Şimdi Ara

Wharfedale hoparlör alıyorum. Lütfen bilgilerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
6.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaştan Wharfadale ses sistemi alacağım. 5 adet hoparlörden oluşuyor. Hoparlör özellikleri ise:

1: Wharfedale Diamond 9.6, 2 Adet Kule Hoarlör = 6 Ohms - 200w
    2: Wharfedale Diamond 9.2, 2 Adet Sur. Hoparlör = 6 Ohms - 100w
    3: Wharfedale Diamond 9.cs, 1 Adet Center Hoparlör = 6 Ohms - 120w

Hoparlörler yukarıdaki gibi. Resimlerindede göründüğü gibi temiz fakat üretim yeri olarak çin etiketi var. Etiketi söküldüğünde made in ingiltere çıkıyor. Buna anlam veremedim. Ayrıca amacım Pioneer VSX-921 avr cihazından, Egreat R6S ile film izlemek. Film için bu hoparlörler güzel olur mu? Hoparlörlerin genel olarak kalitesi nasıldır? Müzikte dinlenebilir mi? Asıl önemli olan ise film izlerken bile düşük seste kaliteli sonuçlar alabilir miyim?

Fiyat ise yaklaşık olarak 800 TL gibi bir rakama hepsini almış olacağım. Bu fiyata veya yakın bir fiyata başka önereceğiniz bir set var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 14 Ocak 2013; 0:33:08 >

• İyi hoparlör değil ama 800 e cok bir şey yok galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

O fiyata göre oldukça ıyi bir takım. Bence memnun kalırsınız.

Peki made in çin yazısı bir sıkıntı olur mu? Etiketi kaldırınca england yazıyor. Hangisi doğru belli değil. Çin olmasının bir kötülüğü var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 14 Ocak 2013; 1:22:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasanmt20

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

O fiyata göre oldukça ıyi bir takım. Bence memnun kalırsınız.

Peki made in çin yazısı bir sıkıntı olur mu? Etiketi kaldırınca england yazıyor. Hangisi doğru belli değil. Çin olmasının bir kötülüğü var mı?

Olmaz. Neden olsun ki? Artık neredeyse herşey Çin'de üretiliyor. Wharfedale IAG firmasına aittir ve fabrikası Çin'dedir.
    A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sistemi sizin önerilerinizle satın alıyorum.
  • Youtube daki bu videoları gördükten sonra iyice hayran kaldım. İnş. cuma günü elime ulaşacak. Bide biz test edelim.

http://youtu.be/k9_EyPfxmPM

http://youtu.be/JDOv69bnCQw
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasanmt20

Youtube daki bu videoları gördükten sonra iyice hayran kaldım. İnş. cuma günü elime ulaşacak. Bide biz test edelim.

http://youtu.be/k9_EyPfxmPM

http://youtu.be/JDOv69bnCQw

Tabiki daha iyileri var fakat o fiyata bence çok ıyi bir takım aldınız. Pişman olmazsınız

• iyi hoparlör değil demiş bir arkadaşım,bu takımı bende kullanıyorum ve soruyorum neye göre iyi değil.
    o kadar çok hop. dinledim test etme şansım oldu sayısını bilmiyorum,ama bu kadar hop içinde parasından
    çok daha fazlasını veren tek hop takımı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    iyi değil derken karşısına 5000 dolarlık bir hop koyarsanız evet iyi olmayabilir,ama kendi fiyat sınıfındaki hiç bir hop
    bu setin yakınına bile gelemez,altında ezilir.hele hele 800 lira verilip alınıyorsa konuşmaya gerek yok,sadece 9.6 ları
    bu paraya alamazsınız kaldıki yanında 9.2 ve 9cs var.daha ne olsun yahu.
    buradaki bence tek sıkıntı şu olabilir,9.6 lar gücü seven hop lerdir, eğer güçlü bir amfi ile sürürlürlerse neredeyse o
    5000 lik hop ler gibi performans gösterebilirler.işte burada o 921 ile bunlar sürülürmü sorusu bence ortaya çıkıyor,
    asıl mesele bence budur,ama denemek lazım pio lar genelde torklu amfiler,benim kullandığım yamaha kağıt üzerinde
    921 den zayıf gözüksede oldukça başarılı bir şekilde sistemi sürüyor,yani denemeden bunu anlamak zor.
    ama özetle 800 tl ye daha iyisi alınabilirmi,bence imkansız, al güle güle kullan keyfine bak,verdiğin her kuruştan
    fazlasını hak edecek,göreceksin
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD

• Bu konulara oldukça yabancıyım ancak şu kombinasyon aklıma yattı bu aralar.

Wharfedale Crystal CR- 30.5 Kule hoparlör
    Wharfedale Crystal CR-30.1 Raf tipi hoparlör
    Wharfedale Crystal CR-30. Cen Center hoparlör
    Cadence 2 x 1.5 luk hoparlör kablosu

Toplam 1300 TL civarı bir fiyata geliyor. Bu seti DENON AVR-1612 ile kullanmayı düşünüyorum.

