Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı sistemi kanun ve halkoylaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.623
Cevap
20
Favori
139.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
278 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ATV HABERDE KONUŞAN CUMHURBAŞKANI ANAYASAYA DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU











    Cumhurbaşkanlığı Tartışmalarıyla Ortaya Çıkan Solcuların 15 Yıldır Halkı Korkutmak İçin Kullandığı 10 Büyük Yalan


    1. "Eyvah Tayyip geldi! Ülke batacak!"

    Ülkenin battığı falan yok. Hala yerinde duruyor.
    2. "Aman aman! Laiklik elden gidiyor!!"

    Laiklik anayasamızdaki yerini koruyor ve daima da koruyacak.
    3. "Yetişin dostlar! Şeriat geliyor!"

    Korkuttuklarına bakmayın. Bu ülkeye şeriat getirmek kimsenin amacı olmadı, olmayacak.
    4. "Ekonomi çöktü! Vay başımı nerelere vuram!"

    Birileri bunlara ülkemizin dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer aldığını söylesin.
    5. "Arabistan'a döneceğiz, İran olacağız"

    Bir karar verin. Çünkü, Araplar ve Farslar farklı milletler. Ki, Türklüğümüze zeval geldiği falan da yok.
    6. "Çocuklarımıza Atatürk'ü unutturuyorlar!!"

    Böyle bir şeyin olması mümkün değil. İsteyen ders kitaplarına ve müfredatlara bakabilir. MEB'in sitesinde hepsi var. Tayyip Erdoğan da zaten tüm konuşmalarında Atatürk'e saygı göstermiştir.
    7. "Ülke resmen bölünüyor yav!"

    Sınırlarımızın güvenliği için sınır ötesinde operasyonlar yapan bir orduya sahip ülkenin vatandaşları bu cümleyi kurmamalı.
    8. "Hayatımıza müdahale ediyorlar!"

    En büyük yalanlardan biri. Kimsenin yaşam tarzına müdahale olmadı. Her sosyal çevre, her tercihten insan istediği gibi yaşıyor.
    9. "Düşünce özgürlüğümüz kısıtlandı. Eleştiri yapamıyoruz"

    Bunu diyenler Cumhurbaşkanına ve diğer siyasetçilere hemen her yerde en çok sayıp sövebilenler.
    10. "Cumhurbaşkanlığı sistemi geliyor!! Diktatörlük geliyor!!"

    Diktatör dediğiniz şey Castro'dur, Mao'dur, Pol Pot'tur, Chavez'dir... Kimse merak etmesin. Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkındaki görüşleri de yanlış çıkacak.


    ÖNCE CEHAPE ZİHNİYETİNİ Bİ DİNLEYELİM;https://www.youtube.com/watch?v=O0fFwW2FZF8
    SONRADA Bİ HEDAPE ZİHNİYETİNİ DİNLEYELİM;https://www.youtube.com/watch?v=AFROv7KweC0

    Neden evet?

    artık bu soruların son bulması için yazıyorum,


    1. madde : Milletvekili seçilebilme yaşı 25’ten 18’e indirilecek: çok saçma bi madde desteklemiyorum.

    2. madde : 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıkartılacak. zarar olmadığını düşünüyordum daha çok fikir ile daha çok demokrası gelir diye düşünüyordum, türkiyede yaşadığımı anladım bu maddeyi de desteklemiyorum.

    3. madde : Cumhurbaşkanı ve meclisin görev süresi 5 yıl olacak, seçimler 5 yılda bir yapılacak, cumhurbaşkanı seçimleri de aynı gün olacak. Yerel seçimler Mart 2019’da yapılacak.

    burada da bir sıkıntı yok ama neden yok. bkz: teklife göre, TBMM seçimleri 4 yılda değil, 5 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimleri de TBMM seçimleri gibi 5 yılda bir olacak ve seçmenler, iki seçim için aynı gün sandığa gidecek. Süresi biten milletvekili yeniden seçilebilecek. Cumhurbaşkanı seçiminde birinci oylamada gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde, belirtilen usule göre ikinci oylama yapılacak. mevcut anayasanın geliştirilmiş bir maddesi. hemde her dakka seçim yapılmaz kağıt israfı olmaz, insanlar (gurbetçilerin,tatilcilerin) programları bozulmaz.

