Şimdi Ara

Son zamlardan sonra daha az yakan arabaya geçen oldu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evet son zamlardan sonra atıyorum 1.6 araçtan inip 1.3 ve altına geçen yada geçmeyi düşünen arkadaşlar oldumu ?

• bisiklete geçtim 18vitesli ama firma ile irtibata geçtim. En kısa zamanda çift kavramalı 26 vites yapacaklarını konforlu olacağını, mekatronik sorunu olmayacağını söylediler.
  • Daha az kullanıyorum mümkünse kullanmıyorum diyebilirim

Gereksiz kullanmımı engelledim

Cebimde para da olsa zam zihniyetine mümkün olduğunca az yedireceğim...
  • Benzinli kadar sessiz bir dizel motor yapılmadığı veya elektrikli motorlar yaygınlaşmadığı sürece, benzin 4.70 değil, 10.70 de olsa benzinli araca bineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 28 Mart 2012; 22:45:19 >
  • Arabaya sadece koşu parkuruna gitmek için biniyorum onun dışında artık her şey otobüsle..

Ne para verecem şu ülkeye bana ne.
  • Kaza Yaptığım İçin Kullanamıyorum Otobüse Falan Biniyorum,Çooooooooook İğrenç Bişey.
  • Ek nöbet tutmaya avrupa yakasına geçerken metrobüs kullanıyorum hastaneye nöbete giderken eğerki hafta içi ise otobüsle gidiyorum. Sadece gezmem ve haftasonları sabah erken gittiğim için arabamı kapıdan çıkartıyorum. 45litrelik gaz deposu ayda 4kere biterken eskiden şimdi 1.5 2 depo yetiyo. Bazen daha az.

Bu devlete artık bir kuruş yedirmeye niyetim yok yedirdiğim her fazla parayıda Allah bildiği gibi yapsın.
  • Son zamlardan sonra 1.6 motor aracımdan inip 5.2 motor otobüse binmeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anotherbrick55

Son zamlardan sonra 1.6 motor aracımdan inip 5.2 motor otobüse binmeye başladım.

• ben olaya motor hacmi ile değil verdiğim para açısından bakıyorum..

aylık yakıt giderim 60 tl ye düştü. işe servisle gidip geliyorum. daha önce 200 tl idi..bu 60 tl 1.6 benzinli arabam için yetiyor.

bence motor hacmi yüksekse aracınızın ve memnunsanız aracı değişmeyin. daha az km yapın..

yanlız şimdi yaz geliyor iş değişecek tabi...
  • 1.6 aracı sattım.. 1.25 fiesta düşündüm alacaktım hem vergi az dedim hemde performans düşük kullanırım fazla yakmaz diye düşündüm... baktım benzin zamlarına yok abi.. en iyi otobüs. oda şimdilik...şimdi ise 1.0 ecobostu bekliyorum ama onlarında fiyatı pahalı olacak...ne bileyim kafa iyice karıştı....2.el araç almakta artık mantıksız geliyor bana.. yeni vergi sistemi ne getirecek daha oda kesin değil..ama ordanda millete bir kazık girecek gibi.. şu an için araç almamak en mantıklı...şuanda otobüs ve yürüyüş, acelem varsa(speed koşu)

ulan petrol fiyatları 1 tl olsa bizim halkta evin önüne uçak koyar bee....fazla yüz vermeyecen bu halka vuracan kırpaçısonra en sevilen sen olacan...gülü dikeni politikası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 28 Mart 2012; 23:07:47 >

• 1.6 benzinden 1.4 hdi ye gectim. Dize acısından rahat ettim fakat mümkün olsa 1 kuruş yedirmem bunlara.
  • 100km/7lt yakan dizelden 100km/15lt yakan benzinliye geçiyorum, millet gider mersine ben giderim tersine..
  • 1.24 dizel linea alıcaktım haftaya bu hukumete kazandıracagım her kurusa yazık dıyıp otobuse bınmeye devam
  • 1,2 veya 1,4 benzinli araçla 1,6 benzinli araç , özellikle az kullanılacaksa (malum benzin pahalı) öyle aman aman yakıt tasarruf farkı olacağını düşünmüyorum.Onun için değiştirmeye değmez bence.
  • Geçen ayda bu ayda 1 depo lpg ile idare ettim.

Mümkün olduğunca kullanmamaya özen gösteriyorum.

Başka araca geçmek riskli; km yapmış araç her an arıza riski taşır, benzinden kısalım derken tamire vermeyelim.

Araç temizse de 2.elde herkesin aracı altın mübarek.
  • bisiklete geçtim.
  • 2010 c180k gitti , 2011 3.20d geldi
  • 1 yıl arabasız kaldığım için şu an yakıt fiyatlarına küfrederek gereksiz kullanımlardan kaçmaya çalışıyorum. İşe gidip gelirken zorunluluktan kullanıyoruz o kadar. Ama havalar biraz daha güzelleşince hiç bakamayacağım benzin fiyatlarına, işyerimde biraz daha mesai yapıp daha fazla kazanmaya çalışacağım. İstikrar devam ettikçe fiyatlar artacak, yapacak birşey yok. Aziz milletimizin cefasını çekiyoruz.
  • son akaryakıt zamlarından sonra özellikle benzinli araç fiyatlarında bir düşme bekliyorum. dizeller için mazot fiyatından kaynaklanan bir sabır taşması mevcut değil henüz.
    benzinli arabam olsa biran önce satıp dizele geçmek isterdim, çünkü araba ihtiyaç...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.