Şimdi Ara

Sonunda bu da oldu... 'Cihat' müfredatta...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programları’nın tanıtımı toplantısındaki konuşmasında, “Cihat, bizim dinimizde bir unsur, dinimizde var.

    MEB’in görevi her kavramı hakkıyla, olduğu gibi doğru şekilde öğretmektir. Yanlış olarak algılanan, görülen veya öğretilmiş olan şeyleri düzeltmek de bizim vazifemizdir” diye konuştu. Bakan Yılmaz’ın açıklaması şöyle devam etti: “Bu kapsamdan öne çıkaraktan fıkıh dersinde ve temel dini bilgiler’de cihat var ama bu cihat nedir? Peygamberimizin dediği şu; bir savaştan dönerken küçük cihattan büyük cihata gidiyoruz diyor. Nedir büyük cihat? toplumumuza hizmet etmek, refahı artırmak, toplumda huzuru sağlamak, toplumun ihtiyaçlarını sağlamak. En kolay şey savaşmak, kavga etmek. Maharet zor olan, barışı sağlamak huzuru sağlamak. Kalkınmayı sağlamak. Cihat deyince aklınıza ne geliyor?

    CİHATIN GERÇEK ANLAMI ÜLKENİZİ SEVMEKTİR

    Kafanızda bir soru var, o soru işaretiyle oluşmuş cihat kavramını niçin öğrencilerin öğrenmesini istiyorsunuz? Cihatın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet edecek her ne gerekiyorsa o konuda faaliyet göstermektir. Kırmak, dökmek, savaşmak bunun içine girmez. Ama vatan koruması, milletini savunmak için, vatanının değerlerini savunmak için gerekiyorsa. Mehmetçik, asker niye var? Niye vatan uğruna can veririz diyor, niçin şehitlerimiz var. Dolayısıyla cihatın ne olduğunu ve ne olmaıdğının öğretilmesinin görevi de bizim bakanlığımızın asli görevleri arasında olduğunu düşünüyoruz.

    Bundan hiç rahatsızlık duymaya gerek yok. Aksine biz bunu vermeseydik, talep gelmesi lazımdı. Siz gözünüzü yumunca geceyi kendinize yaparsınız herkese değil. Sizin dışınızdaki birileri sanki yeni bir şey bulmuş gibi sanki bir şey varmış gibi cihat kelimesini ortaya attığında acaba bizim çocuklarımız, gençler, merak edip yanlış yerden bilgi edinmesi mi daha doğru olur yoksa ‘böyle bir şey dinimizde var doğrusu nedir, ölçüsü nedir, nedir bunun aslı’ diye onu aslından öğrenmesi lazım. Cihat kavramının ne olduğunu ve ne olmaDIğını din derslerinde, fıkıh dersinde evlatlarımıza vermek istiyoruz."

    CİHAT İLE İKİ KAZANIM OLACAKTIR

    15 Temmuz ile ilgili de, 15 temmuz güncellenen öğretim programlarında yer alacak. sosyal bilgiler dersi öğretim programında demokrasi kazanımının işlenmesi sırasında 15 temmuz milli birlik gününü ele almasını isteyeceğiz. Türkçe dersinde, Milli Mücadele ve Atatürk temasında konu örneklerinde 15 Temmuz da işlenecek. İmam hatip liselerinde, Asker uğurlama merasimi konusunda cihat işlenecek. Ortaöğretimde Türk Dili ve Edebiyatı dersinde 15 Temmuz konusunda tercih ettikleri bir türde yazmaları istenecek. Bir destan, efsane, kahramanlık öyküsü ve bu ülkede bizleri ebediyen hür ve bağımsız yaşatacak olan irade, milletin kendi milli iradesine, demokrasisine, vatanına, milletine sahip çıkma kararıdır; canı ve kanı pahasına. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Demokrasi de eğer sahip çıkarsanız, siz onu hakediyorsunuz demektir. Bu Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasiye ve milli iradeye hakettiğini hem de dünyada hiçbir ülkenin vatandaşlarının haketmediği kadar hak ettiğini gösterdi. Bu çok büyük kazanımdır. Fıkıh dersi öğretim programı güncellenen öğretim programına dördüncü üniteye eklenen cihat konusu ile ilgili iki kazanım konulmuştur. İmam hatip liseleri fıkıh dersi öğretim programı. Var mı bir sıkıntı? Var bu cihat diye bir olgu var, Kuranı Kerim’de bir ayet var. Dolayısıyla siz buna yok deseniz de yok olmuyor. O halde nedir doğrusu, çerçevesi, bizim bunu evlatlarımıza öğretmemiz lazım. Bunu yaparsak yanlış algılamaları da ortadan kaldıracağız. Burada hiçbir sıkıntı yok. Dört başı mağmur şekilde cihat kavramının evlatlarımıza verilmesi bizim, bu ülkenin en büyük kazanımıdır. Yine aslına bakarsanız 15 Temmuz’daki gelişen olaylarda cihat nedir? Cihatın bir şeyi de 15 Temmuz, 15 Temmuz’daki milletin kendi hakkına, hukukuna sahip çıkmasıdır. Cihat, hakkına hukukuna sahip çıkmaktır, kul hakkına riayet etmektir, gönül kırmamaktır kalp kazanmaktır. İşte bunların hepsi o büyük cihatın parçaları ve unsurlar.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Boy -- 18 Temmuz 2017; 14:55:54 >







