Şimdi Ara

Son söz OPET mi TOTAL mi? Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizelde bu ikisi üzerinde kesinlik oldu bundan öte en iyisi kim bakalım... Malum dizel motorlar işi ciddi tutmayı gerektiriyor....

*** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Son Söz OPET mi TOTAL mi?

Yakıt tercihi yaparken, OPET ve TOTAL gibi tanınmış markalar arasında seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir. İşte bu iki markayı karşılaştırarak bilinçli bir karar vermene yardımcı olacak bazı bilgiler:

OPET

• Türkiye'nin en büyük akaryakıt dağıtım şirketlerinden biridir.
    • Ülke çapında geniş bir istasyon ağına sahiptir.
    • "Hyper" dizel yakıtı gibi çeşitli yakıt seçenekleri sunar.
    • Müşteri sadakat programına sahiptir.

TOTAL

• Küresel bir enerji şirketidir ve Türkiye'de önemli bir varlığa sahiptir.
    • Yüksek kaliteli yakıtlar ve yenilikçi teknolojilerle bilinir.
    • "Excellium" dizel yakıtı gibi özel yakıtlar sunar.
    • Çevre dostu girişimlere destek verir.

Hangisini Seçmelisin?

OPET ve TOTAL, her ikisi de kaliteli yakıtlar ve hizmetler sunar. Seçiminiz aşağıdaki faktörlere bağlı olabilir:

• İstasyon Erişimi: OPET daha geniş bir istasyon ağına sahiptir, bu nedenle sizin için daha uygun olan bir istasyon bulma olasılığı daha yüksektir.
    • Yakıt Tercihleri: Her iki marka da çeşitli yakıt seçenekleri sunsa da, TOTAL daha özel yakıtlar sunmaktadır.
    • Müşteri Sadakati: Müşteri sadakat programlarından yararlanmak istiyorsan OPET daha iyi bir seçenek olabilir.
    • Çevresel Sürdürülebilirlik: Çevre dostu yakıtlar ve girişimler önceliğin ise TOTAL'i tercih edebilirsin.

Sonuç olarak, OPET ve TOTAL arasındaki en iyi seçim senin bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Her iki marka da kaliteli yakıtlar ve hizmetler sunmaktadır ve karşılaştırmalı bir karar vererek bilinçli bir seçim yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • opet de total de aşağı yukarı aynı kalitede motorin katkısı kullanıyorlar bence ikisinden de güvenle alınabilir.

Orijinalden alıntı: eradnan

opet de total de aşağı yukarı aynı kalitede motorin katkısı kullanıyorlar bence ikisinden de güvenle alınabilir.
    ben totalin doco denilen istasyonlarından alıyorum artık. Sitesinde listesi var.www.total.com.tr

Orijinalden alıntı: Se®k@n

ben totalin doco denilen istasyonlarından alıyorum artık. Sitesinde listesi var.www.total.com.tr

Alıntıları Göster
    İşim gereği bir çok sürücü ile karşılaşıyorum. (Muhasebecilik ve sigortacılık)
    İzlenimlerime göre bu işin piri Opet.
    Kamyoncu müşterilerime göre daha performanslı ve daha ekonomik olduğu söyleniyor.

• dizel konusunda bir-iki bilgi de benden :

alıcaksanız avrupadan direkt ithal edilen eurodiesellerden alın. çünkü yerli üretim dizellerdeki kükürt oranı avrupa dizellerden daha yüksek. kükürt yüksek basınç altında sıkıştırıldığında sülfirik asite dönüşür. günümüz dizellerinin çalışma prensibi de motorini yüksek basınç altında sıkıştırıp motora püskürterek daha iyi yanmasını sağlamak üzerine kurulu.

yani yerli motorin kullanıyorsanız motora yakıtla birlikte sülfirik asitte püskürtüyorsunuz demektir. asitlerin metalle etkileşimlerinin de metali çözdüğünü lisedeki kimya derslerinden hatırlarsınız. yani uzun vadede motorunuzda ciddi problemler olacaktır haberiniz ola.

