Şimdi Ara

Soğuk hava + kısa mesafe.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Corsanın motorunun çalışma sıcaklığı 100 dereceye yakın, sıcak çalışan bir motor ama genelde kısa mesafe kullanıyorum o yüzden daha hararet ibresi ortaya gelmeden gideceğim yere gitmiş oluyorum. Ön tarafa karton koyucam çabuk ısınsın diye ama motor tabiatında 100e yakın çalışan bir motor olduğundan bu seferde birden ısınır su kaynatırsa diyede korkuyorum. Fan 100 derecenin üstünde devreye giriyor. Yakıt sorun değil ama aşınma çok olur diye düşünüyorum soğuk çalışmada. X16Xe motorum (Corsa b gsi, 1.6 16V), karton koysam mı? Gittiğim mesafede arada sırada şişli-mecidiyeköy. Trafik varsa sorun değil, dur kalkta hemen ısınıyor ama yol boşsa çalışma sıcaklığına gelmeden varıyorum gideceğim yere.

opel motorlarında hararet 100 dereceleri görür.zaten termostatı 95 derecede açılır ama antifriz sayesinde 120 dereceden önce kaynama olmaz.yani aslında sizin korktuğunuz durum tamamen normaldir.dikkat edilmesi gereken genleşme kabı adı verilen ve motor suyu konulan kabın daima max seviyesinde veya hemen altında olmasıdır.çünkü esas hararete eksik motor suyu sebep olur.

bu arada aracı kullanıldığı mesafe kısa olduğu için aracın daha sık periyodik bakım görmesi gerekir.çünkü normal çalışma sıcaklığına ulaşmayan motorlar daima daha fazla yakar ve de ömürleri daha çabuk kısalır.motoru ısıtmanın en kolay yolu rölantide çalıştırıp ısınmasını beklemek değil normal bir hızla hareket etmektir.bu şekilde aşınmalar da en aza iner.

Orijinalden alıntı: meteg

merhaba,

opel motorlarında hararet 100 dereceleri görür.zaten termostatı 95 derecede açılır ama antifriz sayesinde 120 dereceden önce kaynama olmaz.yani aslında sizin korktuğunuz durum tamamen normaldir.dikkat edilmesi gereken genleşme kabı adı verilen ve motor suyu konulan kabın daima max seviyesinde veya hemen altında olmasıdır.çünkü esas hararete eksik motor suyu sebep olur.

bu arada aracı kullanıldığı mesafe kısa olduğu için aracın daha sık periyodik bakım görmesi gerekir.çünkü normal çalışma sıcaklığına ulaşmayan motorlar daima daha fazla yakar ve de ömürleri daha çabuk kısalır.motoru ısıtmanın en kolay yolu rölantide çalıştırıp ısınmasını beklemek değil normal bir hızla hareket etmektir.bu şekilde aşınmalar da en aza iner.

Bakımlarını her 1000-2000 kmde bir yapıyorum desem yeterlidir sanırım Kmdeye göre değil aslında tarihe göre yapıyorum.. Isınmasını bekleyip otomatik jigle kapandıktan sonra yola çıksamda sadece devir düşmüş oluyor, sonuçta motor çalışma sıcaklığına ulaşmıyor, çalışma sıcaklığı eğer jiglenin kapanması ise tamam jigle kapanıyor ama yinede hararet çok düşük, bu şekilde de aşınma daha fazla olmaz mı? Ön tarafa karton koyarak daha çabuk ısınmasını sağlamak istiyorum.

Yani özetle direk yola çıksamda, bekleyip çıksamda, gideceğim yere vardığımda hararet ortalara bile gelmemiş oluyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 5 Şubat 2010; 1:56:33 >

• quote:

merhaba,

çok güzel bilgiler.bende faydalancağım.teşekkürler.

ancak benim vectranın sabit sıcaklıgı 85 de dolaşıyor.100de sıcak havalarda yokuş çıktıgımda oluyor ve o da kısa süreli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

merhaba,

ancak benim vectranın sabit sıcaklıgı 85 de dolaşıyor.100de sıcak havalarda yokuş çıktıgımda oluyor ve o da kısa süreli oluyor.

85 çok düşük değil mi?

Benim 90'ını birazcık geçiyor kısa mesafede o yüzden karton diyorum, sizinki dahada düşük hemde normal kullanımda, normal kullanımda benimki ortaları biraz geçiyor.. Sadece dur kalk trafikte 100e geliyor, fan açıp düşüyor. Temsili resimi koydum sıcaklık değerleri için, vectrada da benzer şekilde miydi hararet göstergesi?

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

merhaba,

85 çok düşük değil mi?

Benim 90'ını birazcık geçiyor kısa mesafede o yüzden karton diyorum, sizinki dahada düşük hemde normal kullanımda, normal kullanımda benimki ortaları biraz geçiyor.. Sadece dur kalk trafikte 100e geliyor, fan açıp düşüyor. Temsili resimi koydum sıcaklık değerleri için, vectrada da benzer şekilde miydi hararet göstergesi?

hayır aynı değil.corsalarınkinin 90 ile 100 arası bayağı geniş.vectralarınki daha küçük aralığı.bence kafaya takılacak bir sıcaklık dilimi değil yakaladığınız sıcaklık birimleri.karton koyarak istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz.