    4. Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, son genel seçimlerde geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde 5’ini alan partiler ile en az 100 bin seçmen aday gösterebilecek. ne anlama geliyor? "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesinhesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun (yani 550'de 330 kişi 600'de 360 ) kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek". zaten bunların çoğu şu anki halde gerçekleşiyor, GKB,CB,BB hepsi zaten tek adamın yanında.

    5. madde : Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.
    Başkanlık sisteminin kaçınılmaz olan kanunlardan birisi. şu anki devlet reisinin aldığı kararların ülkeyi çıkmazdan kurtaracak (nasıl kendi ekibi yada dolaylı yoldan kendisi ülkeyi her ne kadar bu duruma sürükledi ise) adımları atabileceğini, yeterli tecrübe birikim ve halk desteği ile altından rahatça kalkılabileceğini düşünüyorum.




    6. madde Cumhurbaşkanı; seferberlik, ayaklanma, vatan veya Cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın, ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten veya dıştan tehlikeye düşüren şiddet hareketlerinin yaygınlaşması hallerinde de OHAL ilan edebilecek. zaten öyle değişen bir durum yok.

    7. madde : Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmeyecek, Cumhurbaşkanı partisinin genel başkanı da olabilecek. Cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek, yardımcılarını ve bakanları milletvekilleri arasından kendi belirleyecek.

    başkanlık sisteminde olan bi madde yani bunun "kanunu kendi yararına kullanmak ile bir alakasının olmadığını düşünüyorum. dikta kanunlaşmasından iyidir."

    8. madde Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek. Cumhurbaşkanı hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu açılması için 5’te 3, Yüce Divan’a sevk kararı için ise 3’te 2 çoğunluk aranacak. demokrasi konuşmuş bu maddede. amerikada ki sisteme çok benzeyen başkanın bile soruşturulabileceğini gösteren demokratik bir madde.

    9. madde :

    Teklifin 9. maddesiyle "cumhurbaşkanı yardımcılığı" geliyor. Madde, Cumhurbaşkanına, seçildikten sonra bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilmesi imkanı tanıyor.

    Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde 45 gün içinde cumhurbaşkanı seçimi yapılacak. Yenisi seçilene kadar cumhurbaşkanı yardımcısı, cumhurbaşkanlığına vekalet edecek ve cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanacak. Genel seçime 1 yıl ve daha az kalmışsa, TBMM seçimi de cumhurbaşkanı seçimiyle yenilenecek. yine amerikada gördüğümüz bir olay yani, dış işleri sözcüsüne kadar hepsi başkan yardımcısının denetiminde oluyor diye biliyorum, yani başbakan değil de başkan yard. ülkemiz açısından daha keskin ve net kararlar verilmesinde yararlı olacağı siyasal ilişkilerin muhalefetteki densiz kişiler tarafından yıpratılamayacağı en azından dış devletler tarafından muhalefetlerin dikkate alınmayacağı için ülkemin yararınadır diyorum.

    10.madde:

    Teklifin 10. maddesine göre, cumhurbaşkanı; tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar veya ağır ekonomik bunalım hallerinin yanı sıra savaş, savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi, seferberlik, ayaklanma, vatan veya cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın, ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten veya dıştan tehlikeye düşüren şiddet hareketlerinin yaygınlaşması; anayasal düzeni veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin ortaya çıkması; şiddet olayları nedeniyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması hallerinde yurdun tamamında veya bir bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edebilecek.

    hükümet yan etkenlerden sıyrılıp olaya daha objektif bakabileceği ve gündemide bu olayın besleyeceğini düşünürsek, inşallah böyle olaylar hiç bile başımıza gelmez.


    11. madde : Teklifin maddesine göre, disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemeler kurulamayacak. Ancak savaş halinde asker kişilerin görevleri ile ilgili olarak işledikleri suçlara ait davalara bakmakla görevli askeri mahkemeler kurulabilecek.

    bu konuda çekimserim askeri askerin yargılaması gerektiğini ülkemde yargının çeşitliliğini savunuyorum.

    12. madde :

    Teklifin maddesinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısında değişikliğe gidiliyor.

    Maddeye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun adı, Hakimler ve Savcılar Kurulu şeklinde değişecek. Kurulun üye sayısı 13, daire sayısı 2 olacak. Kurula Adalet Bakanı başkanlık edecek ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı da kurulun tabii üyesi olarak görev yapacak.

