hazineyi boşaltmasalardı devletin karşılaması mantıklı olanıydı insanların gururuda incinmemiş olurdu şişlideyim adım başı para toplanıyor bıktım artık o sesleri duymaktan halktan bu şekilde para toplanmasını dogru bulmuyorum devlet niye var o zaman diye düşünüyo insan en az 3 çocuk derken kolay tabi... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 14 Ağustos 2022; 1:1:53 > |
sma hastaları için heryerde para toplanması yanlış degilmi

-
-
Bir kuruş vermem,yolda yürürken sma hastasına yardımcı olmak ister misiniz diye gelip soruyor stand kurmuş bir de,sokak hayvanlarına yardımcı olmak ister misiniz vs. konularıyla adam çarpan tipler gibi.Evlenmeden,çocuğu yapmadan önce git ücretsiz sma testini yaptır.Para toplayınca da kurtulmuyor işin garibi tedavisi yok çünkü.Ne diye para topluyorsunuz o zaman ? Modern yolla insanların acıma duygusunu kullanarak saadet elde etme durumu bence.Bu ülkede hiçbir yardım zamazingosuna güvenmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 kuruş vermem insanlara güvenmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
güvensemde vermek istemiyorum devlet bu gibi durumlarda insanlara destek olma durumundadır banada o yüzden vermek yanlış geliyor bende vermiyorum
-
Devletide geçtim çocuk yapmadan önce test yaptırabilirler
Adamın engelsiz çocuğu doğuyor tutuyor ikiyi üçü yapıyor onlarda aynısı oluyor
Yazık değil mi o çocuklara
Düşünüyorum düşünüyorum sonra vardığım kanı hep cehalet hocam
Bu sağlık işleri ABD'de de böyle, karşı çıkan FEDONcudur.
Şaka bir yana, Türkiye'de her şey istismar edilip para toplanmaya müsait bir toplum var. Bahsettiğiniz kişiler gerçekten hayır için mi çalışıyor yoksa bu da başıboş köpekleri kullanarak yaptıkları tokatlama gibi mi bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 14 Ağustos 2022; 10:39:38 > -
Her ne kadar 50 yıldır İstanbul' da yaşamışsa da ailede halen Doğu' nun kültürü var.
Bizim oralarda aşiretten olmayanlara pek kız alıp vermezlermiş.
Abim ile hala kızı severen evlendiler, onların dediklerine göre çocukluk aşkı...
İlk doğum ikiz oldu. Ama henüz 1 yaşına girmeden ikizlerden birinde davranışsal gariplikleri farkedip doktora müracaat ettiler.
Ama o zamanlar otistizm hakkında doktorların bile pek bilgisi olmadığından ihmale geldi ve yeğenlerden biri otistik oldu.
%96 engelli raporu var.
Uzaktan bakında 195 cm boyunda genç erkek ömür boyu daima özel eğitime muhtaç.
Çünkü bu eğitim olmasa saldırganlaşıyor önüne kim gelirse deviriyor.
Yeğenlerden diğer ise üstün zekalı. Mühendis olarrak gizli askeri projelerde görevli...
-
Genler ne kadar yakın olursa engelsiz çocuk doğma ihtimalide o kadar artıyor bu bir gerçek
Engelsiz diyorum çünkü o çocukların hiç suçu günahı yok tüm suç bilinçsiz aklıyla değilde cinsel organıyla düşünen ebeveynlerde
Her türlü karşılanması yanlış, basit bir test yaptırmaktan aciz insanların hatalarını niye devlet ödesin ?
Kimse insanlık falan demesin, başımıza ne geldiyse insanlık yüzünden geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Surilere bedava sağlık hizmeti verilmesi ne kadar yanlış ise bu da o kadar.
Bebeğimiz prematüre doğru. İki ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Haliyle oradaki insanlarla tanışma fırsatım oldu.
Bir tane sma bebeğin annesiyle tanıştık, bebeğin herşeyi normal çıkmış, bebek doğduktan sonra hareketsizlik gözlemlemiş anne, doktorlar sonradan farkedebilmis..
Anne yardım felan istemedi, hastanedekiler valilikten izin al yardım topla demişlerdi en son..
Çok çok zor toplanıyor o paralar.
Anne baba kimse istemez böyle bir durumu.