  • MEB bakanı önceden savunma bakanıydı , şimdi MEB bakanı oldu ve maalesef ülkemizde liyakat sistemi YOK. Cihat müslüman olmayanlara yapılan bir harekettir. Bunu bilmeyenler maalesef o koltuktalar. Acaba bunlar iktidardan çekilince nasıl bir açıklama yoluna gidecekler merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 18 Temmuz 2017; 16:05:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SevilenAdam

    MEB bakanı önceden savunma bakanıydı , ülkemizde ki liyakat sistemi maalesef YOK. Cihat müslüman olmayanlara yapılan bir harekettir. Bunu bilmeyenler maalesef o koltuktalar. Acaba bunlar iktidardan çekilince nasıl bir açıklama yoluna gidecekler merak ediyorum.

    Hep yaptıkları gibi hiçbişeyden haberleri yokmuş gibi davranırlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisırakaya -- 18 Temmuz 2017; 15:48:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SevilenAdam

    MEB bakanı önceden savunma bakanıydı , ülkemizde ki liyakat sistemi maalesef YOK. Cihat müslüman olmayanlara yapılan bir harekettir. Bunu bilmeyenler maalesef o koltuktalar. Acaba bunlar iktidardan çekilince nasıl bir açıklama yoluna gidecekler merak ediyorum.

    Bunlarda ingilizlere,İsraile cihad yapıcak yürek yok.

    Varsa yok laf hepsi. Hepsi şehid olmak ister, ama askere yeni silah almaz, cepheye gitmez.

    Gelirse kesinlikle başka bir müslüman ülkeyle savaştırılacağımızı anlarım bu durumdan. O da İran tabii ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihad İslam'ın gerektiğinde yapılması gereken emirlerinden biridir. Tıpkı namaz, oruç nasıl farz ise, gerektiğinde ifa etmek Cihad'da da farzdır.

    Siz Cihad'ın doğru anlamını öğretmezseniz İşid vs gelir boşlukta kalmışlara farklı şeyler öğretir. Devletin görevlerinden biri de kavramları bireylerine doğru kavratmaktır.

    Kavram kargaşası bu ülkede bolca yaşandığı için ders almanız gerekirdi. Mesela bu ülkede solculuk gibi bir kavram din düşmanlığına dönüştürüldü, akıllanmadınız mı
  • Kafanızda bir soru var, o soru işaretiyle oluşmuş cihat kavramını niçin öğrencilerin öğrenmesini istiyorsunuz? Cihatın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet edecek her ne gerekiyorsa o konuda faaliyet göstermektir. Kırmak, dökmek, savaşmak bunun içine girmez. Bundan sonra daha okumadım saka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinde var diye müfredata koymak ülkenin dinle yönetilmediğinin farkında olmamaktır. Bunu yapıp sonra "şeriat geliyor diyorsunuz, nerede hani" demeyin. Bu adımlar ülkeyi dinle yönetmek için ön adımdır.

    Hele evrim gibi bilimsel bir olayı dine karşı diye(gerçek sebebin bu olduğunu herkes biliyor) kaldırmak tam felaket.

    Şu hareketi yada şunu yapan bir hükumeti destekleyen artık kalkıp "biz laikliğe karşı değiliz, bütün dinlere eşitiz" falan demesin.
  • Bizim dinimizde böyle bizim dinimizde şöyle sanki 80 milyonun 80'i müslüman. Saygısız insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek islam bu değil diyenlere , gerçek islam bu
  • Eğer cihadı çocuklara vatan sevgisi diye öğreteceklerse ben varım.Bir an için korkmuştum hristiyanlarla,yahudilerle,ateistlerin kafasını kesmeyi asmayı biçmeyi cihat olarak öğretecekler diye ki cihadın tanımı öyledir.
  • Giden gitmiş kaybedilen kaybedilmiştir. Olsa ne olur olmazsa ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda bu da oldu... 'Cihat' müfredatta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YazıYorum

    Cihad İslam'ın gerektiğinde yapılması gereken emirlerinden biridir. Tıpkı namaz, oruç nasıl farz ise, gerektiğinde ifa etmek Cihad'da da farzdır.