    Kurulun 3 üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adli yargı hakim ve savcıları arasından, 1 üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş idari yargı hakim ve savcıları arasından cumhurbaşkanınca; 3 üyesi Yargıtay üyeleri, 1 üyesi Danıştay üyeleri, 3 üyesi nitelikleri kanunda belirtilen yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından TBMM tarafından seçilecek.

    Öğretim üyeleri ile avukatlar arasından seçilen üyelerden, en az birinin öğretim üyesi ve en az birinin de avukat olması gerekecek.

    Kurulun TBMM tarafından seçilecek üyeliklerine ilişkin başvurular, Meclis Başkanlığına yapılacak. Başkanlık, başvuruları Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona gönderecek.

    Komisyon, her bir üyelik için 3 adayı, üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğuyla belirleyecek. Birinci oylamada aday belirleme işleminin sonuçlandırılamaması halinde ikinci oylamada üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu aranacak. Bu oylamada da aday belirlenemediği takdirde her bir üyelik için en çok oyu alan 2 aday arasında ad çekme usulüyle aday belirleme işlemi tamamlanacak.

    TBMM, Komisyon tarafından belirlenen adaylar arasından, her bir üye için ayrı ayrı gizli oyla seçim yapacak. Birinci oylamada üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğu; bu oylamada seçimin sonuçlandırılamaması halinde, ikinci oylamada üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu aranacak. İkinci oylamada da üye seçilemediği takdirde en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulüyle üye seçimi tamamlanacak.

    Üyeler, 4 yıl için seçilecek. Süresi biten üyeler bir kez daha seçilebilecek.

    Kurul üyeliği seçimi, üyelerin görev süresinin dolmasından önceki 30 gün içinde yapılacak. Seçilen üyelerin görev süreleri dolmadan kurul üyeliğinin boşalması durumunda, bunu takip eden 30 gün içinde yeni üyelerin seçimi yapılacak.


    13. madde : Teklifin 15. maddesine göre, kamu idareleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri dışındaki kamu tüzel kişilerinin harcamaları yıllık bütçelerle yapılacak.

    Bütçe kanununa, bütçeyle ilgili hükümler dışında hiçbir hüküm konulamayacak. Cumhurbaşkanı bütçe kanun teklifini, mali yılbaşından en az 75 gün önce TBMM'ye sunacak. Bütçe teklifi, Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Komisyonun 55 gün içinde kabul edeceği metin, Genel Kurulda görüşülecek ve mali yılbaşına kadar karara bağlanacak.
    14. madde : Teklifin 16. maddesiyle, önerilen hükümet sistemine uyum için anayasanın farklı maddelerinde bulunan bazı ibareler değiştiriliyor ya da metinden çıkarılıyor.


    15. madde: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci maddesine göre, Anayasa'nın "Yargı yetkisi" başlığında değişikliğe gidilecek. Buna göre, yargı yetkisinin, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hüküm, "Bağımsız ve tarafsız" mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değişecek.



    < Bu konunun sahibi Admin iken Admin tarafına aktarılmıştır -- Eyl 22 2020 5:28PM >







  • ::YAZI UZUN AMA EVET DİYECEK VATANDAŞLARIMIZA AYRINTISIYLA NIYE HAYIR DİYECEĞİMİ YAZIYORUM. OKUYUN LÜTFEN:

    hocam başkanım müdürüm bakanım elbette siz evet diyeceksiniz.Sizlerin çıkarlarınız var..önemli olan halkın ne dediği evet demeyi düşünen yurttaşlarımıza neden hayır dediğimi sakıncalı bulduğum maddelerin orjinal metinlerini yazayım parantez içinde olanlar ise benim neden hayır dediğim ile ilgili düşüncem..sizde evet diyeceğiniz yasaları başkanlara müdürlere bakanlara hacılara hocalara ve eli kolu bağlı vekillere değil evet diyeceğiniz yasalara niye evet diyeceksiniz bir düşünmenizi isterim..

    MADDE 2 ; milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasını öngörüyor((550 milletvekili sayısı evet derseniz 600 olucak..Neden fazladan 50 milletvekili bunun altında yatan düşünceler nelerdir.ülke 50 milletvekilini için niye daha çok para ödesin ?))

