Şimdi Ara

SJW Nedir? Oyunlardaki SJW Unsurları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SJW dillere pelesenk oldu. Politik doğruculuk ya da duyar kasmak vb. anlamları var.
  • BlokShot kullanıcısına yanıt
    Siz DH tarihinin en zavallı insanlarısınız. En ufak bir değişiklik oldu mu SJW diye ağlayan tayfa oldunuz. Spiderman'in siyahi olması sizi nasıl rahatsız edebiliyor hiç mi hiç anlamıyorum.

Spiderman'in 30 tane değişik versiyonu var. Multiverse diye bir şey duymadınız mı? Ayrıca yazın wikilere standart Spiderman'in Peter Parker olduğunu herkes biliyor. Oyunu bile çıkarken Miles Morales diye tanıttılar gelecek oyunu. Kimse ana evrendeki spiderman'in MM olduğunu söylemez zaten. Bayrak taşıyor sadece MM çünkü malum çizgi romanda Peter Parker ölüyor. Nightwing de Batman olarak gezmişti onda da Batman öldü. Kimse 100 yıllık Batman akrobat çocuk oldu demedi nedense. Ama siyahi oldu mu aaa SJW. Aynı şekilde Thor da ölünce eşi mı ,sevgilisi mi ne geçiyor. Hani çok mu iyi iş yapıyorlar böyle cinsiyet değişimi ile tartışılır ama HERKESİ tatmin etmek zorunda değiller.

Bunu geçtim kadın başrol yapılacak diye bazı şeylerin mahvedildiğini de kabul ettim evet yapılıyor. Ben ona hayır demedim. Fakat sırf kadın olduğu için kötü olduğunu söylüyorsunuz kabul etmiyorum. James Bond dediğin atıyorum Malcolm X veya Muhammed Ali gibi tarihi bir kişilik değil. İstediği kişiyi yapar isterse kadın yapar isterse İdris Elba'yı getirir ki kendisi de İngilizdir kabul etmeseniz bile. Bizim burada odak noktası olarak bunu yaparken nasıl yaptıklarını düşünmemiz lazım, kadın Ghostbusters takımı iyi mi? Terminatör'ün son filmi iyi mi? Hatta Captain Marvel iyi mi .Hayır. Bence bu konuda herkes hemfikir. Lakin yine de bir boş yere odaklandınız ve yorumu gereksiz gördünüz. Ama SJW bad eski filmler/oyunlar good yazsam uzun uzun en gerekli yorum olurdu.

https://dc.fandom.com/wiki/Bryce_Wayne_(Earth_-11)

Aaa 40 yıllık Batman kadın olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 26 Haziran 2020; 9:7:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir konunu açılması ve SJW'nin tanımının detaylı yapılması çok güzel olmuş. Doğrusunu söylemek gerekirse, bilmiyorum demekten çekinmemek gerekiyor.

Ben, TLoU2'den önce SJW'nin ne demek olduğunu bilmiyordum ve bunun için araştırma yaparak bu bilgi eksikliğimi kapattım.

Forumda gerçekten aşırı bir TROLL kitlesi oluşmuş vaziyette. Bu konu içerisinde bile tartışmalar vb. durum yaşanıyor.Gerçekten inanılır gibi değil.

Muhtemelen bu durumun kaynağı Z Jenerasyonu . Bir bilgilendirme oluşturulmuş, SJW'yle alakalı burada açık ifadeler ve örnek unsurlar barındırılıyorken önyargıyla yaklaşıp, forum ahalisinin birbirine saldırmasını gerçekten yakışıklı bulmuyorum.