    Siz Cihad'ın doğru anlamını öğretmezseniz İşid vs gelir boşlukta kalmışlara farklı şeyler öğretir. Devletin görevlerinden biri de kavramları bireylerine doğru kavratmaktır.

    Kavram kargaşası bu ülkede bolca yaşandığı için ders almanız gerekirdi. Mesela bu ülkede solculuk gibi bir kavram din düşmanlığına dönüştürüldü, akıllanmadınız mı

    Siyasi ideolojiler,dini ideolojiler yok şu kesin doğru, en iyisi yok benim ki doğru en iyisi.

    Dogmatik olarak bunlara bu şekilde bağlı kalındığı sürece gelişim yaşanmaz. Hiçbir dogma fayda getirmemiştir ve getirmeyecektir. Göreceksiniz şuan kendi ideolojinizle aynı doğrultuda hamleler atıldığı için sevinçlisiniz. Bir gün bu ideolojik/dini dogmaların bu kadar kuvvetlenmesinin zararını gördüğünüzde kaossuz,huzurlu ve güvenli keyifli gündelik yaşantıların dönmesi için nerede hata yaptık,yaptım diye düşünmeye başlayacaksınız. Bugün Suriye halkı yaşadıklarından sonra eminim ki içten içe keşke şu dinler olmasasaydı da iyi kötü bir şekilde devam eden hayatlarımıza roketler,tecavüzcü sakallı teröristler, m4a1'li johnyler girmeseydi diyorlardır. Demiyorlarsa halen biz şuyuz biz buyuz biz neysek o bizimki doğru deyip bir miktar kendilerini sorgulamıyorlarsa yapacak bir şey yok onlar bu zaafiyetlerini farkedene kadar daha çok Abd,Rusya gibi devletler 1 kamyon silah gönderip karşılığında o bölgede hakimiyet kazanırlar, bölgedeki yer altı ham maddelerini elde ederler, heykelleri - tarihi yapıları örgütler içerisine yerleştirdikleri ajanlar ile parça parça ayırıp montajlayıp ülkelerindeki müzelere naklederler.

    Her siyasi veya dini ideolojide olduğu gibi İslamiyet ideolojisinde de aşağılayanlar ve yüceltenler var. İkisi de doğru değil sizde hâla bunu öğrenememişsiniz. Ben ne solcuyum ne sağcı ne liberalim ne komünist. Tarafsızım dengeli bir şekilde bu ideolojilerin avantajlı,iyi ve kötü,sıkıntılı yanlarını bulmak ve dengeyi sağlamaktan yanayım. Bazı konularda fayda sağlarlar

    İslamiyet'e gelince. İslamiyet doğduğu yıllarda dahi ciddi sorunlar çeken bir din. Bazı sorunları çözüp insanlara bazı konularda iyi imkanlar,olanaklar sağlarken bazı konularda da insanların bazı kötü savaşlar,sorunlar yaşamasına sebep olmuş. Peygamberin ölümünün ardından yakın akrabaları,çevresi içerisinde gerçekleşen savaşlar,çatışmalar mevcut. Ardından o zaman ki sorunlar sonradan ayrı ayrı kitaplarla daha farklı şekilde zamanın dini ideolojiler ile uğraşan insanları tarafından yorumlanmış ve bu yorumlar bugün kutsal kitapla aynı oranda doğru kabul ediliyor.

    İslamiyet ve Musevilik, Hristiyanlık gibi belli bir evreyi henüz geçemedi. İslamiyet'te de doğduğu dönemlerde sonrasında Osmanlı - Fars/İran dönemlerinde de yaşansada Hristiyanlığın yaşadığı ağır düzeyde benzer iç trajik yıkımları yaşamadığı için her iki dini ideolojiyede koşulsuz,şartsız bir bağlılık ve ölümüne her şeyi yapacağım durumu devam etmekte.

    Önümüzdeki 30-40 yıllık süreçte İslamiyet'in büyük bir iç savaşına tanıklık edecek gibiyiz. Müslüman coğrası ciddi düzeyde küçülecek ve ne yazık ki nüfusunu,huzurunu uzun bir dönem kaybedecek. Sonrasında da büyük ihtimal bu sorunlar musevilik için konuşuyor olacak.

    işid terör örgütünün içerisinde bir takım devletler ajanları ile manipülatif yönlendirmeler ile kendi çıkarlarını koruyacak güçlendirecek hamleler oluşturmuş olabilir fakat unutmayın yukarıda verdiğim İslamiyet savaşlarında bugün ki Abd,İngiltere gibi ülkeler var mıydı?Demek ki ciddi bir miktar sorun içten var ki asırlar sınırlar,imparatorluklar değişsede bir takım sorunlar devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 18 Temmuz 2017; 18:39:19 >




  • BU EVET DİYENLER KONUSUNDA BAZI MADDELER SANKİ GERÇEKLEŞİYOR, AMA YAVAŞ YAVAŞ.