• böyle kısa mesafelerde aracınızı değilde metroyu kullanın bence daha problemsiz olur bende şişli levent arası öyle yapıyorum
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

böyle kısa mesafelerde aracınızı değilde metroyu kullanın bence daha problemsiz olur bende şişli levent arası öyle yapıyorum

Hayır çok problemli olur, gidiceğim yere baya yürümem gerekir o zaman. Hem gece dönüyorum gece metro işliyor mu? İlaveten yanımda köpek olabiliyor...
  • kullandiginiz yagin motor sogukken de (hatta ilk calismada) yaglama yapabilen yeni nesil yaglardan olmasina dikkat ederseniz motorun isinmamasindan dogabilecek en onemli problemi ortadan kaldirmis olursunuz.

bir de kucuk sehirlerde arac kullananlar (ev is arasi sehrin/kasabanin ayri uclarinda bile olsa seyahat suresi max 10 dakikadir) dusunuldugunde sizin yaptiginiz yol turkiye sartlarinda ortalama bir mesafe sayilabilir. hele istanbul'un iliman havasinda (ekstrem soguklar haric) karton vs. gibi onlemlerin gerekli olmadigini dusunuyorum.
  • araba fazla yakar diyorum başka da birşey demiyorumm. kısa mesafe+ soğuk motor= çok tehlikeli ikilii
  • Opel motoru hararete dayanıklıdır, içiniz rahat olsun, koyun kartonu, bişey olmaz. Ben vectrada koyardım, bişeycik olmazdı...

Orijinalden alıntı: fasher

araba fazla yakar diyorum başka da birşey demiyorumm. kısa mesafe+ soğuk motor= çok tehlikeli ikilii

BENİM DE EN TiKSİNDİĞİM İKİLİ...
    soğuk motor, kısa mesafe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 5 Şubat 2010; 14:07:27 >

quote:

Orijinalden alıntı: set

Opel motoru hararete dayanıklıdır, içiniz rahat olsun, koyun kartonu, bişey olmaz. Ben vectrada koyardım, bişeycik olmazdı...

Evet bi deneyelim bakalım, sıkışık trafik olursa çıkarırım.
  • Kısa mesafe gitmeniz gerekiyorsa ISITMAYI (KALORİFER, HAVALANDIRMA vb.) açmamaya çalışın. Böylece motorun içerisindeki sıcak su kalorifere gitmeden ve termostat nedeni ile de radyatöre ulaşmadan motorda kalacak ve motor inanılmaz sürede artacaktır. Kendi aracımda bu yıl test ettim ve denedim. İlk 2 km açmıyorum (OFF) ve ibre hemen 70-90 derecelere gidiyor. Havalandırma yapmanız gerekiyorsa sorun değil fakat sıcak/soğuk ayarında kısa mesafe gidecekseniz mutlaka en mavi bölgeye/en düşük sıcaklığa getirin ve klimayı tabi ki açmayın.

Tam tersini de yazın yaparlar. Yokuşlarda araç hararet yapmaya başlayınca ayar kolunu/düğmesini sıcak konumuna getirerek kaloriferdeki nispeten soğuk suyu radyatör ve motora göndermek sureti ile az da olsa motorun rahatlatması sağlanabilir.

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Kısa mesafe gitmeniz gerekiyorsa ISITMAYI (KALORİFER, HAVALANDIRMA vb.) açmamaya çalışın. Böylece motorun içerisindeki sıcak su kalorifere gitmeden ve termostat nedeni ile de radyatöre ulaşmadan motorda kalacak ve motor inanılmaz sürede artacaktır. Kendi aracımda bu yıl test ettim ve denedim. İlk 2 km açmıyorum (OFF) ve ibre hemen 70-90 derecelere gidiyor. Havalandırma yapmanız gerekiyorsa sorun değil fakat sıcak/soğuk ayarında kısa mesafe gidecekseniz mutlaka en mavi bölgeye/en düşük sıcaklığa getirin ve klimayı tabi ki açmayın.

Tam tersini de yazın yaparlar. Yokuşlarda araç hararet yapmaya başlayınca ayar kolunu/düğmesini sıcak konumuna getirerek kaloriferdeki nispeten soğuk suyu radyatör ve motora göndermek sureti ile az da olsa motorun rahatlatması sağlanabilir.

kışın motor ideal sıcaklığına gelene kadar kaloriferi açmam...

• Bende kesinlikle motor ideal sıcaklığına gelene kadar kaloriferi kullanmıyorum aracın motoru hızlı bir şekilde ısınmış oluyor...
  • Karton gereksizdir.Çünkü termostat zaten radyatör suyunu motor soğukken motora ulaştırmaz.Ben 750 m gidiyorum.Evet okula giderken 750 m gidiyorum hararet marşı açtığımda nasılsa aracı stop ederken de aynı oluyor tabiki de yakıt ne oluyor 1 litre lpg ile 5 km oluyor.

Orijinalden alıntı: ototube

Karton gereksizdir.Çünkü termostat zaten radyatör suyunu motor soğukken motora ulaştırmaz.Ben 750 m gidiyorum.Evet okula giderken 750 m gidiyorum hararet marşı açtığımda nasılsa aracı stop ederken de aynı oluyor tabiki de yakıt ne oluyor 1 litre lpg ile 5 km oluyor.

hocam evin dibindeki okul için değer mi motorun ömründen yiyip, fazla yakmaya?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.