Şimdi Ara

Son 10 sene de en iyi Fener diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki A maçını manipüle edebilirsiniz ama 10 yılın tümünü edemezsiniz. Konu 'takım başarısı' ise burada ligin lideri Fenerbahçe. En iyisi... En başarılısı... Ben demiyorum; tabloya bakın.

TAKIMLARIN büyüklüklerinin karşılaştırılmasını doğru bulmam... Çünkü büyüklük kavramını gündeme getiren rekabettir zaten...
    Ezeli rakibiniz olmasa büyüklük işe yaramaz... Manchester United'ı ManU yapan Chelsea'dir, Liverpool'dur... Barça'yı bu hale getirenin Real Madrid rekabeti olduğu gibi. Lazio ile çekişmek hep yaramamış mıdır sanki Roma'ya? Dinamo Kiev'dir, Shakhtar'ı uçuran...
    River Plate, Boca'yı kanatlandırır...
    Brondby, Kopenhag'ı...
    Bugün biri öndedir, yarın da diğeri olacaktır...
    O yüzden "En büyük kim?' ' sorusunun cevabı hiç olmayacaktır futbolda...
    Sadece ve sadece belli bir takımın biraz üstünlüğü vardır...
    Bu üstünlük de son 10 yıla baktığınızda Fenerbahçe'dedir ligimizde...

Galatasaray ivme kazandırdı
    Neden mi 10 yıl? G.Saray'ın UEFA Kupası'nı alması milattır futbolumuzda...
    Sonrası her takıma itici güç olmuştur...
    İşte bu nedenle son 10 yıl...
    Tablo ortada...
    En Çok Kazanan; Fenerbahçe En Az Yenilen; Fenerbahçe... En Çok Gol Atan; Fenerbahçe... En Az Gol Yiyen; Fenerbahçe... En Çok Puan Alan; Fenerbahçe...

İşi federasyon başkanına bağlayanlar
    Üstelik bu dönemde 4 ayrı başkan var...
    Haluk Ulusoy-Levent Bıçakçı-Hasan Doğan-
    Mahmut Özgener.
    Yüzlerce farklı hakem var...
    Takımların başkanları farklı...
    Yöneticiler farklı...
    Yaklaşık 5 bin oyuncu forma giymiş...
    Yani, ne hakem satın almaktan söz edebilirsiniz...
    Ne oyuncu ayarlamaktan...
    O başkan sizden ise bu başkan da bizden demektir... Bunu da geçin yani... Bu sene Fransa ve Almanya ile beraber sadece 2 yabancı teknik adam barındıran ligimizin, bu 10 yılda eskittiği onlarca teknik adamı da düşünün...

Fenerbahçe bir numara
    Sonuç, belki A maçını manipüle edebilirsiniz...
    Amaaaa! 10 yılın tümünü edemezsiniz. Büyüklük ayrı kavram, onu başka şekillerde tartışırız, burada onu konu etmiyorum...
    Konu ''takım başarısı'' ise...
    İşte burada ligin lideri Fenerbahçe... En iyisi...
    En başarılısı... Ben demiyorum bunu...
    Anlamayan tabloya bir daha baksın...

Gürkan Kubilay

• güzel yazı.

o değilde bakın orta sahaya sağlam bir adam alamazsak bu sene şampiyonlar ligi yine hüsran olur..bundan adım gibi eminim.
  • Transferde özellikle bu mevkiye odaklanılıyor.
    ŞL'nde hüsran olmaktan kastın ne bilmiyorum ama bence en yüksek hedef gruptan çıkabilmek olmalı..3. olarak UEFA'dan devam edebilirsek öpelim başımızın üzerine koyalım derim.
    Önemli olan ŞL'nde kalıcı olmak...
    LYon'un bile gidebildiği yer belli , bu taraftarımızın beklentilerinin ne seviyede olması gerektiğini gösteriyor bence.
  • Kendin kasindin arkadas.. Bundan sonra yazilcak yorumlar konunun kapanmasina neden olucak
  • bu zamanda başarı ancak para ile olur iyi futbolcu ile olur galatasaraylıyım ama takımımız vasat en fazla 5 6. lığa oynar kasımpaşaya 70 milyon euro transfer parası ver bak bakalım seneye kaçıncı bitiriyorlar fenerbahçe her branşta bu sene muhteşem helal olsun taraftarlarını hep sevindiriyorlar bizimkiler yüzünden her maç sonrası bi yerlerlerimizden svilceler çıkıyor stresten bana görede en iyisi fener isterim fener hep sonuncu olsun ama durum bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLasper
    bu zamanda başarı ancak para ile olur iyi futbolcu ile olur galatasaraylıyım ama takımımız vasat en fazla 5 6. lığa oynar kasımpaşaya 70 milyon euro transfer parası ver bak bakalım seneye kaçıncı bitiriyorlar fenerbahçe her branşta bu sene muhteşem helal olsun taraftarlarını hep sevindiriyorlar bizimkiler yüzünden her maç sonrası bi yerlerlerimizden svilceler çıkıyor stresten bana görede en iyisi fener isterim fener hep sonuncu olsun ama durum bu

• seviyorum Gürkan Kubilay'ı... yine doğru yoldan gitmiş...

