Şimdi Ara

Skoda Octavia 1.6 TDI 0-180 Hızlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba DH Otomobil Genel ailesi, video kendi çekimimdir, yol 3 şeritli bir hayli boş ve düz bir yoldu.

Lastik basınç sensörünün ışığına takılmayın lastiklere hava bastım fakat set yapıp sıfırlamayı unutmuştum ondan öyle kaldı ışık o yüzden yanıyor

• Güzel paylaşım hocam
    Demeden gecemeyecem benzer surede fd6 1.6 i-vtec manuel 0-200 km/s koşuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

O gayet normal bir durum, zira o aracın bundan 20 beygir fazlası var, gövdesi daha hafif ve benzinli
    Aynen oyle..Uygun viteste her koşulda gayet iştahli gidiyor.Tek dezavantaji yükten bir dizel motorlu araç kadar az etkilenmiyor.Boş ve dolu kullanım arasında performansı turbo dizellere nazaran daha fazla düşüş gosteriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Canon EOS5D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Cam açık mıydı acaba?

Hayır değildi.

Aracın yalıtımı çok iyi değil, 100 km/s'den itibaren rüzgar sesini almaya başlıyor ve hız arttıkça epey ses alıyor

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Cam açık mıydı acaba?

Hayır değildi.

Aracın yalıtımı çok iyi değil, 100 km/s'den itibaren rüzgar sesini almaya başlıyor ve hız arttıkça epey ses alıyor

Aynen 100 km/s ' ye kadar dediğiniz gibiydi de ondan sonra

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    9 yıl önce açıldı
    Golf 1.0 Tsi Vs Megane 1.2 TCE
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 180 km/h hizdan sonra ne oldu onu merak ettim. Video orada kesilmis. Arac daha fazla gitmiyor mu. Yoksa basmadiniz mi. Oktavia son hizi kac km/h.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: A380

180 km/h hizdan sonra ne oldu onu merak ettim. Video orada kesilmis. Arac daha fazla gitmiyor mu. Yoksa basmadiniz mi. Oktavia son hizi kac km/h.

https://youtu.be/ngvrIMLbAk4

110 hp DSG olanı ile 210 üzerini görmüştüm.

https://youtu.be/a-ip5ri0v1w

Buda 0-100 hızlanması.

• quote:

180 km/h hizdan sonra ne oldu onu merak ettim. Video orada kesilmis. Arac daha fazla gitmiyor mu. Yoksa basmadiniz mi. Oktavia son hizi kac km/h.

105 beygir araba daha napsın 180den sonrası yok :)

quote:

180de bıraktım çünkü yolun devamında sağlam bir viraj var. Daha önce 215i gördüm hafif eğimde yol bitmişti, onun videosu yok stok haliyle 225-230dan sonra daha gideceğini sanmıyorum onun içinde yokuş aşağı olması gerekiyor yolun.

@eko33 kim demiş 180den sonrası yok diye

İlk olarak bu videoyu kaydettim, burada maksimum 213 gördüm, 195den sonrası da hafif yokuş aşağı, daha sonra lastik basınç uyarısı verince hemen kenardaki benzinlikte hava basıp 0-180i kaydettim, videonun telaşıyla hava bastıktan sonra set yapıp basınçları kaydetmeyi unuttum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

@gyradel Radyoyu kapamıştım, yol otoban gibi etraf tarla olduğu gibi, dolayısıyla bütün sesleri duymak normal, normalde radyo açıkken bu kadar çok rahatsızlık vermiyor, 130u geçmedikçe.

quote:

180de bıraktım çünkü yolun devamında sağlam bir viraj var. Daha önce 215i gördüm hafif eğimde yol bitmişti, onun videosu yok stok haliyle 225-230dan sonra daha gideceğini sanmıyorum onun içinde yokuş aşağı olması gerekiyor yolun.

@eko33 kim demiş 180den sonrası yok diye

İlk olarak bu videoyu kaydettim, burada maksimum 213 gördüm, 195den sonrası da hafif yokuş aşağı, daha sonra lastik basınç uyarısı verince hemen kenardaki benzinlikte hava basıp 0-180i kaydettim, videonun telaşıyla hava bastıktan sonra set yapıp basınçları kaydetmeyi unuttum.

Bu arabanın sıfır motorlu fabrika verisi 190 km zaten hocam. Kadran 10 15 km fazla gösteriyor bunu sen de biliyosun. Arabayı baya uzun bi süre zorla 200ü gösterir kadran, ama 190 la gidersin. Açıp teknik detaylara bakabilirsiniz googledan. 105 hpye göre güzel gidiyor aktarımı filan güzel. Ama abartmayalım 200 210 filan diye

• eko33 E kullanıcısına yanıt
    15 km değilde, 10 kmye yakın bir fazlalık olduğunu söyleyebiliriz o hızlarda. Kadranda sapma var. Ben kadranda gördüğümü söylüyorum zaten, gerçek hızını ölçmek için GPS lazım.

