaca pişirilmiş bir yemeğe benzer. Yağı, tuzu, baharatı tam kıvamındadır.

    Ekolayzer kullanmak gereği duymazsınız.

    Arabada eq kullanmayı sevmeniz abartılı ses sevmenizin kanıtı olmayabilir. Belki kulaklarınız sadece daha iyi, dengeli ses istiyor olabilir.





  • konuyu açtığımda bahsetmediğim bir şeyi farkettim ben bu müzik sistemini alıp dinledikten bir süre sonra aktif sub satın aldım altları duyabilmek için ancak sub girişi bozulduğu için bassı satmak zorunda kaldım ancak (pioneer ws110du sanırım modeli) eq ayarı konusunda da değişiklik gösterebilyor tercihlerim özellikle baslar boğarsa kısarım, orta çanlarsa kısarım, tizler çısslarsa mecbur kısarım gibi :D ancak genelde eqyu göz önüne getirirsen büyük oynamalar söz konusu olmaz çünkü büyük oynamalar sesin dengesini bozuyor. Bass veremeyen hopda altları fullemenin bir anlamı yok yani. Biraz fiyat araştırması yaptım hs8 daha hesaplı olacak gibi.


    Peki hs8 hoparlör çapından dolayı mı altları vermekte bu kadar kuvvetli?

  • esrefemir E kullanıcısına yanıt

    Subwoofer kullanıldığı zaman verdiği ses ancak belli olacak şekilde ayarlanmalı. Sesi sistemin üzerine çıkmamalı.


    HS8 hoparlörün çapı 8"/20 cm.

    2-Yollu hoparlörlerde bas-mid sürücünün azami çapı 8"/20 cm olması gerekir.

    Daha büyük çaplı bas-mid sürücü kullanırsanız tweeter'la sağlıklı bir şekilde kavuşmaz. Seste aksamalar olur.

    (Bunun bir istisnası daha alt frekanslara inebilen "horn" tipi tweeter kullanmaktır. O da başka bir konu...)

    HS8 de bu çaplı bir bas-mid sürücü kullanılarak baslardaki etkinliği sağlanmış.


    HS8'in sadece bir cihaz için girişi olduğunu unutmayın. Normalde stüdyo konsoluna bağlanır. Birden fazla cihaz girişine ihtiyacınız varsa kabloları tak-çıkar yapmanız gerekir. Veya bir anahtarlama ünitesi bulmanız gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.