Şimdi Ara

Sonunda Oldu Motoru Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önceden açtığım konuyu görenler olmuştur muhtemelen. Görmeyenler için.
    https://forum.donanimhaber.com/son-kararlar-tercih-meselesi--125191234#125279861

Karar verememiştim. CBF mi NS 150 mi diye.

Bugün fırsatım oldu ve Bajaj bayilerine gittim. NS modeli hiç biyerde yok yakında NS160 geleceğini öğrendim. Enjeksiyonlu model ön disk fren (ABS) arka kampana(!) olduğunu öğrendim ve fiyatının ortalama 10.000 TL gibi bir fiyat olacağını öğrendim. AS150 modeli vardı ona da 7250 fiyat verdiler.

Neyse dedim Honda Efe plazaya gittim. Bir tane 2016 model olduğunu onun da boyasında sorun olduğunu söylediler. Depo üstünde bir yerde boya çatlağı gibi bişey vardı. Yağmurda yaşta muhtemelen boya atması olacaktır diye almadım 5800 TL fiyat verdiler. Aslında alınabilirdi ama içime sinmeyeceğini bildiğim için vazgeçtim.

Honda Bora bayisine daha önceden gitmiştim. Satıcı arkadaş Orçun bey bayağı ilgilendi sağolsun. 2016 modeline 6000 2017 modeline 6200 TL fiyat verdi(nakit). 200 Tl için düşük model almaktansa 2017 olsun dedim ve ödemesini yaptım. Motor koruma demiri ve yan ayak dahil 6370 TL ödeme yaptım.

Faturası bi kaç saat içinde elime ulaştı hemen sigorta fiyatına baktım. En düşük 1096 TL Anadolu sigorta çıktı. GRoupama sigorta da 806 TL kasko çıkarttı. Yarın tavan fiyat uygulaması gelecek ve fiyatlara tekrar bakacam. Muhtemelen 800 TL civarına düşecektir. Düşmezse Anadolu sigortadan yaptıracam.

Perşembe günü trafik ve ruhsat işlerini hallettmeyi düşünüyorum. Orası da ortalama 300 TL tutacak gibi geliyor.

Ekipman içinde kask mont dizlik ve eldiven için 1250 TL fiyat aldım motomax'tan. Held kask, Bering mont, dizlik ve Divi (yanlış yazıyorda olabilirim) eldiven bu fiyata dahil. Nakit olduğu için bu fiyata düştü normale 1370 TL civarında tutuyor.

Yardımı dokunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah şu trafik işlerini de hallederim de güzelce motora binmeye başlarım.

• Yan ayak yok mu CBF'de? Yuh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre 11 -- 11 Nisan 2017; 19:41:39 >
  • Yok. Ayrı satılıyor.
  • hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin
  • Hayırlı olsun hocam, tekeriniz düz bassın.

Ayrıca hocam motorunuz ne olursa olsun tam ekipmandan asla vazgeçmeyin. En kısa zamanda diğer eksik kalan ekipmanları, sırtlık yoksa sırtlık, pantolon, çizme vs. almanız sizin yararınıza olur derim.

Bende NS 150 düşünüyorum bütçemden dolayı CBF hiç tipi hoşuma gitmiyor. NS160 da çok saçma olmuş ön disk iyi tamam ve abs koymuşsun yine tek kanallı abs oda güzel ama hala arka kampana nedir ya şuna bir disk koyamıyormusunuz o kadar mı yani bir de 10.000 TL ile hiç satacağını düşünmüyorum yani 1000 TL daha ekle 200 NS al daha güçlü daha karizmatik ve ön arka disk, ön tek kanal abs.

AS 150 benimde hoşuma gitmişti ama NS 150 den tek farkı grenaj ve farlarıymış 1000 TL de onun için değmez. (Sanırım NS150 ile 1000 T L fark vardı ben bakarken)

Son olarakta hocam motorun lastikleri bilmiyorum hiç araştırmadım ama kötü ise iyi bir şey takmanızı tavsiye ederim. Michelin, Pirelli, Metzeler filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 11 Nisan 2017; 21:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xieorn

Hayırlı olsun hocam, tekeriniz düz bassın.

Ayrıca hocam motorunuz ne olursa olsun tam ekipmandan asla vazgeçmeyin. En kısa zamanda diğer eksik kalan ekipmanları, sırtlık yoksa sırtlık, pantolon, çizme vs. almanız sizin yararınıza olur derim.

Bende NS 150 düşünüyorum bütçemden dolayı CBF hiç tipi hoşuma gitmiyor. NS160 da çok saçma olmuş ön disk iyi tamam ve abs koymuşsun yine tek kanallı abs oda güzel ama hala arka kampana nedir ya şuna bir disk koyamıyormusunuz o kadar mı yani bir de 10.000 TL ile hiç satacağını düşünmüyorum yani 1000 TL daha ekle 200 NS al daha güçlü daha karizmatik ve ön arka disk, ön tek kanal abs.

