Şimdi Ara

Küresel PC satışları üçüncü çeyrekte %9,4 arttı: İşte en çok satan markalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küresel PC satışları üçüncü çeyrekte %9,4 arttı: İşte en çok satan markalar
    Pazar araştırma şirket IDC’nin verilerine göre, 2025'in üçüncü çeyreğinde küresel bilgisayar satışları geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre %9,4 artarak 75,9 milyon adet olarak gerçekleşti. Bu rakamlara, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile iş istasyonları dahil.



    Lenovo zirvedeki yerini korudu



    Lenovo üçüncü çeyrekte %25,5 pazar payıyla liderliğini korudu ve yıllık bazda %17,3 büyüme gösterdi. Lenovo'yu, %19,8 payla HP ve %13.3 ile Dell takip etti. Satışlarını %13,7 arttıran Apple ise %6,8 pay elde ederek dördüncü sıradaki yerini korudu.



    IDC'nin yayımladığı en son PC sevkiyat verilerine göre, ABD’nin uyguladığı ithalat tarifelerinin yarattığı belirsizlikler nedeniyle ABD'de sevikatlarda düşüş gerçekleşti.



    Küresel PC satışları üçüncü çeyrekte %9,4 arttı: İşte en çok satan markalar
    Asya-Pasifik (AP), Avrupa-Ortadoğu-Afrika (EMEA) ve dünya genelinde ise PC sevkiyatları belirgin biçimde arttı. Özellikle Asya-Pasifik bölgesi, 2025’in ikinci ve üçüncü çeyreklerinde yıllık bazda %14’lük bir büyüme yakaladı. Bu artışın başlıca nedeni Japonya ve Çin’deki yüksek talep olarak gösteriliyor.



    Ayrıca Bkz.Intel Panther Lake işlemciler tanıtıldı: Cougar Cove, Darkmont ve Xe3 GPU bir arada



    Özellikle Japonya’da iki önemli faktör bu büyümeyi destekledi. Birincisi, Windows 10 desteğinin sona ermesi, Japonya’daki şirketleri, okulları ve kamu kurumlarını yeni Windows 11 tabanlı bilgisayarlara geçmeye zorladı. İkincisi, GIGA Eğitim Projesi adıyla bilinen hükümet girişimi, her öğrenciye kişisel bir cihaz sağlama hedefiyle ülkede bilgisayar talebini artırdı.



    IDC, Windows 11’e geçiş süreci ve eski donanımların yenilenme ihtiyacı sayesinde bilgisayar pazarının güçlü bir yıl geçirdiğini belirtiyor.



     




    Kaynak:https://my.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS53855725







  • Asus ve Acer önceden daha çok satıyordu sanki. 🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Vatansever
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt
    satışların çoğunu kurumsal gerçekleştiriyor. bu yüzden lenovo ve dell sürekli ilk 3 te.
    bireyselde asus güçlü

  • PC bitiyor haberleri yapılıyordu zamanında. Şimdi artıyor haberleri yapılıyor. Bende yeni PC alanlardanım. PC bitmez azalmaz.

  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt

    Birçok iş için PC - en azından halen - ideal bir platform.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.