Bakın bu videoda Çekler, 217 görüyor ve o hızın GPS'te 208 km'ye eşit olduğunu belirtmişler. Bu kadran sapma olayı günümüzdeki çoğu araçta böyle.

105 beygir arabadan daha fazlasını beklemiyoruz zaten

• Hocam epey güzel gidiyor.yolda biraz eğim var muhtemelen nerdeyse benim araca yakın cıkmış hızlanmaları 105 hp lik bi araca göre fazlasıyla iyi sürede cıkıyor

Opel İnsignia 2.8 260hp 350nm Cosmo AWD Active Select 20inc Jant 2010
    Baba yorgundu ama artık Chipli 260hp --> 325hp 350nm --> 455nm
    Stock OPC'lerden daha güçlü oldu :)
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    2007 1.6 tdci 109 hp focus ile 2 defa 215 gordum. 200 ile sabit gidebiliyor araba. Yeni bir 105 hp arac takilmaz gibi 180de .

Orijinalden alıntı: bianconera

Hocam epey güzel gidiyor.yolda biraz eğim var muhtemelen nerdeyse benim araca yakın cıkmış hızlanmaları 105 hp lik bi araca göre fazlasıyla iyi sürede cıkıyor

Hocam yol genel anlamda düz özellikle 0-180lik olan yol, çok çok hafif inişli çıkışlı eğimler var 213 gördüğüm videoda o da deneme esnasında o kadar dikkatimi çekmedi hiç, 0-180 videosunda 120den sonrada çok hafif yukarı eğimi hatırlıyorum, 0-100'ü 11 sn çıkıyor, 0-160'ı 32 sn civarı çıkıyor sanki sizin aracın 160'ı 25 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam öyle diyordunuz.

213 gördüğüm videoda 195ten sonra 213e kadar eğim bariz zaten ve 0-180 videosunda 80-180 39-40 sn civarı çıkarken, 60-213'lük videoda 35 sn civarı çıkıyor yani orada ara ara ufak eğimlerin olduğu kesinleşmiş oluyor

80-180'ide gerçekte 39-40 sn civarı çıkıyor.

Bir daha geçtiğimde fotoğraf çekip atarım, yoldaki eğimi analiz etmeye çalışırız

quote:

Orijinalden alıntı: angarabebesi0606

sütçü beygiri diye aşağılanan insigniam 15 saniyede yapıyor bu hızı

Sizin Insignia'nın dengi değil hocam bu araç Bunu 2.0 130luk ve 1.6 136lık Insignia ile denemek lazım. Sizin Insignia'ya 2.0 TSI RS Stage 1 kafii olur

Fakat alınmazsanız Insignia 2.8 V6'nın muadil araçlara oranla biraz sütçü olduğunu söyleyebilirim

http://www.zeperfs.com/en/duel3005-4742.htm (Insignia OPC vs Octavia RS) (0-200'leri neredeyse aynı ve arada 105 beygir güç var )

http://www.zeperfs.com/en/duel3005-4176.htm (Arada 80 beygir fark var fakat verilerde pekte öyle durmuyor, 0-160'ta 328i daha hızlı)

http://www.zeperfs.com/en/duel3005-2826.htm (Insignia OPC vs 335i)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 15 Haziran 2016; 23:37:19 >

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Normalde 2014 jetta dsg dizel kullanıyorum, geçtiğimiz günlerde 1.6 tdi superb kullandım. Araç benim jetta göre bariz atakta. Çok rahat 208 km hızı gördüm. Başak muhtemelen 220 ye çıkacaktı. Bildiğim kadarıyla superb ler 120 bg.ama 15 bg in bu kadar fark ettirmesine gerçekten sasirmistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Normalde 2014 jetta dsg dizel kullanıyorum, geçtiğimiz günlerde 1.6 tdi superb kullandım. Araç benim jetta göre bariz atakta. Çok rahat 208 km hızı gördüm. Başak muhtemelen 220 ye çıkacaktı. Bildiğim kadarıyla superb ler 120 bg.ama 15 bg in bu kadar fark ettirmesine gerçekten sasirmistim.

Hocam sizin Jetta beygirine oranla biraz ağır da ondan. Jetta 1410 kg, 105 beygir 0-100'ü 11.7 sn. Octavia 105 beygir ama 1305 kg, 0100'ü 10.8 sn.

Superb'te 1480 kg ama 120 beygir, 0100'ü 10.9 - 11 sn civarı. Ayrıca Superb ve Octaviadaki TDI EA289 kodlu yeni nesil, Jettadaki EA189 kodlu eski nesil, aradaki farklarda Jetta maksimum beygirini sadece 4400 devirde verirken, Octavia 3000 ile 4000 devir arasında veriyor. Superb ise 3.500-4.000 devir arasında. 100 kg ağırlık, 0-100'ü 1 sn civarı etkiliyor, neredeyse 10 beygire yakın demek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.