Wharfedale'in kendi sitesinden Crystal serisi ila Diamond serisini karşılaştırmaya çalıştım ama pek anlamadım. Hangisi daha iyidir?

Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN

Bu konulara oldukça yabancıyım ancak şu kombinasyon aklıma yattı bu aralar.

Wharfedale Crystal CR- 30.5 Kule hoparlör
    Wharfedale Crystal CR-30.1 Raf tipi hoparlör
    Wharfedale Crystal CR-30. Cen Center hoparlör
    Cadence 2 x 1.5 luk hoparlör kablosu

Toplam 1300 TL civarı bir fiyata geliyor. Bu seti DENON AVR-1612 ile kullanmayı düşünüyorum.

Wharfedale'in kendi sitesinden Crystal serisi ila Diamond serisini karşılaştırmaya çalıştım ama pek anlamadım. Hangisi daha iyidir?

Diamond daha iyidir. Bütçeniz varsa Diamond serisini tercih edin derim

• Bende Diamond daha iyi diye duydum. Ama youtube da testleri varda tabiki her ne kadar kalitesi anlaşılacak oda tartışılır.

Orijinalden alıntı: tamerege

iyi hoparlör değil demiş bir arkadaşım,bu takımı bende kullanıyorum ve soruyorum neye göre iyi değil.
    o kadar çok hop. dinledim test etme şansım oldu sayısını bilmiyorum,ama bu kadar hop içinde parasından
    çok daha fazlasını veren tek hop takımı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    iyi değil derken karşısına 5000 dolarlık bir hop koyarsanız evet iyi olmayabilir,ama kendi fiyat sınıfındaki hiç bir hop
    bu setin yakınına bile gelemez,altında ezilir.hele hele 800 lira verilip alınıyorsa konuşmaya gerek yok,sadece 9.6 ları
    bu paraya alamazsınız kaldıki yanında 9.2 ve 9cs var.daha ne olsun yahu.
    buradaki bence tek sıkıntı şu olabilir,9.6 lar gücü seven hop lerdir, eğer güçlü bir amfi ile sürürlürlerse neredeyse o
    5000 lik hop ler gibi performans gösterebilirler.işte burada o 921 ile bunlar sürülürmü sorusu bence ortaya çıkıyor,
    asıl mesele bence budur,ama denemek lazım pio lar genelde torklu amfiler,benim kullandığım yamaha kağıt üzerinde
    921 den zayıf gözüksede oldukça başarılı bir şekilde sistemi sürüyor,yani denemeden bunu anlamak zor.
    ama özetle 800 tl ye daha iyisi alınabilirmi,bence imkansız, al güle güle kullan keyfine bak,verdiğin her kuruştan
    fazlasını hak edecek,göreceksin

Normalde Denon 1612 alacaktım ama Pio 921 için ödül avcısı dediler daha kaliteli dendi. Arasında da pek bir fiyat farkı yoktu bende airlive, eth desteği için pio 921 aldım. Yanlış seçimmi yaptım anlayamadım. Ama elime hoparlörler bi ulaşsın deneriz bakalım.

Ayrıca senin hoparlörlerde üretim yeri olarak neresi yazıyor. Konunun başındada belirttiğim gibi etikette Made in Chine yazıyor ama üstteki etiketi söktükten sonra Made in England yazısı çıkıyor. Seninki nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 15 Ocak 2013; 21:19:11 >

• Dinamond 9 serisi ile zaten benim bildiğim ve hatırladığım kadarıyla wharfadale üretimini Çin e kaydırmıştı.
    Bendede aynen ilk aldığım 9.6 larda etiket durumu öyleydi, fakat daha sonra aldığım 2.çift te durum nasıl bilmiyorum
    bakmak aklıma bile gelmedi ama farketmez , nerde yapıldığı değil bana ne verdiği önemli.ben mutluyum vede
    Değiştirmek gibi bir niyetimde yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • quote:

Dinamond 9 serisi ile zaten benim bildiğim ve hatırladığım kadarıyla wharfadale üretimini Çin e kaydırmıştı.
    Bendede aynen ilk aldığım 9.6 larda etiket durumu öyleydi, fakat daha sonra aldığım 2.çift te durum nasıl bilmiyorum
    bakmak aklıma bile gelmedi ama farketmez , nerde yapıldığı değil bana ne verdiği önemli.ben mutluyum vede

• quote:

Orijinalden alıntı: Zyvox

Dinamond 9 serisi ile zaten benim bildiğim ve hatırladığım kadarıyla wharfadale üretimini Çin e kaydırmıştı.
    Ayrıca iyiki 1612 almamışsın zira hem süremezdin hemde dinleyeceğin en rezalet ikili olurlardı
    Denon ve wharfadale birlikte olmuyor, en güçlüsü bile olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 16 Ocak 2013; 15:40:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ayrıca iyiki 1612 almamışsın zira hem süremezdin hemde dinleyeceğin en rezalet ikili olurlardı
    Denon ve wharfadale birlikte olmuyor, en güçlüsü bile olsa.

İçim rahatladı. Kargoya verilmek üzere gelince deneyimlerimi paylaşırım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.