Orijinalden alıntı: aya

dizel konusunda bir-iki bilgi de benden :

alıcaksanız avrupadan direkt ithal edilen eurodiesellerden alın. çünkü yerli üretim dizellerdeki kükürt oranı avrupa dizellerden daha yüksek. kükürt yüksek basınç altında sıkıştırıldığında sülfirik asite dönüşür. günümüz dizellerinin çalışma prensibi de motorini yüksek basınç altında sıkıştırıp motora püskürterek daha iyi yanmasını sağlamak üzerine kurulu.

yani yerli motorin kullanıyorsanız motora yakıtla birlikte sülfirik asitte püskürtüyorsunuz demektir. asitlerin metalle etkileşimlerinin de metali çözdüğünü lisedeki kimya derslerinden hatırlarsınız. yani uzun vadede motorunuzda ciddi problemler olacaktır haberiniz ola.
    total docolardan alıyorum ve bence güzel.
    ama mecbur kalırsam opet(bence malının kalitesiz olmasına rağmen)çünkü forda falan garanti veriyo yamuk yapmazlar diye

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

total docolardan alıyorum ve bence güzel.
    ama mecbur kalırsam opet(bence malının kalitesiz olmasına rağmen)çünkü forda falan garanti veriyo yamuk yapmazlar diye

Alıntıları Göster
    opetten alıyorum,çok memnunum... Bence ikisi arasında pek fark yok...

Orijinalden alıntı: set

opetten alıyorum,çok memnunum... Bence ikisi arasında pek fark yok...

Alıntıları Göster
    bence opetin diesel i super suana kadar hıc bı sıkatım olmadı

Pentium MMX 166 MHz / 32 MB EDO-RAM / Tomato 5DHX i430HX M.Board
    WDigital 3 GB HDD / S3 Virge 4MB PCI + Diamond Monster 3D 3Dfx Voodoo Graphics 4MB
    Creative Vibra 16 ISA / Creative 16X infra CD-ROM / 1.44 MB Floppy / 33,6 K Fax-Modem ISA
    AT Mini Tower Case + Keyboard + Mouse / 14'' IBM CRT / Samsung 10 Watt RMS Speaker
    Windows 95
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuning_monster

bence opetin diesel i super suana kadar hıc bı sıkatım olmadı

Alıntıları Göster
    Opette çok arkadaşım çalışıyor. Onlar da motorin için Total diyorlar.. kışın opetler çalışmadı..

Orijinalden alıntı: pigeontechs

Opette çok arkadaşım çalışıyor. Onlar da motorin için Total diyorlar.. kışın opetler çalışmadı..

Alıntıları Göster
    tatalin eurolpg'si mükemmel. bi ara kullandık. piyasadaki markasız hatta demirören grubunun milangazını filan kullandığımızda araba kağnı gibi kalıyordu. oysa totalin eurolpg'sini kullanınca benzin gibi olmasa da ciddi bi performans farkı oluşturuyor. en bariz şekli piyasa lpg'leri kalkışta aracı sallarken, totalinki mükemmel sonuçlar veriyordu. tabi bu lpg için geçerliydi motorin için bilemem. ama marka olarak her ikisi de kaliteli gözüküyor. ithal olmak şartıyla tabii...

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

tatalin eurolpg'si mükemmel. bi ara kullandık. piyasadaki markasız hatta demirören grubunun milangazını filan kullandığımızda araba kağnı gibi kalıyordu. oysa totalin eurolpg'sini kullanınca benzin gibi olmasa da ciddi bi performans farkı oluşturuyor. en bariz şekli piyasa lpg'leri kalkışta aracı sallarken, totalinki mükemmel sonuçlar veriyordu. tabi bu lpg için geçerliydi motorin için bilemem. ama marka olarak her ikisi de kaliteli gözüküyor. ithal olmak şartıyla tabii...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aya

Bunu okuduğum iyi oldu,sağolasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orjinalden alıntı: aya

Bunu okuduğum iyi oldu,sağolasın...

Alıntıları Göster
    bence son kararım OPET arkadaşlar...
    sırayla opet, total,shell geliyor kararımı verdim....
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***

• quote:

Orijinalden alıntı: nakka

bence son kararım OPET arkadaşlar...
    sırayla opet, total,shell geliyor kararımı verdim....