AS 150 benimde hoşuma gitmişti ama NS 150 den tek farkı grenaj ve farlarıymış 1000 TL de onun için değmez. (Sanırım NS150 ile 1000 T L fark vardı ben bakarken)

Son olarakta hocam motorun lastikleri bilmiyorum hiç araştırmadım ama kötü ise iyi bir şey takmanızı tavsiye ederim. Michelin, Pirelli, Metzeler filan.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Diğer ekipmanları yavaş yavaş tamamlayacağım ama şu anda en çok şart olanları almak önceliğim.

NS düşünüyorsan ve sıfır istiyorsan malesef bulamazsın. Ben Ankara'da 3 bayi dolaştım ama yok hiç bir yerde. AS vardı bir yerde onunda dediğiniz gibi ön farının sabit olması ve biraz yüksek olması dışında avantajı yok. Diğer herşeyi aynı. 1000 TL fiyat farkına kesinlikle değmez.

Yeni NS için dediğimi ben bayiden öğrendim internetten okumadım. Ama bayideki elemanda yanlış bilmez diye düşünüyorum. Lastikleri aldığım gün değiştirmeyi düşünüyorum. Yarın motosiklet lastiği satan bi yer bulursam alıcam.

• Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanmak nasip olur inşallah. Tekeriniz düz bassın.. Tavan fiyat uygulamasından sonra alacağın fiyatı paylaşır mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Yeni araba aldık 3 sorum var
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha yeni aldım teklifleri. 1096 tl olan Anadolu sigorta da 1800 tl veren ziraat sigorta da aynı fiyat. Maksimum 339 tl. 4. Basamak yeni trafiğe çıkacak eleman statüsündeyim. Sonunda Oldu Motoru Aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 12 Nisan 2017; 0:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Daha yeni aldım teklifleri. 1096 tl olan Anadolu sigorta da 1800 tl veren ziraat sigorta da aynı fiyat. Maksimum 339 tl. 4. Basamak yeni trafiğe çıkacak eleman statüsündeyim. Sonunda Oldu Motoru Aldım

Vay be hocam. Bravo valla. Sonunda elle tutulur bişey yaptılar.
    Ocak ayında motoruma sigorta yaptırdım. 850 TL. Yeni uygulamaya göre bunu iptal ettirip yeni sigorta mı yaptırmam gerekiyor? Bu konuda bilginiz var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesmeyut

quote:

Daha yeni aldım teklifleri. 1096 tl olan Anadolu sigorta da 1800 tl veren ziraat sigorta da aynı fiyat. Maksimum 339 tl. 4. Basamak yeni trafiğe çıkacak eleman statüsündeyim. Sonunda Oldu Motoru Aldım

Ocak ayında motoruma sigorta yaptırdım. 850 TL. Yeni uygulamaya göre bunu iptal ettirip yeni sigorta mı yaptırmam gerekiyor? Bu konuda bilginiz var mı acaba?

Ben bu ekran görüntüsünü dün eklemiştim ama konuyu güncellemeyi unuttum kusura bakmayın. Tanıdığım bir sigortacıdan bugün Ankara Sigorta'dan 275 TL'ye sigortamı yaptırdım. 65 TL daha ucuza yaptırdım. Aradaki farkla da günlük giymeye ayakkabı aldım. Kârlı çıktım.

İptal ettiğiniz zaman geriye dönük alamıyorsunuz sanırım ama motoru devir yapıp tekrar satışını aldığınızda eski poliçenin kalan süresi size iade ediliyor. Yeni sigortayı da o şekilde yapabiliyorsunuz diye okudum. He ne kadar mantıklı orası tartışılır.

850 Tl sigorta yaptırdınız en kötü ihtimalle 90 günlük parasını kesecekler. Devir işlemi *2 olacak. Yani başkasına devredeceksiniz sonra tekrar alacaksınız. 250 TL civarı para tutacak. E ruhsat değişmesi lazım. 100 küsür TL ordan zarar olacak. Yeni sigorta için de ödeme yapacaksınız. Hepsi yine aynı paraya denk gelecek gibi duruyor. He aklınızda varsa motoru değiştirmek o zaman iptal edilip başka motora yapılabilir.

Bu fiyat sanırım CBF için de aynı CBR 1000 RR için de aynı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesmeyut

quote:

Ben bu ekran görüntüsünü dün eklemiştim ama konuyu güncellemeyi unuttum kusura bakmayın. Tanıdığım bir sigortacıdan bugün Ankara Sigorta'dan 275 TL'ye sigortamı yaptırdım. 65 TL daha ucuza yaptırdım. Aradaki farkla da günlük giymeye ayakkabı aldım. Kârlı çıktım.

İptal ettiğiniz zaman geriye dönük alamıyorsunuz sanırım ama motoru devir yapıp tekrar satışını aldığınızda eski poliçenin kalan süresi size iade ediliyor. Yeni sigortayı da o şekilde yapabiliyorsunuz diye okudum. He ne kadar mantıklı orası tartışılır.

