Şimdi Ara

Son Günlerde Özellikle İstanbulda 2.El Fiyatlarındaki Sapıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde İstanbul pazarlarında hep başka illerin plakalarını yoğun görüyoruz.
    İnternettende baktığımızda o arabayı anadoludan alsak İstanbuldaki muadilinden birkaç yaş küçük arabayı
    birkaç bin tl ucuza alabileceğimizi görüyoruz. İstanbulda ikinci el araba alacakları aptal geri zekalı filan sanıyorlar sanırım.
    Dolayısıyla satacak olan ya arabasını alıp İstanbula geliyor gitsem dönsem 200 300 lira harcarım satarsam
    2bin lira yüksek satarım diyor yada İstanbuldaki galerici veya aracı çakallar anadoludan aynı şekilde normal
    fiyatına aldıkları arabaları pahalıdan millete çakıyor.

Birde şu var artık piyasa internette döner olmuş, 20 tane GSM hattı ile aynı marka modele 20 tane ilan
    girerek istediğiniz piyasayı oluşturabilirsiniz. Çünkü millet girip bakıyor kim ne istemiş sonra fiyatını belirliyor.
    Çakma ilanlarınız sitelerde üst sıralarda 10 gün çıksın yeter. Bu kadar saçma sapan birşey olmaz.
    2 aydır takip ediyorum, takip ettiğim marka modeller 2-3bin tl yükseldi her hafta 300 500tl üzerine koyuyor.
    Hayırdır altın bile o kadar prim yapmadığı gibi arabalar eskidikçe değerleniyor. Ya insanlarda bir sapıtma
    söz konusu yada ülkede ekonomi çöküşe doğru koşuyor ve enflasyon %1.000.000 filan ama haberimiz yok.

Son olarak İstanbuldaki arkadaşlar önce siz sonra çevrenizi uyarın bu çakalların kurduğu piyasaya yem olmayın.
    Anadolu fiyatlarına bakın ona göre alacağınız arabanın durumuna göre fiyatını siz belirleyin birileri bizi aptal zannediyor.
    Yakın zamana kadar bütün şehirlerde galerilerde 34 plaka araba görürdünüz çünkü buradan anadoluya hatta İzmire
    Ankaraya araba giderdi, şimdi İstanbul pazarlarında hep başka illerin plakaları. 2 aydır takipteyim böyle bir durumlar
    tespit ettim. Dikkat etmesseniz alacağınız arabanın fiyatına göre binlerce lira kazık yemiş olursunuz.
    Çakallara kurtlara yem olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi studioworks -- 17 Kasım 2014; 0:11:31 >

• Istanbulda 2.el fiyatlari uçtu cidden bırak 2-3 bini 5-6 bini geçti fark.
  • İkinci el piyasası durmus durumda. Bireysel satıcılar yine satıyorda galericilerde pek iş yok. Ee 2 senelik arabaya sıfırıdan 2-3 bin tl az fiyat çekersen olucağı o.
  • Bana tam tersi gibi geliyor. İstanbul piyasası daha ucuz oluyor. Satışta olan araba adedi fazla ve araba yenileme aralığı daha kısa olduğu için piyasa anadoluya göre biraz daha uygundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Bana tam tersi gibi geliyor. İstanbul piyasası daha ucuz oluyor. Satışta olan araba adedi fazla ve araba yenileme aralığı daha kısa olduğu için piyasa anadoluya göre biraz daha uygundur.
    Evet bombardıman normalide normalde olanda o şekildeydi ama artık değil.
    Ben 2 aydır filan ara ara bakıyordum şimdi 2 3 haftadır yoğun bakıyorum durum değişmiş.
    Almak istediğim arabalar hep anadoluda daha uygun fiyatlarla ve daha yüksek modeller.
    İstanbulda müşteri çok çakacak bir enayi buluruz anlayışı ve sahibinden olan araçlarında
    piyasa diye 2 siteden aldıkları fiyatlara göre fiyat biçmeleri bu durumu oluşturuyor.
    Al bir döküntü arabayı kafana göre bir fiyat koy senden sonrakiler buna bunu istiyorlarsa
    bende şunu istiyim diye gidiyor. Adamada arabanın hakkını teklif edince küfür etmiş gibi oluyorsun.
    Araba almaktan vazgeçmek noktasına geldim, ihtiyacım olmasa vazgeçtim hatta.