Hepinize iyi günler dilerim
    Sony : Playstation Pro 500 Million Limited Edition (27552/50000) | Microsoft : XBOX One X CyberPunk 2077 Limited Edition| | DJI : Mavic Pro | Mavic Mini | Osmo Pocket | Osmo Mobile
    Apple : iPhone 11 Pro Max | iPhone XS Max | AirPods Pro | MacBook Pro 16'' TouchBar | Mac Mini | Time Capsule 2 TB

• Bir diğer karşılığı Meriç.
  • Zenci örümcek adam, kadın hulk veya farklı unsurlar birazda firmaların artık tükenmesinden ortaya çıkıyor. 80 yıl batman anlatamazsın ki. Ne yapacağız 100 yıl daha batman'in eşcinsel, zenci, meksikalı, uzaylı, iyi , kötü , çirkin mi olmasını okuyacağız, izleyeceğiz , dinleyeceğiz. 150 defa reboot mu yapacaklar. Batman artık bitmeli ama para getirdiği için sağdıkça sağıyorlar karakterleri, bu tarz firmalar yeni karakterler yaratmaktan korktukları için tutan bir karakteri 100 yıl işlemek gibi bir absürtlüğe başvuruyorlar. Sonuçta çizgi romanlardan pek bir kalite beklentisi olmadığı için her gelen yeni nesile sıstıp ısıtıp aynı öyküyü sunarak hayatta kalabiliyorlar.

Bu açıdan japon mangaları Amerikan çizgiromanlarından çok daha üstün. Çünkü onlar gibi demirbaş bir iki tane karaktere saplanıp onu absürt şekillere sokmak yerine en azından devamlı ilerleyen bir öykü ve son var. Ama amerikada avrupada çizgiromanlarda bu yok. Bir hulk karakteri yarattıktan sonra atıyorum bunun zrncisini, meksikalısını, eşcinselini, komünistini vb yapmak aslında karaktere ve evrene acınası bir biçimde yaklaşmak bana kalırsa.

Birde bunun şöyle versiyonları var. Stephen King'in Kara Kule adlı bir roman serisi var. Orada bulunan ana karakter beyaz bir silahşör ve kğlt biri. Bu eser ilk defa beyaz perdeye uyarlanırken herkesin sevdiği ve benimsediği beyaz bir karakteri siyahi bir oyuncuya oynatmak eserin orjinalliğini bozuyor. Bunu şu şekilde yapsan bir nebze anlarım. İlk versiyonunda mümkün olduğunca orjinaline sadık kalırsın fakat yıllar sonra yaptığın yeni bir versiyonda ana karakteri zenci yapman belki sineye çakilebilir. Battlestar Galactica'da örneğin ilk versiyonda karakter erkek ikincisinde ise kadındır. Bu daha kabul edilebilir bir yorum.

• Last of Us 2'yi sevdiğim halde SCW unsurları hat safhada. Lezbiyen Ellie, biseksüel Dina, maskülen Abby, travesti Lev... Her şeyden koyayım derken ipin ucu kaçıyor. Şimdilik lezbiyen unsurlarını çok kullanıyorlar. Brokeback Mountain tarzında bir şeyler gelebilir ileride.
  • Sjw sosu dönemlik bir durum bence. Yavaş yavaş yerini anti-hero gri karakterlere bırakıcak. Oyunlarda 15 yıldır esen gow akımı sinemaya anca sıçradı.
    Bir sonraki dönemde kült yapımlar orijinalinin birebir aynı kadrosuna benzer yapılıp yeni jenerasyona o dönemi hissettiriyoruz çünkü siz özelsinize odaklanıcak. Gerçekten her türlü race-washingten mutlu sondan, politik doğruculuktan bıktım. Orijinal şeyler istiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Donanım Haber Steam Topluluğu

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • Faşist ırkçı köpeklerin salyalarını akıttıran bir dünya gerçeğidir.

70 sene once soylenen zenciler bu okula giremez cumlesi ile spider man nasil zenci olur cumlesi ayni derecede irkcidir.

Olmasi gereken sey, filmlerde oyunlarda, sokakta ve hayatinizin herhangi bir aninda gordugunuz veya tanistiginiz kisilerin zenci, asyali, gay oldugunu farketmemektir. Bunlari lafi edilmeyecek kadar onemsiz detaylar olarak beynimizde islemektir.