850 Tl sigorta yaptırdınız en kötü ihtimalle 90 günlük parasını kesecekler. Devir işlemi *2 olacak. Yani başkasına devredeceksiniz sonra tekrar alacaksınız. 250 TL civarı para tutacak. E ruhsat değişmesi lazım. 100 küsür TL ordan zarar olacak. Yeni sigorta için de ödeme yapacaksınız. Hepsi yine aynı paraya denk gelecek gibi duruyor. He aklınızda varsa motoru değiştirmek o zaman iptal edilip başka motora yapılabilir.

Bu fiyat sanırım CBF için de aynı CBR 1000 RR için de aynı.

Motorunuz hayırlı uğurlu olsun.
    Yaptığın hesap doğru fakat 2 kez satış yapsam bile 100 TL ruhsat değişim ücreti verilmiyor. Plaka değişimi olursa ruhsat değişimi için 100TL civarında bir fark'ı noterde ödüyosun zaten.
    Ayrıca diğer konularda beni aydınlattığın için teşekkür ederim :^)

• Emniyette sahiplik belgesi değişiyor ya. Onun için 100 tl civarı demiştim ama noterde o parayı alıyolarsa emniyet zaten adrese gönderiyor evrakları

Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar geçen sene sıfır bi motor almıştım.Bayram arefesi oldugu için faturasını bayramdan sonra gel vereyim dedi satıcı.Bayramdan sonra tam gidecekken 15 temmuz darbesi falan oldu ,acilen dönmemiz gerekti.Bir dahada gidemedim memlekete.Şimdi sormak ıstedıgım;
    Motorun plaka,ruhsat hiçbirşeyi yok.Çıkartmam için ne yapmam lazım?
    Faturasını istesem bayiden bana aldıgım günün tarihiylemi verir bugunun tarıhı ile mi verir?
    aldıgım gunun tarıhı ile verirse emnıyetten plaka ruhsatı 3 ay içinde çıkartmadıgım için ceza yiyecegım
    bu konuda ne yol gösterırsınız arkadaşlar?
  • Muhtemelen faturasını kesmişlerdir. Bayi ile görüş onlar kesin bişey söylerler

• Şuan sigortalar 250 350 civarına mı düştü hangi sehirdesin hocam yaş kac

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wyn35Tra

Şuan sigortalar 250 350 civarına mı düştü hangi sehirdesin hocam yaş kac

Ankara, 28, ilk motor, ilk motorlu taşıt. A sınıfı ehliyet ortalama 3 - 5 aylık B sınıfı ehliyet 10 yıllık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wyn35Tra

Şuan sigortalar 250 350 civarına mı düştü hangi sehirdesin hocam yaş kac

Ankara, 28, ilk motor, ilk motorlu taşıt. A sınıfı ehliyet ortalama 3 - 5 aylık B sınıfı ehliyet 10 yıllık

Eyvallah cevap için hocam ehliyet etkiliyor mı reis bende b var a2 daha yok

• Bazı sorduklarım etkiliyor diyor bazıları etkilemiyor diyor. Ne olduğunu bende şaşırmış durumdayım ama tavan fiyatta etkilemez diye tahmin ediyorum

• 2017 model olduğu için sigorta fazla çıkmış hocam. 2008 CBF için 470 liraya yaptırdım sigortayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsessive*

2017 model olduğu için sigorta fazla çıkmış hocam. 2008 CBF için 470 liraya yaptırdım sigortayı.

Fazla mı çıkmış. 275 TL ödedim sigortaya. Bence seninki yüksek çıkmış hocam.

Bu arada bugün motoru teslim aldım.

Önce Motomax'e gittim. Kask mont dizlik aldım. Zincir temizleme ve zincir yağı aldım fırçasını da aldım. Eldiven bulamadım biraz yukarda Mototan vardı Eldiveni de ordan aldım Alpinestar eldiven. Diz çantası aldım ama belime olmadı ona başka bi çare bulacaz artık.

Sonra Honda Bora'ya gittim. Motoru teslim aldım plakasını taktırdım. Hemen benzinliğe geçtim. 60 TL'ye depo doldu. Sanırım içinde benzin varmış. Benzin aldıktan sonra tekrar Motomax'in oraya Motomekanik'e gittim. Lastikler için. Michelin Pilot Street lastik taktırdım. En sevdiğim kısım burası oldu. Lastikler + sökme takma + balans ayarı hepsine 350 Tl verdim. Lastiklerde çiçek gibi oldu.

Eve dönerken akşam trafiğine rastladım ve aralardan geçtim bi kaç tane insanımsı dışında herkes gayet güzel herkes güzel güzel yolunda gidiyo. Elim sürekli kornada tabi.

Bugün için 45 KM falan yaptım. Motor beni üzmedi hiç maşallah. Sorunsuz sıkıntısız gittim geldim.

Kaskım Nitro Kenshi. Montun markasını hatırlamıyorum. Dizlikler 4riders. Eldiven AlpineStar. Fiyatlarıda uygun aldım sayılır sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.