    MADDE 3 ; seçilme yaşını 25'ten 18'e indirilmesini ve askerlikle ilişiği olanların milletvekili adaylığına başvuramamasını öngörüyor((MV olma yaşı 18 e inecek..18 yaşında birinin halk adına halkın sorunlarını idrak edecek ve halkı temsil edecek yaşta
    olduğunu kabul ediyormusun..şahsen ben etmiyorum..bu işin altında başka birşeyler var artık kimin oğlu varsa ))

    MADDE 4 ; TBMM seçimleri 4 yılda değil, 5 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimleri de TBMM seçimleri gibi 5 yılda bir olacak ve seçmenler, iki seçim için aynı gün sandığa gidecek((seçimler 4 yıldan 5 yıla çıkartılacak yani herhangibir hükümet 2 defa seçilirse 10 yıl boyunca kalıcak bu bence demokrasinin kötüye kullanımı seçimler 3 yıla indirilmelidir.))

    MADDE 5 ; kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek((TBMM'nin görevleri yazıyor zira bu görevde CB hakkında hiç bir yetkileri yok.))

    MADDE 6 ; TBMM, Meclis Araştırması, Genel Görüşme, Meclis Soruşturması ve Yazılı Soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak. Gensoru, denetleme yetkisinden çıkarılacak.((TBMM nin işsevsizleştiren bir madde daha soru sorma hakkı elinden alınıyor))

    MADDE 7 ; cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiğinin kesilmesine yönelik düzenleme kaldırılıyor.((CB tüm ülkeyi temsil etmeli aksi takdirde yeterince ayrışmış olan halk sonunda CB ye oy verenler birinci sınıf ve CB ye oy vermeyenler ikinci sınıf diye ikiye bölünecek))

    MADDE 9 ; CB hakkında suç duyurusu için tbmm salt çoğunluğu ile istenecek ve bu önerge 5 te 3 çoğunlukla kabul edilebilecek ((Bu madde bir hayalden ibaret neden partili bir CB nin partisi çoğunluğu oluşturacağından hiç bir zaman CB hakkında işlem yapılamıyacak))

    MADDE 10 ; CB yardımcılığı CB 1 ve daha fazla yardımcı seçebilir((Devlet bahçeliyi ilgilendiren bir madde..Alenen ortada zaten))

    MADDE 11 ; üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verilebilecek((Yine İktidar partisinin lehine olan bir madde yani demokratik değil darbeci yasandan bile daha beter))

    MADDE 12 ; maddesine göre, cumhurbaşkanı; tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar veya ağır ekonomik bunalım hallerinin yanı sıra savaş, savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi, seferberlik, ayaklanma, vatan veya cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın, ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten veya dıştan tehlikeye düşüren şiddet hareketlerinin yaygınlaşması; anayasal düzeni veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin ortaya çıkması; şiddet olayları nedeniyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması hallerinde yurdun tamamında veya bir bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edebilecek. ((Demokrasiyi yok eden 18 madde içinde en kötüsü.neden mi bana göre Kötü niyetli bir başkan kendi alehine olan bir gezi prostetosunu bile ohal ile direk durdurabilir bu madde BM insan haklarıyla tamamiyle zıt bir madde))

    MADDE 14 ; Maddeye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun adı, Hakimler ve Savcılar Kurulu şeklinde değişecek. Kurulun üye sayısı 13, daire sayısı 2 olacak. Kurula Adalet Bakanı başkanlık edecek ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı da kurulun tabii üyesi olarak görev yapacak.((Bana göre bu yargıya ve kuvvetler ayrılığına müdahaledir.belirli yerlere gelmek isteyen yargı mensubu partili olmak zorunda olucak dolaysıyla yargının bağımsızlığı diye birşey kalmayacaktır))

    MADDE 16 ; önerilen hükümet sistemine uyum için anayasanın farklı maddelerinde bulunan bazı ibareler değiştiriliyor ya da metinden çıkarılıyor.((Bu madde tamamiyle muamma millet daha 18 maddeyi idrak edememişken bilinmeyen ve değiştirilmesi istenen bu maddeler nelerdir? ))