Alıntıları Göster
    arkadaşım orda totalin kendi sitesinde önerdii istasyonlardan bahsetmişsin. 6 ay önce yeni nesil dizel motoru olan araba aldık. 6 aydan beri euro diesel alıorm ve her seferinde eve yakın olan opet istasyonundan alıorm. acaba opette de öle kendilerinin tafsiye ettii siteler war mıdır? warsa bilgisi olan var mı? malum konu ciddi, yardımcı olursanız sewininrim..

• quote:

Orijinalden alıntı: CAPTAIN

arkadaşım orda totalin kendi sitesinde önerdii istasyonlardan bahsetmişsin. 6 ay önce yeni nesil dizel motoru olan araba aldık. 6 aydan beri euro diesel alıorm ve her seferinde eve yakın olan opet istasyonundan alıorm. acaba opette de öle kendilerinin tafsiye ettii siteler war mıdır? warsa bilgisi olan var mı? malum konu ciddi, yardımcı olursanız sewininrim..

Alıntıları Göster
    son gelinen nokta: ne yazık ki SHELL ci oldum. v-power dizelden sonra. deneme sonrası shellden aldığım 20 mil. luk dizelle yaptığım km. diğerlerinden yaptığımdan 20-30 km fazla gitti. Ayrıca istasyonların çoğu daha işi bilen ekiplerden oluşuyor. daha temiz ve ayrıca hediye puan sistemi daha iyi çalışıyor.

• quote:

son gelinen nokta: ne yazık ki SHELL ci oldum. v-power dizelden sonra. deneme sonrası shellden aldığım 20 mil. luk dizelle yaptığım km. diğerlerinden yaptığımdan 20-30 km fazla gitti. Ayrıca istasyonların çoğu daha işi bilen ekiplerden oluşuyor. daha temiz ve ayrıca hediye puan sistemi daha iyi çalışıyor.

Alıntıları Göster
    20 liralık dizelle nası 20 km fazla gittin yaw.adamların böyle bi iddası yok total bile depoda diyo sen çeyrek depoda yaptın bu yolu.alla alla

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • quote:

20 liralık dizelle nası 20 km fazla gittin yaw.adamların böyle bi iddası yok total bile depoda diyo sen çeyrek depoda yaptın bu yolu.alla alla

Alıntıları Göster
    nasıl gittim bende bilmiyorum sadece ölçtüm öyle çıktı biriyle 133 giderken diğeriyle 113 çıktı olay budur. bazı faktötrlerin değiştiğini düşünsek bile aradki fark anlamlı.....
  • quote:

nasıl gittim bende bilmiyorum sadece ölçtüm öyle çıktı biriyle 133 giderken diğeriyle 113 çıktı olay budur. bazı faktötrlerin değiştiğini düşünsek bile aradki fark anlamlı.....

Alıntıları Göster
    SHEEEEELL

Orijinalden alıntı: BOSS_MSC

SHEEEEELL

Alıntıları Göster
    valla amerikan konsolosluğunda çalışan bi tanıdığım benzinin opettenmi shelldenmi ne alındığını ama dizelin totalden alındığını söylemişti.boşuna amerikalılar totalden almaz vardır bişey

• quote:

valla amerikan konsolosluğunda çalışan bi tanıdığım benzinin opettenmi shelldenmi ne alındığını ama dizelin totalden alındığını söylemişti.boşuna amerikalılar totalden almaz vardır bişey

Alıntıları Göster
    bu zamana kadar hep total derdim fakat son duyumuma göre (benzin için konuşuyorum tabi) totalin 98 zide yerliymiş içindeki katkı ithalmiş artık opet derim başka bişey demem...

• quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

bu zamana kadar hep total derdim fakat son duyumuma göre (benzin için konuşuyorum tabi) totalin 98 zide yerliymiş içindeki katkı ithalmiş artık opet derim başka bişey demem...

Alıntıları Göster
    zaten benimde benzin için total ısrarım yok eurodizel için konuşuyorum.

ben benzinde turkpetrol derim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.