• Sadece istanbul değil ki bütün memleket bu çakal oğlu çakallarla dolu.Ne zaman sahibinden.com piyasa belirlemeye başladıysa işte o zamandan beri b.ka sardı bu iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: studioworks

Evet bombardıman normalide normalde olanda o şekildeydi ama artık değil.
    Ben 2 aydır filan ara ara bakıyordum şimdi 2 3 haftadır yoğun bakıyorum durum değişmiş.
    Almak istediğim arabalar hep anadoluda daha uygun fiyatlarla ve daha yüksek modeller.
    İstanbulda müşteri çok çakacak bir enayi buluruz anlayışı ve sahibinden olan araçlarında
    piyasa diye 2 siteden aldıkları fiyatlara göre fiyat biçmeleri bu durumu oluşturuyor.
    Al bir döküntü arabayı kafana göre bir fiyat koy senden sonrakiler buna bunu istiyorlarsa
    bende şunu istiyim diye gidiyor. Adamada arabanın hakkını teklif edince küfür etmiş gibi oluyorsun.
    Araba almaktan vazgeçmek noktasına geldim, ihtiyacım olmasa vazgeçtim hatta.

son dönemlerde fiyat sıralaması yağtıgımda önce istanbul ankara izmir çıkarken şimdi gaziantep ve konya çıkıyor.
    ilginc.

• 0 km araçlar düşmediği sürece ikinci elde iniş olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

0 km araçlar düşmediği sürece ikinci elde iniş olmaz...
    ben site adı söylemek istememiştim algı yanılmasına katkıda bulunmamak için ama evet sahibinden.com
    artık 2. el araba piyasasını belirler oldu ve 20 tane fake ilanla istediğiniz modelin fiyatıyla oynayabilirsiniz.
    bu kadar basit olmaması lazım bu işlerin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: studioworks

ben site adı söylemek istememiştim algı yanılmasına katkıda bulunmamak için ama evet sahibinden.com
    artık 2. el araba piyasasını belirler oldu ve 20 tane fake ilanla istediğiniz modelin fiyatıyla oynayabilirsiniz.
    bu kadar basit olmaması lazım bu işlerin.

Alıntıları Göster
    Sıfırlarına 'insan' gibi fiyat çekseler 2. el fiyat problemi kendiliğinden çözülür. Ama nerdeeeee...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Sıfırlarına 'insan' gibi fiyat çekseler 2. el fiyat problemi kendiliğinden çözülür. Ama nerdeeeee...

Alıntıları Göster
    eskiden galericilerde 5-6 tane araç görürdüm, son 2 yıldır yolları kapatmışlar araç fazlalığından, 2 yıl sonra ne olur bilemem bir yerde bir şekilde patlayacak ama ne zaman bilemiyorum, şu an ihtiyaç sahiplerinin sattıkları hariç hiç bir araç alınacak fiyatta değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

valla bizim millet sıfırından da yüksek fiyat yazıyor ve hiç utanmıyor. sıfırı bu kadar senin araç 30.000 km de diyorsun. O zaman onu al diyor.

bakınız : Golf, seat ibiza.
  • MTV değişmediği sürece ikinci el bu şekilde devam eder.
    Eski Arabanın MTV'si düşük değil yüksek olmalı, tüm dünyada böyledir bu.
    İşte o zaman hem cari açık düşer, hem ikinci el fiyatları düşer hem de trafik azalır.
    Ama yapmazlar, nedenini biliyorsunuz, ak parti iktidari oy kaybeder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

MTV değişmediği sürece ikinci el bu şekilde devam eder.
    İşte o zaman hem cari açık düşer, hem ikinci el fiyatları düşer hem de trafik azalır.

bi bitmediniz yaa illa akp ye laf çakıcaksınız.

Cari açık nasıl düşüyor birader?? millet sıfır araç alacak yurtdışından daha fazla araç gelecek döviz çıkışı hızlanacak.
    açıklarmısın bi zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isseyy

quote:

Cari açık nasıl düşüyor birader?? millet sıfır araç alacak yurtdışından daha fazla araç gelecek döviz çıkışı hızlanacak.
    açıklarmısın bi zahmet.

cari açık ötv ve vergi miktarları arıttırarak mı düşürülür?
    bu 1. sınıf iktisat öğrencisinin çözümüdür.
    cari açık bahanesi ile vergi toplayıp çarçur etmek istediğidir. cari açık zerre kadar umurlarında değil ki 1,2 yıl sonra büyüme düşünce yapılanları göreceksin. 2009 da olduğu gibi.
    illa ki cari açık düşürülmek isteniyorsa
    1. muadil üretim yapmalısın.
    2. ithal ürüne kota koymalısın.
    3. ithal ürüne vergi koymalısın.
    4. ithal ürünü uygun fiyattan alıp sınırlı satış yapmalısın.

biz tam tersi; eti, buğdayı, muzu bile ithal etmeye başladık. araçtaki ötv bu farkı kapatamaz.