Keşke devlet karşılasa herşeyi.. aşırı pahalı bir tedavi. Allah'ım kimseye göstermesin.
Devletin karşılaması da yanlış.
Öncelikle akraba evliliklerine kontrol getirilmeli, SMA hastalarının büyük çoğunluğu akraba evliliğinden çıkıyor, diğer türlü ihtimal çok az. Üstüne üstlük bir çocuğu SMA hastalığından ölüp, ikinciyi yapıp onun SMA hastalığı yüzünden para toplayanlar da var. Bu bir.
İkincisi de tedavisi hem AŞIRI pahalı, hem de deneysel sayılabilecek bir tedavi, işe yarama ihtimali çok az. Aynı paraya yüzlerce kanser hastası çocuk çok daha yüksek ihtimalle kurtarılabilir.
Ayrıca akraba evliliklerinin sonucunda çocuklar hasta olmasa da taşıyıcı olabiliyorlar, bazı hastalıklar tek bir cinsiyette hastalık olarak çıkıyor çünkü. Bu durumda akraba evliliği yapanlar gen havuzumuzu kirletmiş oluyorlar. Tarihte örnekleri var, sadece kendi içlerin ürüyen kraliyet ailelerinin birkaç jenerasyon sonra yüzü gözü yamuk oluyor, hastalık içinde yüzüyorlar, hepsi genç ölüyor.
Akraba evliliği kültürel bir şey diyerek kestirip atılamaz. Kesinlikle topluma, ahlaki olarak değil, bilimsel olarak zararlı bir şey.
-
Guvenmedigimden vermiyorum
Utanmazlar 1 yaşındaki bebelerin ilacını karşılayacağına, utanmadan saraylara ,konvoylarina milyon liralar akitiyorlar .
İnsan olsan utanırsın insan.
Bunlara 5 TL veren benim gözümde enayidir. Milyonlarca lira toplayıp aralarında kırışıyorlar parayı. 10 kampanyadan 8'i sahte.
-
Sanatta,sporda,bilimde,medeniyette kısacası her alanda ülkemizin geri kalmasının en büyük sebebi akraba evlilikleridir.
-
Hiç bir şey vermem.
-
1.Devlet hemen karar çıkarıp bulunduğumuz tarihte sma hastası olan tüm çocukların tedavisini üstlenecek.
2.Ülkedeki tüm evli çiftlere zorunlu test yaptıracak.Cocuk düşünsün düşünmesin. Her ailenin e nabizda sma test sonucu mecbur bulunacak
3.Test sonucu olumsuz çıktığı halde çocuk yapan ailelere görüşülüp risk izah edilecek. Buna ragmen yapan olursa ağır cezai işlemler uygulanacak .
Yoksa devlet bu sorunu çözemez
Hadi bilmiyordu oldu .Öyleleri var ki adamın 2 çocuğu smadan ölmüş bu ölmesin yardim edin diyor.E be kardeşim şu çocuğun çektiği acıya yazık değil mi !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 14 Ağustos 2022; 19:41:51 >
Bizim burada 30 milyon TL toplamak için aylardır meydan da para topluyorlar. O para gerçekten çocuğun tedavisine mi gidiyor yoksa ailenin cebine mi gidiyor bilen var mı?
En Beğenilen Yanıtlar

Bir kuruş vermem,yolda yürürken sma hastasına yardımcı olmak ister misiniz diye gelip soruyor stand kurmuş bir de,sokak hayvanlarına yardımcı olmak ister misiniz vs. konularıyla adam çarpan tipler gibi.Evlenmeden,çocuğu yapmadan önce git ücretsiz sma testini yaptır.Para toplayınca da kurtulmuyor işin garibi tedavisi yok çünkü.Ne diye para topluyorsunuz o zaman ? Modern yolla insanların acıma duygusunu kullanarak saadet elde etme durumu bence.Bu ülkede hiçbir yardım zamazingosuna güvenmiyorum.
|
1 kuruş vermem insanlara güvenmiyorum
|
Benzer içerikler
- 4 katlı 8 daireli bina maliyeti
- hayvanlarla seks
- necip fazıl kısakürek atatürk
- iran"da araba fiyatları 2025
- çürük raporu nasıl alınır
- kutusu açılmış telefon iadesi
- noter bilgi mesajı
- togg yeni kampanya
- 5090 ekran kartı
- iphone fiyatları artar mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X