Şimdi Ara

Yeni araba aldık 3 sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Konu açıp söylemiştim hatırlayan olmaz muhtemelen ama forum nazarından uzak olsun 2014 mercedes cla 200 amg aldık araçtan yana bi derdimiz sorunumuz yok ama kafamda 2 soru var uzun zamandır da araçlardan uzağım ve uzun zaman sonra ilk benzinli arabamız genelde hep dizel sürüyorduk.

1-Araç kaputu çok fazla ısınıyor yani normal bi durum mu bilmiyorum hararet göstergesinde sorun yok gayet normal ama bi 10km yoldan sonra bile kaput aşırı derecede ısınmış oluyor kaputu açarken elim yandı desem yalan olmaz bu normal mi ? Çok sıcak bir yerde yaşamıyoruz karadeniz bölgesi ama şu ana kadar hiçbir arabada bu kadar yaşamadım yani.

2-Araç benzinli elimden geldigince az yakmasını isterim tabii ki internetten araştırdım ama buraya da sormak istedim. Eco mod zaten açık ani hızlanmalardan kaçınmaya çalışıyorum genellikle yola göre 70-90 arasında hep sürüyorum anlık tüketimim 5ltlerde oluyor gayet iyi diye düşünüyorum. ekstra dikkat etmem gereken benzinli araçların yakıt tüketimi konusunda tavsiyeniz nedir ?

3-Araç 2014 model motor kapağı yok aldıgımız yer fabrika çıkışı böyle dedi ama emin olamadım netten baktım orda satıldığını gördüm ama sonradan satılan bir şey mi onu da bulamadım açıkcası ama merak ettiğim fabrika çıkışı mı böyle mi cidden bilginiz var mı ? ve çok gerekli bir şey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 16 Temmuz 2021; 20:37:10 >

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2

• 1. Kaput ısınması normal bir durum, korkmanıza gerek yok.

2. Ne kadar fazla gaza basarsanız o kadar yakacaktır. Boğaz kelebeği ne kadar açılırsa, o kadar hava girer. Ne kadar hava girerse o kadar da yakıt gider.

3. Bazı modellerde sonradan motor kapağı takılabiliyor. İyi araştırırsanız bulursunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sağ olun hocam

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Hayırlı olsun hocam. Zamanında kullandığım a serisi dizel araçta sadece eco ve sport modu vardı. Örneği bmw'lerdeki gibi comfort tarzı bir ara sürüş modu yoktu. Sizin araçta durum nedir?

Hocam sağ olun ecodan hiç çıkarmadım arabayı ama sizin için kitapçığından baktım “Economy”, “Sport” ve “Manual” olmak üzere üç sürüş programı ile vites karakteristiği, tasarrufludan sportife kadar önceden seçilebilir yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 16 Temmuz 2021; 20:55:32 >
  • Kaput ısınması normal.
    Hatta arabadan arabaya değişiyor.

Dizel Focus 3.5 ile Clio 4 0.9 TCe aynı yolu gittik.

Focusun kaputu çok az ısınmışken Clionun ki neredeyse el yakıyordu.

Ben bu farkı kaput yalıtımı ve benzin dizel farkına yormuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Kaput altı izolatör mutlaka olmalı. Vede motor kapağı ısının yukarı doğru dağılarak cıkmasını sağlar. Kaput boya sağlınız için varsa takın derim.
    Mercedese göre gayet iyi yakıt verileriniz tebrikler 😉
    Kaput ısınma mevzu araç ve yakıta göre değişebilir. Benzinli hatta LPG li lerde birazdaha fazla olur. Bunda kaputun eğimi uzunluğu aracın termostat derecesinin etkisi epey yüksek

From 2015 cla amg :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Motor izolasyonu muhtemelen üst paketlerde ve dizellerde vardır, taktırırsanız 1 ve 3 numaralı sorun çözülür. Bütün motorlar ısınıyor, yalıtıma göre ısı ve ses daha çok fark ediliyor. Taktırmasanız da problem teşkil etmez.

İkinci soru için 5 litre yaktığına göre zaten daha yapılacak birsey yok, araca alıştıkça en iyi kullanım tarzı oturur.

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Kaput altı izolatör mutlaka olmalı. Vede motor kapağı ısının yukarı doğru dağılarak cıkmasını sağlar. Kaput boya sağlınız için varsa takın derim.
    Mercedese göre gayet iyi yakıt verileriniz tebrikler 😉
    Kaput ısınma mevzu araç ve yakıta göre değişebilir. Benzinli hatta LPG li lerde birazdaha fazla olur. Bunda kaputun eğimi uzunluğu aracın termostat derecesinin etkisi epey yüksek

Kaput boya sağlığı mı? ahahahahahaha Üretici aynı model aracın benzinlisine koymuyor ama mazotlusuna koyuyor. Bazı dizellerde izalatör yok. Yani şimdi izalatör olmayan fluencelerin clioların kaputları ayvayı yiyor mu? 

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Ben beyaz renk hariç boyası yanan verniği solan komple kalkan çok kaput gördüm motor ısı+ güneş ısısı ile araçın geri tarafında bir şey yok 😉
    20 yıldır kaputa boya atılmayan arabada var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 17 Temmuz 2021; 19:32:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Hocam sağ olun ecodan hiç çıkarmadım arabayı ama sizin için kitapçığından baktım “Economy”, “Sport” ve “Manual” olmak üzere üç sürüş programı ile vites karakteristiği, tasarrufludan sportife kadar önceden seçilebilir yazıyor.

Çok sağolun hocam tekrardan güle güle kullanın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam valla haklısınız süspansiyonlar sert buna itirazı olan çıkamaz herhalde ama şehiriçi yollarda şu ana kadar sorun yaşamadık ama köye çıkarken evet x2 dikkatli olmak gerekiyor ve baya hissettiriyor ama öyle çarpma falan da yok :) biraz komik olacak ama almadan önce bu arabanın süspansiyonuyla köy yollarında anca taş düşürülür falan yazıyordu perşembe günü saat 2-3 gibi aracı aldık akşam 10-11 de köydeydik babam taş düşürdü böyle nasıl denk geldi çözemedim  

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Denk gelmemiş hocam doğal bence
    Adamlar nasıl bir süspansiyon koyduysa 2 kere lastik balon yaptı defalarca rot ayarı yaptırdım 1 kez amortisör takozları değişti. Yalnız en keskin virajlarda bile yağ gibi dönmek çok keyifli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İşte hocam tam olarak iyi bir şey mi kötü mü kestiremiyor insan hissi çok güzel ama yollar da güzel olmalı 🙃

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.