Şimdi Ara

Sokaklarda Kamyonet ve Büyük Minibüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Sokak olarak adlandırılan yerlerde açık veya kapalı kasalı büyük ticari araçların park etmesi yasak mı? Özellikle uzun minibüsler ve kamyonetler için soruyorum. Örnek olarak da iki fotoğraf yükleyeceğim. İkisi de aynı araç birinde yol geçişini engellemek suretiyle tek şerite düşürüyor diğerinde de kaldırıma girerek yaya geçişini zorlaştırıyor. Bunlar direkt olarak hata mı?

İki sorununda cevabı varsa yardımcım olur musunuz? Duruma göre konu ile ilgili aksiyon almak istiyorum. Ayrıca araçlara ne kadar yakın park ederek belki de hasar bile verebilmektedir. Sokak aralarında ki zaten yer sıkıntısı olan İstanbul'da böyle araçların kesinlikle bulunmaması gerekiyor. Ticari bir kişinin aracı beni ilgilendirmiyor, ya parasını verip otoparka koyacaklar ya da daha büyük caddelerde park edecekler ki yol geçişini engellemesinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar düşüncesiz insanlar var. Bu araçların sahipleri araçlarına nasıl binecek !

• Yasak değil elbette park edebilir. Tabi ki engel olmamak kaydıyla. Uzun araçlar genelde mümkün olduğu kadar paralel park edilir ki yolu daraltmasın kaldı ki genelde sürücüleri daha geniş ve rahat yerleri tercih eder zaten

Resimde zaten herkes paralel çekmiş sokağa ayrıca büyük araç geçişine engel gözükmüyor

Kaldı ki bu işin büyük veya küçük araçla ilgisi yok emin olun küçük araç sürücüleri daha fazla engel oluyor trafiği aksatma konusunda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Otobanda tır ve kamyonlar yüzünden kaç kere yolun kitlendiğini gördüm, en sol şeride girip yolu kitlediler trafik durmuştu. Aynı şekilde mersinde d-400 de de yolu kitliyorlar hep. Koca koca araçlar önüme kırdı kaç kere, tali yoldan lappadana atlıyorlar. Dönmenin yasak olduğu yerden dönmeye çalışıp yolu kapatıyorlar. Trafikte uzun araçlar çok tehlike oluşturuyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köy ve kasaba dışındaki yerleşim yerlerinde kamyon, otobüs, iş makinesi (birkaç tane daha olabilir) cinsi araçların yol kenarına park etmesi yasaktır. Bu maddede kamyonet ve minibüsün olmadığına eminim. Mantık olarak bakılırsa kamyon ve kamyonet arasında fark yok, onlar da yasaklanmalı bu duruma göre. Aslında burada kamyonet sınıfı düzenlenmeli. O resimde attığın da kamyonet, Ford Fiesta van da kamyonet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim evin oldugu sokak 2 seritten genis gidis bulvar seklinde ve cikmaz sokak. ne kadar kamyon tir otobus varsa otopark olarak kullaniyor, karakolda var ayni sokakta ancak karisan eden yok.

11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cadmium C kullanıcısına yanıt

Bu sokak tek yön olsaydı haklı olabilirdiniz fakat gidiş geliş yolu çoğu noktada tek şeride düşürüyor

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.