    MADDELER BUNLAR EVET DİYEN YURTTAŞLARIMA DİYECEĞİM ŞU Kİ ; EVET SEVDİĞİNİZ BİRİNİ BAŞKAN YAPMAK İSTİYORSUNUZ..AMA İLERİDE BELKİ ÇOK İLERİDE ÇOÇUKLARINIZ VE SİZDEN NEFRET EDEN BİRİ YA BAŞKAN OLURSA OZMAN TÜM YETKİ ELİNDE TUTAN O BAŞKAN HAKKINDA NELER YAPABİLİRSİNİZ.HİÇBİRŞEY NEDE OLSA SİZİN EVETLERİNİZ İLE SEÇTİNİZ..BEN SADECE ŞUANKİ CB İÇİN SÖYLEMİYORUM ŞUANKİ BELKİ KÖTÜ NİYETLİ DAVRANMAZ..GELECEK İÇİN BU YASALARIN GARANTİSİ NEDİR ???
  • Cumhurbaşkanlığı sistemi kanun ve halkoylaması

    Forumda sonuç değişmez hayır baskın çıkar.
    ama en azından safımız belli olsun. Neticede sandığa dh'liler değil gerçek halk gidiyor ve demokratik hakkını kullanarak sonuca imza atıyor. Sonuç zaten malum


    EVET



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 3 Şubat 2017; 0:28:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden chpliydim,şimdi artık akpliyim evet veriyorum.
  • EVET

    Benide bloklayın böyle karşısındakine saygısı olmayanlarla muhatap olmak istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele evet hayırdan çok sizin bu davranışınız. Fatih Portakal bakın ne güzel izahını yapıyor, önce adam olun sonra karşınızdakini muhatap alın ama işte bu şekilde bir mücadele verdiğinizi sanmayın. Sizin bu tutumunuz ancak referandumun sonucunun evet çıkması yönünde katkı sağlayacaktır. Adamlara diyorsunuz hani bir sebep gösterin sizden iyi sebep bulamıyorlar onlarda.

    Bakın muhalif böyle olur böyle olmalı.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahobea -- 28 Ocak 2017; 19:1:48 >




  • yazmıyayım dedim ama


    yazmayın şunların konularına arkadaşlar. Bizim HAYIR gurubumuz var. Adamlarla laf dalaşına girmeyin. çünkü sürekli belirli loopa girip takılı kalıyorlar. o yüzden bırakın kim neye oy verirse versin.

    siz bunlara ak olana ak deseniz suçlu olursunuz. o yüzden bırakın böyle laf dalaşına girmeyinç.
  • İsterseniz üye buluyüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high speed dirt -- 28 Ocak 2017; 19:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evetttt . Bloklayacak arkadaşlara kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 olan Doları daha güçlü yapmak için sonuna kadar EVET!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lilladass

    Evetttt . Bloklayacak arkadaşlara kolay gelsin.

    Senin fake hesabını kimse ciddiye alıp da bloklamaz merak etme.
  • Cehapelyim oyum EVET olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HunterDare


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lilladass

    Evetttt . Bloklayacak arkadaşlara kolay gelsin.

    Senin fake hesabını kimse ciddiye alıp da bloklamaz merak etme.

    Kim olduğumu bilmeden fake olduğumu söyledin ya allah iyiliğini versin akşam akşam güldürdün . Senin gibi komiklerde olmasa gülemeyeceğiz. Hay sen çok yaşa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekle

    7. Sırada olmaktan mutluluk duyuyorum

    çok sayıda kişi beni blokladı (30+ kişi). buradan onlara seslenmek istiyorum

    lütfen bloklarınızı açın dayanamıyorum bu acıya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 3 Şubat 2017; 8:56:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralar epey ıssız...
  • Beni de ekle, nasıl olsa evet çıkacak. O zaman tekrar göreceğiz bu dalga geçenlerin yüzünü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVET.



    ben de bloklanmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskanlık sistemi gelirse yenı baskan 5 yılda metrolar, kopruler, otoyollar, elektrik santralleri , maden ocakları, hersey kmple ozellestirip araplara avrupalılara israillilere satarsa halk don gomlek kalınca ne yapmasını beklıycez acaba? Halkı aptla yeırne koymak resmen bu.

    HAYIR!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altyazar

    siz meydanı boş buldunuz at koşturuyordunuz e bizde bi tane açalım dedik. sizin ofistekilerden bi habersiniz sanırım azizim?

    Beni hiç bir ofise almıyorlar kardeş. Sizin orada boş yer varsa gelebilirim. Maaş ne kadardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altyazar

    maaş yok :D ama anayasaya hayır diyenleri ofise almıyoruz

    Bedava yaptıktan sonra niye akpyi destekleyeyim dostum. Ek gelir olarak bir şeyler verirseniz sizi herzaman desteklerim ama referandumda da gider hayıra basarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.