CL için ilk hedef gruplardan çıkıp UEFA için savaşmak olmalı... CL de başarı yakalamamız zor, çeyrek final, yarı final de oynasak ben UEFA da final oynamayı terci ederim.

biliyorum ki o zaman kulüp, futbolcular yapabileceklerinin farkına varıp bir adım sonrasını düşünecekler, hocamız bu yünde, başkanımız bu yünde düşünüyor. bu düşünceyi genele yayabilirler ise uzun atlamak yerine kısa ama seri adımlarla sağlam bir şekilde zirveye çıkabiliriz... bu sadece Fenerbahçe için değil, tüm takımlarımız için geçerli...

başarı için doğru yerlere doğru futbolcuların sırf ismi var diye değil, başarıya ulaşmak için savaşanlarından alınarak hedeflere ulaşılacağını düşünüyorum.

şuan için eksik gözüken tek yer orta sahada defansın yükünü hafifletip arkadan top taşıyabilecek bir oyuncu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son 10 senede en iyi Fenerbahçe olabilir toplama bakarsak. Hep ilk 2de.
    Ancak şöyle bişey var. Bu son 10 senede FB 4 kere Şampiyon olurken GS de 3 kere olmuş.
    Yani Fener bu sene Şampiyon olunca anca öne geçti Şampiyonluk sayısında. Bu kadar üstün bu kadar fark atan bi FB GS ile kafa kafaya iken işler ilginç biraz .
    Malesef ligin kalitesinden de kaynaklanıyor bu. O kadar inişli çıkışlı takımlar oluyor ki FB sürekli bi standartı korusa bile her sene başka bi rakiple mücadele ediyor şampiyonluk için ve geçen sene olduğu gibi son maçta bile kaybetse sonuçta Şampiyonluk gitmiş oluyor ve durum bu...
  • SOn 10 yıl TR de evet
    Sadece futbol değil basket ve voleybol da çok iyiyiz

Ancak Avrupa da uefa kupası almadan GS ın yaptığını yapamadan bu başarıyı üstün başarı olarak görmüyorum
    Gerçekci bakmak lazım CL de en az yarı final oynamamız lazım , CL kupası almamız imkansız
    Veya uefa kupasında en az final oynamamız lazım ki
    Bu 10 yıllık grafiğin bir tepe noktası olsun

TR başarıları artık beni kesmiyor

Varsın GS bu sene iyi olsun alacaksa GS ı avrupada gönülden desteklerim
    Neticede TR takımı gözüyle bakıyorum
  • son 10 yıl baz alındıgında bizim takımın rakiplere göre çok daha iyi oldugu zaten her şekilde açık saçık belli bunu kim kabul etmeyebilirki, diger rakipler için asıl sıkıntı bnce önümüzdeki diger 10 yıllar içinde durum da çok fazla degişiklik olmaz gibi sonuçta bu takımın arkasında çok ciddi bir medya destegi ve sürekli ivme kazanan taraftar destegi ve sürekli artacak maddi kazanç faktörü sürekli yukarı dogru iken rakiplerin gelip geçmesi çok zor.

cl de guruptan çıkmak bizim takım için bencede kesinlikle başarıdır. guruplar zaten her zaman zorlu olacak, orda avrupa şampiyonları var, yani bizim sürekli yabancı oyuncu almak zorunda kaldıgımız ve sürekli daha da çok alalım veya keşke alabilsek dedigimiz sürece avrupa da bi şekilde tutunmak başarı sayılmalı mecburen. çünkü cl maçlarında mümkün olan en fazla sayıda yabancı oyuncu oynatmak istiyoruz çünkü onların yerlilerden daha tecrübeli yada kaliteli oldugunu düşünüyoruz malesef gerçek te bu yönde çogunlukla.

keşke her yıl cl de guruplarda banko 6 maçımız olsa ve o guruplardan her yıl çıkabilsek, daha ileri gidebilmek ugruna da uefa ya yatay geçiş ve uefa da çeyrek- yarı final f.bahçe için başarı demektir bence.