Spider man i zenci yapmislar demek spider mani siyah sacli birisi yapmislar demekle ayni derecede sacmadir.

Bugun bir asyaliyla tanistim demek bugun yesil gozlu birisiyle tanistim demek kadar sacmadir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın en gereksiz hareketi... Özünde böyle olmadığına eminim bu düşüncenin lakin Instagramdaki 12 yaşındaki bireyin bile lgbt temasıyla dolaştığı dönemde bu sjwler olayı çok başka yere çekiyor ve çok yanlış taşlarla oynuyorlar...

Zaten oturmuş ve nispeten eskisine göre daha özgür ve farklı fikirleri benimseyen bir dünya var ama günümüzdeki bu sjwler sanki yüzlerce yıl önceki köle sahiplerinin tekrar günümüze gelip bu "azınlıklardan" nasıl intikam alabiliriz diye oluşturduğu bir platform çünkü 5 yıl önce göze batmayan her şey bugün çok felaket insanları rahatsız etmeye başladı ve durduk yere bir önyargı yarattı... Bu yüzden çok tehlikeli taşlarla oynuyorlar ve bunun sonu onlar açısından iyi olmayacaktır...

Benimsenen bir şeyi insanlara benimsetemezsin tekrardan; yapmaya çalışırsan bu cılkını çıkarmak olur ve antipati toplarsın... Şu anda olan bu...

Yukarıda birileri çıkıp bilmem kaç tane Spider Man evreni var bir tane de zencili para bağlamış... Olabilir.. Ee peki orjinalinde olmayan şeyler ne demeli? Mesela Witcher'da Ciri'yi zenci biri oynayacaktı... O evrende böyle bir şey yok; Ciri'nin Ciri'liği zaten beyazlığından geliyor... Üstüne bir de Yennefer gibi karakteri de rezil ettiler...

Neyse ki Wachowskiler Matrix 4'de Keanu Reeves'ı oynatıyor; hala normal temellerdeyiz neyse ki..

NOT: Zenci kelimesi ırkçı bir ifade değildir, bunu baz alarak yorum yapacak olan olursa cevap vermeyeceğim.

• Irkçıların, homofobiklerin sıkı sıkıya sarıldığı bir kavram. Evet ilk çıkışı, gözümüze sokulan yapımlar içindi. Ama şimdi iş değişti. Arkada siyahi figüran gören, eşcinsel gören hemen sjw var diye salya akıtmaya başlıyor. Boku çıktı yani. Oyun dünyasında ise, oyunu eleştirecek pek bir nokta bulamayanların son kalesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 9 Kasım 2020; 11:19:3 >

Orijinalden alıntı: thriller89

Irkçıların, homofobiklerin sıkı sıkıya sarıldığı bir kavram. Evet ilk çıkışı, gözümüze sokulan yapımlar içindi. Ama şimdi iş değişti. Arkada siyahi figüran gören, eşcinsel gören hemen sjw var diye salya akıtmaya başlıyor. Boku çıktı yani. Oyun dünyasında ise, oyunu eleştirecek pek bir nokta bulamayanların son kalesi.

Katılıyorum. Bizim Türklerin bu konuya dahil olması da ahmakça. Sorsan burdakilere çoğu Avrupa'ya kaçmak ister ama internetteki faşist argümanları sahipleniyorlar bunlar heralde kendilerini beyaz falan zannediyor zavallılarım. Bunlarda mercimek kadar beyin yok.

Geçen bir inceleme de izledim oyunda niye bu kadar çok asyalı, afrikalı gözümüze sokuyorlar diyor Dost Kayaoğlu Last Of Us Part 2 incelemesinde. Oyun Amerika gibi birçok etnik grubun yaşadığı bir ülkede geçtiği için son derece normal ama zihinleri ırkçı bunu böyle görüyorlar

• bu konuyu uplayalım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.