    MESELA : 2.MADDE
    3.MADDE = CİHAT
    4.MADDE = EKONOMİ
    6.MADDE = MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ VS..

    quote:

    Cumhurbaşkanlığı Tartışmalarıyla Ortaya Çıkan Solcuların 15 Yıldır Halkı Korkutmak İçin Kullandığı 10 Büyük Yalan


    1. "Eyvah Tayyip geldi! Ülke batacak!"

    Ülkenin battığı falan yok. Hala yerinde duruyor.
    2. "Aman aman! Laiklik elden gidiyor!!"

    Laiklik anayasamızdaki yerini koruyor ve daima da koruyacak.
    3. "Yetişin dostlar! Şeriat geliyor!"

    Korkuttuklarına bakmayın. Bu ülkeye şeriat getirmek kimsenin amacı olmadı, olmayacak.
    4. "Ekonomi çöktü! Vay başımı nerelere vuram!"

    Birileri bunlara ülkemizin dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer aldığını söylesin.
    5. "Arabistan'a döneceğiz, İran olacağız"

    Bir karar verin. Çünkü, Araplar ve Farslar farklı milletler. Ki, Türklüğümüze zeval geldiği falan da yok.
    6. "Çocuklarımıza Atatürk'ü unutturuyorlar!!"

    Böyle bir şeyin olması mümkün değil. İsteyen ders kitaplarına ve müfredatlara bakabilir. MEB'in sitesinde hepsi var. Tayyip Erdoğan da zaten tüm konuşmalarında Atatürk'e saygı göstermiştir.
    7. "Ülke resmen bölünüyor yav!"

    Sınırlarımızın güvenliği için sınır ötesinde operasyonlar yapan bir orduya sahip ülkenin vatandaşları bu cümleyi kurmamalı.
    8. "Hayatımıza müdahale ediyorlar!"

    En büyük yalanlardan biri. Kimsenin yaşam tarzına müdahale olmadı. Her sosyal çevre, her tercihten insan istediği gibi yaşıyor.
    9. "Düşünce özgürlüğümüz kısıtlandı. Eleştiri yapamıyoruz"

    Bunu diyenler Cumhurbaşkanına ve diğer siyasetçilere hemen her yerde en çok sayıp sövebilenler.
    10. "Cumhurbaşkanlığı sistemi geliyor!! Diktatörlük geliyor!!"

    Diktatör dediğiniz şey Castro'dur, Mao'dur, Pol Pot'tur, Chavez'dir... Kimse merak etmesin. Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkındaki görüşleri de yanlış çıkacak.
    https://forum.donanimhaber.com/dh-yeni-anayasaya-evet-diyenler-552-kisi--123611934#123611934
    KONUYU BAŞLATAN : @Altyazar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 18 Temmuz 2017; 17:12:46 >




  • Ulan bu ülke müslüman bir ülke değilki. Sanki müslüman bir ülkeyi yönetiyorlarmış gibi yönetiyorlar. Ülkenin %95'i müslüman olabilir ama laik bir ülkede %5'lik kısmı yok sayamazsın.
  • cehalet her kötülüğün başı. Doğrusunun anlatılması hiç anlatılmamasından iyidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Senin dinindedir o. Bizimkinde öyle şeyler yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Zamanında nasıl insanları başörtüsüyle okullara almadılarsa şimdide tersi yapılıyor.

    herkes izlesin bu videoyu başörtüsünün cafcaflı zamanında yayınlandı.


    2. Cihat savaş demek değildir.

    3. Savaşmaya sadece saldırı varsa savunma amacıyla izin verilmiştir.

    Videodan alıntı:

    "güç başkasının eline geçti o zaman nasıl savunacaksınız kendinizi?"




  • ioz kullanıcısına yanıt
    Evet Tayyip gecmisin intikamini aliyor ama gelecekte diger kesimin daha buyuk intikam almasi icin de zemin hazirliyor. Aslinda basortulu bacilarina iyilik filan yapmiyor. Devran dondugunde magdur dindarlar cok daha kotu muamele yasayacak. Ve bu tamamen Tayyip'in yuzunden olacak.



    Nasil ki basortu diretmesi bugun zalim ve intikamci bir iktidar yaratti ayni sekilde bugun yaptiklarinizin karsiliginda da sizden intikam almak isteyenler olacaktir. Ustelik siz laik kesimden cok daha gaddarsiniz. Sort giyenleri dovup, sizi begenmeyenleri keyfinize gore hapse atiyorsunuz. Basi kapali diye millet hapse atilmiyordu ama bugun giydiginiz tisort yuzunden bile hapse atilabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten cihat öğretilecek olsa desteklerim ama şimdiden "cihat vatanını sevmektir" gibi iç savaş altyapısı havası katan söylemler başlamış. gelde çıldırma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.