• ben de bundan 6 sene önce bu forumdaki bir mesajı mı paylaşmak istiyorum sizinle;

17 Mart 2005; 0:11:12

Anlaşılamayacak bir şey yok...GAlatasray gerçekten bir döneme damgasını vurmuştur.Bunu bir Fenerli olarak ben de kabul ediyorum..Ama o dönem kapanmıştır..O başarıları paraya ceviremeyen Galatsaray'ın önümüzdeki yıllardaki akibeti de soru işaretinden ibarettir...

Fenerbahçe'nin bu yıl G.Saray'dan farkı sadece ligdeki konumundan ibaret değildir..F.Bahçe önümüzdeki yıllar için taraftarına umut vermektedir..Bu yüzden önümüzdeki en az 5 yıllık döneme Türkiye liginde Fenerbahçe'nin damga vuracağını düşünüyorum...Eğer Avrupa kompleksinden arındırılmış Bir Fenerbahçe haline gelebilirse(Galatasaray bunu başarmıştı) başarısını pekiştirmiş olur...

FB'nin doğru yolda olduğunu hisettiğimiz için bu tarz şeyleri yazmıştım zamanında...Aykut Hoca ile istikrar sağlanırsa , önümüzdeki 5 senede FB'nin domine ettiği bir lig izleyebileceğimizi söyleyebilirim.

• bu arada sormak istiyorum, f.bahçe nin cl de yapacagı 3 deplasman maçını hangi yabancı uydulardan izleyebilecegimizi tahmini olarak söyleyebilmek için gurupların netleşmesi gerekiyor sanırım dogrumu? dsmart harici yani.
  • Burada Fb baskani Aziz Yildirimin etkisi kadar Canaydinin Lucescuyu kovmasi sonraki dönemde Bjk 11 puan öndeyken istifa eden yöneticileri, satilan oyuncular ve Lucenin yollanmasina kadar giden sürecinde etkisi var.
    FB ne kadar basariliysa rakipleri o kadar kötü yönetildi. Bunun zaten tartismasi olmaz son haftada kacan 2 sampiyonluk bakilir ve elde edilen sampiyonluklarina bakilirsa son 10 seneye damga vurdu Fenerbahce.
    Mevcut takimlar icindede bütün spor alanlarinda 1 numara gidicekleri belli kendim Galatasarayliyim bizim takimin revize edilmesi gerekirken zorla 2 oyuncu alinirken Fb nerdeyse transferi bitirdi.
    iyi yönetiliyor bununda hakkini aliyor.
  • Bu durumun sebebi çok açık

Fenerbahçe hariç hiç bir kulüpte işini bilen iyi yapan yönetici yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucha

Bu durumun sebebi çok açık

Doğru. Soyunma odasını basmıyorlar en azından. İnsan gibi maçlarını izliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balerefone

quote:

Yukarıdaki yazıda da öyle diyor zaten.
    10 senedir soyunma oadsı basıyormuş FB
  • quote:

quote:

Aziz yildirim hakem odasini basmamistir. Gazatede cikan habere sende inanmiyorsun ama fenere camur atmak icin hayali olaylari kullaniyorsunuz. Bjk takimi o kadar yildiz oyuncu transfer etti ama ilk 3e giremedi. O zaman trabzonsporda hakemleri ayartti , bursasporda. Bizim yoneticilerimize laf atmaya hakkiniz yok. Siz kendi yoneticilerinize yaptiginiz kufurlu bestelere devam edin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lanquaté

quote:

quote:

Aziz yildirim hakem odasini basmamistir. Gazatede cikan habere sende inanmiyorsun ama fenere camur atmak icin hayali olaylari kullaniyorsunuz. Bjk takimi o kadar yildiz oyuncu transfer etti ama ilk 3e giremedi. O zaman trabzonsporda hakemleri ayartti , bursasporda. Bizim yoneticilerimize laf atmaya hakkiniz yok. Siz kendi yoneticilerinize yaptiginiz kufurlu bestelere devam edin

Agzimdan hakemi ayartiyor bunlar diye bir sey cikti mi ???

• quote:

quote:

Sizden başarılı olmamızı yediremediğiniz için böyle konuşuyonuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Prodigy

quote:

quote:

Sizden başarılı olmamızı yediremediğiniz için böyle konuşuyonuz

Neyini yediremeyecegim allah askina ???

Yukaridaki yazida son 10 yil diyorsa bende sana son 20 seneye bakarak konusurum. 90 sezonundan sonra kim ne kadar sampiyon olmus bakalim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.