99 depreminde %27 olan ötv %45 e çıkmışken ve hala bütçe açığı varken mevcut iktidarın savunulacak hiçbir tarafı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

quote:

açıklarmısın bi zahmet.

cari açık bahanesi ile vergi toplayıp çarçur etmek istediğidir. cari açık zerre kadar umurlarında değil ki 1,2 yıl sonra büyüme düşünce yapılanları göreceksin. 2009 da olduğu gibi.

biz tam tersi; eti, buğdayı, muzu bile ithal etmeye başladık. araçtaki ötv bu farkı kapatamaz.

99 depreminde %27 olan ötv %45 e çıkmışken ve hala bütçe açığı varken mevcut iktidarın savunulacak hiçbir tarafı yok.

Alıntıları Göster
    Maalesef bunu engellemenin bir çaresi yok. Çünkü alıcılar hariç bu durumdan herkes memnun. Aracını değerinden daha yükseğe satmış biri neden şikayet etsin ki? Kimse aracını satarken yok canım benim arabam bu kadar etmez deyip milletin sattığından düşüğe satmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Bana tam tersi gibi geliyor. İstanbul piyasası daha ucuz oluyor. Satışta olan araba adedi fazla ve araba yenileme aralığı daha kısa olduğu için piyasa anadoluya göre biraz daha uygundur.

Bencede istanbulda daha ucuz ama son aylarda noldu bilmiyorum ben mayista baya galeri vs gezmiştim.
  • quote:

quote:

açıklarmısın bi zahmet.

Millet hava atmak için ve görünmeyen kast sistemimizde üst basamaklara çıkabilmek için habire yeni araç alıyor.
    Mercedesler BMWler havalarda uçuşuyor, alan adam biliyor ki bu araç değer de kaybetmiyor. Üç yıl sonra değeri yarıya düşecek olsa kim alır arabayı sana soruyorum. Sadece gerçekten ihtiyacı olanlar, gerçekten zengin olanlar ve ticari işletmeler alır. Bu ülke bu kadar fazla sıfır araç alacak kadar zengin değil, bu gidiş yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

quote:

açıklarmısın bi zahmet.

Sen önce benim cevap verdigim kişinin sorun çözümüne bir bak istersen. adam cari açıgı düşürmek için eski araçlara ÖTV yi artıralım yeni araç alımını kolaylaştıralım diyor.

1. muadil üretim yapmalısın. (yap yapabiliyosan bakalım üret araç 100 yıldır üretilmemiş . laf çok)
    2. ithal ürüne kota koymalısın. (kota koyarsan onlarda koyar. Bak irana senin araçlarını sokmuyorlar ülkerlerine)
    3. ithal ürüne vergi koymalısın.(koy bakalım vergi. En çok alımı Avrupa birliğinden yapıyosun)

Boş konuşmussun 1. sınıf iktisat ögrencisi bile bilirmiş. Koyulan verginin hiçbirzaman geçici olmayacagı kalıcı olacagı tüm maliye kitaplarında yazar.

Bütçe açıgı büyümenin bir yoludur.Kemer sıkınca bütçe açığı kapanır (ama talep de daralır)

ABD %11
    İngiltere % 11.4
    Fransa %8
    Almanya %5,7
    Japonya %9,8
    İspanya %10,4
    Türkiye %3,4

bütçe açıgı var.

Ülke yönetmeği K.k. gibi çocuk oyuncagı sanıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isseyy -- 17 Kasım 2014; 13:32:48 >

• quote:

quote:

quote:

açıklarmısın bi zahmet.

Millet hava atmak için ve görünmeyen kast sistemimizde üst basamaklara çıkabilmek için habire yeni araç alıyor.
    Mercedesler BMWler havalarda uçuşuyor, alan adam biliyor ki bu araç değer de kaybetmiyor. Üç yıl sonra değeri yarıya düşecek olsa kim alır arabayı sana soruyorum. Sadece gerçekten ihtiyacı olanlar, gerçekten zengin olanlar ve ticari işletmeler alır. Bu ülke bu kadar fazla sıfır araç alacak kadar zengin değil, bu gidiş yanlış.

tamam senin anlayışına göre eski araçların MTV sini yükseltelim . yurtdışından araçda gelmesin cari açık düşsün .
    kimse araca binmesin atlarla dolaşalım ülkede.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.